Megérkeztek a Haldorádó versenyláda kiegészítők!

Megérkeztek a Haldorádó versenyláda kiegészítők!

A versenyhorgászok számára már-már nélkülözhetetlen kellékek és egyre több „hétköznapi” horgász is használ olyan kiegészítőket, melyeket fotelre vagy versenyláda lábára lehet rögzíteni. E praktikus eszközök kényelmesebbé teszik, illetve számos esetben megkönnyítik a horgászatot, így elérkezettnek láttuk az idejét, hogy a Haldorádó termékpalettát kibővítsük velük és saját elképzeléseink szerint alkossuk meg a termékeket. Ezek egy teljesen új, kiterjedt termékcsoportot képeznek, a soron következő írásban pedig összegyűjtöttük őket és mindazt, amit tudni érdemes róluk. Ismerd meg az újdonságainkat!

A Haldorádó termékek már így is nagyon széles szortimentben állnak a horgászok rendelkezésére, és most egy újabb szegmens is lefedésre került. Ez nem más, mint a versenyláda kiegészítők termékcsoportja. E horgászláda kiegészítőket 36 mm-es lábra optimalizáltuk, de jár hozzájuk 30, illetve 25 mm-es szűkítő betét is, így nemcsak versenyládákra, hanem székekre, régi típusú ládákra is felhelyezhetők! Mivel sokféle remek kiegészítő található meg a kínálatban, mindenki megtalálja azokat, amelyekkel igazán komfortos horgászállást tud magának „építeni”.

Az adapterek legfontosabb tulajdonsága a QR, azaz „quick release”, ami a gyors „szabadulást”, a villámgyors kioldást biztosítja. Lényegében nem kell az adaptereket minden alkalommal a lábra feltenni, majd onnan lerángatni. Elegendő csupán a fejrészt a kívánt helyen rögzíteni, majd a gyorscsatlakozót kipattintva az adapter törzse (érdemi része) abból könnyedén kivehető. A felhelyezés is ugyanilyen gyors és egyszerű, csak a lábrészen található csonkba kell betolni az adapter szárát, majd a gyorscsatlakozóval rögzíteni azt. Mindez biztonságos szállítást, rendkívül gyors és praktikus használatbavételt biztosít!

QR Feeder Arm Curved
Ez egy 1 ponton rögzíthető feeder kar, melynek a dőlésszöge is állítható. Természetesen teleszkópos (80 + 80 cm), így a bot hosszának megfelelően lehet állítani a kart. A feeder kar vége hajlított, a végén pedig egy gyorscsatlakozó található. Ez utóbbi szabvány menettel rendelkezik, így bármilyen bottartó fej beletekerhető. Nagyon stabil ez a bottartó kar, legyen szó állóvízi vagy akár folyóvízi pecáról, mindig stabil és biztonságos helyet biztosít horgászbotunknak.

Egypontos rögzítésű teleszkópos feeder kar
Egy gomb segítségével állítható…
… a kar dőlésszöge
A hajlított kar végén egy szabvány menettel ellátott gyorscsatlakozó található

QR Rod Rest Set
Ez a szett a tartalék botok biztonságos tárolását szolgálja. A kar teleszkópos, így a botok hosszától függően lehet állítani a két top szett tartó fej távolságát. A bottartót a láda lábára kell rögzíteni, majd fixálni a marokcsavar segítségével. Dőlésszöge is állítható, attól függően, hogyan szeretnénk tartalék botjainkat tárolni, illetve milyen lehetőségeket kínálnak a terepviszonyok. A szett tartalmazza a két, gyorscsatlakozóval rögzíthető top szett tartót is, valamint egy táskát is, amelyben az egész pakkot kényelmesen és biztonságosan lehet szállítani.

Ez a szett a tartalék botok biztonságos tárolását szolgálja
A top szett tartó fejeket gyorscsatlakozóba tekerhetjük bele
A kar dőlésszöge…
… és hossza is állítható
A szivacsos fejek dőlésszöge is állítható
Mindezt egy vászon táskában szállítjuk

QR Extension Tele Arm
Ez egy teleszkóposan állítható hátsó bottartó adapter, amelynek nem csak a hossza, de a magassága is növelhető, így bármilyen pózban is üljünk, tudjuk úgy állítani, hogy feederbotunk nyele kézre essen. Egy marokcsavar segítségével lehet fixálni. A teleszkópos kar végén egy gyorscsatlakozó található, így egy mozdulattal szét lehet szedni az adaptert. E gyorscsatlakozóba lehet beleilleszteni a függőleges kart, amelynek a magassága állítható és szintén egy marokcsavarral fixálható. A végén ennek is egy gyorscsatlakozó van, amelybe bármilyen bottartó fejet könnyedén bele lehet illeszteni. Hossza: 35-52 cm.

