Feederbottal a Ravazdi Erdésztavon

Feederbottal a Ravazdi Erdésztavon

A napokban egyik cimborám meghívására látogattunk el a Ravazdi Erdésztóra. Alapjáraton egy baráti szülinapozásra invitáltak, azonban ha vízparton lesz, akkor egyértelmű, hogy pár botot is berakok a kocsiba. Ez a pár bot pont meg is töltötte a csomagtartót.

A tavon az utóbbi időben nem horgásztam, azonban régen nagyon sokat jártunk ide, ezért mondhatom, hogy jól ismerem. A pontyok és kárászok mellett egy-egy amurba is belefuthat a szerencsés horgász. Ahova eredetileg szerettünk volna ülni, az sajnos foglalt volt, ezért a hátsó részen pakoltunk le. A pecára két feedert szereltem fel, egy 360-as Power Fightert és nagytestvérét 390-es változatban. A botokra Master Carp nyeletőfékes orsók kerültek, a rövidebbre 40-es méretű, míg a hosszabbra 55-ös. A főzsinór mindkét esetben 20-as volt. A taktikám az volt, hogy a 360-as feederrel 30 g-os method kosárral fogom üldözőbe venni a tó lakóit, a hosszabbikra pedig Pellet Feeder kosarat teszek nagyobb csalival, hátha valami darabosabb halat is a partra tudok segíteni. 

Reggeli vízpart
Két szerelékkel készültem
A method kosárba először 8 mm-es Quatro Pop Up került
Mehet is a vízbe
Első szerelékem repült is a túlpart elé

A szereléket úgy állítottam be, hogy a túlparti nádastól fél méterre akasztottam ki a klipszet. A methodos szereléket Squid ízesítésű, 8 mm-es Quatro Fluo Pop Uppal csaliztam. Gyorsan be is dobtam a szereléket a mielőbbi kapás miatt. Közben elkezdtem összerakni a másik feedert is, de közben erős kapásra vágtam be, aminek eredménye egy kis karcsi lett.

Még össze se raktam a másik botot, máris kapás!
Az első jelentkező egy ezüstkárász

Ezután végre sikerült összeraknom a Pellet Feeder kosaras szereléket is, aminek horgára egy 12 mm-es fúrt Magyar Betyár pellet került. Nem véletlenül raktam fel ezt a csalit, ugyanis legnagyobb pontyomat ezzel sikerült becsapnom ezen a tavon. Ezt a szereléket nem akasztottam ki, azt gondoltam, ezt nem fogom sűrűn dobálni, inkább keresem vele a halat. A csalizás után ez is repült a vízbe. 

Egy kis etetés
Csalik és etetőanyag
Megbízható társak
Karikában a feeder, ez jobb halat sejtet
Megvan az első ponty
A nap csalijai

A method szerelékkel rengeteg kárászt sikerült fognom. Pont egy kárászt szabadítottam meg a horogtól, amikor másik botomon a nyeletőfék végre megszólalt. Füstölős kapásra vágtam be, ezután kezdődhetett a fárasztás. Botom karikába hajlott, éreztem, hogy nagyobb hal van a horgon. Körülbelül 10 perces fárasztás végén egy szép tükröst merítettem meg, amit pár fotó után vissza is engedtem éltető elemébe. Jól eltelt a nap, közben a többiek is megérkeztek és elkezdték az előkészületeket az estére. Én is abbahagytam a pecát, úgy gondoltam, elég volt mára. A method módszerrel több, mint 7 kg halat sikerült fognom, a Pellet Feeder kosarassal pedig szelektálni tudtam a halakat, csak pontyokat tereltem szákba ezzel a módszerrel. A hőmérő higanyszála délutánra bőven verte a 34 fokot. Nem panaszkodhattam sem az időre, sem a halakra, hiszen jó kis pecában volt részem.

Újabb kárász
Szákolás közben
Végre megvagy
Jó erőben voltak a halak
5,63 kg-os tükrös
A kárászok mellett egy dévért is sikerült horogra csalnom
Készülődés az estére

Írta: Horváth Viktor (Vitya)
Képek: Horváth Viktor, Horváth Vivien

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.