Rendezés

Egyszer volt, hol nem volt, sokszor volt, Kunadacson volt... (A 2017-es HNHT szezonnyitó kulcs rövid története)

Jeszenszki János 2017-05-24
Vannak az életünknek olyan eseményei, amiről sokáig és sokat beszélnek, vannak, amelyekről még írnak is, sokan, sokat, így sokáig szóbeszéd tárgyát képezik. Van olyan is, amelyikről soha senki nem beszél, nem ír többé az életben. Ez nyilván vagy hétpecsétes titok, vagy olyan rossz élmények jártak vele, hogy félve vagy akár sehogy sem lesz soha történelem. Van egy horgásztalálkozó, amellyel az aktuális szezont igyekszünk hivatalosan megnyitni magunknak, a magunk örömére. A neve HNHT kulcs, és az utóbbi években mindig ugyanott és ugyanakkor, március közepén és Kunadacson, a Horgászcentrum és Pihenőparkban tartjuk. Erről beszélek most el pár sztorit, hogy szóbeszéd tárgya legyen, sőt, talán történelem is!

MM9 - Ahogy én láttam

Szili Dániel 2016-12-23
Nehéz feladatot kaptam: az idei Menyhalas Mikulás-party beszámolóját megírását. Annál is inkább nehéz, hiszen nehéz átadni azt a hangulatot, mikor a jókedv a tetőfokára hág, mindenki pohara folyton tele van, jobbnál jobb étkek sorakoznak az asztalon, na és persze a menyhalak csőstől jönnek, minden dobásra egy! Nos, az utóbbi lehet, füllentés volt, de ami nem fikció, hogy ezúttal főleg képekben igyekszem visszaadni a találkozó lényegét. Következzenek hát a komolyan komolytalankodó, szelet s hideget álló, mindenre elszánt horgászok!

Két és fél kívánság - Mezőhegyesen jártunk

Holler Imre 2016-12-10
Egy kora esti napon éppen a Haldorádó horgászportált böngésztem, ahol rátaláltam a mezőhegyesi Békás-tóra. Bár a tavon korábban sohasem jártam, mégsem volt teljesen ismeretlen számomra, hiszen horgászbarátom, a Haldorádó Team ifjú teszthorgásza, Bugyinszki Gábor egyik törzshelye, így néhány megjelent írásában már olvashattam róla…

A kezdet vége

Jeszenszki János 2016-03-25
Mindennek vége lesz egyszer, így van ez a kezdettel is, ám esetünkben a kezdet vége egyben a vég kezdete is. A horgászszezont próbálom kissé keszekuszán szóba hozni, melyet egy nagymaroknyi keménymaggal és néhány új hajtással nyitottunk meg magunknak. Rendhagyó módon egy olyan helyszínen, ahol már tartottunk hasonlót, sőt, ha a lehetőségek nem romlanak, még leszünk is ott többször is! Az időpont már állandósulni látszó, március idusán, a történelmi hőseink nyomdokain. Erről a szezonnyitó kulcsásásról olvashattok most, ha érdekel…

A Tarjáni-tó…

Laskai István 2016-01-15
A Gyöngyöstarján közelében elhelyezkedő, magánkézben lévő tó a látványt illetően mintegy 22 ha nyílt, tagolt partvonalú felületével, fás, ápolt környezetével, halgazdagságát illetően pedig a horgászat adta élményvilágával ejtett rabul…

Nulláról a tudatos amatőrségig

Sallai József Zoltán 2016-01-05
Írásomban egy példát hozok arra, hogy milyen emelkedő fejlődésen mehet át egy horgász rövid és kicsit hosszabb idő alatt, ha visszatekint némi önkritikával saját magára és a horgászathoz való viszonyára. Történetemet gyermekkoromtól napjainkig mesélem, illetve megfogalmazom, mit szeretnék elérni a közel- és a távolabbi jövőben.
Videóval

