Új bojlis ólmok a Haldorádó kínálatában

Új bojlis ólmok a Haldorádó kínálatában

A Haldorádó Ponty Program 2013. évi újdonságainak részét képezi a most bemutatásra kerülő új ólompaletta. A maga nemében szinte egyedülálló! Egy termékcsaládból származó több típusról van szó, melyek között szerepel olyan belső zsinórvezetésű ólom, ami átalakítás nélkül használható fix és csúszó szerelék összeállítására is. Találunk az újdonságok között különféle alakú és méretű pasztázható ólmot, ami egyre népszerűbbé válik hasznossága miatt, és nem csak a versenyhorgászok körében! Távdobó és kombinált használatra alkalmas típusok is érkeztek.

Az eddigi 3 különböző tagot számláló Haldorádó bojlis ólomcsalád most 6 újjal válik teljessé! Reméljük, hogy ezek között már tényleg megtalálja mindenki a számára ideális formát és méretet.

A Haldorádó Ponty Program 2013. évi újdonságainak részét képezi a most bemutatásra kerülő új ólompaletta

A súlyok méretei megegyeznek a hagyományos ólmokéval. Természetesen strapabíró, minőségi forgóval ellátott ólom is bővíti a palettát. Egy dologban azonban teljesen megegyeznek, mégpedig abban, hogy kivétel nélkül mindegyik környezetbarát, szinterezett és az áruk elérhető mindenki számára. Az ólomcsalád minden tagja éppúgy megfelel a klasszikus fenekezéshez, mint a „nehéz-feeder” és bojlis módszerhez.

Végszerelékünk összeállítása során elkerülhetetlen, hogy valamilyen súlyt, azaz rendszerint valamiféle ólmot használjunk. Bojlis horgászatoknál előfordul, hogy az egyes típusok kisebb tömegű darabjait alkalmazzuk - ezeket feederezéskor is nyugodtan feltehetjük. Nem mindegy azonban, hogy melyik típust milyen körülmények között használjuk.

A Haldorádó Ponty Programban gondoltak arra is a szakértők, hogy mindenki kedvére és minden alkalomhoz illően tudjon választani és vásárolni a széles kínálatból.

1. Pasta Lead Inline Tube

Kiképzése sokoldalú használatot tesz lehetővé. Használható különböző pasztákkal, etetőanyaggal, illetve önmagában is. A Pasta Lead Inline Tube alsó részén egy gumihüvely található, amelybe egyszerűen belehelyezték a gubancgátló csövet, ami partról történő dobásnál megakadályozza a gubancolódást. Természetesen az ólom tökéletesen működik gubancgátló cső nélkül is! A cső a belső átmérőjénél nagyobb, pl. leadcore használatakor könnyedén eltávolítható. „Inline”, azaz belső zsinórvezetéses, így a különböző modelleket választva elkészíthetjük végszerelékünket csúszó és fix változatban is. A súlyra - méretétől függetlenül mindegyikre - paszta, etetőanyag gyúrható! Vízbeérkezést követően, amikor a rágyúrt anyag leoldódik, vagy a halak lecsipkedik róla, a sötétbarna szinterezésnek és a fekete-fehér pöttyözésnek köszönhetően észrevétlenül olvad bele a mederfenékbe. A gyártó 6 méretben hozza forgalomba: 30, 40, 50, 60, 80 és 100 g.

Használható különböző pasztákkal, etetőanyaggal illetve önmagában is
Alsó részén egy gumihüvely található
6 méretben kerül forgalomba: 30, 40, 50, 60, 80 és 100 g
A felső részén elhelyezkedő cső partról történő dobásnál megakadályozza a gubancolódást
A sötétbarna szinterezésnek és a fekete-fehér pöttyözésnek köszönhetően észrevétlenül olvad bele a mederfenékbe

2. Pasta Lead Triplex Inline

Ez a 3 hosszanti bordával ellátott csúszó ólom a klasszikus fenekezéshez éppúgy megfelel, mint a „nehéz-feeder” és bojlis módszerekhez. „Inline”, azaz belső zsinórvezetéses, de a Pasta Lead Triplex Inline modellt használhatjuk fixen is. Ez esetben a megfelelő méretű forgót be kell húzni az ólom alján található lágy, ugyanakkor strapabíró gumihüvelybe. A rágyúrt paszta, etetőanyag egyenletesen oszlik el az egész felületen, így még nagyobb távolságokra tudjuk bedobni szerelékünket. A jól tapadó, rendkívül intenzív aromájú paszta, etetőanyag lassan oldódva hosszú időn keresztül csalogat. Így a szerelék egy már meglévő eleme további plusz funkciót kapott. Az ólmon található furatok segítik a rágyúrt anyag még stabilabb rögzülését, így az a távoli dobások során sem esik le róla. Vízbeérkezést követően, amikor a rágyúrt anyag leoldódik, vagy a halak lecsipkedik róla, a sötétbarna szinterezésnek és a fekete-fehér pöttyözésnek köszönhetően észrevétlenül olvad bele a mederfenékbe. A felső részen egy gumihüvely található, amelybe szükség esetén egyszerűen belehelyezhető a gubancgátló cső. A gyártó 3 méretben hozza forgalomba: 45, 75, 85 g. A különböző modelleket választva elkészíthetjük végszerelékünket csúszó és fix változatban is.

