Rendezés

Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 14. rész – Zajarki rig

Rokolya Péter 2024-04-23
Egy nagyon könnyen elkészíthető, de annál hatékonyabb nagyhalas előkét mutat be Rokolya Péter, a Haldorádó Carp Team tagja.

Sikeres tavasz 1. rész

Rokolya Péter 2024-03-24
A tavasz szerintem minden horgász számára a legjobban várt időszak. Éledezik a természet, velük együtt kedvenceink is, de korántsem olyan egyszerű ilyenkor őket becsapni, mint gyakran gondolnánk. Egy háromrészes cikksorozatot szentelek ezen évszaknak, melyben bemutatom, hogy én miként eredek pikkelyes kedvenceim nyomába, elsőként egy egyesületi vízen.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei 11. rész – PVA bag

Rokolya Péter 2024-03-22
Az utóbbi évek szerintem legsikeresebb módszere a PVA bages, vagyis PVA tasakos horgászat, amit sokféleképpen meg lehet valósítani. Most megmutatom, én hogyan alkalmazom sikerrel.
Videóval

Hogyan készítem el a D-riget?

Erdélyi Tamás 2024-03-17
Már régóta nagy megelégedéssel használok egy előkefajtát, mely merevsége révén egyaránt jól használható dobós, illetve behúzós horgászatok során, emellett brutálisan jó akadással is bír. Mivel ez nem egy lágy előke, a kisebb halak sem gubancolják össze a mederfenéken, így biztosak lehetünk abban, hogy bevetés után minden esetben a jó pozícióban várja a leendő zsákmányunkat. Ez az előke nem más, mint a D-rig.

Rapid D-rig, ahogyan én használom

Haskó Tamás 2023-08-15
A klasszikus D-rig a bojlizás őshazájából, azaz Angliából származik, ahol a halak visszaengedése természetes, magától értetődő jelenség. Ennek következtében viszont a pontyok egyre rafináltabbak lettek és egyre nehezebb lehet őket horogra csalni. Ez a szerelék azt a célt szolgálja, hogy ha a ponty táplálkozása során ki is fújja a csalit, a horog a szájában maradjon, így lehetőséget teremtve a megakasztásra. Ezt a szereléket én egy kicsit átalakítottam úgy, hogy az előnyei megmaradtak, viszont az elkészítése és a felhasználása lényegesen egyszerűbb lett. Ezt szeretném most részletesen bemutatni.

Van egy szuper tippem törpeharcsás vizekre!

Haskó Tamás 2023-06-26
Manapság sajnos lassan nehéz lesz olyan horgászvizet találni, ahol ne okozna komoly bosszankodást a törpeharcsák jelenléte. Ezek a kis „ördögök” szinte mindent felfalnak pikkelyes barátaink elől, így esélyt sem hagynak a horgásznak az eredményes nagyponty-horgászatra.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei 13. rész – Slip D-rig

Rokolya Péter 2023-05-27
Erdélyi Tamás csapattársam már egy részletes és hasznos videóban tökéletesen bemutatta a D-rig elkészítését. Ez az előketípus nem tartozik a könnyen elkészíthető rigek közé, viszont van egy egyszerűsített és hasonlóan eredményes típusa. Ezt fogom most részletesen bemutatni!
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei 12. rész – Stiff rig

Rokolya Péter 2023-05-08
Ebben az írásban egy olyan előkét mutatok be, mely tökéletesen alkalmazható dobós horgászatok során nagy mélységű tavakon is. Különlegessége, hogy rendkívül merev, ezáltal nem gubancolódik, viszont a hajszál része lágy, így tökéletes felkínálást biztosít horogcsalinknak.

Rokolya Péter – Sikeres tavasz 3. rész

Rokolya Péter 2023-04-10
Sikeres tavaszi trilógiám utolsó fejezetéhez érkezvén egy ismert és közkedvelt vizet választottam, mely nem volt más, mint a Kiskorpádi Szigetestó. Ez a magánkézben levő, parádés halállománnyal bíró víz tökéletes helyszín volt arra, hogy a PVA bages módszerrel tarolhassunk, de vajon összejött?

Sikeres tavasz 2. rész

Rokolya Péter 2023-04-03
Imádom a vadvizeket, ezek jelentik nekem az igazi pecát. Alig vártam, hogy a „bages” módszert egy ilyen vízen is kipróbáljam. Sokat nem kellett gondolkodom, hogy hova induljak. Mivel az én időm is véges, egy számomra ismert és kedves pályára voksoltam, vagyis a Solti Kis-Dunára.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei 10. rész – Combi rig

Szoják Benedek 2022-10-22
Régóta terveztem már részletesen bemutatni az egyik kedvenc előkémet, a Combi riget. Egy rendkívül sokoldalú előkéről van szó, ennek köszönhetően szinte bármilyen szituációban megállja a helyét. Az évek alatt sok előketípust kipróbáltam már, de bátran állíthatom, hogy magasan ez vált be a legjobban!