Mikulás bácsi hozta

Jeszenszki János 2015-12-28
A gyermekkorúaknak bizonyára még frissek az élmények, az éltesebb korúakban még élnek az emlékek, ahogy izgatottan várták a december elején, egy éjszaka, otthonok millióiba - jó szándékkal - besurranó nagyszakállú, bíborszínű ruhába öltözött jövevényt. Természetesen mindenkit a szerint ajándékoz meg, ahogy abban az évben viselkedett. Mi, horgászok, azok közül is egy maroknyi kitartó és a jó társaságot kedvelő elszánt „sereg” már nyolcadszor várjuk a vízparton a Mikulást és az ebben az időszakban aktív menyhalakat. Az idén is találkoztunk mindkettőjükkel. Erről olvashattok pár sort most…

Bóvlizás Látóképen

Nagy László 2015-11-08
Miért is horgászunk? Azért, hogy kifogjuk az adott vízterületről a legnagyobb halat? Talán azért, hogy a parton tartózkodók közül miénk legyen a legnagyobb összsúlyú fogás? Netalántán azért, hogy jól érezzük magunkat, vagy azért, hogy elmeneküljünk a mindennapi stressz elől egy olyan közegbe, ahol végre belemélyedhetünk a gondolatainkba? Esetleg csak szeretnénk több időt eltölteni a barátainkkal? A választ mindenki saját magából kiindulva dönti el.

Élmények és tanulságok

Jeszenszki János 2015-10-04
Egy rendhagyó horgász szezonkezdésről szeretnék nektek beszámolni, melyben az apró sikerek is hatalmas élménynek tűnnek, és a kevésbé rossz is nagyon jónak érezhető a közelmúlt történései tükrében. A Balatonon jártunk, szokás szerint - mert a bevált dolgokon nem szabad változtatni - Fonyódon, a Szúnyog-szigeten. De már nem úgy volt, mint volt régen, és talán nem is lesz soha. Hogy miért? Elolvashatjátok itt alább az én „sors-sztorimat”!

Minden jó, ha jó az eleje!

Jeszenszki János 2015-03-27
Tavasz van, most már tuti, bárki próbálná az ellenkezőjét bizonygatni, ne higgyetek neki! Ám nemcsak a naptárt nézegetve vagy a hőmérőt vizslatva következtethetünk erre, hanem már az érzetek, érzelmek és a gondolatok is csalhatatlanok e témában! S mi az, ami a tavasszal együtt jár? Igen! A lélek és a test szabadságvágya. Ilyenkor minden egészséges ember siet a szabad levegőre, az erdőkbe, a vízpartokra, s ha már a vízparton vagyunk, mit lehetne ott csinálni? Hát persze, horgászni! Ha többen vagyunk, még jobb a hangulat, erre ékes példa az idei, sorrendben az ötödik Haldorádó Netbarát Horgásztalálkozó, a kulcskiásós, szezonnyitós. Ennek krónikása lettem most én, gyertek velem és elevenedjenek fel az események!

Menyhalas móka Mikulás körettel

Jeszenszki János 2014-12-23
Lassan vége az évnek. Majd tucatnyi hónapot tudhatunk már magunk mögött ebből az ideiből. Sok munka, szórakozás, hobbi fért bele az elmúló esztendőbe, kinek-kinek lehetőségei szerint. Közelednek az ünnepek, s mi szokásunkhoz híven a szezonzáró összejövetellel, a kulcs elásóval ünnepeltük az idei utolsó találkozásunkat. Hetedik éve már, hogy a horgászok, a Mikulások és a menyhalak kapcsolatát egyengetjük. A hét ugye mesebeli szám, így figyeljétek szám, mert elmesélem…

Sztorizós idényzáró a Desedáról

Jeszenszki János 2014-12-21
Lezártuk az idényt. A kedvenc horgászmódszerünkét, a bojlisét… ami nem is volt az idén, mondhatnám idétlenül, hogy az idén idénytelenek voltunk. Bojlis hétvégét csaptunk október közepén a gyönyörűséges és barátságos horgászvízen, a Desedán. Gondoltuk, bojlival fogunk majd pontyokat, esetleg még amurokat. Erre fel - az egyébként is csak nyomokban létező bojlis idényünk utolsó lehetőségén - épphogy csak sikerült halat fogni, nem feltétlen csak bojlival és nem feltétlen pontyot… Ha már eléggé homlokráncoló a keszekuszaság ebben a bevezetőben, merüljünk bele még jobban, hátha jól sül majd el a végén! Mármint a kapásjelzőnk…

