Meleg csizmák a hideg időkre!

Meleg csizmák a hideg időkre!

Egy kényelmes, meleg horgászcsizma nem hiányozhat a horgászok öltözőszekrényéből. A hűvösebb, esős őszi időben egyre többen szeretnének az időjárásnak megfelelő lábbelit. Az anyagok fejlődésével elérkezett az idő, hogy a horgászcsizmára ne csak másodlagosan gondoljunk. A nehéz, ormótlan darabok viselése akár komolyabb fizikai megerőltetést is jelentett korábban a fokozott kényelmetlenség mellett, s mindez hatványozódott, ha a vízparti célhoz sokat kellett gyalogolni.

Az Energofish ruházati szakága felismerte e területen mutatkozó hiányosságokat. A szóba jöhető horgászbarát és pénztárcakímélő megoldási lehetőségeket összevetette a csizmákra vonatkozó legkülönfélébb igényekkel, melyből a magyarországi kínálat egyik legkényelmesebb és egyben legkönnyebb csizma családja született meg, az Energo Team Outdoor Equipments. Ezek a csizmák garantáltan minden kritériumnak maximálisan megfelelnek.

A legmagasabb szárral, egyben a legvastagabb anyaggal a -40 Celsius-fokig hordható Polar rendelkezik, majd a szárhossz, az anyagvastagság és talpmagasság csökkenésével az Eskimo (-30) következik, majd a Thermo (-20) zárja a sort

A gyártás során felhasznált speciális, habosított EVA anyag extrém könnyű, így akár a sok-sok kilométeres téli gyalogtúrák sem jelentenek megterhelést a csizma viselőjének. Mindhárom csizma esetében a talp vonalvezetése igazodik a talp síkjához, így rendkívül kényelmesre sikerült hangolni. A vastag, kellő tartással rendelkező bélésanyaggal úgy egészítik ki egymást, mintha a lábra öntötték volna.

Nem mindennapi lábbelik születtek, hogy a leghidegebb téli horgászatok vagy akár vadászatok alkalmával a legmagasabb komfortot kapjuk
Mindhárom típusnál a meleg bélésanyag tartását, elmozdulásának megakadályozását pontos méretezéssel szabott, bársonyszerű anyaggal oldották meg

A csizmák viselését, a kényelmet nagyban meghatározza a bélésanyag tulajdonsága. A lábak melegen tartásáról puha, de formaváltozásra képtelen filcszerű bélésanyaga gondoskodik, mely kivehető, így tökéletesen szellőztethető, könnyen tisztán tartható. Mivel formaváltozásra nem hajlamos, meggyűrődése teljességgel elkerülhető.

A csizmaszár legfelső pontjáig kiérő bélés melegen öleli körbe a vádlit, így teljességgel kizárja a hideg levegőt!

A gyártó adatai szerint, a Polár csizma -40 Celsiusig garantálja az optimális hőtartást. A trió legmagasabb szárral rendelkező lábbelije, így nemcsak a sarkköri hideg, de a vizes területek átszelése sem jelenthet neki akadályt. Társai között a legvastagabb talprésszel rendelkezik, így a biztonsággal befagyott állóvizek vastag jégpáncélján való ácsorgás is elviselhetővé válik.

Egy 45-ös 44-es Polar 45cm-es szárral rendelkezik!
Ekkora hosszúságú szár minden körülmény között garantálja a hideg elleni maximális védelmet!
Az Eskimo (jobbra) és a Thermo között is jól látható a felépítésbeli különbség

Az Eskimo finomabb vonalvezetése is sokakat meghódított már. Kényelme a Polaréval megegyező, vékonyabb talprésze és anyagvastagsága eredményezi azt, hogy tíz fokkal kisebb a hőtűrési mutatója a Polarhoz képest, tehát -30 fokig biztosított a komfortérzet.

Az Eskimo típus esetében is részletesen kidolgozott a külső és a belső

Társaihoz hasonlóan kényelmes, meleg viseletet biztosít az ET Outdoor Thermo névre keresztelt csizmája is. Visszafogott megjelenése az idősebb korosztály szimpátiáját is kiválthatja, bár az ízlésekkel nem lehet vitatkozni, reményeink szerint sokak figyelmét kelti fel kiváló tulajdonságaival.

Rövidebb szár, a Polarhoz képest vékonyabb talp jellemzi a Thermót, a meleget viszont remekül tarja, nagyon kényelmes, a magyarországi átlagos téli időjárás rajta sem foghat ki

Csizmáinknak a hideg idő mellett az sem jelent akadályt, ha a vízben állva kell tartósan horgászni, vagy sekély, pl. csizmaszárig érő vízfolyáson kell áthaladnunk. A talp rugalmassága könnyen veszi fel az aljzat egyenetlenségét, így mindenkor stabil helyzetben érezhetjük magunkat.

A kiváló külső kialakítás és a jól megtervezett belső alakítja ki a teljes összhatást
Az anyagválasztás és a talprész apró, de sűrűn elhelyezett kapaszkodói segítségével valósult meg a csúszásmentesítés. Nagyon jó szolgálatot fog tenni meredek vízpartokon, esetleg kövezéseken egyensúlyozva is!
A szélesített és magasított orr-rész lehetőséget biztosít a kényelmes viseletre a vastagabb lábfejjel rendelkezőknek is

Mindhárom csizma rendelkezik a sarokrészen egy levételt elősegítő megoldással. A csizmák formai kialakítása során szem előtt tartottuk azt, hogy a lehető legegyszerűbben, a legkényelmesebben tudjuk lehúzni a vizes, sok esetben sáros lábbeliket, akár anélkül, hogy kézzel hozzá kellene nyúlnunk!

A tervezéskor nem maradhatott el a levételt nagyban megkönnyítő kialakítás
Egyszerű, gyors és kényelmes megoldás
Széles, nagy stabilitást jelentő talpak!

A vastag, puha tapintású bélésanyag kiváló formatartó és hőtároló tulajdonságát már említettük. A megfelelő szigetelő tulajdonsággal és rugalmassággal rendelkező anyagok semmiben sem akadályozzák a mozgást, mégis tökéletesen tartják a meleget, védik a hidegre legérzékenyebb testrészünket, a lábat.

A kiváló bélésanyag a meleget jól tartja, de képes a szellőzésre is
Kiváló anyagminőség, igényes kidolgozással párosítva

Forrás: Halmos Mihály

(X)
EnergoTeam

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.