Új termék születik 2. rész - Haldorádó Hybrid és Finom Pontypellet

Új termék születik 2. rész - Haldorádó Hybrid és Finom Pontypellet

Az írás első része talán kellő bepillantást adott abba a folyamatba, amelynek végén egy nem hétköznapi, igazán fogós terméket tehetünk elétek. A különleges termékek bemutatása és ismertetése ebben a cikkben csúcsosodik ki, most két új pelletcsalád bemutatása következik. Miért mások ezek a csalik, miben térnek el az eddig megszokottaktól? Hogyan lehet egyedi fejlesztésű új csalikkal előrukkolni? Tartsatok ma is velünk, és mindenre fény derül!

Hogyan lehet egyedi fejlesztésű új csalikkal előrukkolni?

Tudnod kell, hogy mit akarsz, ismerned kell a legjobb gyártókat és azokat az újdonságokat, új alapanyagokat, amelyek egy esetleges új terméked alapjául szolgálhatnak. Megvallom őszintén, hogy amikor úgy érzem, nincs tovább, már nem lehet tovább fokozni és új, valóban fogós dolgot kitalálni, akkor döbbenek rá (miután kiállításokon, vagy Interneten tüzetesen utánajárok), hogy mennyi újdonság van a piacon. Ezek jelentős része kereskedelmi célokat szolgál (magyarul egyszer lehet csupán eladni, mert halat úgysem lehet velük fogni…), de ügyesen válogatva közöttük sok olyan dolgot talál az ember, amely bizony alapjaiban rengetheti meg a piacot. Így bukkantam az angol gyártók palettáján a mi későbbi Hybrid pellet névre keresztelt termékünk alapjaira. Azonnal megláttam benne a lehetőséget és biztosra vettem, hogy nem egy „agyament” ötletről, hanem zseniális megoldásról van szó, amelyet tovább csiszolgatva egy nem hétköznapi csalit tehetünk a horgászok elé. A Haldorádó Carp Master Hybrid Pellet egy szokatlan alapanyagú, formájú és tulajdonságú termék, amely főként a pontyok és amurok szelektív csalija. A csali alapanyaga és összetevői szigorúan titkosak, ezért a megszokott, a termék összetevőit pontosan felsoroló listát most ne várjátok. Ennek oka, hogy biztosak vagyunk benne, hamarosan sok hasonló klón fog piacra kerülni a termékünk rendkívüli fogóssága és sikere láttán. A minket (is) másolók dolgát szeretnénk ezzel egy kicsit megnehezíteni…

A Haldorádó Carp Master Hybrid Pellet 6 különböző ízesítéssel került első körben forgalomba

Új termék születik - Haldorádó Carp Master Hybrid Pellet

Mi az új csalink a különlegessége? Olyan speciális, kukorica formájú, élénk színű, rendkívül kalóriadús pellet, amely lebegő és süllyedő változatban is készül. Külön-külön is fogósak, de együtt alkalmazva olyan balanszírozott (teljesen kikönnyített) csalira tehetünk szert, amely akkor is a hal szájába kerül, ha nem azt akarta felszippantani! A lapos pellet hossza 10 mm, szélessége 6-7, míg vastagsága 4-5 mm. Az ideális méretű csali lebegő változata nagy felhajtóereje ellenére sem tud felemelni egy közepes méretű horgot a fenékről. Ezt a tulajdonságát kihasználva nem nehéz elképzelni, miként helyezkedik el a mederfenéken. A horog fekszik, vagy éppen csak érinti a lágy iszapot, miközben a hajszálelőkére felfűzött lebegő csali(kombináció) 1-2 centire (vagy amennyire elengedjük a horogtól) lebeg! Nincs szükség semmilyen segédeszközre (pufira, szivacsra), de attól sem kell tartani, hogy a teljes előkehosszban felemelkedik.

Itt még csak kódok jelölték az ízeket és a pelletfajtákat!

A próbahorgászatok során vált egyértelművé számomra, hogy milyen kincs is került a kezembe. Az alapterméket - saját elképzeléseim és tapasztalataim alapján - tovább turbóztuk, majd a legjobban bevált Haldorádó aromákkal ízesítettük. A végtermék egy különleges, süllyedő és lebegő csalit egyaránt tartalmazó Haldorádó Carp Master Hybrid Pellet névre keresztelt termékcsalád lett.

Ízvilág I.
Ízvilág II.

Könnyedén dipelhetők, aromásíthatók a csalik. Bár az eredeti aromák is annyira „ütősek”, erősek, hogy gyakorta szükségetlen bármilyen további ízesítésük. Ennek ellenére a lehetőség adott a kísérletező kedvű horgászok számára. Főleg a lebegő szemek szívják könnyedén magukba az új aromákat, miközben megőrzik tökéletes lebegő képességüket!

