Bemutatom az új By Döme TEAM FEEDER Method King merítő fejeket és Master Carp Pro merítő nyelet

Bemutatom az új By Döme TEAM FEEDER Method King merítő fejeket és Master Carp Pro merítő nyelet

Az elmúlt évek során számos típussal állt a horgászok rendelkezésére a By Döme TEAM FEEDER merítő fejek csoportja, melyek közül bárki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb méretű, kialakítású, illetve árszabású modellt. A 2020-as évben szeretnénk még egy szinttel feljebb lépni ebben, ezért megalkottuk a merítő fejeink királyát! Erős jelző, de erre a termékre nem túlzás ezt használni, így stílszerűen a Method King nevet kapta! A kínálat összesen hat új (3 ovális és 3 szögletes kialakítású) taggal bővült, melyekkel büszkén mondhatjuk, hogy ismét olyan termékek születettek, amik hűen tükrözik a TEAM FEEDER termékek magas minőségét! Sőt, képbe kerül még egy újdonság, a Master Carp Pro rakós merítő nyél is. Ismerjétek meg őket, összefoglaltuk, mit érdemes tudni róluk!

By Döme TEAM FEEDER Method King szögletes és ovális merítő fejek
A TEAM FEEDER Method King szögletes és ovális merítő fejek esetében jól látszódik, hogy kifejezetten sűrű szövésű, halvédő fejekről van szó, így garantáltan nem szakítják szét a halak úszóját, nem sértik meg egyetlen pikkelyüket sem és a nyálkaréteget is kímélik! Apropó, kímélő anyag! További különlegességük, hogy a hálók anyaga egyedi szilikonos műanyag borítást kapott, ami maximálisan halbaráttá teszi őket. Ez a jelenleg elérhető legjobb minőségű bevonattal rendelkező hálóanyag, amely az ún. gumis merítő fejek csúcsát képviseli! Ez a puha, rugalmas felület garantáltan nem dörzsöli le a hal testét védő vékony nyálkaréteget, így megóvhatjuk kedvenceink egészségét. A másik óriási előnye, hogy ebbe sokkal nehezebben tud beleakadni a horog, a csalitüske, a hajszálelőke, vagy a végszerelék más egyéb elemei, ezáltal a vergődő hal nem tud kárt tenni benne! Keretének anyaga könnyű, ám igen masszív alumínium. Az ez alatt végigfutó dörzsálló fekete védőszövet az esztétikus megjelenésen kívül két fontos szempontért felel. Egyrészt megakadályozhatja a horog perembe történő beakadását, másrészt pedig a merítő fej kezelhetőségét is segíti, mivel a szövet alá lebegő szivacsot tettünk. Igen, ezek a merőfejek maguktól lebegnek, ezáltal sokkal könnyebben, gyorsabban kezelhetők a vízben! A tudatos tervezés eredményeképpen sikerült megoldást találnunk egy másik gyakori problémára is, ami a fejek „Y” adapterét érinti. A horgászok jellemzően ennél a résznél markolják meg a fejet, miután megszákolták a halat, s immár súllyal terhelve kell a merítőt mozdítaniuk. Ha nem megfelelően tartják (kezdőknél gyakori hiba), előfordulhat, hogy a szár deformálódik vagy rosszabb esetben eltörik. A Method King fejeknél egy extra masszív plusz fogófület rögzítettünk az „Y” szár fölé, amibe bátran bele lehet kapaszkodni, garantáltan bírni fogja a terhelést! Mivel ez a háló nem tud vizet magába szívni, a horgászat végeztével pillanatok alatt megszárad, így sokkal kevésbé büdösödik, mint a hagyományos szövetanyagok.
A By Döme TEAM FEEDER Method King szögletes és ovális merítő fejek két változatban, M, L és XL méretben készülnek. A két típusban közös, hogy nemcsak dizájnosak, hanem igazán strapabírók is, ezért bármelyik tökéletes választás a mindennapok hobbihorgászataihoz és versenyzéshez egyaránt, amikor a célhalak nagytestű pontyok, amurok!

