Provanszi halragu

Kun Balázs 2011-12-17
A Provanszi módozat eredetileg majoránna, kakukkfű, rozmaring és fokhagyma keveréke, amivel az adott ételt ízesítjük. Én ettől egy picit eltérően, de ízletesen készítem el ezt a vitaminbombát. Miért mondom, hogy vitaminbomba? A kérdésre a cikkben választ kaptok.

Posírozott tőkehalfilé

Kun Balázs 2011-11-06
Mi az a posírozás? Számos horgász fejében felmerül ez a kérdés. Eddig sokak által nem ismert eljárással készítettem el finom, ízletes, különlegesnek mondható posírozott tőkehalfilémet, kapros-snidlinges hollandi mártással, vajas-petrezselymes hordóburgonyával. A cikk alapján Ti is könnyedén el tudjátok otthon készíteni, és remélem, pár új fogalom ismeretével is gazdagabbak lesztek.

Cápaharcsa cajun fűszerrel vagy makréla roston?

Tóth Ferenc 2009-12-05
Lassan közeleg a karácsony, ilyenkor még annak is megfordul a fejében, hogy kellene valami finom halételt készíteni, aki még életében nem főzött mást, csak teát és vajas kenyeret. Ezzel kezdtem néhány éve az ünnepi halétel ajánlatot, de úgy érzem, ma is ugyanúgy aktuális. Ha máskor nem is, de az ünnepek közeledtével szívesen fog hozzá mindenki, főleg akkor, ha még horgász is az illető! Ebben az írásban két tengeri halból készült étel receptjét szeretném az olvasókkal megosztani.

Füstölt makréla pástétom

Balogh Róbert 2007-10-09
Nemrég ismét Lengyelországban jártam, ahol nagy hagyományai vannak a halfüstölés-nek és a füstölt halból készített ételeknek. Az egyik áruházban pazar kínálatot találtunk füstölt halakból, legalább 15 fajta hal feküdt a polcokon. Akárhányszor ebben az or-szágban járok, füstölt makrélát mindig viszek haza. Ezúttal is így tettem, és most ebből az alapanyagból készült egyszerű és nagyon finom halételt szeretnék közreadni.

Karácsonyi tengerihal-ételek 1. Sajtos tejfölös hekk filé

Nyika Sándor 2006-12-22
Karácsony közeledtével egyre több családnál felmerül a kérdés, hogy mi is kerüljön az ünnep estéjén az asztalra. Mivel a karácsonyi asztalra tízből nyolc esetben halétel kerül, ezért a horgászember célzásokat (talán találatokat) kap, hogy horgász lévén igazán gondoskodhatna a megfelelő halellátmány beszerzéséről, hazafuvarozásáról. Nagyon sokan vallják már-már szélsőséges módon a Catch and Release, azaz a fogd meg és ereszd el elvét. Még többen vannak azok, akik nem kedvelik a zsíros pontyot, ám annál jobban a soványabb húsú édesvízi és tengeri halakat.

Karácsonyi tengerihal-ételek 2. Hekk vega dunyha alatt

Nyika Sándor 2006-12-22
Előző részben egy jó kis sajtos-tejfölös filézett hekk elkészítését írtam le. Most egy ettől erősen eltérő ízvilágú ételt szeretnék bemutatni. Egy igazi reformkonyhai érdekességet. Természetesen ennek az alapját is a filézett hekk adja. Nagyon sokan vannak, akik a könnyebb ételeket szeretik. Kerülik a zsírosabb tejtermékek fogyasztását, azonban zöldségekre minden mennyiségben vevők. A mostani receptem egy ilyen, az úgynevezett reformtáplálkozás egyik fogását képező halas-zöldséges étel elkészítését mutatja be.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.