Horogteszt Cralusso módra

Horogteszt Cralusso módra

Az alábbiakban a Cralusso japán gyártású horgait és - ismereteink szerint - a világon elsőként egy olyan, újdonságnak számító tesztet mutatunk be, aminek segítségével nagyban növelheted horgászatod sikerességét. Legyen szó feederes vagy úszós módszerről, minden horgászatunkban benne van az a lehetőség, hogy a nap vagy akár életünk halával találkozzunk. Az esetek nagy részében ügyességünkön és szerelésünk összhangján múlik az, hogy kézbe-képre is kerüljön a várva várt nagy hal, vagy csak marad az adrenalin-dózis és a csalódás a hal elvesztése miatt.

Fárasztás végén nem mindegy, mit látunk: egy eltört, kihajlott horgot vagy egy gyönyörű példányt. Bosszúság vagy öröm? A siker a részletekben rejlik!

Tudd, milyen terhelést bír a horgod, milyen vastagságú előkezsinórral használhatod!

Még a gyakorlott horgászok is csak sejtik, hogy az általuk használt horgok mekkora terhelést tudnak elviselni, milyen vastagságú damillal használhatják biztonságosan az adott horog kihajlása vagy törése nélkül.

A Cralusso munkatársai rengeteg tesztet végeznek a termékekkel, melyek eredményei alapján egyedülálló és hasznos információkkal tudunk szolgálni, hogy a fárasztás vége ne bosszúsággal, hanem örömmel érjen véget.

Az alábbiakban segítséget kapsz ahhoz, hogy a Cralusso horgait használva a különféle típusú és méretű horgokhoz milyen vastagságú damilt használhatsz, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés a horog eltörése vagy kihajlása miatt.

2445 Chinu

2445 Chinu

A pontyhorgászok egyik legkedveltebb formája a Chinu horog, mely bronzszínű megjelenésével univerzálisan használható a különböző árnyalatú aljzatokon is. A nemesacél felhasználásával készült horog hegye kiváló, öblét kovácsolt, enyhén lapított módon alakították ki, hogy karcsúbb és még erősebb legyen, nagyobb testű halakkal is sikeresen megbirkózzon.

A horog szárát lapkás változatban alakították ki, tűzött és fűzött csalik felkínálására is alkalmas. Erős, öblös kivitele miatt főleg ponty- és amurhorgászok használják nagy szeretettel a Chinu horgot. Biztosak lehetünk abban, hogy a Chinu profillal rendelkező horgok megfelelően erősek és a különféle csaliknál is kiváló akadást nyújtanak!

A 2445 Chinu hatékony alkalmazásához hasznos ismeretek

2440 Chinu TF

2440 Chinu TF

A 2440 Chinu TF egy klasszikus füles pontyozó nemesacél horog, PTFE (teflon) bevonattal, kovácsolt, enyhén lapított és kihajtott kivitelben. Az egyik legjobb ár/érték arányú horog a magyar piacon.

Némi segítség ahhoz, hogy milyen vastagságú zsinórt használhatsz a Chinu TF füles horoghoz

A horognak minden lényeges adatát megtalálod a táblázatban. Újdonság a Cralusso által megadott, pirossal jelölt, ajánlott zsinórvastagság, mely segítséget ad a helyes horog- és előkezsinór-választáshoz.

2435 Delta Chinu

2435 Delta Chinu

A Delta Chinu horog a legmodernebb technológiával készült. Hegyét három különböző szögben metszették be a japán gyár szakemberei, ezáltal az egyedi élkialakítású horgok kiváló akadást garantálnak. Az alkalmazott HI-TECH megoldással arra is figyelmet fordítottak, hogy a száron, a lapka kialakításánál mikro recézett felület és horony biztosítsa a zsinór stabil rögzülését. A Delta Chinu nemesacél horog öblét kovácsolt kivitelben készítették, mely enyhén lapított és csavart. Tűzött és fűzött csalik felkínálására is használható.

A 2435 Delta Chinu hatékony alkalmazásához hasznos ismeretek

2430 SB Chinu

2430 SB Chinu

A japán horoggyár mérnökei nem bízták a véletlenre a halfogást: e különleges kialakítású horog egy mikro és egy normál méretű szakállal is rendelkezik. Az előretolt mikro szakáll segít abban, hogy az épphogy csak megakadt halat is nagyobb eséllyel juttathasd a szákba.

A 2430 SB Chinu hatékony alkalmazásához hasznos ismeretek

2450 Maruseigo TF

2450 Maruseigo TF

A brutális erősségű Maruseigo TF horog PTFE bevonatának köszönhetően rendkívül sima felülettel, különleges tapintással és lézerélezésű heggyel rendelkezik. A legkiválóbb japán acélból kovácsolt, enyhén lapított kivitelben készült. Különösen azoknak a horgászoknak ajánljuk, akik nagytestű pontyra, amurra, márnára horgásznak. Szívósan küzdő halak megfogásához elengedhetetlen a jól akadó, erős, megbízható horog, mely a legnagyobb terhelésnél is elképesztő erőtartalékkal rendelkezik.

Mi sem gondoltuk volna, mit bír ez a brutális erősségű Maruseigo TF horog. Megdöbbentő milyen vastag zsinórok kellettek ezeknek a horgoknak a teszteléséhez!

2420 Umi Tango

2420 Umi Tango

A füles kiképzésű, japán gyártású Umi Tango nemesacél horog méretéhez képest viszonylag vékony szárral készült, nagyon kedvelt típus. Finomszerelékes ponty- és feederbotos horgászathoz ajánljuk, tűzött és fűzött csalihoz is egyaránt használható. Ragadós hegye és a tesztben nyújtott eredményei alapján egy vékonyhúsú, rugalmas, megbízható horgot készítettek a szakemberek.

A 2420 Umi Tango hatékony alkalmazásához hasznos ismeretek

2415 Shin Aji

2415 Shin Aji

Ez a japán gyártású horog különleges erősen lapított szárkiképzésének eredményeképpen 25%-kal nagyobb terheléssel is megbírózik, mint a hagyományos kialakítású, azonos anyagból készült horgok. Füles kialakítása, erősített kivitele, ragadós hegye és a tesztben nyújtott eredményei alapján egy vékonyhúsú, mégis igen erős horog, amelyet főleg a ponty horgászatához használhatunk.

A 2415 Shin Aji hatékony alkalmazásához hasznos ismeretek

2405 Chika

2405 Chika

Finomszerelékes feeder és úszós horgászok során az egyik legkedveltebb horogforma a Chika. A Japánban készült horog tervezői arra törekedtek, hogy ez a horog a hegyét még az erős igénybevételek között is megtartsa. Hogy a Chika horog ne csorbuljon ki, magas széntartalmú edzett acélt használnak a gyártásánál. Kisebb méretei finomszerelékes horgászathoz, nagyobb változatai folyóvízi horgászathoz, valamint rablóhalas horgászathoz is ajánlottak.

A 2405 Chika hatékony alkalmazásához hasznos ismeretek

2401 Sode Light

2401 Sode Light

A Cralusso kínálatának egyik legsokoldalúbban használható horogtípusa a Sode Light horog. A Japánban készült horgot úgy tervezték, hogy vékony, könnyű szára ellenére is erős legyen, a maximális terhelés elérését követően jellemzően kihajoljon. Kisebb méreteit finomszerelékes horgászathoz, nagyobb változatait vékony száruk miatt szúnyoglárvás, csontis keszeg- és pontyhorgászathoz, valamint rablóhalas horgászathoz is ajánljuk.

A 2401 Sode Light hatékony alkalmazásához hasznos ismeretek

2410 Koaji Round

2410 Koaji Round

Finomszerelékes feeder és úszós horgászathoz ajánlott az aranyszínű Koaji Round horog. A japán gyártású, szép, íves kialakítású lapkás horog öblös kiképzése miatt elsősorban tűzött csalikhoz javasolható. A horog szakálla kisebb méretű, mely még az élő csalit épp megakadályozza a horogról való lecsúszásról. Nyújtott hegykiképzésének köszönhetően biztos akadást eredményez az óvatos halaknál is. Napjainkban egyre jobban terjed a matt, semleges színű horog, pedig több vízen épp a csillogó, arany- és ezüstszínű horgok használata eredményesebb.

A 2410 Koaji Round hatékony alkalmazásához hasznos ismeretek

Figyelj a horgok helyes, precíz megkötésére, sok múlhat rajta és fájni fog a szívednek, ha egy nem megfelelő kötés miatt távozik a várva várt nagyhal! Tipp: fűzött csalik használatánál biztosabb akadást segíti, ha a horog szárára fűzött rövid szilikon csővel a csalihoz képest a horgot befordítjuk.

Weboldalunkon további információt találsz horgainkról. Szerezd be és próbáld ki mihamarabb!

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.