Harcsa sörben párolva

Harcsa sörben párolva

A köztudat szerint szívesen fogyasztanak sört a horgászok. Ez részben igaz, részben nem… De az tény, hogy nem egy alkalommal észrevettem, hogy a mellettem ülő horgászok ritkán jelentkező kapások közben, 1-2 doboz sört is elfogyasztanak. Ezért egy olyan halételt szeretnék nektek bemutatni, melynek elkészítésében fő szerepet játszik a sör, ezzel is növelve élvezeti és kuriózum értékét.

A szépen előkészített afrikai harcsa szeletek
Sárgarépát vékony csíkokra, a vöröshagymát kockára vágunk
Vajat olvasztunk
Rátesszük először a hagymát…
… majd a sárgarépával pirítjuk pár percig, utána félretesszük
Vajból és lisztből világos rántást készítünk, sörrel felöntjük, habverővel csomómenetesre keverjük
Kiforraljuk, beletesszük a zöldségeket…
… citromkarikát, babérlevelet, szegfűszeget
Sózunk
Egy kiskanál bors, majd 30 percig lassú tűzön főzzük
Miközben fő, rozskenyér szeleteket vágunk
Héját levágjuk
Kockára vágjuk, összeturmixoljuk
A levet leszűrjük, a zöldségeket külön rakjuk
A leszűrt lébe citromlevet facsarunk
Belekeverjük a rozskenyeret…
… a mazsolát…
… és a mandulát
Tepsibe helyezzük a harcsaszeleteket
A sörös finomsággal leöntjük a harcsát
Sütőben 180 C°-on 30 perc alatt készre pároljuk
Főtt, cikkekre vágott sós burgonyával és a zöldségekkel tálaljuk

Jó étvágyat kívánok!

Írta: Kun Balázs

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: