Gamakatsu horgok feeder- és pickerbotra II. rész

Gamakatsu horgok feeder- és pickerbotra II. rész

Az előző rész után, ahol is a finomabb, érzékenyebb feeder-, illetve pickerbotos technikához ajánlott horogtípusokat mutattuk be, most az igazán kemény terepre, a nagy távolságú vagy épp célzott nagyhalas feederezéshez kínálunk alternatívát. Megbízható, erős horgokat… A most bemutatásra kerülő horgok zömében már a bojlis horgászok kelléktárát díszítik, viszont a kis méretűek kiválóan alkalmasak feeder technikánál a nagyobb méretű csalik felkínálásához.

Strategy D-Hook

Jellemzői: Ha fúrt pelletekkel való csalizásról van szó, szinte ez a legnépszerűbb horog, ami szóba jöhet. A SPRO cég kínálatába bekerült a Strategy D-Hook horogcsalád. A horog rendkívül erős, masszív, kemény, fekete füles horog. Használható damillal, de igazán a fonott zsinórral történő horgászat során kamatoztatható a horogban rejlő hihetetlen erőtartalék.

Strategy D-Hook

Ezt a horgot azoknak készítették, akik nem a horogra teszik a csalit. A D-Hook horgok tulajdonképpen egy speciális csalirögzítési módot tesznek lehetővé - a csali lehet pellet, bojli, kukorica, tigrismogyoró stb.. Ekkor a csalit nem hagyományos módon, hajszálelőkével rögzítjük, hanem a horog szárától induló zsinórra felfűzött fém karikába csatlakoztatjuk. Ebbe a kis karikába egy szilikon csali- vagy bojligyűrű (baitbands) segítségével lehet a csalit a horog mellé rögzíteni. Az egész módszer lényege abban áll, hogy, először is itt sokkal kisebb horgot használhatunk biztosabb akadás mellett, másodszor pedig a csali pontosabban - szorosabban - helyezhető el és mégis (a kis karikának köszönhetően) szabadon mozog. Nagyon fogós módszer, érdemes kipróbálni! Minden csomag 5 db horgot tartalmaz.

A horog lelke a gyárilag felrakott karika
A fúrt pelletek legjobb felkínálási lehetősége a D-Hook

Mérettartománya: 1/0, 1 ,2, 4, 6
Szín: fekete
Javasolt csalik: 12 mm-es fúrt pellet (4-es, 6-os méret), bojlik, pop-up szendvicsek, Korda Maggot Klip csontigyűrű
Kiszemelt halak: ponty, amur

Maggot Kliphez is kiválóan használható

LS-3510F

Jellemzői: fekete (F) és aranyszínű (G), visszagörbített hegyű lapkás horog. A 1810 szériához hasonló, de annál sokkal erősebb, keményebb típus.

Gamakatsu LS-3510F

Különleges formájú ún. „önbevágó” horog. Akváriumi kísérletek és a gyakorlati tapasztalatok egyaránt alátámasztják, hogy a csalit óvatlanul felszippantó hal már nem tudja többet kifújni. A fémet megízlelő pikkelyes azonnal megpróbálja kiköpni, de pont ekkor akasztja saját szájába. A pánikba esett áldozat minél jobban próbál szabadulni tőle, annál mélyebbre fúródik. Nincs esély a menekülésre.

Csonticsokor is kényelmesen elfér rajta, és a hegyes horog miatt nem pukkan ki a csonti feltűzéskor

Mérettartománya: 4/0, 3/0, 2/0, 1/0, 1, 2, 4, 6, 8, 10
Szín: F (fekete), G (gold)
Javasolt csalik: csontkukac, báb, kukorica, puha pelletek, giliszta (10, 8, 6, 4-es méretnél) pop-up szendvicsek (1, 2, 4, 6, 8, 10-es méretnél), szilikonon pellet (4, 6, 8, 10, 12-es méretben) stb.
Kiszemelt halak: ponty, amur (1, 2, 4, 6, 8, 10-es méret), márna (2, 4, 6, 8-as méret)

Giliszta-csonti szendvicset is készíthetünk
Hagyományos kukorica pontycsali

LS-5314F

Jellemzői: Ezüst (N), fekete (F) és aranyszínű (G), hosszú szárú füles horog.

Gamakatsu LS-5314N

Különösen erős, masszív kivitel, igazi kapitális méretű halakhoz, a legkeményebb terepen történő horgászathoz. Fenést és további élezést nem kíván, de „kedveli” az erős fonott zsinórokat és az erős, kemény botokat. Talán a létező legtágabb méretsorral rendelkező horogfajta!

Erős, masszív szerkezet
Lebegő csalikombinációkhoz

Mérettartománya: 10/0, 9/0, 8/0, 7/0, 6/0, 5/0, 4/0, 3/0, 2/0, 1/0, 1, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14
Szín: N (ezüst), F (fekete), G (gold)
Javasolt csalik: a horog öblébe kötött füzérként vagy hagyományos módon felkínált kukoricaszemek, egyéb magvak, pop-up csaliszendvicsek
Kiszemelt halak:ponty, amur, az extrém méreteknél harcsa

A tigrismogyoró egyre népszerűbb csali
Hagyományos kukorica csali

G-Method Feeder Round

Jellemzői: fekete színű, húsos, rövid szárú, feltűnően öblös lapkás horog termetes halaknak. A rendkívül széles, nagy öböl különösen jól ül a vastag ajkú, húsos szájú halaknál. Ilyen a ponty, a márna, az amur, valamint a nagytestű kárász és dévér. Kifejezetten a fenekező, feederbotos horgászmódszerhez kifejlesztett speciális horog, amely a Gamakatsu Feeder horogcsalád legerősebb tagja.

G-Method Feeder Round
Különleges formájú, rövid szárú horog

Szerencsére vannak olyan időszakok is, amikor nem azon kell törni a fejünket, hogy milyen kicsi és mennyire vékony húsú horgot kell felkötni. Sőt olyan is előfordul, hogy a sok apróság támadásától és folyamatos kapásától egy igazán nagy csali (ez állhat több szemből is) véd meg, amit csak egy valóban termetes hal képes felvenni. Ha ilyen horgászatra van kilátásunk, bátran kössük fel a Feeder Round horgot.

A hagyományos élő csalik mellett kiváló a nagy pelletek szilikon előkén való felkínálására

Mérettartománya: 4, 6, 8, 10, 12
Szín: F (fekete)
Javasolt csalik: csonticsokor, giliszta, kukorica, sajtkocka és horog öblébe kötött fűzött csalik
Kiszemelt halak: ponty, márna, amur, dévér, kárász

Megfelelő méretben a 8 mm-es pelletek szilikon karikán való felkínálásának is ideális horga

G-Carp A1 Specialist

A méltán népszerű Gamakatsu G-Carp horogszéria legújabb tagja rendhagyó újítással büszkélkedhet. Az elsősorban pontyhorgászatra fejlesztett új horgok lényege, hogy felületüket minden fényviszony mellett észrevétlen színátmenetű festékkel vonták be. Az aljnövényzet és a talaj színének figyelembevételével választhatjuk ki a horgászhelyünkhöz leginkább illő színkombinációt. Hínárzöld-méregzöld, valamint homok-barna, szürke átmeneti színekben kapható.

G-Carp A1 Specialist

Jellemzői: homokbarna-szürke színű, különösen erős, masszív, kemény füles horog. Javasolt minden olyan univerzális pontyfogó módszernél, ahol a csalit a horogra kell feltűzni, vagy hajszálelőkén kell felkínálni és a kiszemelt halak nagytestűek, illetve a terep nehéz, akadós.

Homokbarna-szürke színű, különösen erős, masszív, kemény füles horog

Használható damillal, de igazán a fonott zsinórral történő horgászat során kamatoztatható a horogban rejlő hihetetlen erőtartalék. Javasolt csalik: 3-4 szem üveges kukorica, pufik, pellet, bojli.

A fűzött pelletek ideális horga
Amuroknak szánt fűzött csemegéket is felkínálhatunk ezen a horgon

Mérettartománya: 1, 2, 4, 6, 8
Szín: Homokbarna-szürke vagy hínárzöld-méregzöld
Javasolt csalik: 3-4 szem üveges kukorica, pufik, pellet, bojli
Kiszemelt halak: ponty, amur

G-Carp A1 Super

Jellemzői: hínárzöld-méregzöld színű, közepes szárhosszúságú, erősített füles horog. A legtöbbet eladott G-Carp horogtípus. Ajánlott a hagyományos pontyozó módszerek mindegyikéhez, de kiválóan használható a bojlis horgászatok során is. Univerzális horognak tekinthető.

G-Carp A1 Super

Ez a horog nemes egyszerűséggel SZUPER!

Fűzött csalihoz ideális
A feederbotos horgászatban már nem ritka a 14-16 mm-es bojli sem

Mérettartománya: 1, 2, 4, 6, 8
Szín: Homokbarna-szürke vagy hínárzöld-méregzöld
Javasolt csalik: Kemény, főtt és csemegekukorica - horogra tűzve - pufikkal kombinálva, illetve bojli vagy lebegtetett kukorica az öbölbe kötve.
Kiszemelt halak: ponty, amur

G-Carp Method Hook

Jellemzői: fekete színű, visszahajlított hegyű füles horog. A kedvelt „önbevágó” horogtípusok között a létező legerősebb. A biztos akadás érdekében nagyobb horogméretnél a csalit ne tűzzük fel, hanem az kössük a horog öblébe!

G-Carp Method Hook

A kisebb méreteknél tehetjük akár a horogra is a csalit - ilyen alkalmazási mód a nagytestű dévérkeszegek, kárászok és compók horgászatánál válik be, míg a nagyobb horogmértek az amurok és pontyok biztos fegyverei. Utóbbiak segítségével nagyobb méretű csalik is nagy biztonsággal felkínálhatók, ezáltal biztosítva a szelektív horgászatot, miközben az akadás garantált!

Ideális a fűzött csalikhoz

Mérettartománya: 1, 2, 4, 6, 8
Szín: Fekete
Javasolt csalik: füzér, amely a horog méretétől függően 1-2-3 szem kukorica, tigrismogyoró vagy pellet, bojli legyen, kis méret esetében csontkukac
Kiszemelt halak: ponty, amur, dévér, kárász, compó

A 8-as méretre akár csontit is rakhatunk…
Nagy csali - nagy hal

(X)
Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.