A rekordok hétvégéje, avagy mi történt a IV. Haldorádó Pontyhorgász Napokon

A rekordok hétvégéje, avagy mi történt a IV. Haldorádó Pontyhorgász Napokon

2010. február 5-től 7-ig került megrendezésre immáron negyedik alkalommal a Haldorádó Pontyhorgász napok rendezvénysorozat. Az előző kiállítások alkalmával (az évszakhoz képest) mindig kellemes időjárási viszonyok fogadták az idelátogatókat. Idén elpártolt a szerencse a szervezőktől. A rendkívüli havazás miatt az Országos Meteorológiai szolgálat kiadta a vörös riasztást. Hazánk számos főútvonala és még több alsóbbrendű útvonala vált a hó és jég miatt járhatatlanná. Nem túl jó előjelekkel vágtunk neki 2010-ben a Pontyhorgász napoknak, hiszen a szervezők rettegtek attól, hogy így a legrosszabb rémálmuk válik valóra és még a rendezvény bukása is megtörténhet…

Ilyen időjárási rémhírek után a szervezőkben valóssá vált az a félelem, hogy egyszerűen bármennyire is szeretnének elindulni a horgászok, az időjárás keresztülhúzza számításukat, nem tudnak eljutni Kiskunhalasra az év első „Ponty Show-jára”. De a horgászokat a vérük jobban hajtja, mint amennyire egy vörös riasztás visszatartja…

Péntek reggelre behavazódott az ország középső és déli része

Az alábbi képes beszámolóból kiderül, hogy mennyire alaptalanok voltak a szervezők félelmei, hiszen rekord látogatói számmal zárt a harmadik nap végére a IV. Haldorádó Pontyhorgász Napok. Akik ott voltak, azok tudják csak igazán, hogy milyen sokan is voltak ezen a 3 napon Kiskunhalason, a Haldorádó Centrumban. Sokan több mint 5 órát utaztak azért, hogy részt vehessenek ezen a rendezvényen. Számos külföldi látogató tisztelte meg jelenlétével az eseményt, így a szomszédos Szerbiából, Horvátországból, de Szlovákia és Románia igazán távoli részeiről is jöttek horgászok.

A Haldorádó Centrum bejáratára többször ki lehetett volna tenni a „megtelt” táblát. Szerencsére a látogatók rendkívül türelmesek és megértők voltak

Hogy mitől is más ez a 3 nap, mint egy átlagos vásár?

Az ide ellátogatók nem csupán egy horgászboltba jönnek be. A szervezők gondoskodtak az egész napos programokról, hiszen a 3 nap során számos előadást nézhetnek vagy - ha távolabb állnak - hallgathatnak meg az ideérkezők. Ez a pár nap egy fedél alá hozza a pontyhorgászokat, méghozzá az alkalmazott módszertől függetlenül. Kétségkívül a legnépszerűbb pontyhorgász módszer a feeder és a bojlis technika. Mindkét módszer hívei több bemutatót tekinthettek meg, amivel talán ők is eredményesebbek lehetnek kedvenc haluk, a ponty horgászatában.

Bojlis bemutatók

Az idei rendezvényre 2 olyan bojlis cég kapott meghívást, akik itt mutathatták be először a nagyközönség számára a 2010-es újdonságaikat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az SBS termékekkel történő bojligyúrást előzte meg a legnagyobb várakozás.

Sokan akarták látni Kovács Zoltán bojlikészítését

Kovács Zoltán, az SBS európai forgalmazója és teszthorgásza itt mutatta be a nagyközönség számára élőben a filmjeiből már jól ismert Ready Base Mixeket, amivel az SBS minden bizonnyal forradalmasítja a bojlikészítést, hiszen a közönségből kiválasztott gyerekek segítségével készítették el a csalogató csaligolyókat, szimbolizálva ezzel is, hogy mennyire gyerekjáték az egész.

Gyerekjáték, ugye megmondtam…
Lehetőség volt személyes beszélgetésekre és fotózásra is…

A Cseh Max Carp cég termékeit Lemmer Ádám mutatta be, amit hasonlóan nagy érdeklődéssel figyeltek az újdonságra fogékony bojlis horgászok. Több olyan csalizási praktikát is megosztott a jelenlévőkkel, amit bizonyára sokan használnak majd eredményesen.

A Max Carp termékeit Lemmer Ádám mutatta be
Sokan voltak kíváncsiak a fagyasztott bojlira is…
Tartósítószer-mentes a Max Carp fagyasztott bojli termékcsalád
Száraz pasztaporból készített csali
Így viselkedik a vízben a bepasztázott csaligolyó
Igényes, jól áttekinthető csomagolás jellemzi a termékeket

Feederhorgászat minden mennyiségben

Döme Gábor neve volt a garancia arra, hogy a feederhorgászat iránt érdeklődők közül kerüljön ki a Pontyhorgász napokra ellátogatók legnagyobb százaléka. Gábor előadásában bemutatta azokat az újdonságokat, 2010-es termékeket, amiket az előző év során már számos vízen tesztelt és melyeket a nagyközönség már ismerhetett az ezeken a horgászatokon készült filmekből.

Döme Gábor a Haldorádó termékek bemutatásával kezdte előadását

Számos olyan etetőanyag keverék is bemutatásra került, amit már kora tavasszal, jégveszte után is eredményesen tudnak majd a horgászok használni.

A nagyközönség itt találkozhatott először az Oldódó Pelletekkel
A Fekete Gyémánt oldódó pellet a Pelletes fekete etetőanyaggal nagyon fogós párost alkot

Természetesen a legnagyobb érdeklődés az új, 2010-es Haldorádó Oldódó Pelleteket övezte.

Valamennyi ízesítést itt kézbe vehették a látogatók, az általuk feltett kérdésekre a legszakavatottabb, Döme Gábor válaszolt.

Gábor alig fejezte be az előadását, máris személyesen szerettek volna tőle kérdezni…

A feederbotos technika egyre nagyobb térhódítását mi sem jelezte jobban, mint hogy a végszerelékkel kapcsolatos bemutatókon - melyet Takács Péter tartott - sem csökkent az érdeklődők száma. Itt a megfelelő felszerelések kiválasztásán túl bemutatásra kerültek a távdobó, az érzékeny pontyhorgászathoz szükséges, valamint a legfinomabb pickerbotos végszerelékek is. Természetesen valamennyit kompletten, csalizási praktikákkal fűszerezve ismerhették meg a látogatók.

A fiatal generációnak segített leginkább Takács Péter a feederbotos technikával kapcsolatos hasznos tanácsaival

Matchbotos pontyozás

Az úszós, matchbotos horgászat szerelmesei sem csalódtak, hiszen Polyák Csaba tolmácsolásában számos hasznos információt kaphattak az érdeklődők. Csaba bemutatta azokat az általa használt eszközöket, amikkel eredményesen veszi üldözőbe a pontyokat. A számos praktikán túl részletesen ismertette a szemes anyag ragasztásának egyik módszerét, amely nem csak az úszós horgászok tetszését vívta ki.

Polyák Csaba a matchbotos technika rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket

Újdonságok, akciók, nyeremények

Természetesen a forgalmazók olyan egyedi akciókkal kedveskedtek ezeken a napokon, amivel mindenképp honorálni szerették volna azon horgászokat, akik jelenlétükkel megtisztelték a IV. Haldorádó Pontyhorgász Napokat. Így 20%-os engedménnyel lehetett FOX, SPRO, Haldorádó, valamint SBS termékeket vásárolni, míg a Max Carp termékeiből 10% kedvezményt kaptak az idelátogatók.

A Haldorádó termékekre hatalmas volt a kereslet…
Itt debütáltak az Oldódó Pelletek…
… valamint a Fűszeres hal…
… és a Mézes Pálinka etetőanyag és aroma is
Nehéz a választás…
Új külsővel és számos újdonsággal jelent meg az SBS a Pontyhorgász napokon
A finomszerelékes horgászok is csemegéztek a kis méretű SBS bojlik között
Az SBS szakemberei segítettek eligazodni a termékek között
A fiatal generáció is bele mer ezek után vágni a bojligyúrásba
A Max Carp termékek is kézközelbe kerültek, lehetett őket szaglászni, vizsgálgatni
Fagyasztóban a MAXimális frissesség érdekében…
Még fagyos finom golyó
A kedvezmények még vonzóbbá tették a termékeket

Mindhárom nap tombolasorsolással zárult. A szervezők vállalták, hogy amennyiben a kihúzott nyertes már nem tudta megvárni a tombolasorsolást, de hiánytalanul kitöltötte a regisztrációs adatlapot, úgy GLS futár segítségével eljuttatják számára a nyereményt.

Mindhárom nap megtelt a szák a sok-sok regisztrációs lappal
A látgatók húzhatták ki a szerencsés nyertesek nevét…
Talán az alján van a férjem szelvénye?
Aki jelen volt, azonnal átvehette a nyereményét

Mit tartogat a jövő?

A legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ennyire sok horgász tiszteli meg a Pontyhorgász napokat a szinte járhatatlan utak és a rendkívüli hóhelyzet ellenére. Bár nagyon sokan érkeztek Kiskunhalasra, igazán nagy tömeg csak szombaton volt. Pénteken és vasárnap ideális méretűnek bizonyult a Haldorádó Centrum. Mindezek ellenére jövőre mindenképp biztosítani szeretnénk, hogy akár kétszer ennyi érdeklődőt is fogadhassunk, akik kényelmes körülmények között tudják a horgászattal kapcsolatos előadásokat megnézni, miközben a bolt területén - egymás zavarása nélkül - nézelődhetnek, vásárolhatnak is. Ehhez olyan fűtött, nagyméretű, berendezett rendezvénysátrakat fogunk felállítani a bolt udvarán és parkírozójában, amelyben még könnyebben lehet majd az előadásokat nyomon követni. Ezt megnövelt méretű büfésátor teszi majd teljessé, bár a Sóstó Csárda ügyes személyzete most is nagyon finom meleg ételekkel és italokkal szolgált. Egy biztos, eljutottunk egy olyan szintre, amelyről a nagyközönség maximális kiszolgálása érdekében tovább lehet és tovább is kell lépni. Ennek érdekében már most (!) megkezdtük az V. Haldorádó Pontyhorgász Napok szervezését, amelynek várható időpontja 2011. február 4-5-6. lesz. Vannak újabb ötleteink, amely a kibővülő, több helyszínen zajló eseményeknek köszönhetően még tovább fokozhatják az érdeklődést az év első „Ponty Show-ján”. Találkozzunk jövőre!

A 2010-es FOX bojlis botok várták az érdeklődőket
Tavaszra készülvén sok horgász szavazott bizalmat a CSL hideg vízi aromának
Sok elégedett vevő alig várja, hogy kipróbálhassa a most megvásárolt újdonságokat
Legendás bojlis orsók testközelből
Nem lehet elég korán elkezdeni!
Az utánpótlás
Bízunk benne, hogy elégedetten távoztak az idelátogatók

Tekintsétek meg a nem hétköznapi rendezvényről készült kisfilmet:

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.