Modern swingerek magyar árakon

Modern swingerek magyar árakon

Az elektromos kapásjelzők népszerűbbé válásával megnőtt az igény a pontyhorgászok körében az eszközhöz szükséges különböző swingerek és függők iránt is. Azonban számos olyan probléma is felszínre került ezzel, amire a gyártóknak megoldást kellett találni, kezdve a nagyon óvatos ejtős kapástól, az extrém viharos-szeles időben való horgászat során is megfelelő jelzésig. Tehát hiába a legjobb jelző, ha egy megfelelő eszköz nem oldja meg a jelző és a főzsinór tökéletes kapcsolatát. Hogy ez melyik gyártónak hogyan sikerült, majd az idő eldönti. Ebben a cikkben a Prologic swingerjei és hangerjei kerülnek részletesen bemutatásra, melyeket már megtalálhat áruházunk kínálatában, így ha elnyerte a tetszését bármelyik közülük, akkor már rendelheti is, és talán ami a legfontosabb, elérhető áron!

Elképesztő a választék a különböző swingerek és hangerek között

Prologic Magneto rendszer

2013-as újdonságként jelent meg a Prologic kínálatában a Black QR Magneto merev karos swingerjei, valamint flexibilis függői, a hangerek. E modellek kialakítása első ránézésre nem nagyon tér el a többi, kereskedelmi forgalomban kapható swingerétől. Egyik végén a rögzítés, középen a súlyozás, míg másik végén ott a lényegi rész, amit a zsinórra kell csíptetni. Azonban mindenképp érdemes megnézi a fejegységét, ami a valódi újdonságot magában rejti.

A Prologic 2013-as újdonsága a Magneto swinger és hanger termékek

Ennek lényege, hogy a zsinórt nem fogja szinte semmi. Az szabadon tud áthaladni a fejegységben lévő, C betűhöz hasonlító vájaton. Így annak az esélye, hogy a zsinór megszoruljon a nagyon sok jelzőn megtalálható rögzítő fülek között, nulla! A zsinór a Magneto fejegységekben egy külön kialakított műanyag „ablakon” halad át, ami egy mágneses rögzítési móddal tartja azt.

Az újdonság a fejegységben rejlik
A zsinór a fejegységen lévő kis, nyújtott C alakú ablakon halad át
A képen jól látszik, hogy nincs semmi, amik közé odacsípődhetne a zsinórunk, a swinger fején való szabad áthaladása folyamatosan biztosított

A kis nyíló ablakon található egy acél gomb, a fix részen pedig egy erős mágnes. Ezt a mágnes tudjuk az oldalt található csavar segítségével közelebbre vagy távolabbra állítani a kis acél gombhoz. Minél kijjebb tekerjük, annál erősebben fogja majd az „ablakot” zárva tartani a mágnes, és minél távolabb állítjuk tőle, annál kisebb terhelésre is ki tud pattanni a zsinórt tartó vájat, szabadon engedve ezzel a zsinórt. E megoldás lényege, hogy így nagyon szeles idő esetén is biztosak lehetünk benne, hogy nem fog swingerünk leesni a zsinórról, vagy egy hirtelen húzós kapás esetén sem pattan le arról, hanem folyamatosan feszíti a zsinórt a kapásjelző görgőin, tudatva velünk, mi történik a csalinkkal.

A fejegység három legfontosabb része: a felnyíló kis ablak bal szélén az acél gomb, középen a mágnes, míg jobb oldalon a mágnes magasságát szabályozó csavar
Alsó állásban a mágnes, így a nyitáshoz szükséges erő minimális
Az egészen fent lévő mágnes már igen jól fogja a nyíló ablakot, így hirtelen kapás vagy szélvihar esetén sem esik le, csak teszi a dolgát a swinger

A mágneses nyitás-érzékenység állíthatósága rendkívül tág. Szinte a swingerfej súlyától is ki tud nyílni, de teljesen feltekert mágnes esetén akár 300-400 gramm feletti terhelést is kibír. De a lényeg, hogy bevágáskor garantáltan ki fog nyílni, nem fog a swinger a zsinórunkon fennakadni.

Kapáskor a zsinórunk gond nélkül siklik át a fejen
Bevágáskor a nyíllal jelölt résznél fog kinyílni az ablakocska…
… és már le is esett a swingerfej a főzsinórról, indulhat a fárasztás

Két típus készül a Prologic Black QR Magneto termékekből, az egyik a merev karos kivitel, más néven swinger, míg a másik flexibilis rendszerű függő, más néven hanger.

Kétféle kivitelben forgalmazzuk a Magneto kiegészítőket: az egyik a merev karos swinger
Itt a passzív zsinórterhelést két darab súllyal tudjuk módosítani, növelni, vagy csökkenteni
A másik változat, amit megtalálhatnak az érdeklődők az áruházunkban, a flexibilis függő kivitelű hanger
Itt a súlyozást gumi szorítók tartják a helyükön
Három súly áll rendelkezésünkre, hogy a számunkra megfelelő terhelést kialakítsuk a hangeren

A karon lévő súlyok segítségével a swinger zsinórt feszítő passzív terhelését 30 grammtól, 70 grammig tudjuk szabályozni - a súlyok a merev karon való elmozgatásával -, míg a flexibilis függőn 20-tól 50 grammig tudunk módosítani.

További praktikus dolog, hogy a fejegységen lévő kis ablakocska alatti részbe 3 mm-es világítópatron helyezhető, így éjszaka is jobban látjuk, melyik jelzőnk hogyan áll.

További információ a Prologic Magneto swingerről: ugrás az áruházba

Mindkét kivitelhez egy fém adaptert ad a gyártó, ezt kell a kapásjelző menetére felhelyezni és a bottartóra rögzíteni, erre kerül fel gyorscsatlakozóval a swinger vagy a hanger

További információ a Prologic Magneto hangerről: ugrás az áruházba

A hagyományos csiptetős megoldás kedvelőinek is kedvező árú Prologic Swingereket és Hangereket kínálunk

Prologic Quick Release Illuminated Kit

Azok figyelmébe ajánljuk a következő swinger, illetve hanger szetteket, akik a hagyományos, zsinórra felcsíptetős csatlakoztatást kedvelik.

Világító - LED-es - kivitel a QR Illuminated szett

A Prologic Quick Release Indicator - Illuminated Kit egy egyedi, tág határok közt állítható súlyú, kiviteltől függően merev karos jelző vagy flexibilis függő, ami szabadalmaztatott gyorscsatlakozós rendszerrel van ellátva. A jelző különlegessége továbbá, hogy a fejegység belseje épített LED-et tartalmaz, megkönnyítvén ezáltal az éjjeli kapások szemmel történő érzékelését is.

Két műanyag stift közé kell a zsinórunkat akasztani
A fejegység belsejében egy LED kapott helyet
Erről a fejrész letekerhető…
… és helyére további 4 szín közül választhatunk

A kábel végén található egy mini jack dugó, amit az elektromos kapásjelzőhöz tudunk csatlakoztatni. Ennek köszönhetően jut áramhoz a LED. A kapás pillanatában a fejben található LED elkezd világítani. A mentes fej cserélhető a szett részét képező 5 különböző színű fej bármelyikével, így mi magunk választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelő színű jelzést.

Merev karos swingerként és flexibilis hangerként is forgalmazzuk.

További információ a Prologic Quick Release Swing Indicator - Illuminated Kitről: ugrás az áruházba

Gyorscsatlakozóval rögzíthetjük a kapásjelző alá
A LED csatlakozója szabvány jack dugó

További információ a Prologic Quick Release Hang Indicator - Illuminated Kitről: ugrás az áruházba

Prologic Black Night Quick Release Indicator Kit

A Prologic Black Night Quick Release Indicator Kit az imént bemutatott jelző hagyományos, nem világító változata. Kialakításában mindenben megegyezik az Illuminated verzióval, eltérés csupán annyiban van, hogy ez nem tartalmaz LED-et.

Ezt is két verzióban, swinger és hanger formájában forgalmazzuk.

