Feeder- és bojlis bot egyben, avagy a CARP EXPERT Double botok bemutatója

Feeder- és bojlis bot egyben, avagy a CARP EXPERT Double botok bemutatója

Talán elsőre meghökkentő lehet az a mondat, ami a címben szerepel: „feeder- és bojlis bot egyben”, pedig ez ma már kézzel fogható! Mielőtt felmerülne bennünk a kérdés, hogy mi ebben a nagy dolog, hiszen elég csak az utolsó tagot kicserélni és már kész is a másik típusú bot, be kell látni, ha valóban használható eszközt szeretnénk mindkét kategóriában, az ennél jóval komolyabb tervezést igényel, pláne akkor, ha valóban szép botgörbületet szeretnénk látni fárasztáskor...!

Napjainkban egyre többen válnak univerzális horgásszá, ami nem csoda, hiszen az Interneten található információáradat révén könnyen beletanulhatunk egy-egy módszerbe, legyen szó akár bojlizásról, akár finom feederbotos horgászatról. Ha pörgősebb horgászatra vágyunk, akkor elő kell venni a feederbotot és mellé ülve figyelhetjük a spicc minden rezdülését. Viszont ki ne vágyott volna úgy eltöltött órákra, amikor valóban a pihenésé a főszerep és nagyobb csalival, esetleg bojlival csalizva, elektromos kapásjelzőt beélesítve a botoktól távolabb pihenjük ki a mindennapok rohanását. Utóbbihoz ugye bojlis bot dukál és semmiképp sem hosszába fordított feederbot és elektromos kapásjelző, valamint hozzá a kutyanyelv a víz felett, ami már csak hab a tortán. Ugye ismerős a kép?

Feeder- és bojlis bot egyben? Igen, ez már elérhető!
Két különböző hosszban: 3 és 3,6 méteres kivitelben kaphatók

Sokan azonban nem engedhetik meg maguknak, hogy komplett felszerelést vásároljanak meg mindkét ágazathoz, az ő számukra jelent kiváló alternatívát a Carp Expert Double Tip botcsalád. Szeretne egy bot áráért kettőt? Akkor válassza a Carp Expert Double botját! A szériában 2 hosszúságot találunk, a kisebb 3 méteres, míg a hosszabb 3,6 méteres kivitel.

Carp Expert Junior Double Tip 3 m 3 Lbs

A 3 méteres változat „Junior” névre hallgat, amiből gondolhatunk akár gyerek felszerelésre is, de a bot ereje és kivitele alapján sokkal inkább a „kistestvér” jelző illik rá, látva a hosszabb változatot is.

A Junior változat 3 méteres hosszban kapható

A 3 méteres hossz ideális gyermekek számára, akik ezzel a mérettel könnyedén elboldogulnak, de ha megnézzük a 3 Lbs karakterisztikát, már sejthető, hogy nem „játék” felszerelésről van szó, pláne ha hozzávesszük a feeder tag heavy kivitelét.

A nyéltagot elsőre megvizsgálva, amikor kézbe veszi az ember, rögtön egy bojlis botra gondol. Ez nem is áll távol a valóságtól, hiszen a Double Tip botok váza egy 3 részes bojlis bot, ehhez kínál a gyártó egy - a bojlis harmadik tag helyére beilleszthető - feeder tagot, valamint az ebbe illeszkedő, 2 különböző érzékenységű spiccet.

A 2. tagra illeszthetők rá a bojlizáshoz és feederezéshez szükséges tagok is
Az orsótartó bármilyen méretű orsót stabilan tart

A bothossz ideális felszereléssé teszi minden olyan horgászatnál, ahol nem szükséges a 80-100 méter körüli dobótávolság, legyen szó álló- vagy folyóvízről, békés vagy épp rablóhalas módszerről. Rövid kivitele és nagy ereje tökéletes csónakos bottá lépteti elő a Carp Expert Double Tip botot, válasszuk akár a bojlis tagokat, akár nagy feeder kosarakat használva a heavy feeder spicceket.

Akár feeder, akár bojlis változatban használjuk a botot, egyaránt 272 grammot nyom
A nyél gumírozott fogórészt és igényes gravírozással ellátott fém végdugót kapott
Az átlagosnál nagyobb átmérőjű a gyűrűket kapott a feederspicc

A Carp Expert Junior Double Tip 3 m 3 Lbs bot paraméterei:

 • Hossz: 3 méter
 • Anyag: IM12 karbon
 • Gyűrűk száma/bojlis: 7
 • Gyűrűk száma/ feeder: 10
 • Feeder spiccek száma: 2
 • Keverőgyűrű belső átmérője: 27,85 mm
 • Bojlis akció: 3 Lbs
 • Feeder akció: Heavy

További információ a Carp Expert Junior Double Tip 3 m 3 Lbs botról: ugrás az áruházba

Carp Expert Double Tip 3,6 m 3 Lbs

A család hosszabb kivitelű tagja a 3,6 méteres változat, ami igazi nagyágyú! A Carp Expert Double Tip a pontyhorgászok egyik kedvence, ugyanis a két legnépszerűbb módszert egyesíti egy botban. Így nem kell rengeteg bottal partra mennünk, egyetlen modellel is megoldhatunk két módszert. A bot lényege a cserélhető első tagban rejlik, ugyanis a bojlis első tagot egy mozdulattal feederesre cserélhetjük. A 360 centiméteres 3 librás botból szinte azonnal egy kemény feederbotot kapunk, amivel hatalmas távolságok is elérhetőek. Erről árulkodik az óriási átmérőjű keverőgyűrű, valamint a heavy karakterisztika!

A Double Tip bot kapható 3,6 méteres változatban is
A 2. tagon található a keverőgyűrű, mely tekintélyes méretű

A bot IM12-es karbonból készült, ezért lehet ennyire karcsú és könnyű amellett, hogy a hihetetlen erejű. Ajánljuk minden olyan békéshal-horgásznak, akik egyaránt művelik a bojlizást és a feederezést.

A fontosabb adatok megtalálhatók a nyéltagon
A bothoz 2 spicc jár, melyek karbonból készültek

A Carp Expert Double Tip 3,6 m 3 Lbs bot paraméterei:

 • Hossz: 3,6 méter
 • Anyag: IM12 karbon
 • Gyűrűk száma/bojlis: 7
 • Gyűrűk száma/ feeder: 11
 • Feeder spiccek száma: 2
 • Keverőgyűrű belső átmérője: 37,92 mm
 • Bojlis akció: 3 Lbs
 • Feeder akció: Heavy

További információ a Carp Expert Double Tip 3,6 m 3 Lbs botról: ugrás az áruházba

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.