Cralusso hétvége Zsennyén, ahogy én megéltem és túléltem

Polyák Csaba 2015-08-26
A Cralusso minden évben megrendezi már-már hagyományosnak mondható hétvégéjét a zsennyei horgásztavon, ahol szombaton a feederes versenyzőké, míg vasárnap a matchbotos horgászoké a terep. Ez a hétvége is alkalmat teremtett a Cralusso termékek használóinak arra, hogy tapasztalataikat, észrevételeiket megosszák a „feltalálóval”, Králik Karcsival. Szóba kerültek a jövőbeli fejlesztések, a srácok által javasolt módosítások, esetleges új irányvonalak, de természetesen a horgászaté volt a főszerep ezen a hétvégén is!

Match vs. feeder? Mondd, te mit választanál? Mindkettőt!

Polyák Csaba 2015-08-07
Sokszor felmerülő kérdés, hogy vajon melyik módszer a hatékonyabb, a waggler úszós vagy a feederkosaras? Sokat gondolkodtam én is a válaszon, hiszen egyszer az egyik, másszor a másik technika lehet célravezető, mindkettőnek vannak kétségtelen előnyei és hátrányai is, és az is igaz, hogy bizonyos körülmények között a matchbot, máskor a feederbot muzsikál jobban. Végül elvetettem a kérdés megválaszolását, hiszen nem tudom egyik módszer mellett sem letenni a voksom, inkább mindkettő előnyeit a magam javára fordítva, párhuzamosan használom őket. Szerencsére, a Cralusso számos innovációját segítségül hívva, a technikák közötti váltást pontosan és gyorsan tudom megoldani.

A távolság és mélység titkai - horgászhely feltérképezése a Cralusso Navigator Feeder Energy damil és a Haldorádó Discovery Lead segítségével

Polyák Csaba 2015-07-14
A horgászat sikeressége vagy éppen sikertelensége olyan apróságokon múlik, amelyekre sokszor nem is gondolunk. A legtöbbször csupán a helyesen megválasztott etetőanyagnak, csalinak könyveljük el a halfogást, pedig számos más, ezektől független tényező is befolyásolhatja az eredményességünket. Többször írtam már a helyválasztás fontosságáról, illetve arról, hogy ha ott keressük a halakat, ahol azok szívesen tartózkodnak, még egy szupertitkos összetevők nélküli etetővel is sikerre számíthatunk. A Cralussóval szoros együttműködésben számos, a cég által kifejlesztett ötletes, hasznos innovációval köthettem barátságot, amelyek közül most egy olyat fogok részletesen bemutatni, aminek segítségével feederbottal fogok „tudatosan” horgászni. Hogy ez mit jelent? Kezdjük a legelején!

Gyorsan, egyszerűen, pontosan, avagy hogyan cseréljük le a zsinórunkat?

Polyák Csaba 2015-04-01
A tavasz már a végérvényesen megérkezett, nem mintha a téllel komoly harcot kellett volna vívnia az elsőségért. A horgászok többsége ilyenkor döbben rá, hogy hiába volt a hosszú tél, bizony a felszerelések ott pihentek a sarokban, és az orsókon is még a tavalyi, vagy akár több éves, sok küzdelmet megért zsinórok pihennek. Ismerős a fogadalom, amit az őszi zsinórszakadás miatt elveszített halunk után tettünk? „Jövőre lecserélem!” Most érkezett el ennek az ideje, hiszen ha most nem, akkor már ez az év is kimarad, aminek újabb hal vesztés lehet következménye. Egy szó, mint száz, jómagam is ilyenkor szánom rá magam a zsinórok cseréjére. Hogy miért halogattam idáig? Bevallom, számomra ez sok kellemetlenséggel járt korábban.

Cralusso sikerek és újdonságok

Králik Károly 2015-02-11
Szeretnék egy kis visszatekintéssel és időutazással kezdeni, onnan indulva, amikor gyerekkorunk egyik kedvenc időtöltéséhez a horgászathoz próbáltuk beszerezni eszközeinket. Emlékszem, futótűzként terjedt a hír a focipályán, ha horgok, úszók érkeztek a helyi játékboltba, és ha nem siettünk, lemaradtunk ezekről az akkor kincsnek számító apróságokról. Már kiskoromban motoszkálhatott bennem valami, ugyanis édesanyám újonnan vásárolt lúdtoll seprűiből a leghosszabb tollak valahogy mindig eltűntek. A tollak kis átalakítás után, piros körömlakkal megfestve, máris új életre keltek.
Videóval

Navigátorok bevetésen

Králik Károly 2014-07-05
A zsennyei Fish Farm horgászcentrum meghívásának köszönhetően bemutató cikkünk helyszínéül e remek horgászhelyet és társaságot választottunk. Szempont volt, hogy nagy vízfelületen mutathassuk be a Cralusso idei fejlesztéseinek - a Navigator zsinórok és az új waggler úszók - használati előnyeit, továbbá lényeges volt, hogy nagytestű halakkal terhelhessük felszerelésünket és növelhessük boldogság érzetünket.

Zsinórfeltöltés gyorsan, egyszerűen, precízen a Cralusso legújabb fejlesztésével, a QSP-vel

Králik Károly 2014-03-31
Ahogy a tavaszi napsugarak simogatják a természetet, elkezd bizseregni a horgász szervezete is, elkezdődik a készülődés a horgászszezonra. Addig, amíg a zsinórjaink téli álmukat aludták, egy kis magyar cég újabb, forradalmian új horgászzsinór-fejlesztéseket hozott a hazai és a nemzetközi piacra. A tél elmúltával, az első horgászatok előtt érdemes átnézni felszereléseinket, azok közül is a damiljainkat, mivel köztudottan csupán az állásban is hajlamosak öregedni. Évente 10-20%-ot is veszíthetnek legfontosabb jellemzőjükből, a szakítószilárdságukból, ezzel növelve a várva várt nagy halunk szabadulásának esélyét...

Ismét világújdonságok a Cralussótól 2014-re

Králik Károly 2014-02-09
A folyamatos fejlesztések, újítások segítenek abban, hogy mindennapi használati eszközeink egyre tökéletesebb, eredményesebb működést biztosítsanak használóiknak. Nincs ez másképp a horgászatban sem, amióta az emberiség horgászik, halászik, azóta - több száz, több ezer éve - fejlesztgeti a halfogáshoz használt eszközeit, zsinórjait. Vajon mi újat tud még egy magyar cég ezzel kapcsolatban kitalálni, amit nem fedeztek volna fel még e föld lakói?

Horogteszt Cralusso módra

Králik Károly 2013-05-19
Az alábbiakban a Cralusso japán gyártású horgait és - ismereteink szerint - a világon elsőként egy olyan, újdonságnak számító tesztet mutatunk be, aminek segítségével nagyban növelheted horgászatod sikerességét. Legyen szó feederes vagy úszós módszerről, minden horgászatunkban benne van az a lehetőség, hogy a nap vagy akár életünk halával találkozzunk. Az esetek nagy részében ügyességünkön és szerelésünk összhangján múlik az, hogy kézbe-képre is kerüljön a várva várt nagy hal, vagy csak marad az adrenalin-dózis és a csalódás a hal elvesztése miatt.
Videóval

Cralusso visszatekintés 2012-re, előre nézés 2013-ra

Králik Károly 2013-02-10
Sikeres , mozgalmas évet hagytunk magunk mögött, és azon kevés vállalkozások közé tartozunk, akik a gyengélkedő piac ellenére az export értékesítés erősítésével növelni tudta eladásait. Köszönjük Nektek, felhasználóknak, a termékeink iránti bizalmat!

2002-2012 Cralusso a fejlődés útján

Králik Károly 2012-02-13
Minden évfordulónál eljön a visszatekintés ideje - hihetetlen, de már tíz éve annak, hogy egy régóta dédelgetett ötletből álom, az álomból valóság, majd egy sikertörténet született. A nyolcvanas években kezdődött, mikor a hazalátogató új-zélandi rokonom a tűzifák közül kihúzott egy darabka deszkát, beleütött a megfelelő helyre egy szöget, amelyre madzagot kötött, a Dunára leérve vízre engedte, és beúsztatta a sodrásba, mondván ezzel szoktak játszani gyerekkorukban.
Videóval

2011-es év Cralusso újdonságai

Králik Károly 2011-01-21
Lassan enged a tél szorítása, a horgászok elkezdik összeállítani szerelékeiket és felmérik, milyen eszközökkel egészítsék ki azt a következő szezonra. A Cralussónál is eljött az idő, hogy bemutassuk, felfedjük a következő szezonra készült legújabb fejlesztéseinket. Tartsatok velünk és ismerjétek meg legújabb termékeinket!
Videóval

A Cralusso 2010. évi újdonságainak bemutatkozása

Králik Károly 2010-04-13
A horgászkiállítások törzskiállítója a hazai Cralusso cég ismét igazi újdonságokkal jelent meg a HIT csarnokban és a FEHOVA-n. A Cralusso cég a már jól ismert termékek mellett itt mutatta be először a horgászközönség számára a 2010. évi újdonságait. Azoknak szánjuk ezt az írást és a hozzá kapcsolódó kisfilmet, akik nem tudtak kilátogatni a két kiállításra, vagy érdeklődnek a Cralusso termékek iránt, emellett több, a Cralusso termékeivel kapcsolatban gyakran feltett kérdésre is választ adunk. Bízunk benne, hogy ezek alapján még többen kapnak kedvet, hogy kipróbálják a Cralusso újdonságait…

Praktikus megoldások a Cralusso wagglerekben

Králik Károly 2009-03-07
A tavaszi horgászkiállítások remek alkalmak arra, hogy közvetlenül megismerjük a horgásztársak észrevételeit, igényeit. A Cralusso wagglerúszók használatával kapcsolatban szeretnék körbejárni néhány olyan témát, melyek mind a versenyhorgászok, mind a hobbi horgászok részére segítség lehet. Tekintsetek bele a Cralusso waglerek világába…

A CRALUSSO 2009. évi újdonságaiMegajándékozzuk egy üvegszál száras balsafa úszóval, amennyiben…

Králik Károly 2009-02-28
Amint beköszönt a tavasz, olvad a jég és megjelennek az első napsugarak, és vele együtt jelennek meg a horgászok is a vízparton. A téli bezártságban jobb híján felszereléseiket rendezhetik, készíthetik a következő időszakra. A horgászcikk gyártók az előző szezonban fejlesztett és tesztelt újdonságok megjelenését szintén tavaszra időzítik. Az úszófejlesztésben élenjáró Cralusso sem tétlenkedett, ismét iránymutató, hasznos és praktikus újdonságokkal jelentkezik 2009-ben. Lássuk, melyek ezek!

A Cralusso múltja, jelene és jövője

Králik Károly 2005-07-29
Szenvedélyes horgász vagyok, most mégsem a halak fogásának élményéről, a tájak szépségéről fogok írni, hanem élménybeszámolót szeretnék tartani, miként lehet a mai világban egy ötletből hobbi, a hobbiból álom, az álomból valóság. Amikor négy évvel ezelőtt az első úszóimat csiszolgattam a megmaradt lábazati szigetelőből, magam sem gondoltam, hogy mára nemzetközileg elismert márkává válnak az úszóim, és a világ három kontinensének huszonnégy országában értékesítő céggé válik a (Králik-úszó ~ Kral-úszó ~) Cralusso.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.