Közelebbről megnézve jól látszik a színbeli különbség a süllyedő és a lebegő változat között! A süllyedő a sötétebb színű
25 gramm lebegő és 100 gramm süllyedő pelletet tartalmaz valamennyi doboz. (A lebegő pellet simítózáras zacskóban külön van csomagolva)
Csali mustra… :)

A süllyedő pelletek eredeti formájukat, a lebegő szemek pedig lebegő képességüket órákon át megőrzik, de eddig szinte soha nem maradnak érintetlenek… :)! Ha egy garantáltan eredeti, igazán különleges csalira vágysz, amellyel még a legöregebb halak sem találkoztak, ne keress tovább!

Édesapám nagy halán mindenki felkapta a fejét, ezt nem lehetett már fotelből nézni!
Hogy milyen csalival akadt horogra ez a gyönyörű tőponty??? A filmből kiderül!

A Haldorádó Carp Master Hybrid Pellet 100 g süllyedő + 25 g lebegő csalit tartalmazó kiszerelésben, 6 különböző ízesítéssel került első körben forgalomba:

1. Magyar Betyár - erős fűszeres, kolbászos

2. Mézes pálinka - méz + barackpálinka

3. Nagy Amur - fokhagymás, lucernás zöldfűszer

4. Nagy Ponty - titkos pontycsemege

5. Tenger kincse - polip, tintahal, kagyló

6. Vörös démon - érett szamóca

Így viselkedik a vízben a Hybrid Pellet, ilyen csali kombinációkat hozhatunk létre!

Használati tippek, trükkök tanácsok

Horogra tűzve

A csali állaga olyan, hogy könnyedén a horogra is tűzhető, a dobást jól bírja. Ehhez 1 szem süllyedő vagy 1 szem lebegő+süllyedő változatot javaslunk a horog szárára felhúzva a horog öblét (a biztos akadás érdekében) szabadon hagyva. Javasolt horogméret: 10-6

Különleges állaga miatt könnyedén horogra tűzhetjük, ezzel együtt kiválóan bírja a nagyobb dobásokat is

Szilikon hajszálelőkén felkínálva

A fűzött csaliként igazán fogós ez a termék. Ehhez a legegyszerűbben a Stonfo szilikon hajszálelőkére kell felfűzni egy szem lebegő és egy szem süllyedő pelletet, majd a horogra akasztani. Javasolt horogméret: 6-2. A szilikon hajszálelőke hibája, hogy a csali dobáskor lecsúszik a horog öblébe, amely gátolja a biztos akadást. Mi nyújt garantált megoldást? Olvass tovább!

Monofil zsinórból készített hajszálelőkén is felkínálhatjuk…
… vagy a sokkal könnyebben elkészíthető szilikon hajszálelőkén
Jogos az öröm Pintér Zoltánnál is… Vörös démonnal csalta horogra ezt az uszonyost!

Fonott hajszálelőkén vagy D-rig horgon felkínálva

A fonott hajszálelőkén felkínálva vagy D-rig („karikás”) horog szilikon karikájára felfűzve már lényegesen természetesebben mozog, és sokkal jobb akadást biztosít, hiszen a csali garantáltan jó helyzetben marad. Ehhez 1 szem lebegő csali a legjobb! Nem kell félni, hogy a csali elemeli a fenékről a horgot, csupán a csali emelkedik fel, a horog marad! További jó megoldásnak bizonyul az egy szem lebegő + fél szem süllyedő pellet. Javasolt horogméret: 7-4.

A Strategy D-Hook horgon is jól használható. A képen lévő horog 6-os méretű!
A fonott zsinórból készített hajszálelőkén is jól bírja az erőteljes dobásokat a Hybrid pellet. Az ízekből tetszőleges csalikombinációt alkothatunk
Sokaknak feltűnt a Horváth Évával készített videón, hogy milyen csalival sikerült Évának megfognia az amurt. Nos, most már elárulhatjuk, hogy akkor is már tesztelés alatt álltak az új termékeink! Hybrid pelletre kapott ez a hatalmas amur is. Aki nem emlékszik rá, érdemes megnézni ismét a filmet!

Új termék születik - Haldorádó Feeder Master Finom Pontypellet

E termék megalkotása során egyértelműen az volt a célunk, hogy főként a finom fenekező és a feederbotos horgászat során eredményesen használható pellet csalit hozzunk létre. Alapvető elvárás volt, hogy olyan rugalmas pelletről legyen szó, amely horogra is tűzhető és a lendületes dobásokat jól bírja. Ezzel rendkívüli módon leegyszerűsítjük a használatát. Tudjuk jól, hogy nagyon sok cég gyárt kiemelkedően jó és fogós puha pelletet, de ezek többsége csak szárítás után használható, amelyet nem mindig sikerül jól végrehajtani, vagy egyszerűen nincs rá idő. Haldorádó Finom Pontypellet nem igényel különleges eljárást, a dobozból kivéve egyszerűen horogra tűzhető és már dobható is! Arra azonban mindig ügyeljetek, hogy az aromazáró fedél rajta maradjon a dobozon, így nem csökken erős, intenzív aromája és nem szárad ki.