Teleszkóposan állítható hátsó bottartó adapter…
… melynek nemcsak a hossza, de a magassága is növelhető

Rod Attachment Arm
Ez egy hátsó bottartó, amelynek magassága állítható, így bármilyen pózban is üljünk a ládán, tudjuk úgy pozícionálni a bot nyelét, hogy kézre álljon bevágásnál. Marokcsavarral lehet fixálni. A bottartó kar végén gyorscsatlakozó található, így egy pillanat alatt összerakható és szétszedhető.

Ez egy hátsó bottartó, melynek magassága állítható
Minden adapterhez jár egy 30, illetve egy 25 mm-es lábra szűkítő betét

QR EVA Star Arm Curved (1 Head) 25 és 35 cm
Ez egy hajlított adapter, más néven „pipa”, amely EVA bevonatú, így nem tesz kárt a botban sem, ha azt véletlenül hozzáütjük. Tökéletesen megfelel hátsó bottartónak, esetleg merítőhálót tartó karnak. Igazából a felhasználási lehetőségei igen szélesek, mivel a végén egy szabvány menet van, amelybe bármilyen kiegészítő betekerhető. A lábra az ergonomikus marokcsavar segítségével lehet fixálni. Ahogy a többi Haldorádó QR adapter, ez is gyorscsatlakozóval van ellátva, így egy mozdulattal szétszedhető és összerakható. Elérhető 25, illetve 35 cm-es hosszban.

Ez az adapter kapható 25…
… valamint 35 cm-es hosszban

QR EVA Star Arm Curved 35 cm (2 Head)
Ez egy széleskörűen alkalmazható adapter. Akár hátsó bottartónak, akár első bottartónak is használjuk, biztonságban van a botunk, mert a puha EVA bevonat meggátolja, hogy véletlen hozzáverődések miatt kár keletkezzen a bottestben. Bevonata redős, így stabilan tartja a botot. A kar két „szarvval” van ellátva, amelyek végében szabvány csatlakozó található. Ezekbe bármilyen bottartó fej vagy más kiegészítő rögzíthető. Marokcsavarral lehet fixálni. Gyorscsatlakozóval rendelkezik, így egy pillanat alatt feltehető és levehető.

2 „szarvval” ellátott, EVA bevonatú kar…
… mely természetesen gyorscsatlakozóval rendelkezik

QR EVA Pro Arm Curved 35 cm (2 Head)
Hasonlóan az előző adapterhez, ez is széleskörűen alkalmazható. Akár hátsó bottartónak, akár első bottartónak is használjuk, biztonságban van a botunk, mert a puha EVA bevonat meggátolja, hogy véletlen hozzáverődések miatt kár keletkezzen a bottestben. A kar két „szarvval” van ellátva, amelyek végében szabvány csatlakozó található. Ezekbe bármilyen bottartó fej, vagy más kiegészítő rögzíthető. Marokcsavarral lehet fixálni. Gyorscsatlakozóval rendelkezik, így egy pillanat alatt feltehető és levehető.

A puha EVA bevonattal ellátott kar végeiben szabvány menet található

QR Feeder Rod Rest 20 és 30 cm
A QR Feeder Rod Rest egy feederbot tartó adapter, amelyet akár első, akár hátsó tartóként is lehet alkalmazni. Redőzött felülete stabilan tartja a botot. A kar végét úgy alakítottuk ki, hogy heves kapás estén a botot a hal ne tudja a vízbe rántani. Marokcsavarral lehet fixálni. Gyorscsatlakozóval rendelkezik, így egy pillanat alatt feltehető és levehető. Elérhető 20 és 30 cm-es változatban.

Kapható 20…
… valamint 30 cm-es változatban

QR EVA Star Rod Rest U
Ez egy széleskörűen használható „U” alakú bottartó adapter. Feederezésnél akár hátsó bottartóként is bevethető, de rakós bot tartóként is jól funkcionál. Ez utóbbi esetben az első lábra úgy kell egyet elhelyezni, hogy belefeküdjön a bot, a hátsó lábra pedig egy másik darabot úgy, hogy felülről megakassza a botot. Így egy mozdulattal kivehető és letehető a hosszú bot. EVA bevonatot kapott ez az adapter, így nem állhat fent az a veszély, hogy kárt tesz az értékes felszerelésben. Marokcsavarral lehet fixálni. Gyorscsatlakozóval rendelkezik, így egy pillanat alatt feltehető és levehető.

Feederezésnél és rakós botos horgászatnál is használható
Mint minden „QR” adapter, ez is egy mozdulattal levehető a lábról

QR Bowl Frame + Round Bowl 25 cm
Ez egy kézmosó tál és annak tartó adaptere. Az ergonomikus marokcsavar segítségével lehet fixálni az adaptert. A tálat tartó karimát a gyorscsatlakozó segítségével lehet felrögzíteni és egy másodperc alatt levenni. Jó szolgálatot tehet, ha horgászat közben kezet szeretnénk mosni, de nem szeretnénk hajolgatni. A kézmosó tálka 3 literes, átmérője 25 cm.

A praktikus kézmosó tálka a láda lábára rögzíthető
A keret gyorscsatlakozóval rendelkezik
A tálka mindig kéznél lesz

QR Accessory Arm Straight 10 és 20 cm
Ez egy egyenes száktartó kar, mely gyorscsatlakozóval rendelkezik, aminek köszönhetően a haltartót egy mozdulattal le lehet venni a láda lábáról, így a mérlegelés folyamatát jelentősen meg lehet gyorsítani. A szár végében szabványmenetes csatlakozó található, így tulajdonképpen bármilyen haltartó rögzítésére megfelelő. Egy marokcsavar segítségével lehet fixálni. 10 és 20 cm-es hosszban kapható.

Az egyenes száktartó kar kapható 10…
… illetve 20 cm-es hosszban is

QR Accessory Arm Curved 15 és 25 cm
Ez egy hajlított száktartó kar, mely gyorscsatlakozóval rendelkezik, aminek köszönhetően a haltartót egy mozdulattal le lehet venni a láda lábáról, így a mérlegelés folyamatát jelentősen meg lehet gyorsítani. A szár végében szabványmenetes csatlakozó található, így tulajdonképpen bármilyen haltartó rögzítésére megfelelő. Ez az adapter egyébként tökéletesen alkalmas hátsó bottartók, illetve más kiegészítők rögzítésére is. Egy marokcsavar segítségével lehet fixálni. 15 és 25 cm-es hosszban kapható.

A hajlított száktartó kar 15…
… valamint 25 cm-es hosszban kapható

QR Multi Fitting
Ez egy gyorscsatlakozó, amely azt a célt szolgálja, hogy a haltartót egy mozdulattal le lehessen venni a láda lábáról, így a mérlegelés folyamatát jelentősen meg lehet gyorsítani. A kiegészítő rögzítését egy marokcsavarral lehet gyorsan és stabilan megoldani. A gyorscsatlakozó egy szabvány méretű menettel ellátott „csonkkal” rögzül az adapterhez, és ezt egy egyszerű szorítóval lehet fixálni. A kiegészítő erős műanyagból készült, így tartós, ellenáll a külső behatásoknak.

Ennek az adapternek a segítségével egy mozdulattal le lehet venni a haltartót a láda lábáról

Star Arm Rest
Ez egy profi első bottartó fej, amely match- és feederbotos horgászatok során lehet remek kiegészítő. Vastag, puha anyagának köszönhetően nem tesz kárt a vékony, finom botokban sem. Redős kivitele stabilan tartja a botot, míg a normál és a hajlított végén is egy-egy labdaszerű, vastagított rész van. A hajlított kivitelezés miatt a hal nem tudja lerántani a botot még heves kapás esetén sem. Szabvány csatlakozóval rendelkezik, így mindenféle feeder karra vagy leszúró karóra felhelyezhető.

Profi bottartó fej, melyről a hal nem tudja lerántani a botot

Star Rod Rest Curved
A Star Rod Rest Curved egy 20 cm-es profi bottartó fej, amely egyaránt alkalmas első és hátsó bottartónak. Vastag, puha anyagának köszönhetően nem tesz kárt a vékony, finom botokban sem. Redős kivitele stabilan tartja a botot, míg a végein egy-egy labdaszerű vastagított rész van, amelyeknek köszönhetően a hal nem tudja lerántani a botot még heves kapás esetén sem. Szabvány csatlakozóval rendelkezik, így mindenféle feeder karra vagy leszúró karóra felhelyezhető.

Egyaránt alkalmas első és hátsó bottartónak

Inox Umbrella Drill 60 cm
Ez a segédeszköz nagyon hasznos olyan helyen, ahol a talaj nagyon kemény. Segítségével bármilyen talajba leszúrhatjuk ernyőnket. A hozzá adott rudat keresztbe beletesszük, és körkörös mozdulatokkal lefelé nyomva, pillanatok alatt a földbe tekerhetjük a menetes heggyel rendelkező ernyőtartót. 60 cm hosszú, ezáltal az ernyő stabilan fog állni. Anyaga rozsdamentes fém.

Segítségével a kemény talajba is leszúrhatjuk ernyőnket

Írta: Haldorádó Team

 

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.