Ki mondta, hogy drágák a Shimano termékek?Shimano TOP orsói akár 40-50% kedvezménnyel, csak a Haldorádón!!!

Ki mondta, hogy drágák a Shimano termékek?Shimano TOP orsói akár 40-50% kedvezménnyel, csak a Haldorádón!!!

Sokan gondolhatják, hogy orsó-orsó, ugyanazt tudja, ugyanarra való, miért prémium kategóriás orsó, mitől kerül annyival többe? Ez mind igaz is addig, ameddig a horgász kezébe nem vesz egy ilyen orsót, meg nem tekeri és mondjuk, nem horgászik vele pár napot. Egy Shimano TOP orsó képes arra, hogy megbabonázza a horgászt tökéletes működésével, hibátlan futásával és minden apró részletével, ami 100%ig kidolgozott, precíz és tudatos tervezés eredménye. Ezt az érzést azonban az általában magas ár miatt kevesen tudják átélni. A Haldorádó egy egyedi beszerzésnek köszönhetően most olyan áron kínálja ezeket az orsókat, ami sokak számára teszi elérhetővé álmaik horgászfelszerelését.

A korábbi bemutatók a pergető szekcióval kezdődtek, így ebben az írásban elsőször most a pontyhorgászok számára mutatunk be egy orsót, amit most verhetetlen áron kínálunk a készlet erejéig.

Shimano Ultegra Ci4 5500 XTA nyeletőfékes orsó

A Shimano az Ultegra 5500-as modellel egy igazán különleges orsót dobott piacra. Méretéből adódóan ez az orsó kiváló nagyhalas, távdobó feeder horgászatra is, de akár a bojlis pontyhorgászok is nyugodtan feltehetik a botjukra, tökéletesen fog rajta mutatni.

Ez a nagyhalas orsó igazán masszív, olyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyekről a pontyhorgászok csak álmodhattak. Ráadásul a Ci4 (karbon és poliamid keverékű) kivitelnek köszönhetően mindez lényegesebb kisebb súllyal párosul. Távdobó feeder horgászatra, bojlis és célzott pontyhorgászatra egyaránt alkalmas.

Az elmúlt évek sikerszériájának számító Ultegra orsócsaládból most a Ci4-es, könnyített kivitelt ajánljuk

A baitrunner rendszerű fékcsillag (Baitrunner Spool II) egy olyan különleges - Shimano által szabadalmaztatott - nyeletőfék rendszer, amely az orsó dobjában helyezi el a szabadon futó szerkezetet. A középső gombbal lehet a főfék erőt beállítani, míg a külső nagy csillaggal félfordulatnyi nyitással vagy zárással lehet a minimális fékerőtől az előre beállítottig váltani. Úgy célszerű beállítani, hogy a nagy fékcsillag zárt állásánál kell meghatározni a főfék erejét, amit a középső kis gombot tekerve tudunk megtenni. Majd ha be akarjuk „kapcsolni” a nyeletőféket, egyszerűen a nagy fékcsillagot kinyitjuk fél fordulattal, és már húzhatja is a hal a zsinórunkat kapáskor. Bevágás előtt ezt a nagy csillagot kell elfordítani a zárás irányába ütközésig, és máris az előre beállított fékerővel horgászhatunk.

Ebben az orsóban Baitrunner Spool II található, amely az orsó dobjában helyezi el a szabadonfutó szerkezetet

Az orsó gyorsnak számít kategóriájában, hiszen hajtókar-fordulatonként 105 cm-es zsinórbehúzó képességgel igen szaporán csévélhető vissza a végszerelékünk, köszönhetően az 5,3:1-es áttételnek. Mivel kimondottan távdobó orsóról beszélünk, elengedhetetlen a megfelelő zsinórprofil, zsinórfektetés a nagyméretű dobra. Ehhez a Shimano az orsóba az úgynevezett Floating Shaft II csigatengelye került, az ezen elhelyezkedő menet határozza meg a dobra kerülő zsinór helyét és menetemelkedését. Ez a garancia a tökéletes zsinórképre! Tovább növeli a távolra dobás lehetőségét az új, hidegen sajtolt alumínium dob, amin AR-C dobperemet találunk. Az AR-C dobtechnológia újdonsága a megváltoztatott szögű első dobperem, melynek eredményeképpen dobásnál kisebbek a dobról lefutó zsinórmenetek, jelentősen lecsökkentve a zsinór csapódását a keverő- és a többi vezetőgyűrűknél. A kisebb súrlódás azt jelenti, hogy kisebb erő alkalmazása mellett nagyobb dobásokat lehet elérni.