A Quick Release széria hagyományos - nem világító kivitele a Black Night

További információ a Prologic Black Night Swingerről: ugrás az áruházba

További információ a Prologic Black Night Hangerről: ugrás az áruházba

Kétféle láncos függő is megtalálható a palettában

Prologic láncos Hanger-ek

Napjainkban a merev karos swingerek mellett igen népszerűek a különböző láncos „hanger” változatok. Ebből kettő szerepel a Prologic palettáról áruházunkban. Az egyik a Prologic Micro Hanger Kit, míg a másik a 6 Shooter Hanger Kit.

Mindkettőre jellemző a teljesen lágy kialakítású összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, ami igazán az ejtős kapások során fontos. Mindkét jelzőtípushoz 5-5 különböző műanyag fejet ad a gyártó, amibe szükség szerint súlyok, vagy akár 3 mm-es világító patron is belehelyezhető.

A 6 Shooter Hanger Kit a klasszikus hatlövetű pisztolyok tárához hasonló fej miatt kapta a nevét - a furatokba világító patron vagy súly helyezhető
A Prologic 6 Shooter Hanger Kit esetében beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek könnyen oldanak
A natúr színű foszforeszkál

További információ a Prologic 6 Shooter Hanger Kitről: ugrás az áruházba

További információ a Prologic Micro Hanger Kitről: ugrás az áruházba

Ha már bemutattunk kellően sok swingert és hangert, essen egy pár szó e kapásjelzési mód legfontosabb részéről is, ami nem más, mint maga az elektromos kapásjelző!

Prologic Unit Bite Alarm Set 3 + 1, 4 + 1-es rádiós kapásjelzők

Nincs még egy ilyen kapásjelző a horgászpiacon, amely ilyen tulajdonságokkal rendelkezne, mint a Prologic UNIT jelzők, melyek formavilága és megbízhatósága egyedülálló. A kapásjelzőkön a tónus és a hangerő állítható, továbbá jack dugós kimenet található a világító swingerek energiaellátása érdekében. A jelző szettet egy prémium minőségű tokban szállítjuk, melyben többféle színű és más-más érzékenységű (1-től 4 mágnesig) görgő található, amik cserélgetésével finoman állítani tudjuk a jelzőink érzékenységét. Mindezeknek köszönhetően bármilyen időjárási viszonyra könnyen reagálhatunk.

Kétféle kivitelben kerül forgalomba: 3 kapásjelző + 1 rádiós vevőegység

A vevőegység a fejegységekhez illeszkedő színű LED-ekkel van ellátva, így egy szempillantás alatt észlelhetjük, melyik jelzőkön van kapás. A vevőegységen továbbá található egy nagy fényerősségű fehér LED, amely automatikusan bekapcsol a harmadik pittyenés után. Ezt a fényforrást kapás esetén lámpaként használhatjuk, ezzel is megkönnyítve éjszaka a sátorból a botokhoz jutást.

4 kapásjelzőből + 1 vevőegységből álló szettet is meg lehet vásárolni

A Prologic Unit Bite Alarm Set rádiós kapásjelzők jellemzői
- Energiatakarékos kivitel
- 2 mágneses görgővel
- Teljesen zárt és vízálló
- Nagy erősségű energiatakarékos fehér LED lámpával
- Cserélhető görgőkkel
- Néma üzemmód
- 5 tónus és hangerő állítási lehetőség
- Túlméretezett és erősített hangszórók
- 4 görgő (minden szín 1 mágnessel)
- 4 görgő (minden szín 4 mágnessel)
- 150 m hatótávolság
- Különböző LED-ek jelzik a kapásokat a vevőegységen
- Memória funkció a vevőegységen
- Csendes és rezgő üzemmód
- Neoprén ultra puha tartóban
- 6 V-os 4A76 elem

Mindkét fajta (3 + 1 és 4 + 1) jelzőt igényes, szivaccsal bélelt táskával együtt szállítjuk
A Unit jelzők titka ez a színes görgő
A működési elve a mágnesességen alapul, a különböző görgőkben eltérő számú mágnessel
A bevágódást megakadályozó szál… apróság, de hasznos!
Tökéletesen vízmentes a dizájn, hiszen a görgő a házon kívül van, a jelet mágneses elven juttatja be a házban lévő elektronikához

(X)
Haldorádó Team

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: