Hasznos kiegészítők feederes horgászoknak 1. rész

Hasznos kiegészítők feederes horgászoknak 1. rész

A feederbotos horgászat nagyon sok aprócikkel, kellékkel jár. Ahhoz, hogy ne keveredjünk el ezek tengerében, tudnunk kell rendszerezni a holminkat. Ha ezt nem tesszük, akkor ellepnek minket a szétszórt horgok, az elhagyott ütközők vagy a megtört csövű etetőkosarak. Táskák, horgászdobozok, előketartók tömkelege vár ránk a horgászboltok polcain, mind megoldást kínálva nekünk. Mindenki más nézőpont alapján választ kiegészítőket magának, ám a legfontosabb szempontok szinte biztos megegyeznek. A tartósság, jó kinézet, praktikum, jó ár/érték arány - ezek mind olyan tulajdonságok, melyekkel a most bemutatásra kerülő termékek mind rendelkeznek, ráadásul kifejezetten nekünk, feedereseknek tervezték őket.

Nevis szerelékes láda

Nevezhetjük szerszámos ládának vagy horgászládának, a lényeg ugyanaz: arra szolgál, hogy mindenünk beleférjen, méghozzá úgy, hogy ne keveredjenek össze szükséges aprócikkeink. A Nevis szerelékes láda kitűnő azoknak, akik csak a legszükségesebbeket szeretnék magukkal vinni a vízpartra. Műanyag, éppen ezért nem ázik be, úgyhogy eső esetén sem nedvesednek át azok az apróságaink, melyek hajlamosak a rozsdásodásra.

Szerszámosláda a javából!

Szétnyitott állapotában harmonikaszerűen tárul elénk a hármas „polc”, ami alatt a nagy, osztatlan alsó rész található. Ebben a darabosabb cuccaink is elférnek. A tetőt egy bikaerős csat fogja össze a doboz aljával, biztosítva, hogy szállítás közben nehogy kinyíljon. Ha valaki még nagyobb biztonságra vágyik, a megfelelő helyre akár kisebb lakatot is tehet, a véletlen balesetek elkerülése végett.

Nyitott állapotban elénk tárul a hatalmas belső rész

Nevis 3 rekeszes előketartó doboz

Műanyag, tartós anyagból készült doboz

A Nevis előketartó doboz az egyik legpraktikusabb megoldás azok számára, akik nem szeretnek a vízparton horogkötéssel bajlódni. Leginkább azoknak a pontyhorgászoknak ajánljuk, akik szeretik a methodos horgászatot. A dobozba ugyanis pont az e technikához használatos 5-20 centis előkék férnek bele. A horog mindenhol szivacsba, míg a hurok egy kampósorba akasztható, így az előkecsere alig egy perc alatt elvégezhető.

Gyengébbek kedvéért jól láthatóvá tették a nyitógombot
Legyezőszerűen nyitható a doboz

Carp Academy szerelékes box

Minden kisgyerek álma egy amolyan kincsesláda, amibe a legértékesebb apróságaikat tehetik. Felnőtt férfiaknál sincs ez másként, főleg, ha horgász az ember. Ez a doboz az, amire a magukat komolyan vevő horgászok vágytak. A csomag tartalmaz 6 kicsi dobozkát, melyek belseje eltérő módon van felosztva, így különféle méretű aprócikket tárolhatunk bennük.

Ránézésre szimpla doboz…
… de kinyitva bizony tátva marad a szánk

A nagy doboz magában hordoz még egy profin kialakított előketartót is, amivel maradéktalanul lefedjük a feederezés szükségleteit. A legnagyobb dobozba - a maga 36 x 29 centis méretével és testre szabható elrendezésével - szinte bármennyi holmit belezsúfolhatunk, akár még etetőkosarakat is beletehetünk, hiszen elég erős, strapabíró műanyagból készült, bírni fogja a nagy ólmok ütődését is!

Carp Academy szerelékes asztal

A szerelékes asztalka jó kis találmány azoknak, akik szeretnek mindent a kezük ügyében tárolni horgászat közben is. Ez a négy állítható lábbal ellátott tálca tökéletes a szerelékes dobozok, de akár a személyes apróságok (telefon, pénztárca, horgászengedély, elemózsia) tárolására. Így még a székünkből sem kell kikelnünk, ha horgot szeretnénk kötni, vagy csupán a szendvicsünket megenni. A kényelmet a vízparton sem kell nélkülöznünk!

Stabil kis asztalka!
Szállításhoz össze lehet csukni, így kis helyet foglal

Carp Academy pontyozó szerelékes táska

El lehet felejteni a sok dülöngélő, összeroskadó vászonzsákot. Ennek a táskának minden oldala, de még a teteje is merevített, így tökéletesen megóvja tartalmát a külső hatásoktól. Hatalmas (45 x 30 cm) belső tere a legnagyobb szerelékes dobozokat is képes elnyelni. Erős anyagának köszönhetően, valamint tartós, kényelmes fogantyújának és vállpántjának hála nem nyűg a cipelése.

Hatalmas belső térrel rendelkezik ez a táska

Oldalzsebei is nagyok, ráadásul egyikben négy dipes üvegcse is helyet kapott, amelyek gumipánttal vannak rögzítve az óvatlan kiborulást megelőzendő. Ezek a pántok a szemben lévő zsebben is megvannak az üvegek nélkül, így azt testre szabhatjuk.

A táska egyik oldalzsebében négy dipes üvegcse is van

Az elülső zseb is szép nagy, kialakítása pedig olyan, hogy kinyitva sem esik ki belőle semmi. Zsinórok és egyéb, közepes méretű kiegészítők tárolására kiváló. A merevítésnek köszönhetően a táska alkalmas arra, hogy a tetejét amolyan csalizó vagy szerelő asztalnak használjuk.

A táska erős anyagból készült, garantáltan ellenáll mindennek

Carp Academy feeder szerelékes táska lábakkal

Szimpla oldaltáskának tűnik…
… míg meg nem fordítjuk!

Szándékosan maradt a sor végére, hiszen ez a táska ötvözi az eddig felsoroltakat. Első ránézésre egy aktatáskához hasonlít, ám megfordítva szemünk elé kerülnek a lábak, amelyeket lenyitva a táskát nem kell a földre tenni.

Végre egy táska, amit nem kell a sárba tenni!

Ez a tulajdonság jól jön, ha sárban vagy homokban kell helyet foglalnunk. A táskát kinyitva szemünk elé tárul a rendszerezés magasiskolája, de lássuk részletesen, mi kap helyet a tatyóban:

  • 6 db dipes dobozka a terület 1/4-ét foglalja el, míg a másik 1/4-et egy nagyobb tároló;
  • a táska másik fele két zárható kistáskát rejt, amelyekbe apróbb kiegészítőket tehetünk;

    Kis táskák a nagy táskán belül…

  • a táska fedelében van egy letépőzárazható előketartó szivacstábla, ami mellett egy amolyan tolltartó van, ebbe fűzőtűket és egyéb hasznos szerszámot tehetünk;
  • a fedélen lévő két pici zseb alatt két műanyag tároló rejtőzik, melybe a legkisebb kiegészítők kaphatnak helyet.

A letépőzárazható zsebben aprócikkes dobozok rejtőznek

Az csak hab a tortán, hogy a táska leszerelhető a tálcáról, így azt külön is használhatjuk. Egy szó, mint száz: ez a táska bővelkedik az ötletes megoldásokban.

Ha minden a helyén van, nincs más dolgunk, mint várni a kapást

Írta: Sipos Gábor

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.