Kővel kőkemény terepen

Kővel kőkemény terepen

Az utóbbi időben egyre több vízen tiltják (teljesen jogosan) az ólommal történő elhagyós szerelékek használatát. Egyszerűen nem tehetjük meg mi, horgászok, hogy a végtelenségig töltsük ólmokkal a természetes vizeinket, ezzel is tovább terhelve azok élővilágát. A válogatott és előkészített kősúlyok remek alternatívát biztosítanak erre, ezenfelül további lehetőségeket is nyújtanak az ilyen nehezéket használóknak.

A TiszaStones kősúlyok fontosabb jellemzői:
Egyesével válogatott, porózus (kissé rücskös) felületű kövek, amelyek jól dipelhetők is! Szakértő kezek munkájának köszönhetően a kövek mindegyike egy strapabíró és erős forgókapcsot kapott. Könnyedén akaszthatók így ezek a csúszó végszerelékek kapcsaiba vagy a nagyobb méretek a nagyponty-horgászok által kedvelt ólomkapcsos végszerelékek klipszeibe. Ha pedig ezek bármelyike a vízben marad, garantáltan nem szennyez!

A TiszaStones kősúlyok remek megoldást nyújtanak a nehéz, akadókkal gazdag vizek meghorgászásához
A kősúlyok három különböző mérettartományban kerülnek forgalomba

A kisebb méretek ideálisak a dobós, míg a nagyobbak a behúzós horgászatokhoz. A köveken a pontos súly gramm mellett unciában is fel van tüntetve.

A kövekben biztosan tart a forgókapcsot rögzítő beragasztott fém fül
A porózus felület további lehetőségeket biztosít horgászat közben

Felhasználási tipp:
Ennek a típusú kősúlynak van egy további előnye, amit érdemes bizonyos helyzetekben kihasználni. Én elsősorban akkor szoktam alkalmazni, amikor nagyon fontos az extra figyelemfelkeltés, ha csak akkor van kapás, ha a csalim szinte kiabál a vízben a pontyoknak, hogy „Halló, itt vagyok, egyél meg!”.

A formák is válogatottak, ez a szerelék elhelyezésénél nagyon fontos, így még kisebb a gubanc veszélye
A nagyobb felület miatt én a nagyobb súlyokat részesítem előnyben

A porózus felületet kihasználva egy edényben kiteszem a tűző napra, hogy felforrósodjanak, majd Carp Syruppal leöntöm őket, azután bevetés előtt hagyom őket kihűlni, így a pórusok légbuborékai összehúzódva szinte beszívják az aromát! Általában ananászos ízesítést használok, nekem ez vált be a legjobban. Az így kezelt kövek órákon át ontják magukról a felhőt, ami nagyon látványos jelenség a vízben, a közelben tartózkodó pontyok figyelmét biztosan felkelti.

A köves szereléket még hatékonyabbá lehet tenni egy kis trükk segítségével
A köveket egy edényben kirakom a tűző napra néhány órára
Kiválasztok egy, a helyzethez odaillő Carp Syrupot…
… majd a forró kövekre öntöm
Az ilyen módon „kezelt” kövek nagyon ragaszkodnak a felvitt aromához

Bízom benne, hogy egyre több tudatos, természetbarát horgász választja ezeket. Úgy gondolom, közös érdekünk, hogy vigyázzunk a vizeinkre, amelyekben egyszer majd remélem, hogy gyermekeink horgásznak tovább.

A visszavágott lead clip segít a könnyebb elhagyásban
A kezelt szerelék mehet is a kiválasztott helyére
Tapasztalataim alapján a felhőképződés a vízbe érést követően az első három órában a legintenzívebb

Haskó Tamás

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.