Jégolvadás után a Keve Horgászparkban

Jégolvadás után a Keve Horgászparkban

Bizonyára már sokatoknak viszket a tenyere, hogy végre kijuthassatok a vízpartra és halat fáraszthassatok. Nos, ezzel én se voltam másképp, így folyamatosan figyeltem, mikor olvadnak végre ki a tavak, mikor tudok végre pecázni egyet. Ez a nap ma jött el, közel egy hónap kényszerpihenő után igazán tavaszias, kellemes időben tudtam horgászni.

Az elmúlt időben sokat voltam vízparton, de horgászatra sajnos nem volt lehetőség. Sipivel többször forgattunk, de újra és újra kemény jég fogadott minket, amíg végre most már hullámzó víz partján találtuk magunkat egy jó peca reményében.

Horgászni nem tudtunk, de a munka nem állt meg. Eddig!

Egyik kedvenc vizemre rángattam el Sipit, a Keve Horgászparkba. Nagyon szép idő fogadott minket. 8 fok, gyönyörű napsütés kisebb széllel. Bűn lett volna ilyen időben otthon maradni.

Jaj, de hiányzott már ez a látvány…

Baromi jó érzés volt újra úgy vízparton lenni, hogy közben horgásztam is. Minden adott volt egy szuper pecához, viszont a halak nem adták olyan könnyen magukat. Az első órát jóformán mindketten értékelhető hal nélkül úsztuk meg, míg végül csak sikerült egy-egy pontyot elkapni.

Végre itt a potyó!

Rövid fárasztás után már a parton is volt első februári pontyom.

Morcos potyka

Sipi kérdezte tőlem a horgászat elején, hogy érdemes-e egy pontba pecázni, vagy inkább keresni kell a halat. Én azt tanácsoltam, hogy próbáljon egy helyre, hisz ebben a tóban nagyon sok hal van, szerintem össze lehet őket gyűjteni még a hideg víz ellenére is. Ennek fényében én kb. 60-70 méter között horgásztam, klipsszel, folyamatosan nagyjából egy helyre, míg Sipi kicsivel távolabb próbálkozott ugyanilyen módszerrel. A peca elején viszont nem működött ez a technika. Kereső pecával előbb tudtunk kapást elérni.

Kedvenc csalijaim az idei újdonságokkal kiegészítve

A halak nagyon finoman ettek, indokolt volt a kis horog használata, de még azzal is nagyon körülményesek voltak a pontyok.

Egy vékony bőrdarab tartotta csak a horgot

Ahogy közeledett a horgászat vége, úgy kezdett kirajzolódni, hogy mi tetszik a halaknak. Az egyértelmű volt, hogy a kosárba natúr pelletnek kell kerülnie, viszont csalik terén még nem voltam olyan magabiztos.

Sipi gyönyörű, aranysárga potyója

Természetesen az újdonságokat erőltettem, de a korábbi csalikat is bátran próbálgattam. Az első halamat a kedvenc csalimmal, a puncs és mentás Tornado Methoddal fogtam, abból is a nagyobbik mérettel, viszont a nap hátralevő részében egyetlen kapásom sem volt már erre. Próbálkoztam ezzel is, azzal is, de egyértelműen a Sipi 1 csali működött a legjobban. Ez az élénk fehér-citromsárga színű csali nagyon tetszett ma a halaknak. Ebből a változatból is egyébként a nagyobbik, golyó formájú csali volt a legfogósabb.

A mai nap „tuti” csalogatóanyagai

A horgászat végéhez közeledve beigazolódott az elképzelésem, tényleg sikerült nagyjából összegyűjteni a halakat. Többször fordult elő nekem és Sipinek is, hogy 3 percen belül már hal húzta végszerelékeinket.

Ezúttal valami erősebb példány akadt a horgomra

Egy igazán virgonc jószággal sikerült összeakadnom. A hideg víz ellenére is kitartóan küzdött ez a hal, szépen megdolgoztatta a Gold Serie 390MH botomat.

Mindjárt megvagy!

Nem véletlenül volt ez a hal olyan erős. Egy szép, egészséges nyurgatestű ponty volt a horgon. Nagyon boldog voltam, hogy mindössze 3 nappal a jég elolvadása után már ilyen gyönyörű halat fáraszthattam.

Kár lett volna kihagyni ma a pecát!

Még csak február eleje van, de már thermoruha nélkül pontyokat foghattam. A kezdeti nehézségek ellenére igazán szuper horgászat kerekedett a végére. Azt tanácsolom, ha lehetőségetek van, akkor ragadjátok meg az alkalmat, menjetek ki pecázni és próbáljátok ki az újdonságokat. Biztos vagyok benne, hogy mindenki fog olyat találni, ami neki beválik!

Bank Bálint

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.