Az Ezüst-tó kincse

Az Ezüst-tó kincse

Hosszú idő óta végre sikerült egy hosszú hétvégét a nagyszüleimnél töltenem. Szeretek itt lenni, a falusi levegő, a környezet és az állatok sokasága mindig is közel állt a szívemhez. A hosszú hétvége utolsó napjára nagypapámmal horgászatot terveztünk…

Két tó is szóba került úti célként, melyek között nem igazán tudtunk dönteni. Az egyiket már nagyon jól ismertük, ez a helybéli tó, ahol kiskorom óta horgászom és oly közel áll a szívemhez. A másik tóról sok jót hallottunk, de még nem horgásztunk rajta.

Eljött a horgászat előtti este. A felszerelést előkészítettük és bepakoltuk a kocsiba, hogy reggel már ne ezzel teljen az idő. Lefekvés előtt még mindig nem tudtuk eldönteni, hogy hova menjünk, azt beszéltük meg, hogy alszunk rá egyet és majd reggel eldöntjük.

Eljött a várva várt reggel. Korán keltünk, hogy hamar megkezdhessük a horgászatot. Megreggeliztünk és elindultunk, habár még nem tudtuk, hogy hova. Papám megérzésére alapozva végül az ismeretlen tó felé vettük az irányt. Ez a tó a hajdúszoboszlói Silver-tó. Félórányi utazás után pillantottuk meg a vizet. Elsőre igen furcsa volt számomra ez az 5 hektáros volt bányató. Partja körülbelül 1,5 méterrel magasabban van, mint a vízszint. A vízhez kialakított beállóknál lehet lejutni, amelyek a partfalba vannak beásva. Kiválasztottuk a jónak vélt helyet és kipakoltunk. A partfalba ásott beálló nagyon hasznosnak bizonyult, hisz megvédett az egész nap erősen fújó széltől. Nekem az is tetszett, hogy kicsit elszigetelt a külvilágtól és így még jobban a horgászatra és a természetre tudtam figyelni.

A bunker

Etetőrakétával egy kevés büdös kukoricát juttattam a meghorgászni kívánt helyre, majd felszereltük a botokat. 1 kg Haldorádó Nagy Ponty etetőanyaghoz erjesztett kukoricadarát kevertem, majd büdös kukoricát és etető pelletet adtam még hozzá. Többféle csalival is próbálkoztam, de csak 2 fajtával sikerült halat fognunk. Délelőtt a Haldorádó Red Tuning Pellet Kék villám ízesítésben bizonyult fogósnak pufival vagy lebegő pellettel kikönnyítve és Haldorádó Fűszeres Hal Pordipbe forgatva. Fél órával a horgászat megkezdése után papám botjára érkezett az első kapás, amelyet egy hosszú, küzdelmes fárasztás követett. Egy 8 kg-os nyurga testű ponty tette tiszteletét egy fotó elejéig amely a nap legnagyobb hala is volt egyben.

A 8 kg-os ponty és papa
A potyesz

Ezután papám tízpercenként fogott halat, míg nekem kapásom se volt, ezért én is feltettem a kikönnyített Kék villám pelletet. A pellet mint már oly sokszor, megint bizonyított: a csaliváltás nekem is meghozta a hőn áhított kapást, amit élvezetes fárasztás követett, és végül egy gyönyörű, hibátlan, 6 kg-os ponty került ideiglenesen a partra.

A 6 kg-os gyönyörűség és én
Hibátlan ponty

A kapások egymást érték, sorozatban fogtuk a szép pontyokat és a gyönyörű, 0,5 és 1 kg közötti dévérkeszegeket.

Egy átlagos ponty az aznapiakból

Egyszer csak abbamaradtak a kapások, ezért újból csalipróbálgatásba kezdtem. Sikerült megint megtalálni a megfelelő csalit, amely most 2 szem Haldorádó Nagy Ponty kukorica volt egy szem pufival kikönnyítve. Ezután újból élménydús, pörgős horgászatban volt részünk. Megint egymás után fogtuk a pontyokat, dévéreket és a kárászokat.

Egy szép 4,5kg-os
Gyönyörű, egészséges izompacsirta
Viszlát! Gyere máskor is!

Délután papámnak sikerült még egy 6 kg-os pontyot fognia, amely szintén nagyon jó erőben volt - ugyanúgy, mint az összes kifogott hal.

Papa és az ő 6 kg-os pontya
A délután legnagyobbja
Catch and Release

Ezen a tavon a kristálytiszta, mély vízben gyönyörű, erőteljes halakkal találkozhattunk. Papám megérzésének és a Haldorádó termékeinek köszönhetően egy újabb sikeres horgászatot könyvelhettünk el.

Az aznapi nyerő csalik

Végül összepakoltunk és boldogan indultunk hazafelé azzal az ígérettel, hogy ide még visszatérünk.

Szőllősi Gergely (hungery)

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: