Elindult a Magyar Horgászkártyák legyártása, Te regisztráltál már? – Segítünk!

Elindult a Magyar Horgászkártyák legyártása, Te regisztráltál már? – Segítünk!

Örömmel értesültünk róla, illetve adjuk hírül, hogy hamarosan kézbe vehető lesz az új horgászokmány, a Magyar Horgászkártya! Sőt, ha időben, azaz pontosan 2018. december 4-ig regisztrálunk és igényeljük a kártyát, akkor a tekintélyes összdíjazású nagy nyereményjátékban karácsonyra még nyerhetünk is vele! Az alábbi írásban a MOHOSZ közleményét olvashatjátok a témáról, melyhez készítettünk egy képes segédletet is, amiben lépésről lépésre követhető a regisztráció menete!

„Miként korábbi közleményünkben is beszámoltunk róla, 2018. szeptember 1-jétől elindult a horgász regisztráció és a Magyar Horgászkártya igénylésének opcionális folyamata. Maga a valós alapadat-felvételt és annak ellenőrzését több módon is biztosító, díjmentes horgász regisztráció a jogszabályi előírásoknak megfelelve 2019. január 1-jét követően már mindenkinek kötelezővé válik, aki állami horgászjegyet kíván kiváltani. A horgász egyesületi tagságra kötelezettek, vagy a tagságot vállalók számára pedig a jelenlegi kötelező, papíralapú horgász igazolvány helyére lép a horgászkártya, amely a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal lépésről lépésre egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi majd az ügyintézést és az adminisztrációt.

Célegyenesben a Magyar Horgászkártyák megszületése, elindult a gyártásuk!
Így fog kinézni az új, egységes horgászokmány

A Magyar Horgászkártya 2019. január 1-jét követően teljesen felválja a jelenlegi papír alapú igazolványt, így a kiváltása minden horgász számára kötelezővé válik, viszont érdemes ezt már most megtenni, mert értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra az online regisztrálók, igénylők között!

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) – eddigi legnagyobb vállalásaként – a 2019. január 1-jétől fennálló közfeladat-ellátási kötelezettségének is megfelelve már középtávon is számos, a horgászat elérését megkönnyítő elektronikus szolgáltatást kíván biztosítani a magyar horgászoknak, a Magyarországon horgászóknak és az őket kiszolgáló horgászszervezeteknek. E szolgáltatások kiemelt elérési eszközeként, valamint az ellenőrzés és az egyértelmű jogosultsági azonosítás egyszerűsítéseként született meg korábban a kormányzati támogatású döntés a személyazonosító igazolványhoz hasonló formátumú plasztikkártya bevezetéséről. 
A regisztrációs rendszer sikeresen elindult, s az elmúlt hetekben a bevezetés gyakorlati tapasztalatai is beépítésre kerültek a folyamatot támogató komplex informatikai programba és annak ügyviteli szabályozási folyamatába. A többlépcsős ellenőrzések, hitelesítések után mára elkészültek azok az alapadat-állományok, melyek segítségével az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. megkezdhette a kártyatestek megszemélyesítését is. A MOHOSZ megköszöni, hogy otthonában és a mintegy 800 aktív regisztrációs ponton összesen már több mint 110.000 horgásztárs sikeresen megkezdte, vagy teljesítette a regisztráció és a kártyaigénylés feladatát!
A terveknek megfelelően a több körben véglegesített, speciális kártyaformátum és a kapcsolódó műszaki követelményrendszer után elkészült a kártyakísérő-levél is, s külföldről megérkeztek azok az egyedi hologram fóliák is, melyek a gyártás végső szakaszában kerülnek a kártyatestre. A gyártási folyamat teljes felfutása után heti 20.000 db kártya lesz legyártható. A Magyar Posta Zrt. jóváhagyta az automatizált borítékolási-postázási folyamatot, s felkészült a horgászkártyát tartalmazó ajánlott küldemények ütemezett kézbesítésére. 

A Magyar Horgászkártya minden esetben postai úton kerül kiküldésre a regisztráció során megadott kézbesítési címre, a befizetés lekönyvelését és a rögzített személyes adatok ellenőrzését követően, átlagosan 30-60 napon belül. Amennyiben a horgászkártya megszemélyesítéséhez szükséges személyes adatok tekintetében az adatok javítására, módosítására kell, hogy sor kerüljön, úgy a kézbesítési idő az ehhez szükséges időtartammal meghosszabbodik. A horgászkártyák tömeges kipostázása november 26-ával kezdődik meg, így hamarosan egyre több horgásztársunk veheti kézbe a korszerű, új horgászokmányt.

A regisztráció, kapcsoltan a Magyar Horgászkártya igénylése az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon érhető el. Az online regisztráció és igénylés elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről, és segítségül a személyes támogatás is lehetséges a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen (offline) is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain. Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. Ha a szükséges okmányok már kéznél vannak, akkor egy teljes regisztráció a gyakorlatban maximum 10-15 percet vesz igénybe.

A regisztráció támogatását továbbra is biztosítja a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig hívható a +36 59 32 44 32 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat az ugyfelszolgalat@horgaszjegy.hu e-mail címen is várja a felmerülő kérdéseket.
Legyen Karácsonyra Magyar Horgászkártyánk vagy annak segítségével akár egy emlékezetes ajándékunk is a fenyőfa alá!
***
MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2018. november 10.”

További információk a Magyar Országos Horgász Szövetség közleményeiben és honlapján olvashatók, valamint a www.horgaszjegy.hu oldalon!

Forrás: www.mohosz.hu

Következzen a regisztrációs segédanyag! Lássuk, milyen lehetőségei vannak a horgászoknak, illetve miképpen tudjuk a regisztrációt megtenni!

A horgászkártya igénylésére lehetőség van online, interneten keresztül, valamint országszerte a kijelölt regisztrációs pontokon. Mindkét alternatívához kiváló kiinduló alapot nyújt, a www.horgaszjegy.hu, ahol ez a nyitóoldal fogad bennünket
Elsőként válasszuk ki, hogy milyen módon szeretnénk a kártyaigénylést elvégezni!
Kezdjük a kényelmesebb, online lehetőséggel! Ha a „Kártyaigénylés interneten keresztül” gombra kattintottunk, erre az oldalra irányít minket a rendszer, ahol egyértelműen feltüntetik, mire van szükségünk a regisztrációhoz, illetve az oldal tetején található egy komplett videós oktató anyag minden szükséges információval! Ezt mindenképpen érdemes megnézni!

Íme, a Magyar horgászkártya online igényléséhez készült oktató videó, valamint egy saját kisfilm! Higgyétek el, nem bonyolult a folyamat, ezekkel a videókkal pedig szinte gyerekjáték!

Nézzük a regisztrációt lépésről lépésre! Az első kettő a felhasználói regisztráció, valamint a személyes adatok megadása
Ezeket követi az adóigazolvány feltöltése (erről egy fotót kell csinálni), majd az állandó lakcím és kézbesítési cím megadása
Ha idáig eljutottunk, már majdnem végeztünk, viszont még meg kell adni az egyesületi tagságunkat (vagy ha több van, tagságainkat), ezután pedig célszerű visszaellenőrizni az eddig bevitt adatainkat, hogy helyesek-e! Ha mindent rendben találtunk, véglegesíteni kell az adatokat!
Az utolsó lépés, a Magyar Horgászkártya díjának bankkártyával történő befizetése. Ha a tranzakció sikeresen zárult, végezetül kattintsunk a „Kártyaigénylés online” gombra, és elkészültünk, nincs más teendő, mint várni az új okmány postai úton való megérkezését!
Következzen a másik lehetőség, a regisztrációs pontokon való kártyaigénylés! Erre nyilván online nincs lehetőség, viszont az oldalon könnyedén megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb eső ilyen pontot! Ehhez írjuk be a nyíllal megjelölt mezőbe lakhelyünk irányítószámát!
Ezt követően görgessünk kicsit lentebb és az itt található Google térkép a piros ikonokkal megmutatja, hol ejthetjük meg közelünkben a kártyaigénylést. Ha egy ikonra rátesszük a kurzort, bővebb információt is láthatunk a megjelölt helyről
Ebben az esetben is egyértelműen leírják nekünk, mire lesz szükségünk a regisztrációhoz
Érdemes figyelemmel kísérni a MOHOSZ információs kiadványait, illetve a bevezetés indításától megkezdi majd működését a bárki által elérhető információs ügyfélszolgálat is!