Fedezd fel a világot: Travel spinning!

Fedezd fel a világot: Travel spinning!

Mennyire jólesik egy fárasztó nap vagy mozgalmas munkahét után nyakunkba venni a közeli vadvizeket! Távol a zúgó város zajától kiszellőztethetjük a fejünket és frissítőként hat – még rövid időre is –, ha a természet pulzálásában elveszhetünk. Nem a hatalmas halakról és nem is a határok feszegetéséről szól ez a pár könnyed órácska. Szerencsére a felszerelések, kiváltképpen a pergető eszközök háza táján találhatunk olyan megoldásokat, melyek lehetővé teszik, hogy a fenti sorokat akár szó szerint értsük. Tényleg a lehető legkisebb csomaggal, a pergető horgászatot a legélvezhetőbb szintre emelő UL botokkal vehetjük nyakunkba a világot!

A legközelebbi település több kilométerre, se autózaj, se emberhang. Az efféle feeling tud úgy magába szippantani, hogy órákra leszek a rabja, észrevétlenül
Az új telós pergető botom összecsukva alig hosszabb a kis műcsalis táskámnál

Az autónk ülése alatt is elfér, szállíthatjuk a kalaptartón, vagy a szélvédő alatt a műszerfalon, sporttáskában, vagy a nadrágszíjba tűzve. Számtalan ötletet felsorolhatnék még, ahol az új ET. Wizard Tele Skill elfér, sőt észrevétlenül bújik meg, hogy aztán élesben olyat mutasson és akkora élménnyel vágjon fejbe, amilyennel a kétrészes, sokszoros árú UL finomságok sem.

Kettőszáztíz centis személyes kedvencem ceruza vékony blankkal és 155 gramm össztömeggel rendelkezik
Szállítási hossza mindössze 63 cm. A markolata integrált orsótartóval rendelkezik, mely rendkívül kézbe simuló

Az új, teleszkópos rendszerű Skill széria anyagszerkezete megegyezik a 2 részes kivitelével, megőrizve annak legpozitívabb tulajdonságait. Kellő gerince van a botnak, ami párosul a dobási súlytartományhoz illeszkedő érzékenységgel, mivel a kis csalik vezetéséhez és a kapás érzékeléséhez ez szükséges itt is.

Mintha akváriumban pergetnék, a víz nemcsak sekély, de kristálytiszta is. Az óvatosság fél siker, minden dobást jól meg kell gondolni!
Érdemes megfigyelni a környezetet, ha a rovarok alakját nehezen is tudjuk leutánozni…
… a színüket hűen imitálhatjuk, ami nagyban növelheti a kapások számát. Apró EV színkódú Mann’s twister 1 grammos micro jigen

A Tele Skill gerincét magas modulus számú (IM12-es) karbonszövet alkotja, ennek köszönhetően nemcsak könnyű, de rendkívül gyors és határozott is. Igazi érzékenységét a tömör tűspicc adja, melynek kettős szerep jut: a legkönnyebb, apró UL csalikat is messzire és pontosan lehet vele dobni, ugyanakkor a kapásokra késlekedés nélkül, villámgyorsan reagálhatunk a vékony, lágy monofil zsinórral is.

Nagyra értékelt csapósügér. 16-os monofilra lazán kötve a csali, hogy a lágy mozgást semmi, de semmi se mattolja

Kétféle dobósúly-tartományban és háromféle hosszúságban készül a Tele Skill. A 1,80 cm-es, 2-8 grammos pálca indítja a sort, és a 2,40 m-es, 5-20 grammos zárja, mellyel már wobblerrel balinra, vagy süllőre is horgászhatunk. A 2,10-es méret all roundnak tekinthető: sügér, domolykó és pisztráng UL csalikkal történő horgászatához ideális társ.

Legfogósabb wobblerem, a 3 grammos süllyedő Salmo Tiny mindegyik Tele Skillel kiválóan dobható és vezethető
A rövid, integrált nyél teszi tökéletesen jól és könnyen kezelhetővé a botot
Rövid, könnyű pálca, hatalmas erő. Sok kétrészes pergető bot megirigyelné ezt a parabolát
Élmény vele a horgászat minden pillanata. A sügérek vad kirohanását élményszerűen közvetíti az érzékeny bottest
Az igazi adrenalin-bombát akkor kapjuk, amikor mohos hátú domolykó csavarja le kezünkből a botot
Minden alkalommal horgászni indulunk, halakat keresünk, de valójában önmagunkat találjuk meg!

Akik jól megfigyelték a fotókat, azoknak feltűnhetett a meg nem nevezett kakukktojás, a Tele Skill bottal egy időben megjelenő pergető orsó újdonság, a Wizard Samurai Spin. Bizony, ő is megér egy misét, a következő cikket neki szentelem. Könnyű, finom futása mellett a még finomabb, precíz fékjét imádni fogjátok!

Forrás: Halmos Mihály

EnergoTeam