Hasznos kiegészítők feederes horgászoknak 2. rész

Hasznos kiegészítők feederes horgászoknak 2. rész

A feederbotos horgászat terjedésével mindennapossá váltak azok a versenyek, melyeken a rezgőspicces módszer szerelmesei mérik össze tudásukat és szerencséjüket. A magát kicsit is komolyan vevő versenyző semmit sem bíz a véletlenre. Egy átlagos pecára szükséges cuccnak a többszörösét kell magával hordani annak, aki fel akar készülni mindenre, hisz a siker a legtöbbször a jó alkalmazkodóképességen múlik. Az alábbi írásban a Team Nevis és a Carp Academy olyan kiegészítőit szeretném bemutatni, amelyek kifejezetten a versenyzők igényeit hivatottak kielégíteni, vagy csupán praktikusak lehetnek azoknak, akik fontos az igényesség és a rend!

Nevis csónakos táska

Egyik legegyszerűbb kialakítású táska a piacon, ám ez ne tántorítson el senkit! Egyetlen tárolóval rendelkezik, amiben tökéletesen lehet dobozokat tárolni és szállítani. Hihetetlen erős anyagból készült, ami ráadásul teljesen vízhatlan is. A táska alja merevített, ami elősegíti a stabilitást. Én olyan dobozokat tárolok benne, melyekben kedvenc etetőkosaraimat rendszerezem, így mindig a közelemben van. Mivel műanyag borítást kapott, a napfénynek is ellenáll, ezért én az előkezsinórjaimat is ebben tárolom.

A Nevis csónakos táska vízhatlan és erős anyagból készült, szinte mindennek ellenáll

Team Nevis csali hűtőtáska

Igényes megjelenésű merevített falú táska

A jó minőségű élő anyag a versenyeken kincset ér! Ezeket nem elég beszerezni, de frissen is kell tartanunk a forduló végéig. Ez a hűtőtáska pont akkora, hogy egynapi élő csalink belefér a jégakkukkal együtt. A tároló dobozok - melyek tartozékai a csomagnak - jó minőségű műanyagból készültek, nem törnek, nem deformálódnak. Télen is jó szolgálatot szokott nekem tenni ez a táska, hiszen a meleget ugyanúgy bent tartja, mint a hideget, és a néhány fokos vízben nincs is csábítóbb falat az izgő-mozgó lárváknál.

Belső kialakítása révén jól tartja a hőt
A táska tartozéka két jó minőségű fedeles műanyagdoboz

Carp Academy orsótartó táska

Ez a kis táska azoknak való, akik óvják, féltik az orsóikat. A bélelt tok megvédi drága műszerünket a szállítás közbeni esetleges sérülésektől. Jómagam felszerelve hordom a botjaimat, amelyeken az orsók biztonságban vannak a botzsákban. Tartalék orsót azonban majd minden esetben viszek magammal a kirándulásaimra vagy a többnapos versenyekre, amelyet biztonságban szeretnék tudni.

Szép kis táska, ami garantáltan megóvja orsónkat a külső hatásoktól
Közepes méretű orsók könnyedén beleférnek

Team Nevis match szerelékes táska

Impozáns méretű táska

Nehéz olyan szállítóeszközt találni, amelyben minden elfér, erős, kényelmesen fogható és még jól is néz ki. Ez a táska ilyen. Óriási méreteinek hála mindent elnyel, így szinte minden kiegészítőt egy csomagban tudunk szállítani. A nagy zsebében kényelmesen elférnek olyan durva, darabos eszközök, melyeket külön-külön macerás szállítani. A versenyláda „vasai”, alkatrészei pont ilyenek, így esetemben azok a nagy zseb aljában kapnak helyet. Az etetőtálcák is beleférnek úgy, hogy még a Nevis csónakos táskát is bele tudom préselni, így szinte mindenem belefér. Vízhatlan anyagának hála nem ázik be, így nem kell verseny közben azzal foglalkozni, hogy takargassuk, pakolgassuk.