Kővel kőkemény terepen

Haskó Tamás 2022-08-14
Az utóbbi időben egyre több vízen tiltják (teljesen jogosan) az ólommal történő elhagyós szerelékek használatát. Egyszerűen nem tehetjük meg mi, horgászok, hogy a végtelenségig töltsük ólmokkal a természetes vizeinket, ezzel is tovább terhelve azok élővilágát. A válogatott és előkészített kősúlyok remek alternatívát biztosítanak erre, ezenfelül további lehetőségeket is nyújtanak az ilyen nehezéket használóknak.
Videóval

FOX Rapide PVA rendszer, ahogy én használom

Haskó Tamás 2022-03-24
A rapid nagyponty-horgászat nemcsak Európa-szerte, de kis hazánkban is egyre nagyobb teret hódít magának. Számos hatékony módszer kötődik ehhez. Most egy olyat kívánok bemutatni, amely hatékonyságban messze felülmúlja az eddig használt és általam ismert bojlis módszereket!

Praktikák lehűlő időszakra

Erdélyi Tamás 2022-01-23
Ahogy egyre jobban haladunk bele az őszbe (majd a télbe), vizeink ennek arányában hűlnek le napról napra. Ezt az időszakot szeretem a legjobban, hisz számomra nagy varázsa van az őszre leginkább jellemző reggeli ködnek, a sárguló levelek látványának és a semmihez sem fogható friss, őszi levegő illatának. Ilyenkor már a halak is kezdenek felkészülni a télre, pompás színeket öltenek magukra, és megfogásukért is talán kicsit többet kell dolgozzunk, mint a nyári, meleg időszakban.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 7. rész A Tigrismogyoró Rig

Haskó Tamás 2021-03-07
Szerintem nem túlzok azzal, hogy napjaink egyik legnépszerűbb csalija a tigrismogyoró, hiszen a pontyok és amurok nagyon szívesen fogyasztják szinte egész évben. Számtalan felkínálási módot használhatunk ehhez a csalihoz, én most egy olyat választottam, ami azokban a helyzetekben is segíthet, amikor nincsenek „csúcsformában” kedvenc pikkelyes barátaink.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 5. rész Rapid D Rig

Haskó Tamás 2020-07-01
A klasszikus D-rig a bojlizás őshazájából, azaz Angliából származik, ahol a halak visszaengedése természetes, magától értetődő jelenség. Ennek következtében viszont a pontyok egyre rafináltabbak lettek, így egyre nehezebb lehet őket horogra csalni. Ez a szerelék azt a célt szolgálja, hogy ha a ponty táplálkozása során ki is fújja a csalit, a horog a szájában maradjon, így lehetőséget teremtve a hal megakasztására. Ezt a szereléket én egy kicsit átalakítottam úgy, hogy az előnyei megmaradtak, viszont az elkészítése és a felhasználása lényegesen egyszerűbb lett. Ezt mutatom be most részletesen.
Videóval

A Haldorádó Carp Team kötései, végszerelékei 9. rész – German Rig a rapid pontyhorgászathoz hangolva

Haskó Tamás 2020-03-13
A German Riget mint előketípust, úgy gondolom, már sok pontyhorgász ismeri és szívesen használja. Mi ezt fejlesztettük tovább a rapid pontyhorgászathoz, ami egy nagyon egyszerű és hatékony megoldás, amely roppant mód le egyszerűsíti a csalizás folyamatát, emellett ha megfelelő csalival kombináljuk, nagyon hatékony „fegyver” a gyors horgászatok alkalmával.

A stick mix ereje

Rokolya Péter 2020-03-07
Napjainkban több mint népszerűek a gyors horgászatok: minimalizált felszerelés, kevés, de minőségi csali. A siker kulcsa a legapróbb részletekben rejlik, de mit sem ér a legjobb előke, csali, ha valami apróság hiányzik! Ehhez kínálnak tökéletes megoldást a stick mixek!
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 4. rész „Black” Butterfly

Erdélyi Tamás 2020-01-28
Bizonyára nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, sokszor az apró részletekben rejlik a siker nyitja. Most egy olyan, nem megszokott csalizást mutatok be nektek, mely már engem is többször kihúzott a csávából a kapástalan időszakokban – ennek neve „Butterfly”, azaz pillangó. Sikerrel alkalmazhatjuk e csalizási módot a nagy nyomásnak kitett vizeken is, ahol a hal már szinte kívülről ismeri a bojlit és szinte ránézésre megmondja a méretet és az ízvilágot.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 3. rész Hinged Stiff rig

Rokolya Péter 2019-11-25
A modern pontyhorgászatban hódítanak a különféle pop-up előkék, hiszen eredményességük a legtöbb vízen megkérdőjelezhetetlen. Ráadásul néhány trükkel ezeket az elsőre bonyolultnak tűnő szerelékeket nemcsak barátságosabbá, de hatékonyabbá is lehet tenni. Szeretném bemutatni személyes favoritom úgy, ahogyan én alkalmazom.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 2. rész Ronnie Rig

Haskó Tamás 2019-10-31
Tapasztalatból tudom, hogy a legjobb csali hatékonyságát sem lehet maximálisan kihasználni, ha nem a megfelelő módon kínálják azt fel. Fokozattan érvényes ez a pop-up csalikra, amiket ha nem megfelelően használunk, a kapások megritkulnak vagy teljes mértékben el is maradnak. A legtöbb horgász ilyen helyzetekben a csalit okolja az eredménytelenségért, pedig sokszor minimális változtatással bizony meg lehetne menteni a helyzetet és eredményesre fordítani a horgásznapot, csupán meg kell találni a megfelelő felkínálási módot hozzá. Ehhez mutatok egy tippet!
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei 1. rész – Tigrismogyoróval „könnyedén”

Haskó Tamás 2018-09-14
Horgásztúrák közben könnyen előfordulhat még akkor is, ha gyakran járok ugyanarra a vízre horgászni, hogy kifogok egy olyan időszakot, amikor az eddig bevált, jó működő séma egyáltalán nem hozza a kívánt eredményt, és borul a papírforma. Ilyen esetekre mindig tartogatok egy-egy alternatív megoldást, ami visszahozhatja a „meccset”, és az elbizonytalanodás és szenvedés helyett a pikkelyes barátaim fárasztásaira koncentrálhatok.

Merj változtatni!

Haskó Tamás 2018-08-20
A nyári horgásztúráknak szinte örök igazsága, hogy a kapások jelentős része az éjszakai órákra korlátozódik, viszont ha dobós technikával horgászunk, van egy nagyon ötletes megoldás, mely segítségével nappal is elcsíphetünk egy-egy pontyot, amikor jellemzően azt gondoljuk, hogy nem táplálkoznak, pedig igen, csak más mélységben, mint ahol a csalinkat általában felkínáljuk!

Tavaszváró pontyozás

Rokolya Péter 2018-04-23
Bár a tél enyhébb volt a megszokottnál, meglehetősen elhúzódott, így alig vártam, hogy megérkezzen a valódi tavasz, és kezdetét vegye egy igazi szezonkezdő horgászat. A tavaszi szezont rendszerint a kisebb és a könnyebben meghorgászható vizeken kezdem, idén sem volt másként.

Spéci praktika tavaszra

Rokolya Péter 2018-03-26
Nem titkolom, hogy számomra az angol stílusú, felfogású pontyhorgászat a követendő példa. Elsődlegesen a szigetországból bővítem tudásom számos angol cikk, videó és kinti barátok által, hiszen rengeteg hasznos módszer van, ami a magyar vizeken is kiválóan alkalmazható és eredményes. A közelmúltban egy érdekes gumikukoricás előkén az úgynevezett „Corn Aligner” – magyarra fordítva „kukorica befordítós” – előkén ragadt meg a szemem, és úgy gondoltam, ez a remek praktika itthon is kiválóan működne és sokaknak segíthet. Ez az egyszerűen és hatékonyan alkalmazható előke nem csak a céltudatos nagyponty-horgászok számára lehet célravezető.

Út Apollóhoz

Rokolya Péter 2017-11-24
A sikerhez rendszerint hosszú, rögös út vezet. Nincs ez másként a nagyponty-horgászatban sem. Ahhoz, hogy elérjük céljainkat, akarat, kitartás és minimális szerencse is kell, de mit sem ér az egész, ha nem a megfelelő helyet választjuk!
Videóval

A Haldorádó Carp Team kötései, végszerelékei 8. rész – German rig, azaz forgóval kombinált visszacsapódó előke

Farkas Szabolcs 2017-11-13
A German rig egy speciális előke, melyet nagyon kevesen használnak. Pop-up és süllyedő csalikhoz egyaránt használható. Különlegessége, hogy a csali 360 fokban természetes úton el tud forogni, a mechanikája nagyban hasonlít a Blowback rig elvéhez. Lássuk e remek előke elkészítésének lépéseit!
Videóval

A Haldorádó Carp Team kötései, végszerelékei 7. rész – Pop Up rig, azaz lebegő csalis előke egy kicsit másként

Kerekes Ernő 2017-09-18
Az egyre nagyobb nyomás alatt lévő vizeinken legtöbbször a horgászok egymást váltva foglalják el ugyanazon helyeket, így a halaknak sok esetben még be sem forradt az előző sporttárs által okozott seb, máris újra matracon vannak. Ilyenkor gyorsan tanulnak a halak és sokkal figyelmesebben táplálkoznak, így nekünk, horgászoknak kell kitalálni újabbnál újabb trükköket, hogy eljussunk a kapásig és a megakasztásig.
Videóval

A Haldorádó Carp Team kötései, végszerelékei 6. rész – Multi rig, azaz multifunkcionális pop-up előke

Haskó Tamás 2017-09-04
A sorozat e részében egy nagyon egyszerűen elkészíthető és rafinált pop-up szereléket szeretnék bemutatni és megkötni. A szerelék működési elve nagymértékben „hajaz” a Chod szerelékére, viszont lényegesen egyszerűbb elkészíteni. Fontos tudni, hogy kizárólag lebegő csalikkal működik megfelelően. Nézzük, hogyan is készül el a Multi rig!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.