Tejfölös menyhalpaprikás

Tejfölös menyhalpaprikás

Elérkezett a hideg idő, eljött a menyhalak horgászatának ideje. Ha nem félünk a fagyos időtől és a botgyűrűkbe fagyó horgászvíz okozta nehézségektől, akkor jó kilátásunk nyílik egy fenséges halétel legfontosabb alapanyagának, a menyhalnak a beszerzéséhez.

Hozzávalók

5-6 db tisztított menyhal
1 púpozott teáskanál pirospaprika
2 dl tejföl
1 nagyobb fej hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 evőkanál liszt
olaj

Az alapanyagok
Szeleteljük fel a haltörzseket kb. 2-3 cm vastag szeletekre, kissé sózzuk be és tegyük félre
Vágjuk össze apró darabokra a vöröshagymát. Melegítsünk olajat egy edényben, és szórjuk bele a felaprózott hagymákat. A gáz alacsony fokozatán süssük világos barna színűre
Ha elértük a kívánt színt, akkor szórjuk meg a hagymát pirospaprikával. Én szeretem a csípős ízeket, ezért csípős csemegét használtam
Öntsük fel vízzel a fonnyasztott hagymát és sózzuk meg a levet
A felszeletelt halakat helyezzük bele a paprikás-hagymás lébe
Vágjuk fel a paradicsomot és a paprikát apró kockákra, és adjuk hozzá a léhez. Ne kavarjuk meg fakanállal az ételt, mert a haldarabok könnyen összetörhetnek. Helyette inkább az edény mozgatásával elegyítsük össze a keveréket
Ha szükséges, öntsünk még egy kis vizet az edénybe. Főzzük össze az ízeket, közben a 2 dl tejfölhöz adjunk egy kanál lisztet, és keverjük csomómentesre. Ha a halak már puhára főttek, akkor öntsük rá a habarást és főzzük még néhány percig
Ezzel elkészült a menyhalpaprikás. Hozzá főtt tésztát ajánlok

Jó étvágyat!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: