Professzionális Rapala wobblerek - olcsóbban, mint valaha!!!

Professzionális Rapala wobblerek - olcsóbban, mint valaha!!!

A Rapala olyan szinten egybeforrt a wobbleres pergetéssel, hogy nagyon sokan a wobbler nevet egy az egyben a Rapalával azonosítják. Ez nem is csoda, hiszen a tradicionális műcsali gyártásának története 1936-tól íródik! Jól látják, csaknem 80 éve készült el az első Rapala műcsali, a mai Original elődje, tehát volt idő rá, hogy beivódjon a horgászok tudatába ez a kiváló márka! A Haldorádó egyedi beszerzésének köszönhetően olyan áron kínálja ezeket a profi wobblereket, amilyen áron még talán soha nem voltak elérhetőek ezek a csalicsodák.

Mielőtt részletesen bemutatnánk az akciós wobblerek kínálatát, érdemes néhány sort írni a Rapala és az azt megalkotó Lauri Rapala történetéről.

A Rapala története

Lauri Rapala 1905-ben született Közép-Finnországban. A későbbi wobblerfaragó nevét véletlenül kapta, mert az anyakönyvet kitöltő lelkész az anya vezetékneve, a Saarinen helyett annak a településnek a nevét jegyezte be, ahonnan a jövevények érkeztek, így lett Rapala… Ez a szó finnül sarat jelent.

Lauri 1928-ban megházasodott, egy szegény cselédlányt, Elma Lapparent vette feleségül. Ebben az időben télen favágóként, nyáron pedig gazdálkodók segédjeként vagy halászként dolgozott. A fogást a közeli piacon értékesítette. Három darab átlagos súlyú (8 fontos) pisztráng annyi pénzt hozott a konyhára, mint a közeli gyárban kétheti munkabér.

Lauri Rapala 1936-ban alkotta meg első műcsaliját

Lauri sok időt töltött a vízen, és közben a természet összefüggéseit figyelte. Észrevette, hogy a ragadozók elsősorban a vergődő, sérült vagy rendellenesen mozgó halakat támadják meg. Ez a megfigyelés meghatározó jelentőségű volt Lauri további életére. Elkezdett barkácsolni, faragni, és végül testet öltött az első műcsali. Ekkor 1936-ot írtak. A fakéregből készült halacskát fényes fóliával és használt filmnegatívból készített védőréteggel borította be. Az így elkészült csalit vontatással keltette életre. Fiai, Risto és Ensio elmondása alapján apjuk néha közel 300 kg (!) halat is fogott vele naponta. 1939-ben apjuk bevonult katonának, ahol továbbra is hű maradt a horgászathoz. Egy rögtönzött horgászverseny során 78 darab halat fogott, míg katonatársai dinamittal kevesebbet tudtak „fogni”.

A fakéregből készült halacskát fényes fóliával és használt filmnegatívból készített védőréteggel borította be

A második világháború után beindult a családi vállalkozás. A műcsali híre egyre jobban terjedt a környéken. Lauri megtanította felcseperedett fiait is a Rapala csalik készítésére. Risto így emlékezik meg erről: „Amellett, hogy (a műcsali gyártás) munkát biztosított nekünk, összetartotta a családot és az élet nagy dolgait is megtanította nekünk, különösen a becsületes és kemény munka értékét”. Sok éven keresztül a Rapala wobblereket kézzel készült dobozokban árulták, amelyet Elma készített.

Pergetéshez műcsali visszautasíthatatlan áron

Számos Rapala wobblert kínálunk most visszautasíthatatlan áron

Rapala Magnum Floater wobbler

A Rapala Magnum wobblert kifejezetten a nagy halak horgászatára tervezték, és számos horgász világrekordot tart. Erős, masszív felépítésű, balsafából készült úszó wobbler, mely szuper erős Perma Steel rozsdamentes horoggal és kulcskarikával van szerelve. Bevontatáskor egyenesen és jól halad még igazán nagy sebesség mellett is.

Kifejezetten a nagy halak horgászatára tervezték
4 színben és 14 cm-es méretben kaphatók

Bővebb információ a Rapala Magnum Floater wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala Barra Magnum wobbler

Az úszó Magnum Floater továbbfejlesztett, mélyebb vízrétegekben járó változata. Nagyobb súlyát a magasabb sűrűségű, nehezebb és ellenállóbb abachi fának köszönheti. Súlyának köszönhetően nagyobb és pontosabb dobás érhető el vele, mint felszíni típusával. Hosszabb terelőlemezének és speciális anyagszerkezetének köszönhetően sokkal mélyebbre tör, mint más, azonos méretű Magnum. Erős, rozsdamentes horoggal és kulcskarikával van szerelve, így édesvízben és tengervízben egyaránt használható.

Súlyának köszönhetően nagyobb és pontosabb dobás érhető el vele, mint felszíni típusával

Bővebb információ a Rapala Barra Magnum wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala CountDown Magnum wobbler

A világ első számú wobblere a világ összes vizében. Robusztus felépítésű, balsafából készült süllyedő wobbler, amit ellenőrzött süllyedésével a vízoszlop bármely rétegében vezethetünk. Korrózióálló fém terelőlemeze és erős szerkezete miatt túlél minden drasztikus támadást. Szuper erős Perma Steel rozsdamentes horoggal és kulcskarikával van szerelve.

A világ első számú wobblere a világ összes vizében

Bővebb információ a Rapala CountDown Magnum wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala CountDown Jointed wobbler

A Rapala CDJ wobbler már több éve a pergető horgászok legféltettebb kincse. Utolsó információnk szerint 2004 óta egészen mostanáig egyáltalán nem gyártotta a finn cég. A CDJ 9 és a CDJ 11 legendásan hatékony csali süllőre, harcsára! Érdemes élni a lehetőséggel, ki tudja mikor lesz megint!

Ez a wobbler legendásan hatékony csali süllőre, harcsára

Bővebb információ a Rapala CountDown Jointed wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala Flat Rap wobbler

A Flat Rap korábbi, régi sikeres Rapala modellek kiváló tulajdonságait és néhány újítást ötvözve egy teljesen új formát jelenít meg. A balsafa testű wobbler a méretéhez képest jóval nagyobb rezgéskeltésre képes lapos oldalának köszönhetően. Fekete nikkel VMC horoggal szerelt, mely akasztáskor biztosítja a jó akadást és erős tartást ad a fárasztáskor.

A Flat Rap a régi sikeres Rapala modellek kiváló tulajdonságait és néhány újítást ötvözve egy teljesen új formát jelenít meg
3 színben és két méretben kapható akciós áron ez a sikeres műcsali

Bővebb információ a Rapala Flat Rap wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala Max Rap wobbler

Sekély vízi és felszín közeli horgászatra tervezett, optimális aerodinamikájú és nagy teherbírású, műanyag testű wobbler. Beépített MaxCast rendszerének köszönhetően lehetővé válnak vele nagy távolságú pontos dobások. Spark Point hegykialakítású VMC horoggal van szerelve.

A Max Rap sekély vízi és felszín közeli horgászatra tervezett műanyag testű wobbler

Bővebb információ a Rapala Max Rap wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala Trolls-To Minnow

Az úszásból könnyedén mélyre törő balsafa wobbler speciális, hosszú terelőlapja segítségével gyorsan eléri a kívánt mélységet. A lapos oldalfelülete által keltett rezgéseket a testbe épített csörgőkamrák még jobban felerősítik. Ellenállhatatlan műcsali a mélyebb vizekben. Ez a felúszó wobbler fekete nikkel VMC horoggal szerelt.

Ellenállhatatlan műcsali a mélyebb vizekben

Bővebb információ a Rapala Trolls-To Minnow wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala X-Rap Saltwater

Az SXR az X-Rap tengervízi változata, és minden extrém X-Rap tulajdonsággal rendelkezik. Ez a típus is természetes és élethű színekkel utánozza a csalihalakat. Különleges fém alkatrészeinek köszönhetően a sós tengervízben is lehet használni. Szuper erős, rozsdamentes Perma Steel 3X acél horoggal és kulcskarikával van szerelve.

Az X-Rap tengervízi változata
Ebből a színválasztékból mindenki megtalálhatja a neki tetszőt

Bővebb információ a Rapala X-Rap Saltwater wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala X-Rap Shad

A Rapala ebben a wobblerben átadja az X-Rap erőt a klasszikus Shallow Shad Rap formának. Ez az úszó wobbler minden X-Rap tulajdonsággal rendelkezik. