Édes nap a keszegekkel

Édes nap a keszegekkel

A mára tervezett horgászhelyem nem más volt, mint a Gödöllőn elterülő Carplove Horgászpark. Célom az volt, hogy minél több halat tudjak horogvégre csalni, és minél eredményesebb napot zárhassak. Ez a horgászat volt az idei év első pecája, úgyhogy minőségi, édes etetőanyaggal, illetve élő csalival is készültem.

A mai napon a Rocky-tóra esett a választásom és rögtön a tó elején foglaltam helyet, mert ez az állás már sokszor bizonyított nekem. Itt a tó szélét bedőlt fák és akadók tarkítják, így rengeteg hal előszeretettel látogatja ezt a helyet.

Biztos menedék a halaknak ez a hely

A vízpartra reggel 7:30-kor érkeztem meg, és a kipakolást követően hamarosan minden a helyére került, kezdődhetett is a horgászat. A dobásaimat próbáltam végig egy pontra, az akadók közelébe koncentrálni és ott felkínálni a halaknak a finom falatokat.

A bázis kész, kezdődjön a horgászat!

Felszerelésem, amivel a mai napra készültem a következő volt: By Döme TEAM FEEDER Pro Method 350ML, illetve By Döme TEAM FEEDER Pro Method 330L bot, valamint a hozzájuk tartozó Pro Method 5000-es orsók.

Ez a két bot nem maradhat otthon

Szerelékeim két alappillére volt ma a Haldorádó 15 g-os Flat kosara, illetve a Guru X-Safe 24 g-os kosara, ezek remekül harmonizáltak a botokkal, így könnyedén és pontosan oda tudtam juttatni a szerelékeimet, ahova szántam őket.

A két nagyszerű kosár egy képen

Ma egy igazán édes etetőanyagot kevertem be, a Haldorádó Édes Ananászt. A halak finoman szólva sem panaszkodtak rá, ami arra tévedt, azt sikerült is horogra csalni. Sajnos a mai nap nem a haldömpingről szólt, hanem inkább arról, hogy minden halért meg kellett küzdeni. Az idő se volt igazán kegyes, hol esett az eső, hol elállt, és ez a kapásokon is látszott.

Ma a betlitől mentett meg

Sikerült azért pár keszeget horogra csalni, főként csontival, de mint mondtam, ez se volt egyszerű feladat. A halak egyszerűen nem voltak kapókedvükben. Míg tavaly ez hely 30 db-nál is több pontyot adott nekem, most egyszerűen semmit.

Az egyik tólakó, ami elcsábult a finom falatra

Szerelékem, ami eredményt hozott, és így nem maradtam hal nélkül, számomra is újdonság volt. A trükk az volt, hogy a horogelőkém egy darabka Guru N-Gauge 0,19 mm-es monofil előkezsinórból, illetve egy Guru QM1-es, 10-es horogból állt, amit úgy kötöttem fel, hogy a végén a Guru legkisebb csalikarikája volt, s végül ebbe került a csonti.

A trükk

Ma egyértelműen a megfelelő kosár + etetőanyag + horogelőke kombinációja mentett meg a kudarctól. Ha ezek nem állnak így össze, akkor sajnos egy sikertelen napot zárok. Ám így, hogy minden klappolt, szerencsém volt, és sikerült halakat fogni.

A tökéletes kombináció

Szerencsére a nap végére sikerült még nagyobb testű kárászokat is horogra csalni, így aztán végképp nem panaszkodhattam.

Egy szebbecske

Összegezve a mai napot egy nehéz horgászaton vagyok túl, hiszen nem volt könnyű a halakat horogra csalni – de egy jó kombináció kihúzhat minket a bajból. Ezért érdemes a parton is akár variálni, hiszen így megmenekülhetünk egy kudarctól.

Írta és fényképezte: Csönge Roland (Feeder Brothers)

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.