A Haldorádó Feeder Master Finom Pontypellet 6 különböző ízesítéssel került első körben forgalomba

A csali átmérője 8 mm, hossza 10-11 mm. Tehát egy hengeres formájú, ideális méretű, finom horgászatot biztosító halcsemege. Fogósságának titka összetevőiben rejlik. Rendkívül kalóriadús, válogatott, kiváló minőségű összetevőket tartalmaz. Magas fehérjetartalom, élénk színek, apró növényi magvak jellemzik. Az apró szemek igazi energiabombák, amelyek magasabb kalóriatartalommal és csáberővel bírnak, mint egy átlagos 20 mm-es bojli. Ezt a halak ösztönösen megérzik, és még a termetes egyedek is gyanútlanul szippantják fel a csábító falatkát.

A már lassan tradicionálisnak nevezhető Haldorádó ízek itt is megjelennek, de néhány újdonság is fellelhető a repertoárban!

Használati tippek, trükkök tanácsok

Horogra tűzve

Állaga és rugalmassága ezt könnyedén lehetővé teszi ezt. Akkor tudjuk a legjobb akadást elérni, ha a csalit felhúzzuk a horog szárára, szabadon hagyva az öbölrészt és a hegyet. A különböző ízeket kombinálva akár kettő szemmel is próbálkozhatunk, a hatás időnként meghökkentő! Javasolt horogméret egy szem csalinál: 12-6, két szem csalinál: 6-1.

Különleges állaga miatt könnyedén horogra tűzhetjük

Szilikon karikába fűzve

A csali hengeres formája kínálja, hogy szilikon pelletkarikába fűzve a horog öblébe akasszuk. Így még eredményesebben kínálhatjuk fel a csalit, miközben csökkenthetjük a horog méretét. Javasolt horogméret: 12-8.

Szilikon karikán…
… vagy rövid szilikon előkén is felkínálhatjuk a halaknak. De ezt óvatosan kell végezni a csali kis átmérője miatt. A képen lévő horog 10-es méretű Kamasan 560B típus

Szilikon hajszálelőkén felkínálva

A csali kis (8 mm-es) átmérője miatt nehéz úgy felfűzni a szilikon hajszálelőkére, hogy ne repedjen szét, ezért ehhez nem, vagy csak végső esetben ajánljuk.

Fonott hajszálelőkén felkínálva

A vékony fonott hajszálelőkére azonban gond nélkül felfűzhető és bevethető. Az egyik legeredményesebb csali felkínálási forma. Javasolt horogméret: 12-6.

Fonott zsinórból készített hajszálelőkére biztonságosan felfűzhetjük. A képen lévő horog 10-es méretű FOX Arma point SSBP

Etetőanyagba is keverhetjük!

A dobozkából néhány szemet kivéve, szétmorzsolva a kosaras vagy alapozó etetéshez keverve, garantáltan tovább növelhető annak fogóssága. Így nem csak a csalizás, hanem az etetés során is számolhatunk vele!

Folyóvízen is bevethető!

A jól bevált ízek között van egy kifejezetten folyóvízi, főként márna horgászata során eredményesen alkalmazható, „Sajtos bajszos” fantázianevű pellet. Ez sajtot és rendkívül tömény sajt aromát tartalmaz. Köztudott, hogy ezeket nagyon szereti a bajszos folyóvízi torpedó. Halkan jegyezzük meg, hogy ezzel a csalival a nyári meleg, fülledt napokon, amikor a hagyományos ízesítésű csalik rendre csődöt mondtak, nagyon szép pontyokat tudtunk kivarázsolni jó néhány nagy tóból. A halak ízlése örök talány marad…!

Bár nem volt mindig felhőtlen a napunk…
… de ezért a látványért érdemes dolgoznunk!

A Haldorádó Feeder Master Finom Pontypellet 150 g csalit tartalmazó kiszerelésben, 6 különböző ízesítéssel került első körben forgalomba:

  1. Magyar Betyár - erős fűszeres, kolbászos
  2. Mézes pálinka - méz + barackpálinka
  3. Nagy Ponty - titkos pontycsemege
  4. Tenger kincse - polip, tintahal, kagyló
  5. Vörös démon - érett szamóca
  6. Sajtos bajszos - tömény sajt

Szerencsére a halak partnerek voltak a teszthez!

Tekintsétek meg a tavaszi tesztelésünkről készült kisfilm második részét, amely az előző rész folytatása.

Írta: Döme Gábor
Képek: Döme Gábor, Takács Péter, Pintér Zoltán
Videó: Takács Péter, Pethő Balázs

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.