Láttad már az új DAM Quick Z-Base távdobó orsót?

A német DAM céget talán egyetlen horgász számára sem kell bemutatni hazánkban, hiszen a precíz minőséget és remek műszaki megoldásokat tükröző gyártó több évtizede méltán ismert a hazai horgászpiacon. Legyen szó szinte bármilyen módszerről, mindenhol sikerült már maradandót alkotniuk, az utóbbi időben azonban egyre inkább kedveznek a megbízható, dizájnos felszerelésre vágyó pontyhorgászoknak. E fejlesztési vonaluk legújabb konstrukciója a DAM Quick Z-Base távdobó orsó, ami igen magasra tette a mércét kategóriájában. Ezúttal ez a modell kerül górcső alá, a soron következő írásban minden hasznos információt összegyűjtöttünk róla.

Végre megérkezett DAM Quick Z-Base távdobó pontyozó orsó, melynek már az első darabjai nagyon sok pontyhorgász érdeklődését felkeltették. Nem is meglepő ez, mivel egy valódi mestermű született ezzel a modellel a cég fejlesztőmérnökeinek kezei között! Ha röviden kellene jellemeznünk, azt mondhatnánk, hogy ez az orsó a tradíció és az innováció korszerű ötvözése modern, extravagáns köntösbe bújtatva!

Modern külső, elegáns megjelenés
Az új távdobó nagyágyú többek között a megjelenésével is tökéletesen megfelel a modernkori elvárásoknak. Külleme első benyomásra is megragadó, már-már futurisztikusnak mondható, szinte rögvest magára vonzza a tekintetet. Dizájnját elsődlegesen elegáns, sötét tónusú elemek jellemzik, így például a matt-selyemfényű fekete orsótest, ami kifejezetten karcsú, hosszított formatervezésű. Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy ez nemcsak az esztétikumot fokozza, hanem az orsó súlyát is jelentősen csökkenti, így kényelmesebb használatot tesz lehetővé. Ugyancsak stílusos alkotórész a masszív füstszürke felkapókar, valamint a fényes fekete hajtókar, melynek végén egy gyönyörű fa fogantyú található. Akárcsak a luxusautók műszerfalába épített faberakás, úgy teszi különlegessebbé ezt az orsót is ez az apró, „naturális ékszer”. Végül itt van a leginkább szembetűnő elem, az orsó nyújtott, széles távdobó dobja, ami szintén fekete alapú és tűzpiros peremmel, illetve furatokkal díszített.

A magyar horgászpiac egyik legújabb távdobó nagyágyúja a DAM Quick Z-Base orsó
Igényes esztétikai elem a fa hajtókarfogantyú
Matt-selyemfényű fekete orsótest, ami kifejezetten karcsú, hosszított formatervezésű
A futurisztikus megjelenést tökéletesen kiegészítik a dob tűzpiros elemei

Precíziós gyorsfék-rendszer
Bármekkora hal akadjon a horogra, minden körülmények között megnyugtató biztonságot kölcsönöz az orsó nagy- és soklamellás első gyorsfék-rendszere. Ez a rövid utas fékműködés lehetővé teszi, hogy fárasztáskor nagyon gyorsan változtassunk a fékerőn, így azt a menekülő hal habitusának megfelelően ideális mértékre kalibrálhassuk. Elég elképzelni, például egy kapitális amur fárasztását, valamint az arra jellemző hirtelen kitöréseket, máris nagyra fogjuk értékelni, hogy mindezt akár egy másodperc alatt lereagálhatjuk! A gyorsfék másik nagy előnye, hogy tökéletesen „kiváltja” a nyeletőféket. Mivel a teljesen kiengedett és beszorított fékerő között csupán 1-1,5 fékcsillag-tekerés a különbség, bármikor könnyedén megoldható, hogy a bottartón nyitott fékkel várjuk a kapást (akárcsak egy nyeletőfékes orsó esetében), majd bevágáskor egy pillanat alatt a fárasztó állásra szorítsuk azt.

A Z-Base egyik különlegessége a precíz és praktikus első gyorsfék-rendszer

Gondos kidolgozás, erős műszaki tartalom
Ezt a kiváló távdobó orsót 5 + 1 rozsdamentes, fedett-porvédett acélcsapágy, valamint wormshaft (csigatengelyes) dobemelés teszi gyönyörű, hibátlan futású erőgéppé. Az 4,1:1-es áttételből adódó, ultra lassú dobemelésnek köszönhetően sokkal könnyebben és precízebben fáraszthatjuk a nagy pontyokat, illetve ráadásként a visszacsévélt zsinórkép is tökéletesen egyenletes lesz, akár vízmércét is helyezhetünk rá! Ha már erőről beszélünk, feltétlenül említést érdemel e téren a 6,5 mm vastag acél főtengely is. Ez garantáltan gond nélkül elviseli a legnagyobb terhelést is, biztosak lehetünk benne, hogy nem fog deformálódni!

Természetesen a zsinórvezető görgő is csapágyazott
Igen tekintélyes, 6,5 mm vastag acél főtengely található az orsóban, ami a legnagyobb terhelést is elviseli!
A 4,1:1-es áttétel ultra lassú dobemelést eredményez
A távdobó orsóknál mindig mumust jelent a zsinóraláfutást gátló rendszer, ám ennél a modellnél ezt tökéletesen megoldották!
Nincs több bosszúság a zsinór dob alá szaladása miatt!

Az orsó működése rendkívül sima, egyenletes, ami a jól megtervezett és kiváló minőségű alapanyagokból gyártott belső alkatrészeknek, illetve a tökéletesen kiegyensúlyozott rotornak köszönhető.

Teljes értékű pótdob
Az orsóhoz értékét emeli, hogy jár hozzá egy teljes értékű alumínium pótdob is, így a parton egyszerűen cserélhetjük az adott horgászati módszernek vagy horgászandó távolságnak megfelelő zsinórral feltöltött dobot.

Elmaradhatatlan apróság a lekerekített fém zsinórklipsz, ami garantáltan nem sérti a vékonyabb monofil zsinórokat sem!
Tekintélyes zsinórtároló kapacitás a távoli horgászatokhoz
Az orsó értékét emeli, hogy jár hozzá egy teljes értékű, az eredetivel megegyező anyagból készült pótdob

A DAM Quick Z-Base főbb jellemzői:

 

 • Elegáns, modern dizájn
 • Precíz első gyorsfék-rendszer
 • 5 + 1 csapágy
 • 4,1:1- es áttétel
 • Ultra lassú dobemelés
 • Azonnali visszaforgásgátló
 • Nagyméretű fém hajtókar, fa fogantyúval
 • Behúzás: 95 cm/hajtókarfordulat
 • Dob anyaga: alumínium
 • Pótdobok száma 1 db
 • Pótdob anyaga: az eredetivel megegyező
 • Orsóház anyaga: karbon
 • Tengely átmérő: 6,5 mm
 • Tömeg: 645 g
 • Zsinórtároló kapacitás: 415 m / 0,35mm
 

Modern megjelenésű, magas minőségű távdobó orsó megfizethető áron! = DAM Quick Z-Base

Magas minőség megfizethető áron!
A DAM Quick Z-Base orsót azoknak a bojlis és távdobó feederbotos pontyhorgászoknak ajánljuk, akik olyan modern megjelenésű, magas minőségű orsót szeretnének vásárolni, aminél nem elhanyagolható szempont a hosszú élettartam. Ezzel a modellel biztosak vagyunk benne, hogy bárki egy precíz, megbízható műszerrel fog gazdagodni, melyre sok szezonon keresztül hű társként számíthat és öröm lesz vele a horgászat! A Z-Base minden eddigi pozitívuma mellett, ráadásként most kedvező, bevezető áron kerül forgalomba!

Ne maradj le róla Te sem! ugrás az áruházba

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: