Pergető botjaink közül ajánljuk

Pergető botjaink közül ajánljuk

Nyakunkon az őszi pergető szezon! Ahogy a Haldorádó Horgászportál rendszeres látogatói már megszokhatták, a legfrissebb praktikák, újdonságok mellett mindig igyekszünk olyan aktualitásokat, időszakhoz kapcsolódó hasznos információkat és termékajánlatokat megosztani, melyek segíthetik mindazokat, akik épp akkor készülnek horgászni. Mai írásunk is e céllal született, ezúttal a pergető horgászbot kínálatunkból állítottunk össze egy repertoárt. Ha új bot vásárlásán töröd a fejed, tarts velünk, a következő sorokban biztosan megtalálod a kedvedre valót!

CORMORAN RayCor-X pergető botok
A Cormoran RayCor-X pergető botok egyesítik magukban a tökéletes csalivezetés, a pontos, távoli dobások és a gyors bevágások élményét. Mindez az ultragyors akciónak köszönhető. Nincs többé magára hagyott műcsali, amelynek a horgász nem érzi a mozgását, és a luft bevágásokat is el lehet felejteni. A RayCor-X botokkal, sebészi ügyességgel lehet a csalit vezetni, a rugalmas bottest pedig a másodperc törtrésze alatt felveszi a kontaktust a hallal. A horgászat valódi élményét garantálják ezek a botok!

A Cormoran RayCor-X pergető botok egyesítik magukban a tökéletes csalivezetés, a pontos, távoli dobások és a gyors bevágások élményét
Elegáns, modern dizájn jellemzi ezt a típust

Bővebb információ: ugrás az áruházba

BALZER Shirasu Mini Crank / Shad
A Balzer és a Japán Shirasu cég teszthorgászai kifejlesztettek egy mindenki számára elérhető árfekvésű, mégis magas minőségű pergető botszériát a Shirasu Rods-t. Anyaga IM8-as karbon, gyűrűzete titánium sic, markolata pedig osztott Duplon borítású. Az elegáns színű botfelületet rendkívül kemény, kopásálló Epoxy lakkréteg védi, számítva a horgászatok alatti erős igénybevételre. Normál szállítási hosszal, könnyű súllyal, profi orsótartóval egy rendkívüli botcsalád kedvező áron. Ha a botot kézbe vesszük, feltűnik gerincessége, könnyű súlya, gyors reakciója. Terhelés hatására felkeményedik, az egész bottest dolgozik, a fárasztás közben irányítani tudjuk vele a halunkat. IM8-as karbon anyaga lehetővé teszi az átlag feletti méretű halak kifogását is, emellett a csalink, műcsalink minden rezdülését és a halak legfinomabb kapását is tökéletesen érzékeljük. Monofil és fonott zsinórral egyaránt horgászhatjuk. A nyéltagon elhelyezett horog beakasztó fül nagy segítség a horgászatok során.

A Balzer Shirasu egy mindenki számára elérhető árfekvésű, mégis magas minőségű pergető botszéria

Bővebb információ: ugrás az áruházba

DAIWA Silver Creek Light Spin pergető botok
A Daiwa Silver Creek Light Spin szériája kifejezetten a kis műcsalikat és finom, érzékeny botokat kedvelő pergető horgászoknak készül. Ezek a botok olyan rugalmasak, hogy némi túlzással akár csomót is lehetne rájuk kötni, viszont szó sincs arról, hogy túlságosan lagymatag, „taknyos” lenne a karakterük. Említést érdemel a botok beültetett tömör karbon spicce, mely a vezetett műcsali legapróbb mozdulatait is közvetíti a horgász szám ára! Tökéletes mini gumihalakkal, twisterekkel való pergetéshez, illetve kis wobbleres, esetleg mini körforgós pecára is kiváló típus. A Silver Creek botok viszonylag rövid méretekkel készülnek, ezáltal ideálisak cserkelő módszerekhez, pl. zegzugos patakpecához.

A Daiwa Silver Creek Light Spin főbb jellemzői:

  • Prémium minőségű, high-modulus karbon bottest
  • Beültetett tömör karbon spicc
  • Titánium-oxid gyűrűk
  • Csupasz testű, úgynevezett „csontváz” orsótartó
  • Elegáns és minőségi osztott parafa nyél
 

A Daiwa Silver Creek Light Spin szériája kifejezetten a kis műcsalikat és finom, érzékeny botokat kedvelő pergető horgászoknak készül

Bővebb információ: ugrás az áruházba

L&K Proguide pergető botok
Kevés olyan horgászbot lehet a piacon, aminek a megjelenését ilyen hosszú és alapos előkészítő munka, teszthorgászatok sorozata előzte volna meg, mint az L&K Proguide széria tagjainak.  Lukácsi Béla, neves pergető horgász nevéhez fűződik mindez, ami sokat sejtető garancia az pálcák minőségére!
Honnan is kezdjük a bemutatást? Kezdjük az elejéről!
Igen az eleje, a spicc. Egyből szembetűnik, hogy a kezdő gyűrűk bandázsolása élénk citromsárga színt kapott. Ennek azért van jelentősége, mert szinte vonzza a tekintetet és jobban láthatjuk a botspicc rezdüléseit, legyen szó kapásról, vagy csak a fenéken lévő akadókról, egyéb információkról. Lejjebb haladva láthatjuk a kecses, egytalpas gyűrűsort, mely extra könnyű, ám mégis erős és kopásálló SIC betétekkel rendelkezik. Fonott zsinóros horgászathoz tökéletes. Nem koptatja a zsinórt és a zsinór sem koptatja a gyűrűket. Igen, leginkább vékony fonott zsinóros, vagy nanofil használatú pecákhoz ajánljuk, mivel ezek a kis nyúlással rendelkező zsinórok közvetítik legjobban a víz alatt történteket. Egyedül a light változat esetében ajánlunk monofil zsinórt is, mivel a könnyű és apró műcsalik, az érzékeny halak horgászata sok esetben megkívánja az átlátszó, leheletfinom zsinórok használatát. A különleges blank szinte a kezünkig vezeti a lenti rezdüléseket, így nem csak a spiccről, de a kezünkről is érezni fogjuk, mikor van hal a horgunkon.
Lejjebb érve egy csavaros orsótartót látunk, mely stabilan tartja a hozzá illő orsókat. A nyél vége felé haladva látjuk, hogy osztott nyéllel van dolgunk. Modern, de mégis kényelmes fogást biztosít és a súlyelosztást is megfelelően szolgálja.
A négyféle változatot a dobósúlya és az erőssége különbözteti meg. Ezek jól látszanak a nyél színezetén és a tok szélének varrásán is.

Fehér szín – Light akció
- Dobósúly: 2-10 g
- Ajánlott orsóméret: 1000-es

Zöld szín – Medium-Light akció
- Dobósúly: 5-17 g
- Ajánlott orsóméret: 2000-3000

Sárga szín – Medium akció
- Dobósúly: 10-28 g
- Ajánlott orsóméret: 3000-4000

Piros szín – Heavy akció
- Dobósúly: 14-42 g
- Ajánlott orsóméret: 4000-es

Négy fantasztikus horgászbot egy cél érdekében. Hogy örömmel és eredményesen tölthessük el szabadidőnket a vízparton! Kedvező ára miatt nem csak a profi pergetők számára elérhető. Bárki belekóstolhat ezen módszer izgalmaiba, ha kezében egy L&K Proguide horgászbot van.

Az L&K Proguide pergető botok a 2018-as év bomba újdonságai! Ezek között bárki megtalálhatja a számára legoptimálisabb karakterű botot!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

SHIMANO Beast Master EX Spinning 210XHP
Ez a botszéria a SHIMANO egyik eladási sikertörténete. A Beast Master koncepció alapjaiban rengette meg a botpiacot. Az eredeti botanyag egyetlen hátránya a fajsúlya volt, amely egy kicsit nagyobb volt a hagyományos szénszálénál, igaz sokkal ellenállóbb és erősebb volt annál. A bioszálak felfedezésével az új Beast Master széria túllépett ezen a problémán és megalkották a törhetetlen, de mégis könnyű horgászbotokat.
Az új, EX szériás bot rendkívül gyors, de nem csak megtartotta, hanem növelte az előző sorozatra jellemző hihetetlen erőt és rugalmasságot. Az új bot még karcsúbb, mérhetően vékonyabb és könnyebb lett, melynek köszönhetően az egész napos pergetés során sem fárad el kezünk. Hogyan tudták ez elérni? A dupla talpú gyűrűket speciális, kiváló minőségű, egytalpú, rendkívül szilárd SIC gyűrűkre cserélték, amely így sokkal jobb akciót, még gyorsabb reagálást biztosít a botnak! A parafa nyél is új kiképzést kapott, amely így még kézreállóbb és esztétikusabb. Feltűnő az újonnan fejlesztett csúszásmentes réteggel ellátott orsószorító is, amely még nedves kézzel is könnyedén szabályozható. A Shimano apró, de határozott lépésekkel nem vitás, hogy egy kiváló botját még jobbá tette.

A Beast Master EX Spin a mai modern kornak megfelelő újítások alkalmazásával, bioszállal erősített XT60 karbonból gyártott pergető bot
Új fejlesztésű, csúszásmentes réteggel ellátott orsószorító, mely nem csak praktikus, hanem igazán esztétikus is...
...és nem utolsó sorban kényelmes fogást tesz lehetővé

Bővebb információ: ugrás az áruházba

SHIMANO Technium Spinning
Az új Technium sorozat első ránézésre csodálatos színeivel fogja meg az embert. Annak ellenére, hogy a vásárlásnál a bot használhatósága a fő szempont, a modern design mindenképp előnyös tulajdonság. A Technium blankja XT200-as karbonból készült, mely rendkívül erős, emellett igen könnyű bottestet eredményezett. Gyors akciójú botok, melyek bármilyen pergető technikához alkalmasak lehetnek. Fuji Alconite gyűrűsor, EVA markolat és Fuji orsótartó emeli az alapból minőségi blank fényét. Ennek a modellnek a szállítási hossza 162 cm, súlya pedig mindössze 95 gramm.

A Technium egy gyors akciójú bot, mely bármilyen pergető technikához alkalmas lehet

Bővebb információ: ugrás az áruházba

DAIWA Ninja Spin pergető botok
A Daiwa Ninja pergető botok a névadó széria orsóihoz hasonlóan nemcsak külsőleg keltik egy kiváló felszerelés érzetét, hanem teljesítményben is új szintre emelik árkategóriájukat. Ezeket a pálcákat úgy tervezték, hogy tökéletes használati élményt nyújtsanak, emellett univerzálisan bevethetők legyenek minden körülmény esetén. A vékony és rendkívül rugalmas High-Modulus karbon blank könnyűvé, kiegyensúlyozottá és kezessé teszi a botot, valamint optimális kontaktust biztosít a vezetett csalival. Ez a típus egyaránt ideális gumihalas, twisteres, wobbleres, támolygó villantós és körforgó villantós pergetésre is. Mérettől függetlenül jellemző a „Ninjákra”, hogy a nyéltagban jókora erőtartalék lakozik, így fárasztáskor a kritikus pillanatokban is magabiztosan fel tudjuk venni a hallal a küzdelmet.

A Daiwa Ninja botok főbb jellemzői:

  • High Modulus karbon alapanyag
  • Karcsú és könnyű blank konstrukció
  • Brading-X nyéltag
  • Alumínium-oxid betétes gyűrűk
  • Igényes szállítózsák tartozék
 

A Daiwa Ninja pergető botok nemcsak külsőleg keltik egy kiváló felszerelés érzetét, hanem teljesítményben is új szintre emelik árkategóriájukat

Bővebb információ: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Bokor Spin pergető botok
Miket várunk el egy jó pergető bottól? A műcsalit pontosan, néha hosszan dobnunk, vezetnünk és érzékelnünk kell. Ezek után pedig a hal rávágásának érzékelése, a hatékony bevágás és a fárasztás magabiztos teljesítése az, amit kívánunk egy jó bottól. A Bokor Spin szériához a bottesteket ennek figyelembevételével választották. A korszerű alapanyag a gyorsaság, az azonnali közvetítés kulcsa. Gerincesek, tehát erősek, gyorsak, ám ehhez képest könnyűek ezek a pálcák. A gerinces gyorsaság, a rugalmas erő a halak megakasztásának és sikeres kifárasztásának a záloga. Gondoljunk csak arra, milyen csontos egy csukának vagy süllőnek a szája, de a harcsát is említhetjük. A kemény csontlemezek közé túl könnyed, bepuhuló bottal a horgot rendesen beakasztani lehetetlen. Nagyon sok ragadozó a horgok gyenge akadása miatt szabadul meg a műcsalitól. A siker szempontjából döntő az optimális bevágás. A botok sűrűnek mondható gyűrűzése végigfut a testen, így a zsinórtól kapott terhelés a botot sok ponton éri, szinte egyben dolgoztatja. A bot markolati része biztos fogású, az orsórögzítés, a két bottag illesztése is erőt sugárzó.
A 232 cm hosszúságú pergető bot partról és csónakból egyaránt jól használható. A 10-30 gramm dobósúly inkább az alkalmazható műcsalik méretét, mintsem a bot teljesítőképességét mutatja. A közepesebb méretű körforgókat, támolygó villantókat, intenzívebb veretésű wobblereket is jól érzékelhetően vezethetjük vele. A bothoz a 2500-3000-es méretű orsó, 15-17-es fonott zsinórral ajánlható. Csukapergetésre, wobbleres és plasztikos süllőzésre, balinozásra egyaránt jó választás.
A 272 cm-es bot 15-40 gramm dobósúllyal a közepes és nehezebb műcsalikkal történő parti pergetéshez nagyszerűen megfelel. Közepes méretű orsóval, 17-20-as fonott zsinórral használhatjuk. A nagy csukákat rejtő vizeken is megbízható társunk lehet. Kapitális süllőket, váratlanul érkező harcsákat is biztonsággal fáraszthatunk vele. Könnyen kivitelezhető, hosszú dobásokkal eredményesen balinozhatunk a segítségével.

Bokor Károly neve és hatalmas szakmai tapasztalattára a garancia a Bokor Spin pergető botok minőségére!
Alulról szorítható, remekül kézre álló orsótartó
Igényes kivitelezés és dizájn jellemzi a botok minden részletét

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

NEVIS Fullback Spin pergető botok
A könnyű pergetés egyre népszerűbb műfajjá válik hazánkban, egyre több horgász ismeri fel az ebben rejlő kiváló lehetőségeket. Noha ez a technika rendkívüli eredményes lehet, és gyönyörű halakhoz segítheti hozzá horgászokat, a hatékonyságához speciális botok is szükségesek, mivel a csalik súlya jóval kisebb a megszokottnál. Ezeket a műcsalikat kell a lehetőségekhez képest messzire eldobni, majd finoman prezentálni a ragadozók számára. Ehhez tökéletes alternatívákat kínál a NEVIS Fullback névre keresztelt szériája, mely a cég kínálatának legfinomabb és legjobb minőségű darabjait vonultatja fel. Ezek a botok első látásra is igazán megnyerőek, igényes, osztott nyeles kialakításúak. A botok átmérője hihetetlenül kicsi, ennek ellenére a karakterük nem túl puha, sőt, komoly erőtartalékok jellemzik a különböző méreteket. Legyen szó bármelyik típusról, egyszerre található meg benne az a kellemes összhang, amivel egy jó pergető bot visszaadja a műcsalink legapróbb mozgását is, de emellett elég gerinces ahhoz, hogy tökéletesen tudjuk kontrollálni vele a menekülő halat fárasztáskor.

A Nevis Fullback névre keresztelt szériája a cég kínálatának legfinomabb és legjobb minőségű darabjait vonultatja fel

Bővebb információ: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Wizard ASP Spin pergető botok
Megérkezett a Wizard ASP orsó társa, az Energoteam Wizard ASP Spin pergető horgászbot! A legfontosabb tulajdonsága, hogy 3 féle méretben készül, melyből a leghosszabb 3 méteres. Gyakorlott horgászok mondhatják, hogy minek ilyen hosszú, hiszen nem lehet vele nagyobbat dobni, mint egy 2,4 méteres bottal. A válasz ebben az esetben az, hogy az átlagos, vastag és viszonylag nehéz botokkal nem lehet nagyobbat dobni, mert nem tudunk kellő lendületet és dinamizmust vinni a dobásba. A Wizard ASP viszont egy nagyon vékony és könnyű horgászbot, amivel biztosan messzebbre dobunk egy rövidebb horgászbotnál. Az orsótartó felett 10 mm-es vastagsággal rendelkezik a 2,4 méteres változat. És mint tudjuk, a balinokhoz nagy dobás kell. Megérzik, ha rájuk vadászunk és távolabb húzódnak a veszélyes zónától. De mi métereket nyertünk, és máris köztük landol a műcsali, mely esetünkben lehet egy Salmo Wave. Ezzel a kombóval és egy ASP orsóval nincs elérhetetlen távolság és hal. Főzsinórnak mehet a leheletvékony fonott. SiC gyűrűsor biztosítja a zökkenőmentes kifutást. Gerinces, feszes bot, mellyel a távoli bevágások is biztosan ülnek. Mindenkinek ajánljuk, aki balinra horgászik, legyen kezdő, haladó vagy profi. Emellett természetesen bármelyik ragadozóhalunk horgászatára kiválóan alkalmas.

A Wizard ASP egy nagyon vékony, könnyű és feszes horgászbot, melyet kimondottan a pergető balinhorgászat sajátosságaihoz fejlesztettek

Bővebb információ: ugrás az áruházba

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.