Alias : bankbalint
Név : Bank Bálint
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 2001-08-11
Lakhely : Budapest
Kedvenc horgászmódszerei : Feeder
Kedvenc vízterületei : Benta Tavak, Keve Horgászpark
Legnagyobb halai : Ponty 14,5 kg, Amur 12 kg, Harcsa 10,5 kg, Beluga 32 kg

Szerző írásai

Rekordhalam története

Bank Bálint 2021-10-12 06:00:00
2021 szeptembere biztosan emlékezetes lesz számomra életem végéig. Putz Tomi barátom egy igazán izgalmasnak és érdekesnek ígérkező horgászatra invitált meg, de úgy gondolom, hogy a végeredményre a legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna. Számítottunk rá, hogy ezen a pecán csodás halakkal találkozunk majd, hisz az esélyünk megvolt rá, de a fogásaink minden várakozást felülmúltak. Ha ez a kis ízelítő felkeltette az érdeklődésedet és kíváncsi vagy egy igazán különleges peca beszámolójára, akkor tarts velem!

Őszi amurozás 1. rész

Bank Bálint 2021-09-29 06:00:00
Nyáron a sporthorgászok egyik, ha nem legnépszerűbb célhala az amur. Köztudott, hogy ez a halfaj a felmelegedett, nyárias időben a legaktívabb, és ilyenkor a legkönnyebb megfogni. Az elkövetkező írás(ok)ban azt szeretném nektek megmutatni, hogy ősszel, a lehűlő vízben hogyan lehet eredményesen horgászni amurra.

Ismerkedés Háziréttel

Bank Bálint 2021-08-26 06:00:00
Úgy vélem, nem kell senkinek különösebben bemutatni a Háziréti-víztározót. Egy igazán vadregényes, akadókban és nagy halakban gazdag tóról van szó. Az elmúlt időben hallani sok jót és kevésbé jót a vízről, ezért úgy gondoltam, ha már lakhelyemtől csak 20 percre van, megpróbálom megismerni a tavat és a saját szememmel látni, hogy valójában milyen a helyzet. A következőkben az első benyomásomról és tapasztalataimról olvashatsz, ha kíváncsi vagy, tarts velem!

Egy délelőtt Határréten

Bank Bálint 2021-08-19 06:00:00
Tavasszal volt alkalmam a Határréti-víztározón horgászni. Habár sikerült pár szép halat fogni, nem voltam elégedett a halfogással, így megfogadtam, hogy visszatérek még. Nos, ma volt időm egy rövid pecára, így kihasználva az alkalmat újra ellátogattam erre a vízre. Szerencsére ez a peca már sokkal izgalmasabb volt, mint legutóbb, sikerült szép halakat fogni és egy fokkal jobban összeismerkedni a vízzel.

Halak a lábunk alól

Bank Bálint 2021-07-21 06:00:00
Versenyeken bevett szokás, hogy a horgászat végén vagy akár már korábban is a partközeli zónákban keressük a halakat, általában nem is eredménytelenül. Sokszor nem kell óriásikat dobni ahhoz, hogy tudjunk halat fogni, sőt, gyakran a legnagyobb halak is a parthoz közel keresik a táplálékot. Mindezek ellenére azt vettem észre, hogy a hétköznapi horgászatok során nem sokan alkalmazzák ezt a technikát, így ezt az írást arra szánom, hogy esetleg meghozzam a kedveteket egy ilyen pecához.

Csapatépítés Palotavároson

Bank Bálint 2021-05-11 06:00:00
A mai horgászat alkalmával ismét egy számomra új vízterületre látogattam el. Palotavárosi Felső-tavon vettük üldözőbe a halakat kis csapatommal, Atival és Levivel. Ez a horgászat egyben volt örömpeca, hisz mindannyian sok halat fogtunk, illetve számomra versenyfelkészülés is, ugyanis az év első versenyén ezen a tavon próbáltam minél jobb eredményt elérni.

Pontyok a híd alól

Bank Bálint 2021-04-07 06:00:00
A mai horgászaton egy számomra új vízterületre látogattam el. Akik autóval járnak le a Balatonra, azoknak biztosan ismerős az a bizonyos völgyhíd, ahonnan utazás közben először láthatunk rá szinte az egész magyar tengerre. Ma ez alatt a hatalmas híd alatt vettem üldözőbe a halakat, a kőröshegyi horgásztavon.

Először Törökbálinton

Bank Bálint 2021-03-29 06:00:00
A mai horgászaton a Törökbálinti Horgászparkba látogattam el. Számomra új volt ez a vízterület, ami azért érdekes, mert korábban 10 éven át jártam ide sportolni, mégse voltam ezen a tavon horgászni egyetlen egyszer sem. Nos, ma megtört a jég, és bátran kijelenthetem, hogy kellemes csalódás volt ez a peca.
Videóval

Meg-HAL-lgatás 5. rész – Horgászat Debreczeny Csabával

Bank Bálint 2021-03-27 06:00:00
Üdvözöllek benneteket a Meg-HAL-lgatás legújabb részében. A mai horgászaton a sokak számára csak „Szifonként” ismert, Jászai Mari-díjas színművész lesz a vendégem, aki nem más, mint Debreczeny Csaba. Ha kíváncsiak vagytok, hogy miket sikerült fognunk, illetve mikről beszélgettünk a horgászat során, akkor tartsatok velem!

Mester és tanítványa

Bank Bálint 2021-03-11 06:00:00
Nem titok, hogy idén már 5 éve, hogy Döme Gábor felkarolt és a szárnyai alá vett. Minden évben van egy-egy alkalom, amikor együtt horgászunk, legyen ez versenyfelkészülés vagy átlagos örömpeca. Minden alkalommal nagyon izgatottan vágok bele e közös horgászatokba, ugyanis Gábor mindig tud valami újat mutatni, tanítani. Ez most sem volt másképp, sok hasznos dolgot sajátíthattam el ezen a pecán is. A következő sorokban ezeket a trükköket és élményeket szeretném megosztani veletek!

Egy nap tavasz a télben

Bank Bálint 2021-02-25 06:00:00
Ebben az időszakban minden reggel miután kikapcsolom az ébresztőt az első dolgom az, hogy megnézem az időjárást. Keresem azokat a napokat, amikor a tél enged kicsit a szorításból, és felmelegszik a levegő. Elszánt horgásznak tartom magam, de azért mégiscsak jobb 8-10 fokban pecázni, mint 2-3-ban. Szerencsére sikerült kifognom egy ilyen tavaszias napot a mai horgászathoz, így nem volt kérdés, hogy kilátogatok a vízpartra néhány szép hal reményében.

Az év első halai

Bank Bálint 2021-02-11 06:00:00
Úgy gondolom, sokan együtt éreznek velem, ha azt mondom, már hetek óta bizsergett a kezem, hogy végre horgászbotot foghassak és a halak nyomába eredhessek a vízparton. Habár januárban már voltam egyszer horgászni, sajnos a spiccek mozdulatlanok maradtak, így most, január végén különösen elszántan vágtam neki a horgászatnak. Mindenképpen pontyot akartam fogni még ebben a hónapban. Nem volt egyszerű peca, de ilyen hidegben mit is vár az ember, minden hal ajándék. Lényeg a lényeg: görbült a bot!
Videóval

Meg-HAL-lgatás 4. rész – Horgászat Szulák Andreával

Bank Bálint 2021-01-24 06:00:00
A mai horgászatra egy biztosan sokak számára ismerős énekesnő, illetve színésznő kísért el. Fogadjátok szeretettel Szulák Andreát! Ma Andival együtt fogunk a halak nyomába eredni. A peca során sikerült szép, termetes halakat fognunk, emellett sok érdekességet megtudhattunk Andiról miközben elsajátította a horgászat alapjait.
Videóval

Meg-HAL-lgatás 3. rész – Horgászat Bereczki Zoltánnal

Bank Bálint 2020-12-18 06:00:00
Üdvözöllek benneteket a Meg-HAL-lgatás következő részében. A mai horgászaton egy igazán sokszínű vendéggel fogok együtt a halak nyomába eredni. Fogadjátok szeretettel Bereczki Zoltánt! Ezen a pecán Zolival fogok beszélgetni, miközben remélhetőleg fogunk szép halakat. Lássunk hozzá!
Videóval

Meg-HAL-lgatás 2. rész – Horgászat Nagy Sándorral

Bank Bálint 2020-11-13 06:00:00
Üdvözöllek benneteket a Meg-HAL-lgatás következő részében. A mai horgászaton egy újabb kiváló színművész lesz a vendégem, név szerint: Nagy Sándor! Fogadjátok szeretettel Sanyit, akivel a nap folyamán pecázni fogunk, és közben sok érdekességet megtudunk róla. Ne is húzzuk tovább az időt!

Ismerkedés a Barina-tóval

Bank Bálint 2020-10-25 06:00:00
A mai napon a csővári Barina Horgásztóra látogattam el. Sose horgásztam még ezen a vízterületen, és nem volt információm se a vízről, így nagy izgalommal vágtam neki a horgászatnak. Próbálkoztam ezzel-azzal, váltogattam a távolságokat, csalikat. A nap végére egész jól felvettem a ritmust, sok szép halat sikerült fogni. Ha érdekelnek a tapasztalataim, tarts velem!

Meglepetés Kajászóról

Bank Bálint 2020-09-24 06:00:00
A mai horgászat igazán érdekes és meglepő volt. Hosszú idő után újra ellátogattam a Keve Horgászparkba egy pörgős peca reményében. Az emlékeimben az élt, hogy a tó közepe felé bedobva egy erősen halas kajával tulajdonképpen 5 percenként lehet halat fogni, méghozzá pontyokat. Nos, ez az emlék már nem teljesen helytálló, vagy legalábbis a mai peca több szempontból is megcáfolta ezt. Sikerült a törpeharcsák közül sok igazán szép halat kicsalni a vízből, köztük olyanokat is, amelyekre egyáltalán nem számítottam. Ha kíváncsi vagy, hogyan tudtam szelektálni a törpéket és helyettük szép, nagy halakat fogni, akkor ajánlom figyelmedbe a következő sorokat!
Videóval

Meg-HAL-lgatás 1. rész - Horgászat Csonka Andrással

Bank Bálint 2020-09-21 06:00:00
Talán néhányan még emlékeznek rám egy régebbi, kezdőknek szóló sorozatból, habár azóta sok idő telt el. Nos, ez az írás (illetve film) teljesen más lesz. Ebben az új sorozatban számos hírességgel, illetve közszereplővel fogok együtt horgászni, hogy bemutassam nekik a horgászat élményét, miközben sok érdekes információt tudhatunk meg róluk. A mai horgászaton Csonka András volt a vendégem. Sikerült szép halakat fognunk együtt, illetve sokat mesélt Bandi magáról és az elmúlt, nehéz időszakról. Ha kíváncsi vagy a részletekre, tarts velem!

24 óra Hácson

Bank Bálint 2020-09-12 06:00:00
A legutóbbi hácsi peca után elhatároztam, hogy visszatérek még a tóra, hogy fogjak esetleg egy-két nagyobb halat is. Nos, a visszatérésnek most jött el az ideje a már hagyománynak számító, nyári sátrazás alkalmával. Mind a taktikát, mind a felszerelést úgy alakítottam ki, hogy elsősorban a termetesebb halakat céloztam meg. Kereken egy napot töltöttünk a tavon, ez idő alatt sikerült újfent szép halakat fogni. Hogy volt e köztük igazán nagy hal is? Az írás végén kiderül!

