Amatőr feederezés a Horváth-tavon

Amatőr feederezés a Horváth-tavon

Csak a jó döntésnek és egy kis szerencsének köszönhetem ezt a rövid, de annál sikeresebb túrát. Ez az év számomra a barangolással telt el, szinte minden alkalommal más és más tóra látogattam el, mikor esélyem nyílt a horgászatra. Végül is sokáig hezitáltam a helyszínen, de egyszerűen nem tudtam dönteni, hogy hova menjek…

Nagyon nehéz volt a választás, hogy hova is kellene menni… Vajon melyik a jobb: ha maga a víz is egy kihívás és egy új hellyel, új élményekkel gazdagodom, vagy ha egy olyan helyre megyek, amit ismerek és nagyobb az esély arra, hogy eredményesebb horgászatot tudok produkálni a nagyközönségnek? Így inkább úgy döntöttem, hogy segítséget kérek egy ismerősömtől, akiről tudtam, hogy nagyon sok kiváló helyen járt már és rengeteg szebbnél szebb halat segített partra, mióta űzi e csodálatos sportot. Az ő javaslatára jutottam el Békés Megyében egy eldugott, csendes, nyugodt kis helyre: Dénesmajorba, a Horváth Fishing Horgásztóra.

Dénesmajorba, a Horváth Fishing Horgásztóra látogattam el

A tó már 1972 óta telepített horgászvíz, a területe 3 hektár, az átlag vízmélysége 3 méter. Észrevételem szerint nem akadós a víz, és nincsen az alján lerakódás sem az időközönkénti kotrásoknak köszönhetően. A szélét nádfal díszíti, és a víz első részén is található 3 kisebb nádcsomó, de ezt leszámítva teljesen nyitott az egész tó. A várostól kellően távolra eső, szép környezet fogadja a horgászni vágyókat, és mivel füves területet alakítottak ki a vízpart egész területén, itt az igazán lelkes sporttársak még eső esetén is sátrazhatnak.

Aranyos kis víz
Mások is próbálkoztak

Halállomány: A tó korából adódóan és a kialakulása után szinte azonnali haltelepítéseknek köszönhetően kapitálissá nőtt az „öreg” állománya. Hatalmas pontyok, amurok és harcsák lepik meg időközönként a szerencsésebb, ügyesebb horgászokat, de megannyi süllő, balin, csuka, busa, kárász és keszeg is fogható itt. Tudomásom szerint törpeharcsa nincs a vízben, vagy annyira kevés, hogy nem megy horogra sem. A telepítések viszont folyamatosak, ami általában pontyból áll.

A felszerelések beélesítve
A kiválasztott hely és a botok már várják is a ravasz jelentkezőket
Volt miből válogatni! :)

Rettentően sokat töprengtem azon, hogy mivel kellene készülni, mivel lehetne eredményesebb ez a túra, és végül rájuk esett a választásom, de ugye még ezen belül is le kellett szűkíteni a kört. Így hát arra jutottam, hogy lesz egy teljesen fűszeres etetőanyagom és csalim, és egy teljesen édes is, ami ananászos lett.

Ütős egy páros! Egy Csilis Tintahal SpéciCorn és egy FermentX Tejsavas Édes Fűszeres Pellet volt a csalim
Még elbújni is nehézkes volt mögé! :)
Egy kis spiccbotozás sosem maradhat el. Ki ismeri fel, hogy ő kicsoda?
A nap legszebb hala is beköszönt! „9 kg”…
… kb.
És végül a nap legutolsó kis nyurgája közeledve a sötétedéshez

Nagyon élveztem ezt a túrát, sok új élménnyel és ponttyal gazdagodtam. Plusz pozitívum az is, hogy még egy élménybeszámolót írhattam erről a szép napról! Sajnos nem tölthettem el itt annyi időt, amennyit szerettem volna, de nincs ezzel semmi gond, ezt kárpótolni fogják a jövőbeli jelentkezéseim a tavon, mert egy biztos, ide még vissza fogok jönni! Remélem, nektek is tetszett az élménybeszámoló erről a csodálatos tóról és halairól!

Írta: Kovács Krisztián
Fotók: Martincsek László

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.