Az orsó sima futásáról a belsejében található tökéletes hajtómű gondoskodik. Ebbe 5 darab rozsdamentes Shimano A-RB csapágy, valamint a Super Stopper II tűgörgős visszaforgásgátló került. A dob zsinórtároló kapacitása pont ideális akár dobós, akár behúzós horgászatról van szó: 0,30 mm / 390 m.

A Ci4 anyag felhasználásával az orsó könnyebb lett elődjénél
A dobon lekerekített zsinórklipsz található, mely elengedhetetlen a kiakasztott zsinórklipszes horgászathoz
Az orsóhoz jár egy alumínium pótdob is

Bővebb információ a Shimano Ultegra CI4 5500 XTA nyeletőfékes orsóról: ugrás az áruházba

Shimano pergető orsók

Az összes horgászmódszer közül a pergetésnél van talán a legnagyobb jelentősége a felszerelésünk tudásának, technikai paramétereinek. Ez nem is véletlen, hiszen ennél a módszernél az orsó az első perctől az utolsóig a kezünkben van, így minden grammnak komoly jelentősége van, pláne 2-3 óra folyamatos pergetés után.

Shimano Twin Power FC

Az ismert és elismert orsócsalád, a Twin Power FC modellje megújult külső és belső tartalommal, viszont változatlanul extrém teljesítménnyel kerül forgalomba. A felsőkategóriás pergető orsó az évek folyamán legendás hírnévre tett szert. Ez az orsó szinte minden tulajdonságában a legfejlettebb STELLA orsót idézi, de szerényebb áron kínáljuk. Nincs olyan kemény pálya, ahol ezt ne lehetne nyugodtan bevetni. Méretéből adódóan ez a modell a harcsahorgászok figyelmére tarthat számot.

Nagy orsó, komoly hírnévvel, kapitális halak ellen, ez a Twin Power FC

Az orsó első számú fegyvere a fékje, melyre szükség is van egy kapitális hal fárasztása során. A Shimano elsőfékes orsók a legkiválóbb technológia és soklamellás fékrendszer alkalmazásával (mely a dobba van beépítve) tökéletes működést és tág határok közötti szabályozási lehetőséget kínálnak. Az orsó további figyelemreméltó tulajdonsága a 7 + 1 S A-RB golyóscsapágy és a Zink Diecast meghajtó rendszer, melyeknek köszönhetően bámulatosan sima futású. Az új orsónak még tökéletesebb lett a zsinórcsévélése, melyet az Aero Wrap II rendszernek köszönhet! Ez a rendkívül precíz vízszintes zsinórfekvés rendkívüli módon segíti dobásokat. így lényegesen távolabbra és pontosabban dobhat (monofillal és fonottal egyaránt!), ráadásul garantáltan gubancveszély nélkül. Az erős, hidegen forgácsolt alumínium dob és az alumínium hybrid ház könnyűvé és erőssé teszi az orsót. A házon található külső olajozási lehetőség, amelyen keresztül a kenőanyag pótlása tökéletesen elvégezhető az orsó szétszedése nélkül.

Az orsón található külső olajozási lehetőség, amelyen keresztül a kenőanyag pótlása tökéletesen elvégezhető az orsó szétszedése nélkül

A sötét ház, az aranyszínű dob és az egy darabból készített felkapókar mind azt sugallja, hogy ez egy komoly orsó, komoly horgászok számára. Az orsóhoz jár egy alumínium pótdob is. A dobok zsinórtároló kapacitása: 0,30 mm / 520 m.

Az orsó nagy átmérőjű zsinórvezető görgővel rendelkezik
Természetesen a fék portól védett kialakítást kapott

Bővebb információ a Shimano Twin Power 10000 CFC orsóról: ugrás az áruházba

Shimano Stradic FC / CFC orsók

A Stradic mindig is egy etalon volt a Shimano pergető orsó palettán. Kategóriájában messze a legtöbb technikai újdonságot vonultatta fel, míg árcédulája meg sem közelítette a top kategóriát. Talán ezért nem is véletlen, hogy számos versenyhorgász használta és használja mind a mai napig a kisebb Stradic modelleket feeder- vagy matchbotokon is. Azonban létezik belőle harcsahorgászok számára készített, a legkeményebb terepeken is helytálló nagyobb méret is.

