Erdész-tavi feederezés

Erdész-tavi feederezés

A tavalyi év első komolyabb horgászatát március 29-én sikerült megvalósítanom. Noha az időjárás számunkra nem kedvezett, ránk fért egy kis kikapcsolódás. A horgászat helyszíne a Ravazdi Erdésztó lett, ahová barátnőm is elkísért, hogy megörökítse a pecát.

A tó Győr-Moson-Sopron megyében, Ravazdon található. Rendszeresen telepített víz, a leggyakoribb vendégek a 2-3 kg-os pontyok, azonban a dévérkeszeg és ezüstkárász állomány is nagyon jó. Egyik kedvenc tavaim közé tartozik, nemcsak a jó halállomány, hanem a gyönyörű táj miatt is.

Meghorgászandó terület

A horgászatra két feederbotot vittem magammal: Az egyik egy 3,60 m hosszú EnergoTeam Black Spider medium-heavy feeder, amire 40-es Okuma Longbow orsó került 0,22 mm-es főzsinórral, erre 25 g-os Pellet Feeder kosarat tettem nagyméretű előkerögzítő gyorskapocs gumitüskével. Az előke 0,20 mm-es Spro Vision Fluorocarbon volt, amelynek szakítószilárdsága 7,41 kg. Az előke végére 10-es méretű Gamakatsu Feeder Special horgot kötöttem. A másik választásom egy 3,90 m hosszú Nevis Ryder heavy feeder volt, erre Spro Freeliner 40-es méretű orsót tettem szintén 0,22 mm-es főzsinórral. Erre csalitüskés method végszereléket készítettem egy 30 g-os Method Flat Feeder kosár felhasználásával. A közepes méretű forgóra 0,10 mm-es Braxx süllyedő fonott feeder előkezsinórt kötöttem 10-es méretű GURU szakáll nélküli horoggal és 10 mm-es csalitüskével.

Szerelékek elkészítéséhez szükséges eszközök
Botok beélesítve

A félnapos horgászatra két zacskó Haldorádó Fluo Energy Ördögűző etetőanyagot vittem magammal. Nagyon jó illata van a fokhagyma és mandula szokatlan párosításának. Engem leginkább a marcipánra emlékeztet ez a különleges illat. A Pellet Feederes szerelék 10-es horgára 4 szem csonti került, amit előtte Fokhagymás Hal dipbe mártottam. A csalitüskés methodos szerelék 10 mm-es csalitüskéjére fokhagymás SpéciCornt szúrtam fel, a 10-es Guru horogra pedig 3 szem csontit, hogy tovább fokozzam a halak érdeklődését.

Csalik és etetőanyag
Dipbe mártott 4 szem csonti
A SpéciCorn és csonti szendvicset is minden dobás után belemártottam…
… majd belenyomtam az etetőanyagba…
… végül újabb réteg etetőanyaggal lezártam

Alapozó etetésnek 1 zacskó Fluo Energy Ördögűző etetőanyagot kevertem, amihez még 2 dl csontit adtam. Előző horgászataim során a tavon azt tapasztaltam, hogy a halakat a nádastól 1-2 m-re lehet a legjobban fogni, ezért a gombócokat oda lőttem.

Az etetőanyag bekeverten
Célra tarts
A gombócok a nádfaltól 2 m-re csapódtak be

A Pellet Feederes szerelékkel - amin a 4 szem csonti volt - kisebb méretű, de több halat fogtam, míg a csalitüskés módszerrel szelektáltam a nagyobbakat. A szeles és esős idő ellenére a tó nem okozott csalódást, a végeredmény 6 ponty és 15 ezüstkárász lett. A csalitüskés methodos végszerelék pedig jelesre vizsgázott.

Az első kapás a 4 szem dipelt csontira jött
Fárasztás
2 kg-os potyka
Ez már jobb hal lesz
A ponty szájában jól látszik a nyerő csali
Szép színezetű, 1,4 kg-os ezüstkárász
A nap utolsó hala

Írta: Horváth Viktor (Vitya)
Fotók: Horváth Vivien és Hajmási Márió

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.