10.000.000 megtekintés felett!

10.000.000 megtekintés felett!

2012. december 06-án indította el a Haldorádó Horgászportál a világ legnagyobb videó megosztó oldalán, a YouTube-on saját csatornáját, és rövid időn belül kiemelkedő számok igazolták, mennyire megkedvelték a látogatók. Örömmel és büszkeséggel jelentjük be, hogy napra pontosan 3 és fél év után - 2016. június 6-án - a csatorna nézettsége átlépte a bűvös 10.000.000 megtekintési számot, ezzel a Haldorádó YouTube csatornája Európa egyik legnézettebb horgászcsatornájává vált. Nem elírás, nem „csak” Magyarországon, hanem Európában is az egyik legnézettebb, legnépszerűbb filmes tartalmat nyújtó csatorna lettünk. Köszönjük Nektek!

Európa egyik legnézettebb horgász csatornája a Haldorádó Horgászportál által indított YouTube Csatorna! Még nekünk is szoknunk kell ezt a kimagasló számot, mert igazán hihetetlen hogy ezt sikerült a látogatóink segítségével elérnünk. A Haldorádó Horgászportál YouTube csatorna elérhetősége: http://www.youtube.com/user/haldoradoportal.

10.000.000 felett

Egészen pontosan a 2016. június 6-i reggeli adat szerint 10.009.947 a videó megtekintések száma az oldalunkon. Azért írtuk ide a pontos dátumot is, mert amikor a tisztelt olvasó ezt a cikket látja és megnézi a számadatot, minden bizonnyal már jó pár ezerrel többet fog ott látni. Nem vagyunk a számháború hívei, de ez a szám mindenképp kiemelt figyelmet érdemel az oldalunk életében.

Napra pontosan 3 és fél év után - 2016. június 6-án - a csatorna nézettsége átlépte a bűvös 10.000.000 megtekintési számot

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magyar horgász weboldalak között ilyen rövid idő alatt ilyen kiemelt eredményt egyetlen más weboldal sem tudott elérni kizárólag horgászfilmekkel. Nincs talán még egy ilyen oldal, amelynek munkáit ilyen kiemelt érdeklődés követné, mint a Haldorádó Horgászportál filmjeit.

Aki még esetleg nem talált rá, illetve csak az oldalba ágyazott filmeken keresztül nézte meg, azok számára egy kis segítség. A www.youtube.com oldalon a kereső mezőbe írja be: Haldorado portal

Ami külön büszkeség számunkra, hogy a számlálót ti, az oldalunkat rendszeresen látogató horgászok kezelitek, ti „pörgetitek” a világ minden pontjáról és ezt az eredményt CSAK ti tudjátok befolyásolni, így manipulációra nincs mód.

Feliratkozók száma is kimagasló

A videó megtekintések száma mellett van még egy adat, amiről mindenképp érdemes szót ejteni, ez pedig a feliratkozók száma. Ugyanezen a napon a számláló 17.920 feliratkozót mutatott. Mit is jelent ez? Miért jó feliratkozni? Akik feliratkoznak a Haldorádó Horgászportál csatornájára, az új filmek megjelenéséről automatikusan e-mail értesítést kapnak a YouTube-tól. Így garantáltan nem marad le egyetlen filmről sem az, aki igénybe veszi ezt a szolgáltatást.

Egy feliratkozással automatikus e-mail értesítést küld a YouTube, amint a csatornánkra új filmet töltünk fel

Hogyan lehet feliratkozni?

Minden okostelefon - legyen az Android, vagy iOS, vagy egyéb operációs rendszerrel ellátott - rendelkezik különböző accountokkal, amivel jogot formál a használója arra, hogy letöltsön alkalmazásokat, pl. a Google Play-ből, vagy AppStore-ból. Ez viszont alkalmas arra is, hogy fel lehessen vele iratkozni a YouTube csatornánkra. Annyi a teendő, hogy a YouTube alkalmazásban rá kell keresni a HaldoradoPortal csatornára és a feliratkozás gombra kell klikkelni. Innentől kezdve, ha megjelenik egy film, már kap is egy értesítést a felhasználó. Emellett kommentálhat is a filmek alatt vagy a tetszésnyilvánítását is kifejezheti e módon.