Élményes Gyékényes

Jeszenszki János 2014-11-30
Régen írtam már élménybeszámolót. Talán nem véletlenül… persze, nem az írást felejtettem el, hanem az élmények kerültek el, legalábbis a horgászatban szerzettek. Lehet, hogy nem csak nekem van ebbéli hiányérzetem! Akkor most összekulcsolom a berozsdásodott ujjaimat, kifordítom a tenyereimet, megroppantom az ujjperceimben elgémberedett ízületeket és a billentyűzet „húrjaiba” csapok, hogy megterítsek az élmények svédasztalán! Legalábbis egy kis kóstolót nyújtok át… A több mint egy évtizede ki nem hagyható nyárutói túránkról, az olyannyira szeretett Gyékényesről, annak kavicsbánya taváról tudhattok meg most pár idei történést.

Egy nagyszerű barátság kezdete: Szerbiában horgásztam

Szili Dániel 2014-06-29
Történetem úgy kezdődött, hogy Huszák László, akiről még nem tudhattam, hogy jó barátom lesz, írt egy e-mailt, hogy meginvitálna Szerbiába, a kanizsai Tiszára. Levelében elmondta, hogy figyelemmel kíséri írásaimat, és hogy örülne, ha együtt horgásznánk Kanizsán. Nos, mondanom sem kell, örültem ennek a lehetőségnek, így örömmel elfogadtam a meghívást. Még most is teljesen fel vagyok pörögve, ahogy a képeket nézegetem és próbálom megfogalmazni azt, amint most eme írásban szeretnék Veletek megosztani.

Horgászat, én így szeretlek!

Tuboly Veronika 2014-06-22
Minden előzmény nélkül csöppentem bele a horgászatba 2012 nyarán. Mindaddig hallal csak a karácsonyi vacsoránál, no meg egy bizonyos hipermarket akváriumánál találkoztam. Ebben a rövid történetben bemutatom, hogyan lehet az ember egy év alatt a semmiről indulva eredményes pontyhorgász.

Hobbipecásból versenyhorgász

Sipos József 2014-06-17
„A horgászat egy hobbi”, tartja a mondás. Nekem azonban meggyőződésem, hogy aki ezt komolyan veszi, annak a horgászat az életformájává válik. Egy életformává, melyhez igazodik és melyet tolerál a család, a barátok és - valljuk be - esetenként a munkahelyünk is. Vajon hol az a határ, amikor a hobbi már a megszállottság határát kezdi súrolni? Mi történik akkor, amikor a hétvégi horgász egyszer csak úgy dönt, hogy kipróbálja magát a versenyszférában is? Mi az, ami megváltozik benne, amikor magával ragadja a versenyláz? Amikor a „megyek horgászni” kifejezés már egész más értelmet nyer. Aki ezt a lépést már megtette, pontosan tudja, mire gondolok.

Ami el nem mondható

Doktorits András 2014-04-13
Le lehet írni, mit fogtunk, hol fogtuk, mivel fogtuk és hogyan. Be lehet ezt mutatni fényképeken kisebb nagyobb sikerrel, vagy akár filmen is. Le lehet írni, hogyan gondolkodunk, mik a stratégiák és azt is, hogyan lehetünk eredményesebbek. De hogy mit látunk, mit érzünk, mikor kiszállunk a kocsiból, vagy amikor megérezzük a horgászat illatát, azt leírni és lefényképezni nem biztos, hogy lehet. Mindezek ellenére most erre teszek egy kísérletet.

Viharos szezonkezdés a Füzes-tavon

Jeszenszki János 2014-03-22
Békésen, jó idővel kezdődő, viharos szelessé váló nap, széles jókedv, szezonkezdő horgászok családostól, finom kaják, jó arcok, halak, horgok, emberek. Nagyjából le is írtam mindent, ami az idei, negyedik HNHT szezonkezdő találkozónkhoz kapcsolódnak. Ha érdekel, hogy ennek a maroknyi keménymagnak, a márciusi „ifjaknak” hogy telt ez a dupla ünnepnapja, kérlek, tarts velem!

Ezersziget - ezer élmény

Mandula Klaudia Jenifer 2014-03-11
Nagypapám horgászik… Édesapám horgászik…És én? Bár nem születtem fiúnak, úgy látszik, a vér nem válik vízzé! Horgász lettem. Igazából 2011 nyarán kezdődött az egész, amikor megismerkedtem a nagy szerelmemmel, és az ő nagy szerelmével: a horgászattal. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ez a sport nekem is az életem részévé válik, de a sors döntött helyettem és minden úgy történt, ahogy történnie kellett… Hogy hogyan? Elmesélem…

Egyből a mély vízbe, avagy az első horgászatom rövid története

Novák Kitti 2014-01-04
2009 januárjában, főiskolai éveim alatt ismertem meg páromat. Ekkor még nem is sejtettem, hogy mi fán terem a horgászat. Fél év múlva nem volt más választásom, ki kellett mennem vele a partra, meg kellett ismernem imádott hobbiját. Úgy voltam vele, kibírom valahogy azt az egy napot, megpróbálom zenehallgatással, rejtvényfejtéssel, sétákkal lekötni magam - ekkor még nem is sejtettem, hogy nem csak a néző szerepét szánta nekem…

A mindszenti Kurcán

Szili Dániel 2013-12-30
Egy csodálatosan szép, vadregényes helyre kaptam meghívást. Ez a vízfolyás olyan méltóságteljesen kanyarog, hogy ámulatba ejti az oda látogatókat, partján nádrengeteg, sás, gyékény és fák, melyeken érik a vadszilva és árnyékot adnak. Nem más ez, mint a Kurca mindszenti szakasza, mely a legtöbb kanyart foglalja magába. Valóságos nádrengeteg öleli körül megannyi halnak és állatnak életteret adva. Ismerkedjünk hát meg ezzel a méltánytalanul háttérbe szoruló, sokkal több figyelmet érdemlő és meseszép vízzel.

Miért pont a horgászat? Miért pont a márna? - avagy hogyan vált a horgászat az életem részévé?

Dajnics Ferenc 2013-12-23
Az ismerőseim sokszor megkérdezik tőlem, hogy miért horgászom. Mi értelme van szétfagyni, elázni, a napon összeaszalódni egy kapás, egy fogás vagy egy hőn áhított fotó kedvéért? Mindig roppant egyszerű a válaszom: „azért, mert élvezem a halfogás minden pillanatát, legyen az pozitív vagy negatív élmény! Jól érzem magam horgászat közben, ha nem így lenne, biztosan nem ücsörögnék a parton!”.

A szezon és a fazonok

Jeszenszki János 2013-12-14
Ahogy az uborkának és a strandnak, úgy a horgászatnak is létezik szezonja. S ahogy van eleje, így sajnos van vége is mindegyiknek. Míg tart, ezer színnel, helyszínnel, fazonnal örvendeztet meg. Szokás mondani, hogy ne keverjük a szezont a fazonnal! Hát mi az idén bizony nagyon összekevertük őket. Mégsem lett belőle baj, sőt… Az idei horgászszezonunk záró találkozójának képes beszámolója került ma eléd, kedves olvasó. Fogadd legalább akkora szeretettel, mint amekkora a havas-szeles vízparton felmelegítette lelkeinket!

Az Ezüst-tó kincse

Szőllősi Gergely 2013-11-28
Hosszú idő óta végre sikerült egy hosszú hétvégét a nagyszüleimnél töltenem. Szeretek itt lenni, a falusi levegő, a környezet és az állatok sokasága mindig is közel állt a szívemhez. A hosszú hétvége utolsó napjára nagypapámmal horgászatot terveztünk…

Visszatérés Dömsödre

Haincz Krisztián 2013-11-09
Idén az előző évekhez hasonlóan ismét meghívott kedves rokonunk, Laci bácsi, hogy töltsünk egy hetet a Ráckevei (Soroksári)-Dunán. Szívesen térek vissza, mivel gyönyörű a környezet és mindig rejteget valami meglepetést a Duna.

Megint nyárvég, ismét Gyékényes

Jeszenszki János 2013-09-24
Nevezzetek fanatikusnak, tartsatok szánalmasnak, gondoljátok rólam azt, hogy a kitartásom és a reményem már lassan átcsap beteges megszállottságba, nem bánom! Nekem a nyár és ezzel együtt a strandszezon végét, a tizenéve újra és újra a családomat lefoglaló vízparti munka lezárását, az együtt töltött nyaralásnak nevezett, pihenéssel, kikapcsolódással eltelő napokat és persze a horgászatot, annak szeretetét adja Gyékényes. Az idén sem hagytuk volna ki, ezt már tavaly tudtuk, sőt már a jövő évi kép is letisztult. Az idei történetről olvashattok itt alább, de előre jelzem a kapitális és töménytelen halra vágyóknak, hogy nem lesznek teljesen elégedettek…

Élménypeca: egy barátság kezdete

Szili Dániel 2013-09-19
Újdonsült barátommal, Lászlóval már régóta folytattunk eszmecserét a horgászatról. Lévén, hogy nem helyi születésű, nem ismeri annyira az itteni vizeket. Beszéltünk a Tiszáról, Marosról, holtágakról, egyszer még a Tiszához is leugrottam hozzá egy beszélgetés erejéig, és sóvárogva figyeltem, ahogy spiccbottal egymás után kapkodja a keszegeket a megáradt folyóból. Sehogy sem sikerült összehozni egy horgászatot, vagy az időjárás, vagy a saras út szólt közbe, míg végül az év leghosszabb nappalán igazán nyárias időben csak összejött az a várva várt peca.

Fonyódi bonyodalmak

Jeszenszki János 2013-09-17
Szerencsére az idei nyár sem múlt (hogy is múlhatott volna el?!) nyár nélkül, H3, balatoni villámnyaralás, horgászat, Willyék nélkül és persze nélkülünk sem! Mert nem telhet el nyár Balaton nélkül… ki nem hagynánk! Nem okoztunk az idén sem túl nagy gondot, felfordulást, csak élveztük a rekkenő hőséget, a víz ízét, a halak ízét, persze előtte a zsákmányszerzés örömének ízét. Mégis emlékezetes bonyodalmak részesei lehettünk ismét, amik emlékezetessé teszik ezt a nyarat is. Ha érdekel, milyen élményekkel gazdagodtunk, kérlek, görgess lejjebb és olvasd el élménybeszámolómat, gazdagodjatok ti is! (Lám, vagyonossá teszek minden olvasót… még erre is képes vagyok!)

Pünkösdölés a holtágon

Jeszenszki János 2013-06-29
Májusi eső aranyat ér, tartja a népi bölcselet. Azonban mi itt megelégednék már az ezüsttel is, vagy akár még a bronzzal is, mert az igazat megvallva, kezd elegem lenni a csapadékból! Megint esik odakint, csak egy nap szünetet tartott, de legalább most csendes, áztató eső, nem az elmúlt napokban jellemző villámlós, dörgős égiháború. Van időm a gondolataimba merülni, a közelmúlt emlékeibe. Egy rövidke szösszenettel ajándékozlak meg benneteket, fogadjátok tőlem és a benne megemlítettektől nagy szeretettel! A tavaszról, a barátságról, a természetről, melynek a vihar volt most főszereplője és pár figyelmetlen halról olvashattok alább. Volt ott minden, mint karácsonykor, pedig most éppen pünkösd volt…
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.