Sikeres tavasz 2. rész

Sikeres tavasz 2. rész

Imádom a vadvizeket, ezek jelentik nekem az igazi pecát. Alig vártam, hogy a „bages” módszert egy ilyen vízen is kipróbáljam. Sokat nem kellett gondolkodom, hogy hova induljak. Mivel az én időm is véges, egy számomra ismert és kedves pályára voksoltam, vagyis a Solti Kis-Dunára.

Vadvíz:
Papíron a legnehezebb víz, ahol általában már a környezeti tényezők is komoly kihívás elé állítják a horgászt, nemcsak a halak megfogása. Természetes környezetben a halaknak sokkal többféle csemege áll rendelkezésükre, melyekkel gyakran nehéz versenyezni. Tavasszal viszont, amikor még nem hemzsegnek az élőlények e vizekben, nagyot lehet szakítani egy tökéletes módszerrel. Mutatom is, hogyan és mivel!
Viszont ne rohanjunk ennyire előre, ejtek pár szót a vadvizekről.
Megemlítendő, hogy az utóbbi időben sokat fejlődtek e vizek köszönhetően a generációváltásnak, a médiának és annak, hogy az emberek felérik ésszel, hogy ezek a természetes élőhelyek képviselik a valós értéket, a jövőnket és gyerekeink jövőjét. Ennek ékes példája egy hazai víz, a Solti Kis-Duna, ahol az egyesület munkája példás, ami a halállományban köszön vissza leginkább. Többször jártam már itt, és nagyon jól látszik a befektetett munka kifizetődése. Egyre több a nagytestű hal, melyeket szigorúan tilos elvinni köszönhetően a szigorú szabályoknak. Úgy gondolom, egy ilyen vízen fogott 10 kg feletti hal hatalmas élmény mindenkinek, legyen az kezdő, haladó vagy profi! Manapság ezen a vízen ez bárkinek adott, hogy megvalósuljon. A pontyok mellett a compóállomány országos szinten szerintem top, itt jó eséllyel találkozhatunk talán a legszebb őshonos halunkkal is, hiszen e holtágban ők is védettek és remekül érzik magukat.
Mivel a fűszeres ízek nagyon jól működnek ezen a vízen, egyértelmű volt, hogy kizárólag fűszeres pellet kerül a PVA tasakba. A Tüzes Ponty Pellet Pack tökéletes választásnak bizonyult, azonban volt még egy kis rafinéria, melyet a képek közt olvashattok.

Imádom ezt a helyet!
Igen, mindössze ennyi elég a sikerhez
Az aromák szerepe vadvízen felértékelődik, ahol a halakat jobban koncentrálni kell
Válogatott fűszeres pelletek kerültek a PVA tasakomba

Tipp: Hideg vízi horgászatokon és ahol mélyebb a víz, a sűrű és tömény aromák teljesítenek a legjobban. A fűszeres és halas pelletekhez a Legend Max Jam Tüzes Ponty és a Korda Spicy Squid Goo tökéletes választás!

Egyik kedvenc csalim gyors pecákra a Chilis Tintahal Legend wafter
Nagyon egyszerű, de hatékony előke
A vadvizeken a fényváltás időszaka verhetetlen
Vízparti vacsora
Extrém körülmények

 

Ha fagy, a merítőt érdemes a vízben tartani

Tipp: A halakat érdemes a partszéli bokrok, fák előtt keresni, nekem a törés alja muzsikált ezen a horgászaton a legjobban, ahol körülbelül 15 cm iszap volt.

Különleges vendég
Azok a vörös szemek!
Öreg, sokat megélt compó
Eddigi legnagyobb compóm, kereken 2 kg
Tipikus kis-dunai, vad pikkelyes
A Chilis Tintahal Legend wafter verhetetlen volt ezen a pecán
Érdemes a gyorsabb siker érdekében a csalit kicsit megfaragni

Tipp: A hideg vízben az oldódó csalik is lassabban dolgoznak, érdemes a horogcsalit megfaragni és előáztatni a gyorsabb siker érdekében!

Egy újabb mesés pikkelyes örvendeztetett meg
Pontyportré
A hideg vízből kivett halakat folyamatosan locsoljuk!
Gyönyörű vadvízi tükrös
Rövid kis-dunai horgászatom legnagyobb hala
Ádám cimborám látogatóba érkezett hozzám, de egy pompás pikkelyest ő is fotóra bírt

Bátran próbáljátok ki a módszert vadvízen is, és hasonló sikeres tavaszt kívánok mindenkinek!

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Rokolya Péter, Pásztor Szilárd

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.