Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Fine Max botcsalád új tagjait

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Fine Max botcsalád új tagjait

A Fine Max botcsaládunk a Fine Carp szériánkat követte a szortimentben, és elsősorban a finomszerelékes feeder, valamint a finomszerelékes method horgászok számára nyújt remek lehetőségeket. Már az eddigi tagok is biztosították a sokféle felhasználhatóságot, ám a három legújabb változat tovább szélesíti a Fine Max széria bevethetőségének határait.

Lássuk először is az általános tudnivalókat erről a botcsaládról!
A Fine Max széria a méltán híres előd, a Fine Carp feederbotok továbbfejlesztett, erősített, gerincesebb változata, de e botok finom, lágy spiccekkel és végletekig terhelhető, rugalmas karakterisztikával rendelkeznek. Amikor számít a gyorsaság, amikor az átlagosnál nagyobb távolságra – akár 60-80-100 méterre – kell hajszálpontosan bejuttatni a felcsalizott horgot, amikor a legfinomabb végszerelékkel kell horgászni, miközben a megakasztott hal akár egy kapitális ponty is lehet, mégis tökéletes kontrollra van szükség, akkor kell a By Döme TEAM FEEDER Fine MAX feederbotok valamelyikét kézbe venni!

A már jól ismert 4 Fine Max bot

Különösen jó választás lehet a versenyhorgászok számára is, akik nem a kompromisszumot, hanem a legjobb felszerelést keresik. Legyen szó hosszúelőkés, klasszikus feederezésről vagy finom methodozásról, mindenhol bevethető.
A szóban forgó botcsaládban rejlő lehetőségek áttekintéséhez érdemes átfutni, milyen tagok voltak eddig a kínálatban.

Szinte a teljes méretsort aktívan használom, legyen szó verseny-, vagy hétköznapi horgászatról

A legrövidebb és leglágyabb változat eddig a 330M volt, amely elsősorban a partközeli horgászathoz lehet kiváló választás. Érzékeny spiccének köszönhetően akár hosszúelőkés keszeghorgászatra, akár method horgászatra is bevethető bot.
A következő méret a 360MH, amely már a parttól távolabbi régió horgászatára is alkalmas és csakúgy, mint a rövidebb változat, ez is egyaránt alkalmas keszeg- és pontyhorgászathoz is, sőt, akár kapitális halak megfogására is alkalmas.
A 390H változat már egy erősebb bot, amely kifejezetten a középtávoli method horgászatok során kerül elő. Könnyedén és nagyon pontosan megdobható vele akár a 80 méter is, ráadásul alkalmas akár 60-80 grammos method kosarak bevetésére, ami stabil horgászatot tesz lehetővé. Mindemellett ez a bot az egyik kedvenc távoli keszegező pálcám, mellyel a distance kosarak is távolra, pontosan bevethetők, ráadásul a lágy spiccek miatt a kapás is jól látható rajta.
A 420H már egyértelműen a távoli, pontos method horgászatok botja. Hossza, gerincessége, feszessége nagyon jó dobási tulajdonságokkal ruházza fel ezt a botot. A 100 méteres távolság sem elérhetetlen vele, miközben az átlagos méretű pontyok sem verik le magukat róla! Remek bot!

A 420H változattal a 100 méter körüli dobások is könnyedén kivitelezhetők
Lássuk, milyen új változatokkal bővült a kínálat!

Lássuk az új tagokat!
By Döme TEAM FEEDER Fine Max 330L

Az egyik legizgalmasabb új méret a 330L! Ez a nagyon finom, nagyon érzékeny pálca egyértelműen a partközeli horgászatok eszköze. Első osztályú keszegező bot, akár profi versenyhorgászok igényeit is maximálisan kielégíti. Rugalmas, ám a Fine Max botokra jellemző gerincesség még mindig megvan, ami az átlagnál jóval pontosabb dobásokat tesz lehetővé. 15-40 grammos dobósúly-tartománya révén a kis- és közepes méretű open end kosarak mellett a kisebb method kosarak is bevethetők vele, így a leheletfinom, célzott pontyhorgászatot folytatók is megtalálják a számításukat, ha bizalmat szavaznak e botnak.
Spiccek: 1,75; 2,5; és 3,5 oz

A leglágyabb Fine Max bot, amely igazi kuriózum ebben a családban
Elsősorban kisméretű kosarak bevetésére alkalmas a leheletfinom bottest
A 330L a partközeli horgászatok első számú fegyvere
Elképesztően rugalmas és lágy ez a bot, fantasztikus vele fárasztani
Nincs olyan hal, amelyet ne lehetne akár ilyen bottal is kifárasztani
Leheletfinom végszerelékkel és felszereléssel fogott csodaszép tőponty!

By Döme TEAM FEEDER Fine Max 350ML
A 350ML egy igazán különleges és szokatlan változat, már csak a hosszából adódóan is. A 360-as botoknál tapasztalható feszesség még nincs meg ebben, mégis erősebb, mint a 330-as modellek. Ennek köszönhetően a parttól távolabbi, 30-60 méteres távolságok is elérhetők a segítségével. Kifejezetten ajánljuk átlagos méretű pontyok method horgászatához, mert rugalmassága és lágysága miatt minimalizálni lehet a halvesztések számát. Dobósúly-tartománya 20-50 gramm, ami a kisebb méretű method kosarak használatát teszi lehetővé.
Spiccek: 1,75; 2,5; és 3,5 oz

A Fine Max 350ML egy igazán különleges bot, már csak a mérete miatt is!
A könnyű kosarakat is be lehet vele juttatni 40-60 méteres távolságra
Remek társunk lehet a kora tavaszi finomszerelékes horgászatok során
Ahogy az összes Fine Max botnak, így ennek is lapított nyele van a maximális kényelem érdekében
Igazán remek dobási tulajdonságai vannak ennek a köztes méretnek is
A Fine Max botok közös jellemzője a nagyon lágy, finom spicc, amely még a kisebb halak kapásait is jól jelzi akár nagy távolságból is!
Annyira rugalmas ez a bot, hogy akár végletekig terhelhetjük a felszerelésünket, akkor sem lesz halvesztés a fárasztás vége
Átlagméretű pontyok gyors horgászatára is ideális választás a 350ML

By Döme TEAM FEEDER Fine Max 360M
A már jól ismert 360MH változatnál valamivel lágyabb bot a 360M, amely lehetővé teszi a középtávoli, leheletfinom horgászatot akár hosszúelőkés, akár method módszerről legyen szó. A gerincességének hála hihetetlen dobási paraméterei vannak, így hajszálpontosan lehet vele bevetni a végszereléket, miközben lágy spiccei jól jelzik a finom keszegkapásokat is. Gyors bot, így segítségével a bevágás is határozott. 25-70 grammos dobósúly-tartománya lehetővé teszi, hogy stabilan meg is tudjuk horgászi a kiszemelt távolságot, mely akár 60-70 méter is lehet.
Spiccek: 1,75; 2,5; és 3,5 oz

A 360M változattal már a parttól távolabbi régiót is meg tudjuk horgászni úgy, hogy nem kell lemondanunk a finom végszerelékünkről
Ehhez a modellhez már szükség lehet a vezetőszáras kosárra
A nagyobb erejű dobásokat szinte nyélből rugózza ki a bottest!
Nagyon élvezetes horgászatot tesz lehetővé ez az új modell is!
A Fine Max botok minden apró eleme precízen ki van dolgozva, rendkívül kézre álló botok!
Íme, az immár héttagú Fine Max botcsalád!

Így aztán a Fine Max botcsalád immár hét taggal áll a rendelkezésre, ezek a 330L, 330M, 350ML, 360M, 360MH, 390H és a 420H. Essen bármelyikre is a választás, az biztos, hogy egy remek, finomszerelékes horgászmódszerekhez optimalizált feederbottal gyarapszik majd a készlet!

Írta: Sipos Gábor
Fotó: Bank Bálint
Videó: Bank Bálint

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.