Móri Ezerjó Major Horgásztó, avagy fárasztás a végkimerülésig

Móri Ezerjó Major Horgásztó, avagy fárasztás a végkimerülésig

Amikor megtudtam, hogy újra elindul a Nevis pályázat, kapva kaptam az alkalmon, és próbáltam egy olyan horgászatot bemutatni, ami érdekes lehet olvasója számára. Bebizonyítom, hogy a tikkasztó nyári hőség utáni már hűvös időben is eredményesek lehetünk, amikor már nem harapnak a halak annyira… vagy mégis…

Egy másfél napos horgásztúrára érkeztem a méltán népszerű Ezerjó Major Horgásztóra és 36 óra horgászat alatt hihetetlen élményekkel gazdagodtam.

Egyik ismerősömtől hallottam erről a varázslatos helyről, ami aztán bekerült nálam az eddig favorizált vízterületek listájában az első 3 közé. Reggel 9 körül érkeztem meg, de már azonnal szembetűnt, hogy egy nem mindennapi tóra jöttem. A parkoló teli volt a magyar kocsik mellett osztrák, szlovák és cseh rendszámos autóval is. Gyors pakolászás után felkerestem az ügyeletes halőrt egy kis információ reményében: mit lehet tudni a tóról, a mederről, az aktuális időjárási viszonyokban meghorgászni érdemes részekről? Miután 100%-os tájékoztatást kaptam, elfoglaltam a horgászhelyemet.

Idegenvezető is jár a horgászat mellé :)

Egy gyönyörű vízterület fogadott, kissé vadregényes, de nagyon csalogató helyet sikerült találnom, jobbról nádszigetekkel tarkított, tökéletes haltartó helyekkel találkozhattam.

Csónakba is pattantam és megkezdtem az alapozó etetést, mely nagyrészt aromásított főtt kukoricából (Haldorádó CSL Tenger Kincse és Vörös Démon), másrészt halibut pelletből állt, illetve pár szem 20 mm es bojlit is a vízbe dobtam
A meghorgászandó helynek a túloldali nádsziget bal oldalát, illetve az attól nagyjából 20 méterre található csatornát választottam. Nemsokára kiderült, tökéletes választások voltak

Az első kapásra nem kellett sokat várni, bedobástól számítva nagyjából 35-40 percet csupán. Negyedórás fárasztás után rögtön egy 7,80 kg-os, gyönyörű tövest sikerült partra segíteni.

A szakáll nélküli 8-as horog tökéletesen akadt!

A fárasztás abszolút élvezhető volt a 360-as MH Team Feeder Master Carp botnak köszönhetően. Az orsó dobjára 22-es főzsinórt csévéltem, végszerelékemen a súlyt egy 25 g-os csúszó kosár adta, horgom pedig egy szakáll nélküli 8-as volt.

Tökéletesen vizsgázott mindvégig a 360MH Team Feeder Master Carp, illetve a 390H Team Feeder LC
Élmény a fárasztás minden pillanata
A bothoz választott Spro Team feeder első fékes orsó

Az elkövetkezendő pár óra sem telt el eredménytelenül, folyamatos kapások és gyönyörű kifogott halak jellemezték azt a pár órát, amíg le nem szállt az est… Majd megérkeztek a nagyok.

Éjjel fél tíz lehetett, mikor a felkínált csalinak nem tudott ellenállni ez a 11,6 kg-os, egészséges tőponty. A hajszálelőkén Haldorádó Black Halibut pellet volt

Hatalmas elhúzós kapásra lettem figyelmes, majd bevágás után egyből tudatosult bennem, hogy ez a hal nem a kicsik közé tartozik. 20 percet kellett fárasztanom: a part mellől többször erőteljes kirohanásokkal visszaúszott, de végül meglett. Gyorsan fertőtlenítettem a szakáll nélküli horog okozta apró sebet, lefotóztuk, és mehetett is vissza az éltető vízbe.

Majd az éjjel során több 10 kiló feletti hal érkezett a felkínált finomságokra.

Lefekvés előtt még egy utolsó hal. A csali Haldorádó FermentX Nagy Amur etetőanyagból kiválogatott intenzív aromájú kukoricát fűztem a horog alá

Másnap borúsabb napra ébredtem. Az elég hideg éjjel után arra gondoltam, hogy ha előrelátó vagyok, lefoglalok egy fűthető faházat, és máris melegebb környezetben hajthattam volna álomra fejemet a fárasztó nap után. No de vissza a horgászathoz! Szokásos rutin… csónakba pattanás, alapozó etetés elvégzése és a szerelékek bejuttatása az előző nap már jól bevált helyekre.

A medium erősségű karbon rezgőspicc éjjel is tökéletesen látható volt a Spro Team Feeder 360MH boton
Még egy tőponty akadt horogra

Ez a nap sem telt el események nélkül. Az aznapi kifogott halak súlya meghaladta a 35 kg-ot, a jellemző tömeg 4 és 6 kiló körül mozgott.

Azt mondhatom el, hogy egy eredményes pecán vagyok túl, amit a Haldorádó FermentX Mézes Pálinkának és Haldorádó Black Halibut pelleteknek köszönhetek. Biztos vagyok benne, hogy visszatérek még ide.

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.