Rögtönzés

Rögtönzés

Nagy kánikula idején én szinte csak este járok ki horgászni, nagyjából délután 5-től (mikor már a hőmérséklet is tűrhető) egészen sötétedésig, néha-néha akár egy picit belekóstolva az éjszakába. A mai peca is ezek közé tartozik, de most nem próbáltam bele az éjszakába (sajnos), hanem csak sötétedésig horgásztam. Egésznap elég gyenge volt a fogás (éves sportjegyem miatt be kell írnom az érkezést, távozást és a fogott a halakat, de meglepődve láttam, aki kint volt, elvétve fogott 1-1 halat). Gyorsan kitűztem magamnak a célt! Ezt nem lehet hagyni, itt halat kell fogni! Ha érdekel, hogy sikerült-e, akkor tarts velem!

Ezen a napon egy dolog miatt is mentem ki: barátaim éjszakai horgászatra mentek, hozzájuk csatlakoztam. Mondtam nekik, hogy estig én is tervezek pár halat fogni. Mellettük foglaltam helyet, a gyors összeszerelés után azonnal dobtam is be a szerkót. A bedobás után szinte rögtön el is húzta valami a házi kolbászos bojlimat, ami Haldorádó Magyar Betyár etetőanyagból készült.

Egy bojlifaló, és nem a trójai faló! :)

A feederre 3 szem soft pelletet tettem: 2 darab Black Squid és 1 szem Choco & Orange került a hajszálelőkére. A cím lényege most jön, mivel a method kosaramat nem találtam, de ezek a pelletek rendkívül fogósak - valamit ki kellett találnom. Hogy mit? Töprengtem pár percet és arra jutottam, hogy a Rocket Feeder kosárba nyomom bele a csalit. Hogy jó ötlet volt-e azt a következő képek, illetve sorok elárulják. Method kosaramat egyébként összepakoláskor megtaláltam… A kérdést megoldottam, vártam is a halakat. Közben odamentem barátaimhoz beszélgetni, de a feederen azt látom, mozog a spicc. OKÉ! Picit még vártam vele, és el is húzta! Meg is lett! Örültem neki, mert ezek szerint, ha nem is 100%-osan, de működött az ötletem.

Ő egy rögtönző ponty, nem érdekelte, hogy nem method kosárból kapta meg a csalit
A rögtönzött „method” szerelék
Egy gyönyörű, nyúlánk potyesz

Utána nem is mertem odamenni a barátaimhoz beszélgetni, mert egyre gyakrabban voltak apró pöcögtetések, végül erős húzásokba torkolló kapások.

Ismét elhúzta a csalit egy szépséges tükrös
Az előzőnél egy kicsit kisebb

Az etetőanyagról még nem esett szó! A nyári kedvenc etetőm a Vad Szilvával kevert Tüzes Ponty etetőanyag. Ez nem éppen methodos horgászatra való, mert vannak benne nagyobb szemcsék is, de az igazság az, hogy egy hétköznapi pecán nem szoktam mindent átszitálni. Sőt, ilyenkor jó, ha van ott darabosabb is! Alapozó etetést nem végeztem, csupán egy helyre dobáltam kiakasztott klipsszel. Én nem vagyok oda az alapozó etetésért, csak akkor használom, mikor muszáj. Kis tavakon, mikor versenyzek, akkor soha nem etetek, csak annyit, amennyi a kosárral bejut. És be is válik, szerintem olyankor a halak nem tudják, mit tegyenek. Én olyankor kevés, de minőségi etetőt, és annál is jobb csalit használok. Néha az a jó csali a csonti! De ha ez kell a halaknak, mit tegyek? :)

Kicsit meggyűrődött a táskában a zacskó, hisz nekem 2-3 horgászatra is elég 2 kilónyi etető
A nap is már készül lefeküdni a Bakonyban, de közben barátaim is „dolgoznak”
De gyönyörű vagy, és a háttérben ott van Krisztián is :)
A feederbot is elegánsan küzdött a halakkal
A szákolás előtt még néha-néha bevetett pár cselt ő is…
… volt, hogy egyet ugrott vagy visszairamodott…
… de a bojlival a szájában sikerült lefotózni! Ez a horog is kiválóan akad és jól tart
Barátaim már csak azt mondták: „Már megint…”
A horgászatra szánt idő lejárt
Ebben a kánikulában a nádas remek hely

Visszatérve a mostani pecára, sorban jöttek a halak, a 2,5 órányi horgászat alatt 10 ponty látogatott meg, csak kettőnek sikerült megszöknie a Haldorádó archívumából :) Az elején írtam, hogy sajnos nem tudok maradni éjjelre. Barátaim addig nem vitték túlzásba a halfogást, de éjszaka több mint 30 darabot fogtak, majd 100 kilónyi összsúlyban. A Haldorádó Magyar Betyár etetőanyagból készített bojliról nemsokára tervezek egy cikket írni - mikor már fogyóban lesz, nekiállok gyúrni egy kicsit. A tavalyi nyár favorit bojlija volt, nem nagy halakra, hanem átlagos méretűekre. Mondjuk, nekem leginkább csak ilyen vizekre van esélyem járni, ahol átlagos halak élnek…

Írta: Szakács Krisztián (krinya97)
Fotó: Szakács Krisztián

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.