Az Ezüst-tó kincse

Az Ezüst-tó kincse

Hosszú idő óta végre sikerült egy hosszú hétvégét a nagyszüleimnél töltenem. Szeretek itt lenni, a falusi levegő, a környezet és az állatok sokasága mindig is közel állt a szívemhez. A hosszú hétvége utolsó napjára nagypapámmal horgászatot terveztünk…

Két tó is szóba került úti célként, melyek között nem igazán tudtunk dönteni. Az egyiket már nagyon jól ismertük, ez a helybéli tó, ahol kiskorom óta horgászom és oly közel áll a szívemhez. A másik tóról sok jót hallottunk, de még nem horgásztunk rajta.

Eljött a horgászat előtti este. A felszerelést előkészítettük és bepakoltuk a kocsiba, hogy reggel már ne ezzel teljen az idő. Lefekvés előtt még mindig nem tudtuk eldönteni, hogy hova menjünk, azt beszéltük meg, hogy alszunk rá egyet és majd reggel eldöntjük.

Eljött a várva várt reggel. Korán keltünk, hogy hamar megkezdhessük a horgászatot. Megreggeliztünk és elindultunk, habár még nem tudtuk, hogy hova. Papám megérzésére alapozva végül az ismeretlen tó felé vettük az irányt. Ez a tó a hajdúszoboszlói Silver-tó. Félórányi utazás után pillantottuk meg a vizet. Elsőre igen furcsa volt számomra ez az 5 hektáros volt bányató. Partja körülbelül 1,5 méterrel magasabban van, mint a vízszint. A vízhez kialakított beállóknál lehet lejutni, amelyek a partfalba vannak beásva. Kiválasztottuk a jónak vélt helyet és kipakoltunk. A partfalba ásott beálló nagyon hasznosnak bizonyult, hisz megvédett az egész nap erősen fújó széltől. Nekem az is tetszett, hogy kicsit elszigetelt a külvilágtól és így még jobban a horgászatra és a természetre tudtam figyelni.

A bunker

Etetőrakétával egy kevés büdös kukoricát juttattam a meghorgászni kívánt helyre, majd felszereltük a botokat. 1 kg Haldorádó Nagy Ponty etetőanyaghoz erjesztett kukoricadarát kevertem, majd büdös kukoricát és etető pelletet adtam még hozzá. Többféle csalival is próbálkoztam, de csak 2 fajtával sikerült halat fognunk. Délelőtt a Haldorádó Red Tuning Pellet Kék villám ízesítésben bizonyult fogósnak pufival vagy lebegő pellettel kikönnyítve és Haldorádó Fűszeres Hal Pordipbe forgatva. Fél órával a horgászat megkezdése után papám botjára érkezett az első kapás, amelyet egy hosszú, küzdelmes fárasztás követett. Egy 8 kg-os nyurga testű ponty tette tiszteletét egy fotó elejéig amely a nap legnagyobb hala is volt egyben.

A 8 kg-os ponty és papa
A potyesz

Ezután papám tízpercenként fogott halat, míg nekem kapásom se volt, ezért én is feltettem a kikönnyített Kék villám pelletet. A pellet mint már oly sokszor, megint bizonyított: a csaliváltás nekem is meghozta a hőn áhított kapást, amit élvezetes fárasztás követett, és végül egy gyönyörű, hibátlan, 6 kg-os ponty került ideiglenesen a partra.

A 6 kg-os gyönyörűség és én
Hibátlan ponty

A kapások egymást érték, sorozatban fogtuk a szép pontyokat és a gyönyörű, 0,5 és 1 kg közötti dévérkeszegeket.

Egy átlagos ponty az aznapiakból

Egyszer csak abbamaradtak a kapások, ezért újból csalipróbálgatásba kezdtem. Sikerült megint megtalálni a megfelelő csalit, amely most 2 szem Haldorádó Nagy Ponty kukorica volt egy szem pufival kikönnyítve. Ezután újból élménydús, pörgős horgászatban volt részünk. Megint egymás után fogtuk a pontyokat, dévéreket és a kárászokat.

Egy szép 4,5kg-os
Gyönyörű, egészséges izompacsirta
Viszlát! Gyere máskor is!

Délután papámnak sikerült még egy 6 kg-os pontyot fognia, amely szintén nagyon jó erőben volt - ugyanúgy, mint az összes kifogott hal.

Papa és az ő 6 kg-os pontya
A délután legnagyobbja
Catch and Release

Ezen a tavon a kristálytiszta, mély vízben gyönyörű, erőteljes halakkal találkozhattunk. Papám megérzésének és a Haldorádó termékeinek köszönhetően egy újabb sikeres horgászatot könyvelhettünk el.

Az aznapi nyerő csalik

Végül összepakoltunk és boldogan indultunk hazafelé azzal az ígérettel, hogy ide még visszatérünk.

Szőllősi Gergely (hungery)

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.