Gyerekek horgásszunk együtt 2. pályázat - Balogh Tamás írása

Gyerekek horgásszunk együtt 2. pályázat - Balogh Tamás írása

Nagyon sok pályázat érkezett be a Gyerekek horgásszunk együtt pályázat 2. körére. Ezeket az írásokat szépen sorban leközöljük oldalunkon! Azok, akik még így sem kerültek díjazásra, ne csüggedjenek, lesz még újabb pályázati lehetőség számukra. Addig is, horgásszanak sokat, készítsenek sok szép képet, örökítsék meg a gyerekkori horgászélményeket! Következzen tehát Balogh Tamás írása…

Én egy 11 éves váci fiú vagyok, nagyon sokat nézem a PV TV műsorát. Itt láttam a felhívást. Nagyon szeretnék egy közös horgászatot, mert biztosan sokat tanulhatnék magától a feederezés terén. Ugyanis ez a kedvenc horgászmódszerem.

A kezdetek

A horgászattal úgy ismerkedtem meg, hogy nagyszüleim lakóhelyén van egy kis bányató. Nagypapámmal sokat sétáltam ott, és nagyon megtetszett, ahogy fogják a halakat. A papám látta, hogy mennyire érdekel a horgászat, ezért meglepett egy spiccbottal. Ettől kezdve egyre több időt töltöttem horgászattal.

Az első balinom

Néhány alkalommal Apukám is elkísért, és látva a lelkesedésem ő is horgászni kezdett. Azóta együtt horgászunk. Négy éve a horgászengedélyt is kiváltottuk. Sok időt töltünk a különböző vízpartokon horgászattal. Nagyon izgalmasnak találom a kapás pillanatára várni, magát a fárasztást és azt hogy sikerül-e megszákolni a halat, a mérettől függetlenül.

Sajnos ezt nem sikerült megszákolni

Kedvenc horgászélményeim a 2012. évben:

Lakóhelyemen törpeharcsafogó versenyen ifjúsági kategóriában 3,87 kg-mal 2. helyezést értem el. Az 1. helyezettől csak 13 dkg-mal maradtam el!

Az első versenyem

Abban az évben fogtam az addigi legtöbb és a legnagyobb halamat is. Kedvenc horgászvizem a Vác melletti Ordas-tó, itt fogtam a legnagyobb halaimat.

Körömnyi sajtot is felvette
13 kg-os halam
Az első 10-es halam
12 kg-os halam
Ez is jónak ígérkezik

A legnagyobb egy 15 kg-os tükörponty volt. A megakasztás pillanatában éreztem, hogy nagy halról van szó. Húszperces fárasztás után Apukám segített megszákolni. Az izgalmat fokozta, hogy mellettem Apukám ugyanabban az időben egy 7 kg-os nyurgát fárasztott, így kellett megoldani a két hal megszákolását. A felszerelésem 5-15 g dobósúlyú 3,9 méteres Byron matchbot volt 18-as Spro Carp Maxx zsinórral. A 0,06 mm-es fonott előkén 8-as méretű szakáll nélküli Korum horog volt.

Nem könnyű tartani egy ekkora pontyot…

A másik nagyon izgalmas élményem a Dunán történt. Süllőzés közben egy 2,7 méteres pickerbottal 4,6 kg-os csukát akasztottam 16-os monofil előkével. Amikor megláttam a hal méretét, kezem-lábam remegni kezdett. Negyedik próbálkozásra sikerült szákba terelni, ugyanis a szák kicsinek bizonyult a hal 73 cm-éhez. Kár, hogy akkor otthon felejtettük a fényképezőgépet…

Üdvözlettel: Balogh Tamás

Érdekes az élet, hogy a nagypapa indítja el a horgász hobbit, és tőled kap kedvet édesapád! Gratulálunk az élményekhez! Egy tanács, hogy legközelebb figyelj arra, hogy a nagyobb halaidat mindig matracra tedd - egy korábbi képeden is látszik, hogy van neked -, így bizonyosan nem sérülnek meg.

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.