Bemutatom a Rapid pontymatracot

Bemutatom a Rapid pontymatracot

A By Döme TEAM FEEDER termékek életrevalóságát és hatékonyságát mi sem jelzi jobban, mint hogy több ezer horgász használja őket eredményesen nap mint nap! A folyamatos fejlődés arra sarkalt bennünket, hogy a piaci igényeket figyelembe véve új terméktípusok felé vegyünk az irányt, s általuk még könnyebbé, még eredményesebbé tegyük horgászatokat. Ezúttal a család praktikus halvédelmi eszköze, a Rapid pontymatrac kerül nagyító alá!

Szerencsére a feederhorgászok és hétköznapi pontyhorgászok körében is egyre nagyobb figyelmet kap a megfogott halakkal való kíméletes bánásmód. Ennek egyik segédeszköze a pontymatrac. A horgászok zöme azonban már így is annyi cuccot cipel magával a vízpartra, hogy nehéz azt egy körben a horgászhelyre vinni, hacsak nem akasztjuk a nyakunkba…! E probléma megoldásához egy könnyen szállítható, mégis nagy méretekkel rendelkező matracra van szükség, ami a termetes halakat is képes megóvni.

A By Döme TEAM FEEDER Rapid pontymatrac kifejezetten a feeder- és praktikus megoldásokat kedvelő pontyhorgászok számára készül

A By Döme TEAM FEEDER paletta legfrissebb szekciója, a Rapid pontymatrac tökéletesen megfelel ennek és minden más elvárásnak, amit egy modern, minőségi pontymatrac iránt joggal támaszthatnak a horgászok. Túl azon, hogy a termék első benyomásra is rendkívül igényes és masszív, igazán praktikus is. Különlegessége a kompaktságában mutatkozik, mivel a matrac praktikusan felállítható és összehajtható. Az előbbihez gyakorlatilag csak ki kell venni a vázat a párna oldalsó tartózsebéből és elengedni, mire az szétugrik, majd szó szerint alakot ölt! Ezt követően csupán szét kell hajtani a párnás aljzatot és a pontymatrac falai közé illeszteni.

A matrac és minden tartozéka egy kompakt, igényes kialakítású hordtáskában foglal helyet, melyben könnyedén, minimális helyet foglalva szállítható
A táskából kivéve is rendezett kép tárul elénk

Ha a horgászat véget ért, a felszerelés hasonlóan gyorsan el is csomagolható! Ehhez elsőként az alul található 5 cm vastag párnázott részt ki kell venni és összehajtani, majd a vázból egy nyolcast formálni, azt pedig félbehajtani és a bélés óriási tároló zsebébe helyezni. Az összecsukott matracot egy igényes hordtáskába helyezve lehet szállítani, így a szállítási mérete igen csekély, miközben kinyitva a termetes pontyok és amurok is sérülésmentesen beleférnek.

A By Döme TEAM FEEDER Rapid pontymatrac méretei:

  1. Nyitott mérete: 108 x 50 x 18 cm
  2. Szállítási méret: 52 x 52 x 8 cm
  3. Oldalperem magassága: 18 cm
  4. Szélső peremek magassága: 30 cm
  5. Aljzatpárna vastagsága: 5 cm

A Rapid pontymatrac vázszerkezetének hálós alja kiengedi a vizet, így az nem gyülemlik fel benne feleslegesen
A matrac központi eleme a párnázott alsó rész, ami 5 cm vastag és strapabíró, vízálló bevonatot kapott

A matrac mellé jár még 2 db leszúró is, mellyel rögzíthető a matrac a talajon, így az erősebb szél sem tudja elfújni. Aki megtapasztalta már, milyen kellemetlen és költséges meglepetéssel jár az utóbbi, nagyra fogja értékelni a Rapid matrac e hasznos tulajdonságát!

Praktikus kiegészítők a menetes leszúró rudak, melyeknek külön zseb is jutott a hordtáskán
Ezekkel a két végén rögzíthetjük a pontymatracot a talajhoz, meggátolva, hogy az erősebb szél elfújja

A mobilitás mellett a Rapid pontymatrac másik fő ismérve a különleges formatervezés, ami akár több hal biztonságos fotózását vagy mérlegelésre történő előkészítését és ideiglenes tárolását is biztosítja. Magas pereme meggátolja a hal(ak) lecsúszását és rövid ideig megtartja ráöntött vizet. A peremnek köszönhetően a mérlegelés is sokkal könnyebb, hiszen nem esik ki belőle a hal. A matrac puha, szivacsos alja rendkívül jól elnyeli, tompítja az esetleg vergődő hal mozdulatait, ami ettől hamarabb megnyugszik.

A fáradtnak tűnő amur gyakran a szákolás után, a parton is vad csapkodással folytatja a küzdelmet, ekkor pedig fokozottan fennáll a veszélye, hogy megsérül. A By Döme TEAM FEEDER Rapid halmatrac kellő biztonságot ad ennek elkerüléséhez, megóvja a halunk épségét!
Horgászataim elmaradhatatlan kelléke ez a praktikus eszköz!
A kíméletes bánásmód a kisebb halaknak is ugyanúgy jár, mint a termetes egyedeknek, hogy ők is egyszer nagyok lehessenek!

A halak védelme közös érdekünk! Minden horgász felelőssége, hogy az általa megfogott hal sértetlenül kerüljön vissza éltető elemébe, hiszen a parton, kiszolgáltatott állapotában a legsérülékenyebbek kedvenceink. Vigyázzunk rájuk!

A név kötelez, ezért nyugodt szívvel mondhatom, hogy ebben a termékben sem fog csalódni, aki bizalmat szavaz neki!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor, Putz Tamás, Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.