Bemutatom az új By Döme TEAM FEEDER Pro Method feederbotokat

Bemutatom az új By Döme TEAM FEEDER Pro Method feederbotokat

A feederbotos módszerek közül a method technika dominanciája lehengerlő. Ez a pontyhorgász módszer annyira eredményes és annyira egyszerűen kivitelezhető, hogy mára szinte minden rezgőspicces horgász tárházában ott vannak a method kosarak. Elérkezett hát az ideje annak, hogy a By Döme TEAM FEEDER termékpalettán is elérhetőek legyenek a kifejezetten method horgászathoz specializált horgászbotok.

Ez a horgászbot család, amely a By Döme TEAM FEEDER Pro Method nevet viseli, hat különböző tagból áll. Ennek köszönhetően a rövid és könnyű 300UL-tól egészen a gerincesebb 390H bothosszig és karakterig széles skálát fed le. Emellett eddig nem megszokott, 350 és 380 centiméter hosszú botok is bekerültek a kínálatunkba. E nagy méret- és karakterválaszték a rövid, 20-30 méteres dobástól akár a 100 méteres távig lehetővé teszi a kicsi, közepes, sőt, a nagyobb méretű method kosarakkal történő hatékony horgászatot is. Csupán a megfelelő botot kell ehhez kiválasztani!

Kifejezetten method feeder horgászathoz készült ez a botcsalád

A folyamatos technológiai fejlesztéseknek és botépítési eljárásoknak köszönhetően az új Pro Method botok számos újítást és egyedi megoldást tartalmaznak! Az első és leglátványosabb, amely egyből szembetűnő, az a botok feltűnő színe és kialakítása. Az unalmas fekete fényezés helyett egy új koncepciót követtünk. Az új Pro Method botok láttán biztosak vagyunk benne, hogy sokan felkapják fejüket a különleges és igényes gyöngyházfehér színezésre, amely szolid fekete + arany kiegészítésekkel válik teljessé. E szemet gyönyörködtető színezésnek a gyakorlati haszna is hatalmas, mivel ez a fényezés nem nyeli el a napsugarakat, hanem visszaveri azokat. A botot alkotó karbonszövet és az azokat összetartó műgyanta nem melegszik fel annyira, mint a sötét botoknál, így az azok között fennálló kötés sokkal kevésbé van kitéve az extrém hőhatásnak, ennek köszönhetően hosszabb élettartamú lesz. A másik fontos tulajdonsága a fehér alapszínnek, hogy jobb lett a bot és a spiccek láthatósága, bármilyen fényviszony mellett.

A Pro Method feeder botok különleges és igényes gyöngyházfehér színezést kaptak
Olyan különleges méretű botok is bekerültek a sorozatba, mint a 350, vagy éppen a 380 centis változatok
Ez a név mára garancia lett a feederhorgászatban

Az új By Döme TEAM FEEDER Pro Method botok kifejezetten a finom method horgászatra készültek. A progresszív akciónak köszönhetően a kisebb kosarakat is erőlködés nélkül, rendkívül pontosan dobhatjuk a kívánt távolságba, majd a hal megakasztása után a bot nyélből görbülve őrli fel annak erejét. A rendkívüli rugalmassága megalapozza, hogy szinte a végletekig finomíthassuk a végszereléket. Tökéletes partner a vékony előkék és a kisebb méretű horgok használatában. A bot gyűrűzését úgy terveztük, hogy a bot progresszív akcióját minél jobban kiszolgálja. A SiC gyűrűk könnyítettek, keretük pedig döntött, hogy minél hatékonyabban a betétbe irányítsák a kifutó zsinórt, ezzel is megkönnyítve a dobást és növelve a dobástávolságot.

A SiC gyűrűk könnyítettek, keretük pedig döntött, hogy minél hatékonyabban a betétbe irányítsák a kifutó zsinórt

A botcsalád minden tagja igényes kivitelű, modern, EVA bevonattal ellátott osztott nyelet kapott, amely tervezésénél nagy figyelmet fordítottunk ezek optimális hosszára. Ez a nyél-kialakítás nemcsak a további súlycsökkentést szolgálja, hanem a fárasztások alkalmával a csupasz nyélrész még közvetlenebb kontaktust biztosít a fárasztott hallal. E direkt kontaktus révén azonnal tudunk reagálni a menekülő hal minden agresszív kirohanására. Nem mellékes, hogy az EVA bevonatot könnyen tisztán is lehet tartani.

A botcsalád minden tagja igényes kivitelű, modern, EVA bevonattal ellátott osztott nyelet kapott
A nyél végére elegáns by Döme logó került

Érdemes megemlíteni az új, papucsos orsótartót is, ami a Döme Gábor nevével fémjelzett botokon most jelent meg először. Ez az orsótartó típus abszolút hézagmentes, precíz illeszkedést tesz lehetővé, valamint ergonomikus fogást biztosít.

A Pro Method botokra új, papucsos orsótartó került

Minden mérethez 3 különböző erősségű rezgőspicc jár. Ezek: Heavy (erős) Medium (közepes) Light (lágy), amelyek a speciális fényezésnek köszönhetően minden háttér előtt jól láthatóak.

Minden mérethez 3 különböző erősségű rezgőspicc jár
Light, Medium és Heavy jelzésűek a spiccek
A lágy spiccek nemcsak a kapások érzékelésében játszanak szerepet, de a könnyebb kosarakat sem húzzák el a fenékre érés helyétől, ami a methodozásnál kulcsfontosságú
A boton extraként helyet kapott egy új kialakítású fix horogbeakasztó fül is
A Pro Method Feeder botcsalád 6 különböző méretben: 3,0; 3,3; 3,5; 3,6; 3,8 és 3,9 méteres változatokban kerül forgalomba

Némi segítséget szeretnénk nyújtani a következő felsorolásban, hogy mindenki ki tudja választani a legmegfelelőbb méretet és erősséget:

Pro Method 300UL
Egy igazán különleges, leheletfinom bot. Ideális a kis tavak method horgászatához a legkisebb kosarak használata mellett. A 300UL dobósúlya 10-30 g, maximális dobótávolsága 40 méter. Ideális method kosár méret: 10-20 g.

Pro Method 330L
Ideális választás, ha rövid távra, de nagyobb testű halakra horgászunk. A 330L dobósúlya 15-40 g, maximális dobótávolsága 50 méter. Ideális method kosár méret: 15-20 g.

Pro Method 350ML
A megszokottól eltérő hosszúságú, lágyabb bot, amely a leggyakrabban használt kosármérethez ideális. A 350ML dobósúlya 20-50 g, maximális dobótávolsága 65 méter. Ideális method kosár méret: 20-30 g.

Pro Method 360M
Az igazi mindenes, a legnépszerűbb méret és karakter, ami minden helyzetben megállja a helyét. A 360M dobósúlya 25-70 g, maximális dobótávolsága: 75 méter. Ideális method kosár méret: 30-40 g.

Pro Method 380MH
Nem megszokott hossza ellenére az egyik favorit lehet ez a bot, mivel jóval nagyobb dobástávolság érhető el vele, miközben kellően lágy és rugalmas. A 380MH dobósúlya 30-90 g, maximális dobótávolsága 85 méter. Ideális method kosár méret: 30-45 g.

Pro Method 390H
A botcsalád legerősebb tagja, amely a távoli method horgászatokra és a nagytestű halakkal történő fárasztásokra termett. A 390H dobósúlya 40-100 g, maximális dobótávolsága 100 méter. Ideális method kosár méret: 40-60 g.

A sorozat legkülönlegesebb tagja a 350 cm-es változat
A 350-es Medium-light erősségű bot meglepően karcsú
A 350-es Pro Method Feeder botnak, ami a sorozat középső tagja, mindössze 184 gramm a tömege

Fotók: Nagy Gábor

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.