PontyShow 2015 - Haldorádó szemmel

PontyShow 2015 - Haldorádó szemmel

2009-ben került megrendezésre az első pontyos szakkiállítás, és népszerűsége azóta töretlen. A Haldorádó már a legelső rendezvény óta a kiállítók között szerepel, és nyugodtan mondhatom, hogy a hazai feederes és nagyponty-horgászatban az elmúlt években letettük a névjegyünket. A Haldorádó Team munkásságát és termékeit a legtöbb pontyhorgász ismeri és elismeri, így nem meglepő, hogy a standunk környékén nagy volt a nyüzsgés. Hogy milyen termékek iránt volt a legnagyobb érdeklődés? Az alábbi sorokból kiderül!

A Haldorádó termékek töretlen sikerét a magas minőségű alapanyagok és a modern gyártástechnológia adja… nos, ezzel bizony elég sok márka büszkélkedhet. Azzal azonban már kevesen, amivel mi. Azon túl, hogy a fenti feltételeknek megfelel az összes termékünk, adunk valami mást is a horgászoknak. Ez pedig nem más, mint a tudás. Egyetlen Haldorádó termék sem kerül úgy forgalomba, hogy annak megfelelő használatát ne mutatnánk be. Ezért is van az, hogy egyre többen használják azokat a termékeket, amelyek átlátható palettánkon szerepelnek.

Törekszünk arra, hogy ne csak termékeink fogósságát, de használatukat is bemutassuk
Haskó Tamás és Kerekes Ernő is mindent megtesz azért, hogy a Haldorádó nagyhalas csalijait méltóképp bemutassa

Azt, hogy munkánk célba talál, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legtöbben már felkészülten érkeztek hozzánk, pontosan tudták, mit szeretnének. Az viszont semmivel sem összehasonlítható, amikor azt a terméket, amit kinézett magának a horgász, személyesen attól kapja meg, aki azt tesztelte, fejlesztette, bemutatta. Mi, teszthorgászok azt is vállaltuk a munkánkkal, hogy személyesen találkozunk azokkal, akik használják az általunk preferált termékeket. Ez bizony azzal jár, hogy a negatív kritikát is állnunk kell. A hétvégén számtalan érdeklődővel, horgásztárssal találkoztunk, de ilyennel bizony nem találkoztunk. Ez is azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk.

Standunk ezen a kiállításon is népszerű volt
Döme Gábor a fiatal horgászokat tanítgatta a Pontysuliban…
… hogy milyen is a tökéletes etetőanyag állaga

A PontyShow-n elsősorban a nagyhalas vonalat képviselő csalikra volt kereslet. Szerencsére ebben a kategóriában is élen járunk. Már nagyon sokan keresték a 2016-ban megjelenő Spicy Red Liver termékcsaládot, ám ezt egyelőre még csak képernyőn lehet megtekinteni. Itt volt azonban Haskó Tamás és Kerekes Ernő, akik az érdeklődőknek mindent elmondtak, amit az új ízesítésről tudni érdemes.

Az új Spicy Red Liver termékcsalád iránt nagy volt az érdeklődés

A golyókon kívül a bojlis eszközökre is nagy volt a kereslet. A kedvező árfekvésű, nagy kiszerelésű Record Carp zsinórokat sokan választották, ami nem meglepő, mert mind minőségben, mind pedig árban a legjobbak közé tartoznak.

Tamás mutatja kedvenc zsinórját

Etető és csalizó bojlik iránt is nagy volt érdeklődés. A legtöbben már a hideg vízi horgászatokra készülvén a Green Pepper ízvilágot keresték. Ugyanez igaz a Carp Dip-re is. A Zöld Bors mellett a Nagy Ponty gyümölcsös ízét választották, amellyel a már lehűlt vizekben is bátran nekiindulnak pontyozni.

A Green Pepper ízvilág kedvelt hideg vízi eledel…
… nem véletlen, hogy sokan szavaznak neki bizalmat a késő őszi, téli túrákhoz

A bojlis végszerelékekhez szükséges aprócikkekből is volt kínálat bőven a standunkon. A széles ólomválasztékunkat jó pár percig nézegették az érdeklődők, mire megtalálták a nekik való formát és méretet. Szerencsére a csapatból mindig akadt valaki, aki segítséget nyújtott a bizonytalanabb vásárlóknak.

A Haldorádó bojlis ólmai is igazán népszerűek

A standunkon legalább annyi finomszerelékes pontyozást kedvelő horgász megfordult, mint bojlis. A feederbotos technikát űzők számára is voltak különlegességeink, amelyekkel itt lehetett először találkozni, vagy itt volt alkalom először kézbe venni.

Az új, vékony csalitüske is egy okos újítás…
… amelynek segítségével mesterien kikönnyített csalikombinációkat lehet készíteni

A Haldorádó Vékony Csalitüskéről már sokan hallottak, ám megnézegetni eddig csak itt volt lehetőség. Ugyanez a helyzet az új Feeder gyorskapocs gyönggyel, amelyikkel a végszerelékeket lehet még praktikusabbá tenni. A feederes aprócikkek amúgy is nagy népszerűségnek örvendtek, hiszen a hatékony végszerelék összeállítása kulcsfontosságú az eredményes horgászathoz.

Íme, az új Haldorádó Feeder gyorskapocs gyöngy

A method technika népszerűsége töretlen! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a legtöbbet eladott kosarunk a Haldorádó Method Flat Feeder kosár. Egyszerűsége és hihetetlen hatékonysága már ezreket győzött meg arról, hogy érdemes ezt a modern technikát használni.

Sokan válogattak népszerű feederes aprócikkeink közül

A hazai horgászati lehetőségekhez igazodó feederbot kínálatunk ezúttal is elnyerte a vásárlók tetszését. A Spro Team Feeder by Döme Gábor botok mindegyike iránt volt kereslet, hiszen széles méret- és dobósúly-tartományával ez a kollekció mindenki számára tartogat egy olyan pálcát, ami kifejezetten az ő igényeinek felel meg. A megfelelő botok mellé olyan orsókat is kínáltunk, amelyek méltó társai lehetnek a kiválasztott pálcának. A Spro Team Feeder orsók a hosszabb feederbotokkal olyan harmonikus párosokat alkotnak, amelyeknél nem lesz gyenge pontja a felszerelésnek.

Széles méret- és dobósúly-tartományban álltak rendelkezésre a jobbnál jobb feederek
Ez a bot is megtalálta új „gazdáját”
Sokan éltek a kedvezményes vásárlás lehetőségével
Ki más tudna többet erről az orsóról, mint az, aki a nevét adta hozzá?!

A jó felszerelés éppolyan fontos, mint az, hogy mi kerül a kosárba. A méltán népszerű csalogatóanyag kínálatunkban mindenki megtalálhatta azt a keveréket, amely az adott vízen eredményes lehet. A téli horgászatok favoritja a Fagyos Ponty család és a modern igényeknek megfelelő Fluo Energy etetőanyagok.

A Fagyos Ponty termékcsalád már évek óta a hideg vízi horgászatok kedvelt csalogatóanyaga
Vannak, akik télen is a hallisztes keverékekben bíznak

Az etetőanyagok mellett felkínált csalik, pelletek is nagy választékban álltak rendelkezésre. A nagy kedvenc Oldódó Fluo Lebegő Pellet Édes Ananász éppoly sikernek örvendett, mint a SpéciCorn, de nem lehet megfeledkezni az új FermentX pelletekről sem, amelyek már inkább a tavaszi horgászatok favorit csalijai lehetnek.

Az új FermentX pelletek és a már bizonyított SpéciCorn is kiemelt figyelmet kapott a PontyShow-n

A kukoricás pontyhorgászat is helyet kapott a rengeteg modern csali között, köszönhetően Döme Gábornak, aki megreformálta ezt a technikát is. A Haldorádó Gold Corn Cream olyan új, horgászatra is használható élelmiszeripari melléktermék, amely gyorsan az innovációkat kedvelő horgászok kedvencévé vált.

Döme Gábor szombaton tartotta meg a „Kukoricás praktikák a modern pontyhorgászatban” című előadását, melyet sokan kísértek figyelemmel

A horgász kényelmét szolgáló termékek is szép számban fogytak. A HardBlue merev falú bottáskák még csak néhány hónapja kerültek forgalomba, de akiknek fontos a horgászbotok biztonsága, azok hamar megkedvelték ezt a prémium minőségű eszközt, ami mind praktikumban, mind megjelenésben kiemelkedik a piacon található hasonló termékek közül.

A HardBlue bottáskák alig pár hónap alatt váltak a horgászok kedvenceivé

A Haldorádó csalizó tálcás vödrök hihetetlen népszerűek. Minden kiállításon az egyik legnépszerűbb termékünk. Akik már használják, gyorsan megszerették, akik még nem, azok bizonyára meg fogják szeretni ezeket a praktikus, strapabíró kis vödröket.

Mind a horgászpalánta elkötelezettsége, mind pedig a vödrök praktikussága figyelemre méltó
A Haldorádó ruházat különféle darabjai kényelemes viseletet biztosítanak a vízparton

A Team Haldorádó ruházatok is megtalálhatóak voltak a standon és sokan fel is próbálták azokat. Ennek egyik oka, hogy mind kényelmes viselet, a másik ok pedig az, hogy egyre büszkébben viselik a horgászok a Haldorádó márkajelzéssel ellátott ruhákat a vízpartokon. Ez a tény, és az a sok pozitív visszajelzés, szeretet, amit ezen a kiállításon kaptunk, nagy erőt ad nekünk ahhoz, hogy tovább dolgozzunk. Munkánk legújabb eredményeit és a 2016. évi újdonságokat először nyílt hétvégénken, Kiskunhalason, a X. Jubileumi Haldorádó Pontyhorgász napokon lesz lehetőség megtekinteni 2016. február 5-7-én. Várunk szeretettel oda is mindenkit!

Írta: Sipos Gábor
Fotók: Haldorádó archívum, Sipos Gábor

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.