A Pasta Lead Triplex Inline 3 hosszanti bordával ellátott csúszó ólom
Ha fixen szeretnénk alkalmazni, akkor a forgót be kell húzni az ólom alján található gumihüvelybe
Felső részén egy gumihüvely található, amelybe szükség esetén egyszerűen belehelyezhető a gubancgátló cső
3 méretben kerül forgalomba: 45, 75, 85 g

3. Pasta Lead Triplex Swivel

A Pasta Lead Triplex Swivel formáját és súlyát tekintve mindenben megfelel az előbb bemutatott Pasta Lead Triplex Inline változatnak. Ez a típus is 3 hosszanti bordával ellátott, amire paszta, etetőanyag gyúrható. Csúszón és fixen a klasszikus fenekezéshez éppúgy megfelel, mint a „nehéz-feeder” és bojlis módszerekhez. A rágyúrt etetőanyag révén a súly egyenletesen oszlik el az ólom felületén, így még nagyobb távolságokra tudjuk bedobni szerelékünket. Formáját úgy alakították ki, hogy minden terepen megállja a helyét. A jól tapadó, rendkívül intenzív aromájú paszta, amelyet az ólomra rágyúrunk, lassan oldódva hosszú időn keresztül csalogat. Így a szerelék egy eddig is fontos eleme további plusz funkciót kapott. A gyártó 3 méretben hozza forgalomba az ólmot: 45, 75, 85 g. Nevében a „Swivel” arra utal, hogy forgóval ellátott változat. Ennek segítségével a különböző modelleket választva elkészíthetjük végszerelékünket csúszó és fix változatban is. Forgóval ellátva mindegyik erős és tartós. Vízbeérkezést követően, amikor a rágyúrt anyag leoldódik, vagy a halak lecsipkedik róla, a sötétbarna szinterezésnek és a fekete-fehér pöttyözésnek köszönhetően észrevétlenül olvad bele a mederfenékbe.

A Pasta Lead Triplex Swivel formáját és súlyát tekintve mindenben megfelel az előbb bemutatott Pasta Lead Triplex Inline változatnak
Az ólmon található furatok segítik a rágyúrt anyag még stabilabb rögzülését
3 méretben kerül forgalomba: 45, 75, 85 g
Formáját úgy alakították ki, hogy minden terepen megállja a helyét
„Swivel”, azaz forgóval ellátott változat

4. Long Cast Inline Tube

Megérkezett az áruházba sokunk kedvenc formája, a Long Cast Inline Tube! Rengeteg hobbi pecán és sok versenyen sikerrel alkalmazott gubancmentes dobóólom. A Long Cast Inline Tube (belső zsinórvezetésű) speciális, az extrém hosszú dobásokhoz kifejlesztett távdobó modell. Hosszú és pontos dobásokat biztosít, miközben 100%-os gubancgátló tulajdonsággal is bír a felső részén elhelyezkedő gubancgátló csőnek köszönhetően. Partról történő dobós horgászatkor a messzebb található haltartó helyek is könnyedén elérhetővé válnak általa. Az előkét a levegőben biztonságos távolságra tartja el a főzsinórtól. Tökéletesen működik gubancgátló cső nélkül is! Széles körben alkalmazható ólomforma. Az ólom méretének kiválasztásánál vegyük figyelembe botunk dobósúlyát! Ha túl nagy az ólom súlya, a bot megsérülhet dobás közben. Mérhetően nagyobb távolságba lehet ezzel az ólommal dobni, mint egyéb hagyományos formákkal. A belefűzött damil segítségével tudjuk végszerelékünkbe iktatni, amely lehet csúszó vagy fixen megütköztetett. A sötétbarna szinterezésnek és a fekete-fehér pöttyözésnek köszönhetően észrevétlenül olvad bele a mederfenékbe. Az egyszerű cseppforma miatt minimálisra csökken a légellenállás, így sokkal hosszabb és pontosabb dobás lesz a végeredmény. Ez az ólomtípus „ugrik ki” legkönnyebben az iszapból. További jelentős előnye, hogy bevontatásakor alig érzékelhető az ólom súlya, még nagy távolság esetén is. Különlegessége a gubancgátló rész, mely lágy, merülő szilikon cső. A gyártó 2 méretben hozza forgalomba az ólmot: 80 és 100 g.

Megérkezett az áruházba sokunk kedvenc formája, a Long Cast Inline Tube!
Belső zsinórvezetésű, speciális távdobó ólom
Hosszú és pontos dobásokat biztosít, miközben 100%-os gubancgátló tulajdonsággal is bír…
… a felső részén elhelyezkedő gubancgátló csőnek köszönhetően
2 méretben kerül forgalomba: 80 és 100 g

5. Drop Inline

A Drop Inline különösen bevált és közkedvelt ólomforma, amely a bojlis horgászok egyik nagy kedvence. Klasszikus körte alakú, belső zsinórvezetésű ólom megfelelő súlyelosztással. Ideális rövid és középhosszú távolságokra. Az átmenő cső végén található nyílás olyan méretű, hogy egy közepes (4-6-os) forgó éppen megszorul benne. Így máris fix (önakasztós) módon használható. Ha csúszóra szerelve akarjuk végszerelékünkön alkalmazni, akkor egy nagyméretű gumigyöngy beiktatásával meggátolható, hogy a forgó az ólom végében található hüvelybe szoruljon. A főzsinór szakadásakor az előke a forgóval együtt kicsúszik az ólomból annak elakadása esetén. Ez a súly olyan helyen kap főszerepet, ahol az egyenetlen mederfenéken a hagyományos ólmok könnyedén elmozdulhatnak, elgurulhatnak, ami sajnos a horogelőke összetekeredését és gubancát is okozhatja. Ám ez a súly - kialakításából adódóan - lényegesen nehezebben gördül arrébb, mint a hagyományos gömb- vagy körteólmok. Dobásoknál is, de inkább behordásos horgászmódszernél ajánlott alkalmazni. A sötétbarna szinterezésnek és a fekete-fehér pöttyözésnek köszönhetően észrevétlenül olvad bele a mederfenékbe. Szilikon betétje miatt a fárasztás közben csúszóvá válik, ennek köszönhetően az ólom eltávolodik a hal szájától, megelőzve ezzel a sérüléseket. A halvesztések számát is csökkenti. A keményebb, enyhén iszapos mederfenék meghorgászására alkalmas. A gyártó 4 méretben hozza forgalomba az ólmot: 60, 80, 90, 100 g.

A Drop Inline különösen bevált és közkedvelt ólomforma, a bojlis horgászok egyik nagy kedvence
Klasszikus, körte alakú, belső zsinórvezetésű ólom megfelelő súlyelosztással
Dobásoknál is, de inkább behordásos horgászmódszernél ajánlott alkalmazni
4 méretben kerül forgalombat: 60, 80, 90, 100 g

6. Hexagonal Lead Inline

A Hexagonal Lead Inline ólmokat tulajdonságaik optimalizálásának érdekében számítógépes tervezéssel készítették. Minden egyes ólom precíz, injekciós öntési technológiával készült, ami a különleges felületet és a szériák darabjainak azonos alakját is biztosítja. A Hexagonal Lead Inline ólmok nem tükröző festése és sötétbarna színe, valamint az apró kavicsmintával pettyezett barna, fekete-fehér felülete révén bármilyen aljzaton diszkréten olvad bele a háttérbe. A Hexagonal Lead Inline a speciális, rakétaszerű kiképzésnek köszönhetően nagyon jó aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik. Nagy távolságokra lehet dobni, így a messzebb található haltartó helyek is elérhetővé válhatnak. Az ólomba szerelt gumihüvelyben rögzíthető a forgókapocs, ezzel fix végszerelék alakítható ki. A főzsinór szakadásakor az előke a forgóval együtt kicsúszik az ólomból annak elakadása esetén, ezzel is kímélve a horogra akadt (szereléket vonszoló) halat. A tökéletesen kialakított formának köszönhetően légellenállása kicsi, ezért ideális a legnagyobb távdobásokhoz. A gyártó 4 méretben hozza forgalomba: 70, 80, 100, 120 g.

Minden egyes ólom precíz, injekciós öntési technológiával készült
A főzsinór szakadásakor az előke a forgóval együtt kicsúszik az ólomból annak elakadása esetén, ezzel is kímélve a horogra akadt (szereléket vonszoló) halat
A Hexagonal Lead Inline speciális, rakétaszerű kiképzésnek köszönhetően nagyon jó aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik
4 méretben kerül forgalomba: 70, 80, 100, 120 g
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.