A By Döme TEAM FEEDER Method King szögletes M,L és XL merítő fejek főbb tulajdonságai:

 • Keret mérete: 50 x 40 cm, 55 x 45 cm és 60 x 50 cm
 • Háló mélysége: 45 cm
 • Súlya: 370, 390 és 440 g
 • Anyaga: szilikonos gumibevonattal ellátott sűrű hálószövet
 • Halbarát „fishsafe” minősítés
 • Könnyű alumínium keret előkevédő szövetborítással
 • Beépített lebegő szivacs a könnyebb és gyorsabb kezelhetőségért
 • Extra masszív plusz fogófül az „Y” szár fölött
 • Az XL méretbe akár a 10-15 kg-os pontyok és amurok is beleférnek!
 

Elsőként örömmel mutatom be a By Döme TEAM FEEDER Method King merítő fej szögletes változatát
Három különböző változatban, M, L és XL méretben kerül forgalomba, melyek közül mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt
Az M méret 50 cm hosszú és 40 cm széles
A középső, L méretváltozat 55 cm hosszúságú és 45 cm széles
A legnagyobb, XL méretű verzió 60 cm hosszú és 50 cm-es szélességgel rendelkezik
A hálók anyaga egyedi szilikonos műanyag borítást kapott, ami maximálisan halbaráttá teszi őket. Ez a jelenleg elérhető legjobb minőségű bevonattal rendelkező hálóanyag, amely az ún. gumis merítő fejek csúcsát képviseli!
A keret alatt végigfutó dörzsálló fekete védőszövet egyrészt megakadályozhatja a horog perembe történő beakadását, másrészt pedig a merítő fej kezelhetőségét is segíti, mivel a szövet alá lebegő szivacsot tettünk. Igen, ezek a merőfejek maguktól lebegnek!
A tudatos tervezés eredményeképpen sikerült megoldást találnunk egy másik gyakori problémára is, ami a fejek „Y” adapterét érinti – Az itt található fogófüllel sokkal biztosabban, stabilabban kezelhető
Ez a termék büszkén viselheti a TEAM FEEDER logót!

A By Döme TEAM FEEDER Method King ovális M, L és XL merítő fejek főbb tulajdonságai:

 • Keretek mérete: 50 x 40, 55 x 45 cm és 60 x 50 cm
 • Hálók mélysége: 45 cm
 • Súlyok: 370 g, 400 g és 430 g
 • Anyag: szilikonos gumibevonattal ellátott sűrű hálószövet
 • Halbarát „fishsafe” minősítés
 • Könnyű alumínium keret előkevédő szövetborítással
 • Beépített lebegő szivacs a könnyebb és gyorsabb kezelhetőségért
 • Extra masszív plusz fogófül az „Y” szár fölött
 • Az XL méretbe akár a 10-15 kg-os pontyok és amurok is beleférnek!
 

A Method King termékcsalád másik változata az ovális merítő fej…
… mely szintén három változatban, M, L, valamint XL méretekben kerül forgalomba
Az M méretű merítő fej 50 cm hosszú és 40 cm széles
Az L méretváltozat ebben az esetben is kompakt, 55 cm-es hosszúságot és 45 cm-es szélességet kapott
A nagy testvér, vagyis az XL méret 60 cm hosszú és 50 cm széles
A Method King fejeknél egy extra masszív plusz fogófület rögzítettünk az „Y” szár fölé…
… ebbe bátran bele lehet kapaszkodni, garantáltan bírni fogja a terhelést!

By Döme TEAM FEEDER Master Carp Pro rakós merítő nyél 3,3 és 4,4 méteres hosszban
Íme, az ÚJ Master Carp Pro rakós rendszerű merítő nyél! Anyaga extra erős karbon, így a nagyméretű pontyok, amurok és márnák szákolása sem okozhat problémát. A legszembetűnőbb különbség az előző szériához képest, hogy az utolsó tag mindössze 40 cm, ami a merítő fejjel együtt levehető. Tehát a termetesebb hal kimerítése után egy határozott mozdulattal lehúzhatjuk a nyélről ezt a tagot, és fejjel együtt csak ezt kell mozgatnunk. Nagyon könnyen és gyorsan megszabadítható így a hal a horogtól, és nem veszélyeztetjük felszerelésünk többi tagját sem a hosszú száknyéllel „hadonászva”. A tagok levételével többfajta méretben használható, mert nemcsak a festett tag, hanem az egész erősített anyagból készült! Erről árulkodik a teljes testen végigfutó erősítés. Mindkét merítő nyél így is könnyű maradt, mindössze 319, illetve 499 grammot nyomnak. Külső felülete nagyon sima, szinte selymes, köszönhetően az egyedi, csúszást segítő bevonatnak, így nem tapad a kézhez, nagyon könnyedén csúszik, ez is segít a gyors és könnyed szákolásban még nedves kézzel is. Azoknak ajánljuk ezt a nyelet, akik gyakran „küzdenek” kapitális méretű halakkal is, és szeretnék élvezni a rakós rendszerű nyél előnyeit hétköznap és versenyeken egyaránt! Mindkét változat szállítási hossza 125 cm.

Íme, az ÚJ Master Carp Pro rakós rendszerű merítő nyél, mely két méretben kerül forgalomba!
A rövidebbik változat 3,3 méter hosszú és 3 tagból áll
A hosszabbik változat 4,4 méter és négy taggal rendelkezik
Mindkét merítő nyél anyaga extra erős „High Modulus” karbon, így a nagyméretű pontyok, amurok és márnák szákolása sem okozhat velük problémát
Az egyik legnagyobb előnye, s egyben a legszembetűnőbb különbség az előző szériákhoz képest, hogy az utolsó tag mindössze 40 cm, ami a merítő fejjel együtt levehető, ezáltal sokkal könnyebb vele bánni szákolás után
A kétféle méretű merítő nyél szállítási hossza egységesen 125 cm
A magas minőségről árulkodik, hogy a nyelek végén található fém adapter csavaros, extrán erősített rögzítést kapott
A tagok levételével többfajta méretben használható, mert nemcsak a festett tag, hanem az egész erősített anyagból készült!
A nyelek végére egy ízléses, rozsdamentes anyagból készült csavaros végdugó került
A Master Carp Pro nyél felülete nagyon sima, szinte selymes, köszönhetően az egyedi csúszást segítő bevonatnak, így nem tapad a kézhez, nagyon könnyedén csúszik, ez is segít a gyors és könnyed szákolásban még nedves kézzel is
A 3,3 méter hosszú nyél önsúlya mindössze 319 gramm…
…a 4,4 méteres változaté pedig 499 gramm, így mindkettő abszolút könnyű, egy kézzel is kényelmesen tartható, használható
Azoknak ajánljuk ezt a nyelet, akik gyakran „küzdenek” kapitális méretű halakkal is, és szeretnék élvezni a rakós rendszerű nyél előnyeit hétköznap és versenyeken egyaránt!
Ez a név csakis olyan termékre kerülhet rá, aminek minőségéről, életrevalóságáról kollégaimmal alaposan megbizonyosodtunk!
A kínálat tehát összesen 8 új taggal (3 ovális és 3 szögletes kialakítású merítő fej, valamint 2 merítő nyél) bővült, melyekkel büszkén mondhatjuk, hogy ismét olyan termékek születettek, amik hűen tükrözik a TEAM FEEDER termékek magas minőségét!
A most bemutatott újdonságokhoz kiváló kiegészítő a By Döme TEAM FEEDER Lebegtető szivacs, mely esztétikum és praktikum szempontjából is egyaránt tökéletesen passzol hozzájuk!

Ezekkel a kiegészítőkkel mind a hétköznapokon, mind pedig a versenyeken stabilan és biztonságosan tudjuk a legnagyobb halakat is szákba terelni. Természetesen az új TEAM FEEDER Method King merítő fejekhez és Master Carp Pro rakós merítő nyelekhez készítettünk egy bemutató filmet is, amiben még látványosabban és részletesebben ismerhetitek meg ezeket a termékeket! Íme:

 

Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor, Takács Péter
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.