Provanszi halragu

Provanszi halragu

A Provanszi módozat eredetileg majoránna, kakukkfű, rozmaring és fokhagyma keveréke, amivel az adott ételt ízesítjük. Én ettől egy picit eltérően, de ízletesen készítem el ezt a vitaminbombát. Miért mondom, hogy vitaminbomba? A kérdésre a cikkben választ kaptok.

Első lépés a tőkehalfilék előkészítése…
… és felkockázása
A felkockázott tőkehalakat egy tálba teszünk, meglocsoljuk citromlével
Fűszerezzük kakukkfűvel…
… zsályával, őrölt feketeborssal, zúzott fokhagymával
Megbolondítjuk egy kevés cayenne-i borssal
Jól összekeverjük, és amíg a többi dologgal elkészülünk, a hűtőbe tesszük lefedve

Jönnek a vitaminbombák:

Egy kaliforniai paprika tetejét levágjuk…
… majd a végét is
Erezetét és a magjait kivágjuk
Akkora kockákat vágunk, mint amekkorára a halat vágtuk
Az újhagymát karikára…
… az erős paprikát is karikára…
… a póréhagymát félfőre vágjuk
A paradicsomok aljába egy X-et vágunk…
… majd forrásban lévő vízbe rakjuk pár másodpercig
Utána egyből jéghideg vízbe rakjuk
A héját szépen lehúzzuk
Felkockázzuk
Lábosban vajat olvasztunk
Kevés olajat is öntünk hozzá
Finomra vágott vöröshagymát pirítunk rajta
A felkarikázott újhagymát és póréhagymát is hozzáadjuk
Mehet rá az erős és a kaliforniai paprika is
A héj nélküli paradicsomot is hozzáadjuk
Sózzuk és felöntjük fehérborral. Ha szükségesnek érezzük, tehetünk hozzá egy kis vizet is
Kiszedjük a hűtőből a halat, és az alaphoz adjuk
Tejfölt és lisztet habverővel simára keverünk és a majdnem kész ételhez öntjük, majd kiforralás után kész is a ragu

Köret elkészítése:

Lábosban olajat hevítünk, ehhez adjuk hozzá a kimért rizst
A kimért mennyiség kétszeresének megfelelő forró vizet adjunk a rizshez
Egy fej egész, hámozott vöröshagymát teszünk bele, sózzuk
Lefedve sütőben 150 Celsius-fokon elkészítjük
Nem marad más hátra, csak a tálalás - fogyasszátok egészséggel!

Jó étvágyat kívánok!

Írta: Kun Balázs

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: