Horgássz éjszaka is!

Horgássz éjszaka is!

Számomra az éjszakai horgászatoknak mindig is megvolt a maga különlegessége, és ezeken a horgászatokon sokkal nagyobb kihívást látok a halak megfogásában, mint a nappali időszakban.

Többször előfordult már, hogy egy-egy éjszakai versenyre is beneveztem, pontosan azért, mert látom benne a kihívást. Hiába éjszaka horgászom, az esetek 99%-ában a feeder technikát részesítem előnyben, hiszen ez a módszer áll hozzám a legközelebb.
Éjszakai horgászataim során a helyszín kiválasztásánál csupán arra törekszem, hogy közel legyen a lakhelyemhez, éppen ezért a legutóbb Törökbálintra látogattam el. Úgy gondolom, ezt a vizet már senkinek nem kell bemutatni, az ország egyik legjobb pályája, ha pontyfogásról van szó!
Kora este érkeztem a tóra, hiszen kíváncsi voltam, hogy a kora őszi éjszaka mit tartogathat. A tervem az volt, hogy etetés nélkül, kereső horgászatot művelek 125 méteres távolságba. Hirtelen soknak tűnhet a 125 méteres távolság, de a 450-es Concourse Method bottal, kis túlzással, de könnyedén lehet dobni ezt a nagy távot.

Éjszakai feeder horgászathoz mindenképpen szükséges valamilyen spiccre szerelhető jelző, én az iBite kapásjelzőket használom előszeretettel
Sokféle jelző elérhető…
… no de melyiket, mikor, mire célszerű használni?

Azt gondoltam, erről mindenképp célszerű egy hosszabb írást készíteni, amelynek segítségével jobban megismerhetők a termékek tulajdonságai.

Széles a választék!

Három csoportra bontom ezeket a jelzőket, méghozzá a következőképpen:

  • Az iBite Minit akkor szoktam használni, amikor rövidebb távra horgászom rövidebb botokkal, amelyek spiccei vékonyabbak, ezekhez a horgászatokhoz megfelelő alternatívát nyújthat mind a piros, mind pedig a zöld színű változat. Az iBite Minihez járó 311-es elem legalább 24 órás élettartamot biztosít a terméknek.
  • Az iBite Maxi szintén két színben (piros és zöld) érhető el, viszont egy mozgásérzékelős változat is elérhető, amely alaphelyzetben zölden világít, viszont amikor megmozdul a spicc, akkor pirosan kezd el villogni. A Maxi változat a vastagabb spiccű, akár folyóvízi, erős teleszkópos botokra is (kb. 3 mm vastag spiccátmérőig) kiváló alternatívát jelent, ha éjszakai horgászatról van szó. Az ehhez tartozó 435-ös elem legalább 40 órás üzemidőt biztosít.
  • Az iBite UB Light jelzők között szintén elérhető zöld, piros és a mozgásérzékelős változat is, ehhez szintén 435-ös elem tartozik, amely legalább 40 órás üzemidőt biztosít. Leggyakrabban ezt a típust használom, és ezen a horgászaton is erre esett a választásom, hiszen az általam használt bothoz ez passzolt a legjobban.
 

Ezek közül választottam…
… ezúttal a pirosat

Csak hogy a csalogatóanyagokról is essen szó, ezt nem bonyolítottam túl: a horgászathoz csupán egy doboz pelletet és egyféle csalit használtam.

Ennyivel meg lehet oldani egy rapid, néhány órás éjszakai horgászatot

Ilyenkor szerintem sokkal inkább felértékelődik a kosár tartalma, ezért mindig arra törekszem, hogy ami a kosárba kerül, az magas minőségű legyen, éppen ezért a Winter Pellet Box mellett tettem le a voksom.

Könnyedén fel is lehet helyezni a spiccre!
Indulhat a horgászat!

5-6 percenként terveztem újat dobni, de az első jelentkező közbeszólt, ugyanis 3 percnél már görbült is a spiccem. No persze ezt egy cseppet sem bántam!

Gyors fárasztást követően már a bölcsőben is volt a hal, egy szép kis tok

Nem erre számítottam első halnak, de természetesen örültem neki, és már repítettem is vissza az újabb töltetet!
Kicsivel lassabban, mint az előző dobásnál, de azért gazdára talált a csalim!

Ha a toknál meglepődtem, akkor ennél az amurnál még inkább

Két dobás, két hal, de egyik se ponty – na, ezt nem gondoltam volna!
Néhány üres dobás után újabb halat fáraszthattam.

A harmadik halam egy ponty volt

Izgalmas és fárasztó egy-egy ilyen éjszakai horgászat, megvannak a kihívásai a sötétben való horgászatnak, de én rendkívül kedvelem ezt a fajta pecát!

Záró halam, talán a peca legnagyobbja!

Igyekeztem horgásztársaimat ezzel az írással kicsit közelebb hozni az éjszakai horgászatokhoz – remélem, sokaknak meghoztam a kedvét, hogy belepróbáljanak akár az esti órákba.

Szerző: Raffer Kristóf

EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.