A Stradicra mondhatnánk, hogy megelőzte hírneve, de az a legpontosabb, hogy elkíséri a hírneve, mert a mai napig népszerű modell valamennyi szériája
Létezik belőle harcsahorgászoknak készített méretű is

Az S-system megoldásnak köszönhetően fantasztikus újdonságokkal találkozhat a modellt kedvelő érdeklődő. Még tökéletesebb lett a zsinórcsévélése, hasonlóan a Twin Power modellhez, melynek eredménye a lényegesen távolabbi és pontosabb dobás. Az erős, hidegen sajtolt könnyűfém alumínium dob és az alumínium hybrid ház könnyűvé és erőssé teszi az orsót. Az TWIN POWER orsókhoz hasonlóan a STRADIC FC is az „SR” család tagja. Hagyományosan ez igen gyors, nagy visszatekerési sebességű orsókat jelent, mérettől függően, akár 5,7-6,0:1 is lehet az áttételi arányuk. Ezt segíti a tradicionális dupla hajtókar (kis méretnél) és a 4 + 1 A-RB golyóscsapágy is, ami szintén szériatartozék ezen az orsón. Az előd FB-hez képest komoly változás a cink öntvény hajtómű rendszer bevezetése is. Hogy valamennyi fent említett módszerhez ideális legyen, elengedhetetlen a vízálló és megerősített multilamellás mikrofék. Az orsóhoz jár egy alumínium pótdob is. Fordítson kiemelt figyelmet a „CFC” változatnak! Az eggyel kisebb méretű orsóval azonos méretű orsóházhoz nagyobb zsinórkapacitás tartozik! Tehát kisebb a tömeg, nagyobb a hatékonyság!

Az Aero Wrap II felel a tökéletes zsinórprofilért
Az AR-C dobperem távolabbi dobásokat eredményez
A nagyobb méretű modellekhez nagyobb méretű fogantyú is jár

Bővebb információ a Shimano Stradic 2500 FC orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Shimano Stradic 5000 CFC orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Shimano Stradic 6000 FC orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Shimano Stradic 10000 CFC orsóról: ugrás az áruházba

Shimano Stradic Ci4 - F orsók

A Shimano Stradic széria „továbbfejlesztett” változata a Ci4 kivitel. Egyértelmű cél volt a fejlesztéskor a súlycsökkentés, megőrizve a híres teljesítményt és a sebességet! Így a korábbi anyagokat a forradalmian új Ci4-es anyagtechnológia váltotta fel. Ezzel a Shimano Stradic Ci4 pergető orsóval egy páratlan erővel rendelkező, mégis könnyű, precíz, pontos orsót hoztak létre.

Kisebb súly, több csapágy, simább futás, szimpla hajtókar, ez jött a Stradic Ci4 orsókkal

Az orsó sima futásáról a házban lévő 6 db S A-RB golyóscsapágy, valamint az 1 tűgörgős csapágy gondoskodik. A Stradic megőrizte viszonylag gyors áttételét, így a 2500-as és 3000-es modell 6,0:1-hez, míg a 4000-es 5,8:1-hez aránnyal tekeri vissza zsinórunkat. Egy hajtókar-fordulattal az előbbi kettő 89 cm-t, míg az utóbbi 94 cm-t húz vissza, ami a gyors orsók közé sorolja. A Ci4-es anyagszerkezetnek köszönhetően kategóriájában a legkisebb tömeggel rendelkezik. A 3000-es méretű orsó 205 grammal büszkélkedhet, míg a 4000-es modell is mindössze 260 grammot nyom a mérlegen. A kétsebességes oszcillációs Worm Shaft tengelynek, valamint az AR-C dobnak köszönhetően a zsinórprofilja tökéletes még vékony fonott zsinórok használata esetén is.

Az orsó nagyméretű hajtókar-fogantyút kapott
A felkapókar egy darabból készült

Bővebb információ a Shimano Stradic Ci4 2500 F orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Shimano Stradic Ci4 3000 F orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Shimano Stradic Ci4 4000 F orsóról: ugrás az áruházba

Shimano Technium FC / SFC orsók

Ha nagy teljesítményű pergető orsót keresünk a Shimano termékpalettáról, akkor az elsők között jut a horgászok eszébe a Technium széria. Ez az orsó egy valódi „igásló”, ha folyamatos terhelésről van szó. A Shimano Technium FC orsó nincs csurig pakolva csapágyakkal, mindössze három található benne, azok viszont olyan pontokon vannak elhelyezve, ahol valóban szükség is van rájuk. Ráadásul ezek a Shimano S A-RB csapágyai, ami garancia a hosszú élettartamra. Ezt egészíti ki a Shimano saját gyártmányú tűgörgős visszaforgásgátlója, ami bármilyen hajtókar-állás mellett is azonnali bevágást tesz lehetővé. Nem véletlen, hogy ezzel az orsóval nyugodtan indulhatunk harcsára pergetni, de a folyamatos tekerést igénylő balinozásnál is megállja a helyét.

Igáslónak is be lehetne fogni a Technium orsót, olyan ereje van

A vízálló, leheletfinoman állítható soklamellás precíz első fékje miatt vékonyabb zsinórokkal - legyen szó fonottról vagy monofilról - is nyugodtan használhatjuk, akár pergetünk, akár egy feederbotra rakjuk fel ezt a tradicionális Shimano orsót. A tökéletes zsinórprofilért az Aero Wrap II csigahajtású dobemelő rendszer felel, amely a dobemelés optimális ütemét és sebességét biztosítja ahhoz, hogy a legszebb és legegyenletesebb zsinórképet kapjuk a dobon, ami nagyobb dobásokat tesz lehetővé. Tehát a dobások hosszát növeljük kevesebb befektetett energiával. Ha ezt kombináljuk az AR-C dobperemmel, akkor valóban nagy dobótávolságok érhetőek el ezzel az orsóval. Több tízezer próbadobás és számítógépes szimuláció után nyilvánvaló, hogy az új AR-C orsódob új dobperem-kialakítása hosszabb dobásokat biztosít, mint hétköznapi társai, és segít megakadályozni a fülek és csomók kialakulását. Mivel ilyen perem esetén a zsinór kisebb „hurkokban” szalad le a dobról, kevésbé ütközik a vezetőgyűrűnek. Mindez kisebb súrlódást, végeredményben hosszabb dobást és eredményez.

A kétsebességes dobemelés felel a tökéletes zsinórképért
A fékcsillag egy gumialátétet kapott, mely a víztől és portól óvja a féket

Az orsóra egy hidegen sajtolt alumínium dob került. Ennek előállítása a Shimano szabadalmazott technológiája, ami a Shimano minőségi tervezésének és kivitelezésének szívét jelenti. Ezen eljárás használatával egy darabból készíthetnek alkatrészeket, amelyek nagyobb erővel, különleges kopásállósággal rendelkeznek, szilárdabbak és jobban ellenállnak a sérüléseknek. Az orsót egy teljes értékű alumínium pótdobbal kínáljuk. A Technium szériában is található olyan méret, mely a „C” előtagot megkapta, ez az 5000-es modell. Ez azt jelenti, hogy az eggyel kisebb méretű orsóval azonos méretű orsóházhoz nagyobb zsinórkapacitás tartozik!

Az orsóhoz egy teljes értékű pótdob tartozik

Bővebb információ a Shimano Technium 2500 FC orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Shimano Technium 3000 SFC orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Shimano Technium 4000 FC orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Shimano Technium C5000 FC orsóról: ugrás az áruházba

Shimano Aernos 4000FA orsó

Ez az orsó már a Shimano P4-es koncepciójának egyik legtöbb technikai tulajdonsággal felvértezett tagja, ami a P3 nyomdokain haladva bővült tovább: erő (Power), precizitás (Precision), teljesítmény (Performance) és élmény (Pleasure) - ötvözve a kompromisszumok nélküli minőséget a megfizethető árral! A váz anyaga XT-7 karbon, melyben precíz, minden körülmény között hibátlanul működő rendszer található.

