Pontyshow, 2009. november 14-15. - Meghívó

Pontyshow, 2009. november 14-15. - Meghívó

Ilyen még nem volt… És valóban! 2009. november 14-én és 15-én Magyarországon első alkalommal kerül megrendezésre a Pontyshow. Az egyedülálló eseménynek a Budapest északi határában elhelyezkedő Kalászi Sportcsarnok ad otthont, amely az Omszki-tó partján található. Számos magyar és külföldi sztárvendég, fantasztikus akciók és színes programok várják a látogatókat.

A rendezvény és a környezet is egészen egyedülálló lesz, hisz az elmúlt években megszokott kiállítóterektől eltérően a szervezők igyekeztek olyan környezetet biztosítani, ahol az ide látogató érdeklődőknek lehetőségük van nem csak megtekinteni, hanem kipróbálni is a neves gyártó és kiállító cégek termékeit. A rendezvénycsarnokban, valamint a tavon is színvonalas programok és bemutatók várják a látogatókat a kiállítás mindkét napján.

A Pontyshow kiállítás és vásár is egyben, de a folyamatos előadásoknak köszönhetően egy különleges show-t láthatnak majd a vendégek. A nemzetközi pontyhorgászat legelismertebb szaktekintélyei egész napon át tartó előadásokkal teszik érdekessé és emlékezetessé a show mindkét napját.

Az egyedülálló rendezvénynek a Kalászi Sportcsarnok ad otthont november 14-15-én

A látogatók mindkét nap folyamán választ kaphatnak a pontyhorgászattal kapcsolatos kérdéseikre, legyen szó óriáspontyokról vagy finomszerelékes technikákról. A vendégek rendelkezésére áll majd Frank Warwick, Andy Chambers, Jason Cann, Michael Komuczki, Martin Locke, Kevin Knight, Ray Dale Smith, Christian Schlott, Döme Gábor, Papp József és még sokan mások. A kötetlen beszélgetések mellett a színpadon is számos érdekes, figyelemre méltó előadás lesz látható.

Döme Gábor feeder specialista előadásában bemutatja a legújabb etetőanyagokat és csalikat
A teljes Haldorádó termékcsalád is megvásárolható lesz a kiállításon, 10% kedvezménnyel

Elég, ha csak annyit említünk, hogy már a szombati napon a pontyhorgászat fejlődéséről tart előadást a Dynamite Baits teszthorgásza, Frank Warwick. Sőt, az elméleti dolgok mellett Frank távdobó technikáját is bemutatja a nagyközönségnek, amiben természetesen a látogatók is részt vehetnek. Közel 200 méteres dobásokat (vagy 200 méter felett?) fog bemutatni távdobó pontyozó bottal, de nem mehetünk el említés nélkül Jankovich Krisztián fedeerbotos távdobásai mellett sem, aki 140 méter körüli dobásokat fog végrehajtani az Omszki-tó partján, természetesen megosztva tanácsait a látogatókkal.

A Carplove csapat két jeles képviselője, Frank Warwick Jason Cann-nel közös előadása mellett bemutatja a látogatóknak egyedülálló távdobó technikáját is
Jankovich Krisztián extrém távolságú dobásbemutatót tart feederbottal

Ha már a mai pontyozó botoknál tartunk, talán sokakban felvetődött a kérdés, hogy vajon milyen erőhatást képes elviselni egy horgászbot? Erre a kérdésre Honyák Gábor a Halzóna csapatával együtt fog választ adni, aki mindkét nap a vízparton fogja végrehajtani a törésteszteket. Ahogyan a távdobásoknál, a nézők itt is bekapcsolódhatnak a tesztbe, és saját szemükkel győződhetnek meg arról, hogy mire képes egy mai, modern horgászbot, meddig terhelhetőek, és mi a különbség a botokon feltüntetett adatok között.

Az előadások, érdekességek sora természetesen ezzel nem ért véget. Andy Chambers beavatja a nézőket a nagy kiterjedésű vizek horgászatába, ezzel egy kicsit elkalandozhatunk vele a nagy európai víztározókra is.

Andy Chambers megosztja tapasztalatait a nagy európai vizek horgászatáról

Talán néhányan vágynak egy olyan megmérettetésre, mint a francia Lac De Madine tavon megrendezett World Carp Classic pontyfogó világbajnokság. Tavaly rendkívüli mértékű túljelentkezés volt, ezért a Carplove a jövő évben kvalifikációs versenyt fog rendezni, melynek győztese indulhat a WCC 2010-es versenyén. A versenyre már a kiállításon jelentkezhetnek a kihívásra vágyó pontyhorgászok.

A kiállításon lehetőség lesz regisztrálni a World Carp Classic magyarországi kvalifikációs versenyre

A végszerelék fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni, de az érdeklődők e téren sem fognak csalódni. Christian Schlott és Ray Dale Smith számos előkét fog bemutatni, mellyel közelebb kerülhetünk álmaink halához.

Christian Schlott mindkét napon számos előke elkészítését fogja prezentálni, és bemutatja az egyedülálló, álcázott előkét is

Természetesen egy-egy nagy fogás örök élmény mindenki számára. Nincs ez másként Ardy Veltkamp holland pontyhorgász esetében sem, aki most a technikák mellett számos nagy fogásáról is beszámolót tart majd.

Ardy Veltkamp beszámolót tart emlékezetes fogásairól

Ha már a képekről tettünk említést, a Carplove csapatának egyik tagja, Kracsál Ferenc Herkulessel, a magyar rekordponttyal készíthetett egy közös fotót, melyet a Ráckevei (Soroksári)-Dunán november 2-án reggel 6 órakor terelt szákba. Természetesen a látogatók vele és még számos sztárvendéggel, ismert és elismert magyar horgásszal is találkozhatnak a kiállítás mindkét napján.

Kracsál Ferenc és Herkules, a magyar tőponty-rekord 31,75 kg-os súlyban

Mindemellett mi az, amiért még érdemes kilátogatni az első magyarországi PontyShow-ra? Többek között az egyedülálló 10-40%-os árengedmények, az elsőként itt bemutatkozó jövő évi újdonságok (botok, orsók, csalik stb.) és a több mint 1.000.000 Ft összértékű nyeremény miatt. Ugyanis aki a belépőn található szelvényt kitöltve bedobja a kihelyezett urnába, az máris eséllyel indul a rengeteg értékes nyereményért! Hangulatból sem lesz hiány, melyről Andrejszky Zoltán gondoskodik majd, és egy magyar rendezvényhez méltóan finom ételeket és italokat is megkóstolhatnak a vendégek.

Programok és előadások: november 14. (szombat)Időpont:ElőadóElőadás címe / esemény :
Belső színpad:

10.00Molnár TamásA Quick release Method Mould technika bemutatása
10:30Frank Warwick - Jason CannA ponythorgászat fejlődése az elmúlt 40 évben
12:00TombolaÉrtékes nyeremények kisorsolása
12:30Döme GáborEtetőanyagok és csalik a pontyhorgászatban
13:00Papp JózsefNagy pontyok finomszerelékkel
13:30Az Imperial Baits teszthorgászaiBojlikészítés a színpadon
14:50TombolaÉrtékes nyeremények kisorsolása
15:30Michael KomuczkiPontyozás a Dunai holtágakban
17:00TombolaÉrtékes nyeremények kisorsolása
Külső színpad:

15:00Honyák Gábor - Halzóna csapataBottörés teszt élőben
Vízpart:

13:00Frank WarwickTávdobás bemutató
13:00Jankovich KrisztiánTávdobás feederbottal

Programok és előadások: november 15. (vasárnap)Időpont:ElőadóElőadás címe / esemény:
Belső színpad:

10:30Andy ChambersPontyozás a nagy európai vizeken
11:30Ross HoneyA World Carp Classic versenyek történelme és jövője
12:00Straub Dezső és Józsa Imre Színész hírességek a pontyozásról
13:00Ardy VeltkampPontyóriások egy óriási ember kezében
14:00TombolaÉrtékes nyeremények kisorsolása
14:30Vladimir Pazdera - Ivan JurickaHorogpaszták a modern pontyhorgászatban
16:00TombolaA legnagyobb nyeremények kisorsolása
Külső színpad:

14:15Honyák Gábor - Halzóna csapataBottörés teszt élőben
Vízpart:

13:00 Frank WarwickTávdobás bemutatóA műsorok változtatásának jogát a szervezők fenntartják.

Kiállítók
BalzerHorgászmúzeum
BeckerHorgászutazás
BIC csónakokHumminbird
Big CarpImperial Baits
Bolyhos pálinkaKamasaki
Carp ExpertKing Baits
Carp 'R' UsKryston
Carp SounderMax Carp
Carp ZoneMosella
Carp ZoomPalotási-tó
CC MoorePB Product
CenturyPeca.hu
ChubPelzer
Contra-DialogPontyvilág
DelkimPV TV
DT BaitRig Marole
Dynamite BaitsS-Carp Product
EnergofishShimano
Enterprise TackleSolar Tackle
E-S-P Spike Baits
EurohorgászSufix
Fishing and HuntingSzéki-tó
Gardner TackleSzelidi-tó
Gigant BaitsTop Mix
GreysTop Secret
HaldorádóTrakker
HalzónaVisison Baits
Háromfai-tóWychwood
Hayabusa

Megközelítés

A Kalászi Sportcsarnok kiválóan megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A csarnok az új Megyeri Duna-híd lábánál, a Szentendrei út mellett, a Budakalászi bevásárló központ közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

Aki gépjárművel kívánja megközelíteni, az legegyszerűbben a legújabb M0-s körgyűrűn haladva teheti meg, egészen a Megyeri Duna-hídig.

Tömegközlekedéssel elérhető: a Szentendrei HÉV vonalán Budakalász 1-es megállónál való leszállással, illetve a Békásmegyeri buszpályaudvarról óránként induló CORA buszjárattal.

INGYENES PARKOLÁSI lehetőség a Sportcsarnok közvetlen közelében.

Legyen szó finomszerelékes horgászatról, nagy pontyokról vagy a természet szeretetéről, a PontyShow-n mindenki megtalálhatja számítását!

Szeretettel várunk minden horgászat- és természetszerető látogatót! Jöjjön egyedül, barátokkal vagy családdal, itt garantáltan mindenki jól fogja magát érezni!

Bővebb információ: www.carplove.com

A Carplove csapata