A hácsi gyöngyszem – Horgászat a Tölgyes Horgásztavon

Bank Bálint 2020-06-28 06:00:00
A mai napon a hácsi Tölgyes Horgásztóra látogattam el Lackó barátommal. Ez a víz egy igazán vadregényes, akadókban, illetve halakban gazdag horgásztó. Kivételesen oda kell figyelni a halállományra itt, ezért aki elhatározza, hogy eljön erre a tóra, olvassa el figyelmesen a szabályokat! Legutóbbi horgászatom során feltettem a kérdést: felül lehet-e ezt múlni? Nos, ez a peca is izgalmakban és halfogásban gazdag volt, de a kérdésre csak a cikk végén fogok válaszolni. Ha érdekel a végeredmény, tarts velem!

Újrakezdés az Ezüst-tavon

Bank Bálint 2020-06-16 06:00:00
Hosszú kihagyás után végre újra van lehetőségem horgászni járni, amilyen gyakran csak tudok. A tanulmányaim miatt nagyon háttérbe szorult szenvedélyem, de most, hogy sikerült leérettségiznem, már semmi dolgom nincs, csak hogy jól érezzem magam, ehhez pedig tökéletes választás a peca. Ahhoz, hogy igazán élménydús horgászattal kezdhessek bele az idei szezonba, az Ezüst-tóra látogattam el Gábor barátommal. Azt tudtam, hogy jó eséllyel össze fogjuk halazni a kezeinket, viszont amik ezen a horgászaton történtek, kivételesen meglepőek és szórakoztatóak voltak.

XIX. Hankó Attila horgászverseny

Bank Bálint 2019-06-26 06:00:00
A XIX. Hankó Attila emlékverseny 2019. június 2-án került megrendezésre a szerencsi Árpád-hegyi horgásztavon. Ez a vízterület számomra teljesen ismeretlen volt, így nagy érdeklődéssel vágtam neki a tó feltérképezésének a verseny előtt, hogy kiagyalhassak egy stratégiát, amit alkalmazni fogok. Egy kis kutatás után meg is terveztem a horgászatomat, ettől kezdve már csak reménykedtem, hogy a versenyen majd sikeresen tudom alkalmazni. A 4 órás megmérettetés alatt sikerült kemény munkával szép halakat fognom, amik pont elegek voltak ahhoz, hogy felkerüljek a dobogóra.

III. Nemzetközi Ifjúsági Horgásztalálkozó, Lengyelország

Bank Bálint 2016-09-11 06:00:00
Idén nyáron lehetőségem adódott, hogy magyar fiatalokkal eljuthassak Lengyelországba egy ifjúsági horgásztábor keretében. Az alkalmat kihasználva jelentkeztem a pályázatra és sikerült nyernem. 5 másik korombéli sráccal együtt és 3 kísérővel indultunk neki a 13 órás útnak. A tábor az utazással eltöltött napokkal együtt 5 napig tartott. Igen változatos és jópofa programok voltak ez idő alatt. Ezek részleteit az elkövetkező sorokban szeretném megosztani veletek.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 6. rész - Induljon a horgászat, kezdjük a spiccbotos-úszós készséggel!

Bank Bálint 2016-08-01 06:00:00
Az elméleti tudással, megfelelő papírokkal és alapvető ismeretekkel felvértezve immár a vízparton kell, hogy tovább lépjünk. Nem is akárhol kerítettünk sort ezen epizód elkészítéséhez, hanem azon a helyen, ahol annyi szép élmény ért már, a Sarudi Horgásztáborban. Itt azok a gyerekek, akik még csak ismerkednek a horgászattal, elsőként a spiccbotos készséggel vágnak bele a Tisza-tó halainak horogra kerítésébe. Így miről is szólhatna első vízparti cikkem, filmem, mint e módszer bemutatásáról.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 5. rész - A horgászat feltételei, információk a horgászvizsgáról

Bank Bálint 2016-05-16 06:00:00
Az előző részekben megismerkedhettetek a horgászat legfontosabb kellékeivel és az alapkötésekkel. Mielőtt azonban az eddigi ismereteinket kamatoztathatnánk, érdemes tisztázni, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy horgászhassunk. Ennek érdekében meglátogattam dr. Dérer Istvánt, a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnökét, aki készségesen elmondott mindent a horgászat jogi feltételeiről, és sok olyan értékes és hasznos információt osztott meg velem, amelyek segítségével már tényleg gyerekjáték belevágni a horgászatba.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 4. rész - A három alapkötés

Bank Bálint 2016-05-02 06:00:00
A botok és az orsók részletes bemutatása után következzen egy olyan eszköz, amely szintén nélkülözhetetlen a horgászathoz! Ez nem más, mint a horgászzsinór. Ebből is zavarba ejtően sokat lehet a horgászboltok polcain látni, és kiválasztásuk korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A megfelelő zsinór kiválasztása mellett annak megkötése is sok kezdő horgásznak okoz problémát. Ebben a részben a leggyakrabban használt kötéseket is bemutatom, a jó átláthatóság kedvéért illusztrálva és videóban bemutatva is szemléltetem ezeket.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 3. rész - Ismerkedés a horgászorsókkal

Bank Bálint 2016-04-18 06:00:00
A boton kívül a leggyakrabban használt horgászeszköz az orsó. A spicc- és rakós botokon kívül minden horgászfelszerelés alapvető eszköze. A megfelelő orsó kiválasztása legalább akkora dilemmát szokott okozni, mint a boté. Egy jól felszerelt horgászbolt orsókínálata hatalmas, így gyorsan bele lehet zavarodni, melyikre is van éppen szükség? Első fékes? Hátsó fékes? Nyeletőfékes? Hogy melyiket, milyen bothoz, milyen horgásztechnikánál érdemes használni, erről kaphattok az alábbiakban egy kis áttekintést.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 2. rész - Ismerkedés a horgászbotokkal

Bank Bálint 2016-04-04 06:00:00
Sokat gondolkodtam azon, hogy ebben a sorozatban mi lenne a jó sorrend: az eszközök, a „hogyan használjuk”, vagy a formális szabályozás ismerete kerüljön előre? Hiszen a horgászeszközök mellett legalább olyan fontosak az elméleti ismeretek is, valamint azok a jogi feltételek, amik biztosítják, hogy ma valaki Magyarországon horgászhasson. Ám a gyakorlat azt mutatja, hogy a legtöbben úgy csöppennek bele a horgászat világába, hogy valaki mellett kísérőként jutnak ki a vízpartra. Így ebben a részben az eszközöket, azok közül is a botokat vesszük kicsit nagyító alá, hogy tudjuk, mik is vesznek körül minket, aztán jöjjenek a feltételek, hogy tényleg horgászhassunk is.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 1. rész - Hogyan lettem horgász?

Bank Bálint 2016-02-22 06:00:00
Ha valaki azt mondja nekem 4-5 éve, hogy a horgászat rabul tud ejteni, akkor minden bizonnyal kinevettem volna. Bár még igazán fiatal vagyok, de kisgyerekként nem gondoltam, hogy ez a hobbi ilyen szinten le tud majd kötni és ennyire tudom majd élvezni a vízparton eltöltött órákat vagy akár az egész napot… Szerintem nagyon kevés olyan gyerkőc van, akinek ha van a közelében valamilyen víz, legyen az egy tó, folyó vagy akár csak egy kis patakocska, ne próbálta volna valamilyen módon megfogni a benne élő halakat, majd ez a „játék” elmaradt, és jöttek az egyéb szórakozások…
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.