Rezgőspicces megvilágosodás

Rezgőspicces megvilágosodás

Az esetek többségében, amikor éjszakai horgászatra terelődik a szó, az elsőnek felötlő élmények, emlékképek távoli halugrásokhoz, felpezsdülő természethez és nemritkán a kapásokat hatékonyan közvetítő megoldások nehézségeihez kapcsolódnak. Ez utóbbi témakör tekintetében szerencsére mára már rendelkezésre állnak olyan konstrukciók, melyek segítségével alapjaiban növelhető meg a sötétedés után vízparton töltött órák komfortérzete és persze ennek köszönhetően azok eredményessége is.

Minden bizonnyal sokan ismerik, ismerjük a fejlámpával vagy éppen különféle világítópatronnal való megvilágításhoz tartozó körülményes teendőket, hiszen ezekkel – főleg ha egy egész éjszakát kedvenc helyünkön szándékozunk tölteni – sok esetben nem kevés bíbelődés járhat. Azonban ha nyitott szemmel jár a horgász, ha nem zárkózik el az újdonságok kipróbálásától és azok beépítésétől módszerei, felszerelései közé, a lehetőségek sora gyorsan kibővül.

Sötétedés után egészen más jellegű kihívásokkal (is) szembe kell néznie a legkitartóbb sporttársaknak is
Természetesen a célzott, pontos horgászat így sem tálcán kínált lehetőség, de a megfelelő technikai megoldások sokat tudnak lendíteni a hatékonyságon
Pár évvel ezelőtt még az ilyen-olyan módon rögzített patronok adták a leginkább kézenfekvő és gyors megoldást a rezgőspiccek direkt megvilágítására

Mostanra már megtalálhatóak olyan gyári, minden nehézség nélkül használható fejlesztések, melyek segítségével nincs szükség a folyamatos felrögzítésre és leszerelésre vagy éppen házilag eszkábált verziókra ahhoz, hogy minden kapás jól láthatóvá váljon.

Az Energofish kínálatában már 5-6 olyan feederbot is megtalálható, melyeknél elérhetők a szóban forgó, világítós megoldások

A fent említett botok egyike a Carp Expert Elite Feeder, ami 60-120 grammos dobósúly-tartományával egy kellően gerinces, a fárasztások során azonban kifejezetten rugalmasan dolgozó pálca. Felhasználhatósága széles körű, személy szerint előszeretettel használom nagyobb távolságokra történő methodos horgászatoknál, illetve bordás kosaras alapozó etetéshez egyaránt.

Az iBite-technológiával felvértezett spicctagok egyenként csomagolva érhetők el, mindegyik bottípushoz külön-külön

Az összeállítás egy teljes, komplex szettet jelent, így megtalálható benne egy kompatibilis, színes LED, valamint a hozzá tartozó, 211-es, 2,4 milliméter átmérőjű elem is. Ezek az energiaforrások kifejezetten tartósnak tekinthetők, hiszen akár 24 órán keresztül változatlan, maximális fényerő mellett tudják működtetni a hozzájuk tartozó LED-et.
A legutolsó gyűrű speciális kialakításának köszönhetően a fényforrást egyszerűen csak be kell pattintani a helyére, és jöhet a legsötétebb éjszaka is.

Garantált, hogy egy kapás sem marad észrevétlen
Természetesen a LED-elem párosítás külön, bottag nélkül is rendelkezésre áll, hiszen idővel pótolni kell azokat, élettartamuk véges
Piros és zöld színben egyaránt megtalálható az előzőleg említett kombináció, elemből pedig a teljes szett tartalmához hasonlóan 211-es változatot találunk a csomagban
A két komponenssel nincs más teendő, mint a megfelelő irányból összeilleszteni őket, és már mehet is a helyére, a pótspicc utolsó gyűrűjéhez
Ha az érintkezés megfelelő, azonnal adott a virrasztáshoz megfelelő fény

Az elem tartósságának köszönhetően az éjszaka folyamán nem kell bajlódnunk a cserével, miután a fényforrást felhelyeztük nincs más dolgunk, mint várni a víz felől érkező eseményeket.
Mindkét elérhető színű fényforrás erőteljes, melyekhez a hozzájuk tartozó elemek önállóan, 2 db-os kiszerelésben is elérhetők, ami még egy praktikumot jelent ráadásként. A 24 óra környéki működési határ elérése után ugyanis – mivel töltésükre a rendelkezésre álló formában nincs lehetőség – egy új energiaforrást kell behelyezni, viszont ugyanazt a LED-et tovább tudjuk használni, így az semmiképp sem tekinthető fogyóeszköznek.

Csak az elemet kell cserélni, azt is leghamarabb 24 óra használat után!

A fentebb már említett összeállításban elérhető iBite-spicc kialakításának köszönhetően tökéletes megoldást nyújt arra, hogy az előkészített fényforrást egyszerűen, mégis rendkívül stabilan foglalja magába. Ezzel pedig megszűnik minden olyan aggály vagy fenntartás, ami a bedobást, illetve a zsinór megfelelő, szabad futását érintené. Így biztosak lehetünk abban, hogy semmiféle hátráltató tényezőbe nem fog ütközni az éjszakai bevetés.

A stabil kialakításnak köszönhetően dobás és fárasztás közben sem eshet szét a fényforrással szerelt spicc!

Ha minden a helyén van, adott a jól bejáratott, üzembiztos felszerelés, a jó láthatóság, és még egy adott körülmények között fogósnak minősülő etetőanyag, illetve csali is, akkor már csak az ügyességünkön és a kitartáson múlik a siker.

Az éjszakai horgászat új fejezetét nyitotta meg az iBite márka

Forrás: Ujszászi Dániel (Energofish Feeder Team)

EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.