Egy ilyen üzenet jön a mobilra, amikor megjelenik egy új film

Az országok ranglistája

Hasonlóan érdekes adattal szolgál a YouTube, ha megvizsgáljuk, a világ melyik részéről és mennyien tekintettek meg egy-egy filmet. A mai napig 213 országból áll össze a csatornánkat meglátogatók száma. Ha most hirtelen fel kellene sorolni, mondjuk a felényi országot, akkor azt hiszem, sokan bajban lennénk :). Külön érdekesség, hogy igazán egzotikus országokból is vannak látogatóink, mint például Paraguay, Laosz, vagy éppen Elefántcsontpart, de még sorolhatnánk. Azt, hogy ezekből az országokból a látogatók külföldön élő magyarok, akiknek hobbija a horgászat, vagy tényleg külföldiek, csak abból tudjuk megtippelni, hogy a YouTube szolgáltat egy „Becslés a megnézett percekről” adatot, így ha ez megközelíti a filmjeink hosszát, akkor valószínűleg nem véletlenül akadt bele a filmünkbe a látogató.

A Haldorádó Csatorna látogatóinak TOP ország listája

Feliratok akár 8 nyelven

A kiemelt nemzetközi videó megtekintési szám egyértelműen köszönhető annak, hogy a Haldorádó Horgászportál a YouTube csatorna elindításával egy időben elkezdte a filmek idegen nyelvű feliratozását is. Így új filmjeink már mind megtekinthetőek angol, szlovák, ukrán, horvát, román felirattal, de van olyan filmünk is, amin német vagy épp portugál felirat is megtalálható.

Az új filmjeink esetében már minimum 4 nyelven, de van olyan filmünk, aminél már 6 nyelven megtalálhatóak a feliratok

A 3 legnézettebb filmünk

Ha már szóba kerültek a TOP listák, következzenek a legnépszerűbb filmjeink a YouTube csatornánkról a 2016. június 6-i adatok szerint. Egyébként ezt bármelyik látogatónk figyelemmel kísérheti, ha a csatorna oldalon a Népszerű feltöltések lejátszási listára klikkel.

Íme, a 2016. június 6-i adatok szerinti toplistánk
A dobogó harmadik fokán Horváth Éva nagy fogása áll, amit már csak pár ezer megtekintés választ el a 200.000-es számtól
Második helyen található a Döme Gábor - Vadvízi kalandok 9. rész - Vad pontyokkal küzdöttem a Dunán című film 198.328 megtekintéssel
Legnézettebb videónk a Haldorádó Csatornán a Döme Gábor - Versenytitkok 5. rész - Method feeder magyar módra című film, ami eddig egyedüliként 200 ezer feletti - 202.775 - megtekintéssel büszkélkedhet

Tematikus lejátszási listák a könnyebb eligazodás érdekében

Mivel egyre több és több film került fel a YouTube csatornánkra, a jobb átláthatóság érdekében kategóriákba osztottuk be ezeket. Így külön lejátszási listába került például Döme Gábor - Hideg vízi pontyhorgászat feederrel c. sorozata, így akik ezt kedvelik, egy csokorba gyűjtve megtalálják a sorozat elemeit.

A különböző sorozatokat vagy hasonló témákat 1-1 lejátszási listába csoportosítottuk, így könnyítve meg a tájékozódást

Ugyanígy csoportosítottuk az adott idegen nyelvű feliratozást tartalmazó filmeket is, tehát külön csoport van a szlovák, a szerb, a román, illetve az angol nyelvű felirattal ellátott filmeknek is.

Ötletek, amik további élményt, információt nyújtanak akár mobilon, akár számítógépen nézitek a filmjeinket

A közösségi oldalak és a technika rohamos fejlődése olyan szintűvé vált az elmúlt években, hogy ezzel lépést kellett tartanunk! Oldalunk nemzetközi látogatottságágának nagymértékű növekedése is megkövetelte azt, hogy a minket meglátogatók a lehető legjobb minőségben nézhessék meg filmjeinket. Ráadásul ezzel számos „extra” kényelmi funkció is párosult, mint például az idegen nyelvi feliratozás, ezeket szeretnénk most bemutatni.

A Haldorádó által készített horgászfilmek a YouTube segítségével nézhetők meg az oldalon
Az írás videót tartalmaz! Biztosak vagyunk benne, hogy ez mágnesként vonzza a horgászokat!
Első ránézésre semmi különleges nem tapasztalható a lejátszónál. A lejátszás gombot elég egyértelműen helyeztük el

Ám már ez a lejátszó felület is rendelkezik folyamatosan bővülő újdonságokkal!

Már a mobiltelefonokon is mindennapos a videó lejátszási lehetőség a netről, így akár a kapásra várás időszakában is nézhetünk horgászfilmet a vízparton

A lejátszás gomb mindenki számára egyértelmű. Azonban a „következő” gomb már újdonság lehet. Az oldalunkba ágyazott filmeket úgy készítjük el, hogy akár egyetlen kattintással nézhessük a sorozat, pl. Döme Gábor - Vadvízi kalandok előző részét.

A következő gomb megnyomásával elindítható egy újabb film anélkül , hogy bóklásznunk kellene az írások, kategóriák között

Ezt követi a hangerő gomb, aminek a használata minden bizonnyal egyértelmű, igen hamar meg lehet tanulni, pláne, ha a munkahelyünkön „horgászunk” egy kicsit, és közeledik a főnök…

A következő gomb a „feliratok” nevű ikon. Erre kattintva az adott filmet különböző nyelveken feliratozva is megtekinthetjük. Ezzel az ikonnal ki- és bekapcsolható a felirat. Ehhez szorosan kapcsolódik a beállítások ikon, ahol a nyelvet is kiválaszthatjuk.

Van olyan filmünk, ami már 5 nyelven van feliratozva, ez egy mozdulattal ki-, illetve bekapcsolható

Előfordul, hogy itt nem ilyen kis kocka ikon található csíkokkal, hanem egy olyan ikon, amin „CC” jelölés van. A funkciója ugyanaz.

A választható idegen nyelvek értelemszerűen adott nyelvű feliratozást tartalmaznak, de mivel ez a cikk magyarul jelenik meg, így most hiába írnánk le, hogy a szlovák anyanyelvűek válasszák a szlovák nyelvű feliratot. :)

Kétségkívül a nézőink szempontjából talán legfontosabb ikon következik, ez pedig a „minőség módosítása”. No, itt természetesen nem a tartalmi minőségre kell gondolni, azon dolgozunk, hogy az kellően magasan legyen, hanem a lejátszási minőségre.

Az alacsony minőségtől a FULL HD-ig választhatunk kedvünkre, illetve az internet-sebességünk, valamint a lejátszónk képességei alapján

Azok számára, ahol kellően nagy internet-sávszélesség áll rendelkezésre, vagy bár lassabb, de kedvelik az igazán jó minőséget, javasoljuk, hogy ezt a kapcsolót a film elindítása után állítsák a felső két beállítás közül valamelyikre. A különbség drasztikus lesz a korábban megszokott minőséghez képest. Minden apró részlet, minden mm jobban látható a tökéletes élmény érdekében! Idéznénk, egy - a Haldorádó csatornára érkezett - levélből, miszerint: „Ideje volt már átállni a 1080P-re. Köszönjük!”.

Így van! Pont most jött el az ideje, amikor már a felhasználóink olyan jelentős számban rendelkeznek különböző „okos” eszközökkel, és mikor az általános internet-sávszélesség mérete megnőtt annyira, hogy valóban ki lehet használni a FULL HD előnyeit… és már jön a 4K!!!

A különbség látványos! Ha korlátlan az internetforgalmunk, érdemes a jobb minőséget választani, bár az nagyobb adatletöltéssel jár, de a minőség sokkal jobb

Az utolsó előtti ikon a „Nézd meg a youtube.com webhelyen” elnevezésű. Ezt megnyomva a filmet nem a Haldorádó oldalán keresztül nézi tovább, hanem átlép a youtube.com oldalra, a Haldorádó csatornára. Végére maradt a teljes képernyő ikon, amivel a filmet nem kis ablakban, hanem teljes képernyőn nézhetjük meg.

Eddig talán nagyon sokak számára ismerősek voltak az információk, most következzen néhány különlegesség, ami mind a számítógépes, mind a mobil eszközökön, vagy akár okos TV-n való megtekintésre vonatkozik.

Információs ablakok

A filmjeinkre úgynevezett információs ablakokat helyeztünk el, amik segítenek abban, hogy ha egy termék felkeltette a néző érdeklődését, arról további információkat kaphasson.

Akik számítógépen nézik meg a filmjeinket, az információs mezőkre kattintva az adott termékekről tudhatnak meg részleteket
Mobil eszközökön az i betű segít ebben…
… erre klikkelve lenyílik az info blokk
Minden elérhető egy érintéssel

A filmjeink végén található egy pár másodperces ajánló ablak, amiben a korábbi filmjeinkre lehet eljutni, vagy épp a Haldorádó oldalára, feliratkozhatnak a csatornára, vagy épp elugorhatnak innen a Haldorádó Facebook oldalára a nézőink. Csak KLIKK bármelyik ablakra!

A filmjeink végén ajánló ablak néhány korábbi filmünket mutatja be - klikk bármelyikre, és már indul is a lejátszás!

Jó szórakozást kívánunk hozzá!

Újabb érv, ami miatt érdemes minden nap a Haldorádót látogatni!!!


Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.