A Shimano P4-es család egyik kiemelkedő tagja az Aernos, pergetéshez, feederezéshez egyaránt ideális

Egy pergető orsónál a legnagyobb szerepe a féknek van. Ezért olyan, tág határok között állítható rendkívül precíz féket építettek az orsóba, amely csak a drágább modellekben volt eddig megtalálható. A hosszú élettartamot és a sima futást 5 rozsdamentes golyóscsapágy és az 1 tűgörgős csapágy biztosítja. Az orsó dobjánál lassított dobemelést alkalmaztak, amelyhez tökéletes zsinórcsévélés, távoli gubancmentes dobás párosul. Áttétele 5,1:1, zsinórbehúzása 81 cm / fordulat, mely ideális a pergetéshez. A hajtókar könnyű alumíniumból készült, a fogantyú pedig puha tapintású szivacsborítást kapott. Az orsó dobja és pótdobja is alumíniumból készült, melyek AR-C dobperem kialakítással rendelkeznek. A dobok zsinórtároló kapacitása: 0,25 mm / 260 m.

Tág határok között állítható, rendkívül precíz féket építettek az orsóba
A dobszoknya lyukacsos kialakítású, mely könnyebbé tette azt
Az orsó egy kényelmes fogású hajtókar-fogantyút kapott

Bővebb információ a Shimano Aernos 4000 FA orsóról: ugrás az áruházba

Shimano harcifékes orsók finomszerelékes horgászok számára

A Shimano mindig is híres volt precíz fékrendszereiről, ráadásul a dupla-harcifék rendszere a világon a legtökéletesebb technológiával büszkélkedhet. Harcifékes orsói mérettől függően ideális bolognai, picker- vagy feederbotokra is. Érdemes megtekinteni a választékot, mert biztos, hogy minden finomszerelékes horgász talál számára megfelelőt, méghozzá kifogástalan áron!

Shimano Exage 3000 HS MRC harcifékes orsó

Az Exage 3000 HS MRC orsó a rendkívül népszerű HS MRB modell új változata. A nagysebességű orsó áttétele 6,2:1, így egyetlen hajtókar-fordulat során 88 centit csévél fel. Ezt kifejezetten azoknak a matchbotos vagy feederbotos horgászoknak ajánljuk, akik a versenyzés gondolatával is kacérkodnak. Ekkor ugye minden másodperc számít! Szinte mindent tud, mint régi, de lényegesen drágább elődei. A P4-es koncepciójú orsót az erő, pontosság, teljesítmény és esztétikusság jellemzi, mely garancia a tökéletes működésre.

A P4-es orsók között is találunk harcifékes kivitelt, ráadásul ez az orsó rendkívül gyors áttétellel is rendelkezik

Az orsó fékerejét a hátsó részen található tekerőgombbal tudja pontosan beállítani. Ha fárasztás közben ez módosításra szorul, akkor sem kell elállítani, hiszen a felette található billenőkar (harcifék) elfordításával szükség szerint még tovább lehet finomítani vagy keményíteni. Ez a páratlan megoldás a létező legprecízebb hangolású fékrendszer megalkotását tette lehetővé. A Shimano dupla-harcifék rendszere a világon a legtökéletesebb, egyes új Exage modelleknél a fékerő a csaknem 4 kg-ot is eléri. Esztétikus megjelenése már első pillantásra ámulatba ejtő. Hidegen sajtolt alumínium dobja és pótdobja erős és könnyű. A megnevezésben található „MRC” pedig a sekély matchdobra utal. Így nem kell a vékony főzsinórból sem több száz métert feleslegesen felcsévélni! A 4 darab rozsdamentes golyóscsapágy, a tűgörgős nyakcsapágy és a meghajtó rendszer lenyűgözően sima futást biztosít, miközben ellenáll a rozsdának, oxidációnak és a mechanikai behatásoknak is. Ez az orsó még a legzordabb körülmények közepette is képes hosszú időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtani! Ennek a kiváló orsónak szintén erőssége még a vibrációmentes, egyenletes futást eredményező Dyna Balance rendszer, valamint az azonnali bevágást lehetővé tevő, holtjáték nélküli visszaforgásgátló (Super Stopper II) is. Az orsó tökéletes zsinórprofilt hoz létre a kétsebességű dobemelésnek köszönhetően. A CAP típusú dupla hajtókar teszi teljessé az orsót. A dobok zsinórtároló kapacitása: 0,16 mm / 170 m.

A Shimano dupla-harcifék rendszere a világon a legtökéletesebb
Gyors áttételű orsó, mely sekély dobot kapott

Bővebb információ a Shimano Exage 3000 HS MRC harcifékes orsóról: ugrás az áruházba

Újabb érv, ami miatt érdemes minden nap a Haldorádót látogatni!!! Ne késlekedj, mert a készletek végesek!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: