Ébredő pontyok

Ébredő pontyok

A csatorna egy részét pár napja még jég borította, azonban a nap és a szél megtette hatását, így hétvégén már újra a horgászok vehették birtokba a vízpartot. A jó pár hét kényszerpihenő után végre megint szeretett csatornám partján kergethettem a halakat. A tavaszi melegedő vizekben újra beindul az élet, amit rajtam kívül még sokan vártunk tűkön ülve.

Péntek délután kaptam a fülest, hogy a külső négyszög félig még be van fagyva, de egy része már horgászható. A hétvégére ragyogó napsütést jósolt a meteorológia. Rám fért már egy kis D-vitamin pótlás a hosszú, szürke tél után. Szombat délutánra már teljesen jégmentes volt a vízfelület. Páromat is sikerült elcsalnom magammal a jó időben, aki nem utolsósorban fényképekkel örökítette meg a pecát.

Az összerakás után szerelnem is kellett

A bőséges reggeli elfogyasztása után vágtunk neki a napnak. Az Iparcsatornára, azon belül is a külső négyszöghöz indultunk el. Feederezésre készültem, az egyik botra method kosarat, a másikra pedig hosszú előkés szereléket kötöttem. A method kaja 2 mm-es halibut pelletből és Ördögűző etetőanyagból állt. Ezenkívül még bekevertem egy zacskó keszeges etetőanyagot.

Az első kapás methodra
Végre a szákban
Jól indult a nap
Gyors búcsú után továbbállt

A láda felállítása után methodos szerelékem már repült is a vízbe, amire 8 mm-es squides pop-up került egy szem csontival a csalitüskére. Ezzel próbáltam keresni a halakat, már amennyire a dobások engedték, ugyanis rajtam kívül még sok sporttárs hódolt szenvedélyének aznap.
A másik botomat szerelnem kellett, ugyanis azon még method szerelék volt, amit gyorsan elvágtam és a helyére egy 30 g-os, alul-felül nyitott kosarat tettem 1 mm-es erőgumival kombinálva. Mielőtt az előkét felkötöttem volna, 25 m-re kiakasztottam a zsinórt és 8-at dobtam alapozásnak. A fluorocarbon előke horgára két szem jól mozgó csontit tűztem.

Először a csontit, majd a pop-upot tűztem a csalitüskére
Utána jött a töltőbe a kaja
Végül egy kis Mézes Pálinka CSL adalékot nyomtam az etetőanyagra

Az első jelentkező finoman pedzegette a spiccet, a bevágás után pedig egy szép, 3 kg forma tőpontyot szákolhattam meg. A visszaengedés után method szerelékem ment vissza ugyanoda, ahonnan ezt a szép pontyot sikerült a horgomra csalnom.

A két szem csontira is hamar volt érdeklődő
Újabb töves a parton

Másik botomon is finom kapással jelezte valaki, hogy érdeklődik a felkínált csali iránt. Újabb pontyot sikerült a partra terelnem. A klipszelt helyre az etetőanyag mellé fullasztott csontit és bábot is nyomtam az etetőkosár közepébe, amit lezártam kajával mindkét végén.

Csalik és az etetőanyag egy része
Valami elhúzhatná az egyik spiccet

A pontyok étvágyuknál voltak, azonban a déli harangszó minket is hazaszólított, ugyanis a kacsa már elő volt készítve a sütéshez. Azt nem lehet mondani, hogy a kapások gyakoriak voltak, de azért akadt a horogra pár hal. Tökéletes szezonkezdéssel indítottam az évet!

Partközelbe sikerült terelni
Kis nyurga testű
Pakolás közben a kacsák megrohamozták a helyet
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.