Kiváló minőségű vízlepergetős anyagból készült a táska
A táska alján kényelmesen elférnek a láda tartozékai, vasai, sőt még egy etetőanyagos tálca is
A Nevis csónakos táska is elfér benne, így nem kell még egy kéz annak cipeléséhez

Az elülső, nyitott zsebbe a láda csalizó tálcái pont beleférnek, és egy extra méretű előketartó doboz is kényelmesen ide rakható. Az oldalsó két zseb kisebb méretű kiegészítőknek nyújt oltalmat. Vállpántja és fogantyúja is szivacsos, így még akkor is kényelmesen cipelhető, ha rendesen meg van pakolva.

A nyitott oldalzsebben a lapos kiegészítők tárolhatók, ráadásul egy pánttal rögzíthetőek, így nem fognak kiesni, ha véletlenül „fejre áll” a csomag

Nevis vászon keverőedények

A versenyeken az etetőanyag elkészítése, bekeverése mellett nagyon fontos annak tárolása is! A több órás megmérettetéseken a tartalék kaját minden esetben valami olyanban célszerű tárolni, ami megóvja azt a kiszáradástól. Erre a legpraktikusabbak ezek a vászon edények. Egyrészt kis helyen szállíthatók, másrészt szükség esetén alkalmasak keverésre is!

A Nevis vászon keverőedények praktikus kiegészítők
Kis mennyiségű etetőanyagot kényelmesen meg tudunk keverni ezekben az edényekben, ideális téli pecákhoz

Nevis csalizó tálca

A nagyméretű csalizó tálca a versenyláda nélkülözhetetlen kiegészítője

Ezt a terméket azoknak ajánlom, akik nem szeretnének vagyonokat elkölteni láda tartozékokra, vagy csak olyan tálcára vágynak, mely szinte bármilyen szék- vagy ládalábra rögzíthető. A nagyméretű, fekete, könnyű tálca nagyon praktikus, ha kényelemre vágyunk. Rögzítését a szétterpeszthető adapter teszi igazán egyszerűvé, ráadásul a gumibetétek segítségével bármilyen vastagságú lábra fel lehet rögzíteni.

Sokoldalúan használható ez az eszköz, mivel a rögzítő adapter többféle méretű lábra is felhelyezhető
A rögzítés melletti csavarral a tálca dőlésszögét tudjuk állítani

Mivel egy csavar segítségével bármilyen szögbe forgatható, hihetetlen könnyen vízszintesbe állíthatjuk, akkor is, ha mondjuk a székünk lábai nem függőlegesen állnak.

Az etetőtálca helyzete a kényelmes horgászat alapfeltétele

Nevis feeder kar

Multifunkcionális eszköz, melyre minden feederbotos horgásznak szüksége van

Ezt a feeder kart - hasonlóan a tálcához - olyan rögzítővel látták el, mely többféle méretű lábra is rögzíthető, legyen az versenyláda vagy székláb. Szinte minden rögzítési pozícióból be lehet állítani az optimális helyzetbe, mivel a dőlésszöget és a szár irányát is lehet állítani. A sok csavar és pluszrögzítés szerencsére nincs negatív hatással a stabilitásra. A szár teleszkóposan nyitható, így a szállítási hosszát majdnem képes duplájára növelni, így egész hosszúra ki lehet húzni a bottartó fejet.

A bot ideális szöget zár be a zsinórral

Nevis hajlított adapter

A „pipa” tökéletes hátsó bottartóként is funkcionálhat
Ha sikerült ideálisan elhelyezkedni, már csak idő kérdése, és megmozdul a spicc!

Versenyzői berkekben csak „pipának” nevezzük ezt a típusú kiegészítőt. Ahogy a feeder kart, úgy ezt is többféle keresztmetszetű lábra lehet rögzíteni, és természetesen saját tengelye körül állítható a bottartó, ami azt eredményezi, hogy bármilyen állású lábon be tudjuk állítani az optimális állást. A feeder karral olyan komplett bottartót kapunk, amely mindenhol megállja a helyét. Akár székre, fotelra, ládára szeretnénk rögzíteni, ezek a kiegészítők jó szolgálatot tesznek nekünk a vízparton, ezt garantálom!

Ha jól csináljuk a dolgunkat, akkor előbb-utóbb megtérül a befektetés!

Írta: Sipos Gábor

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.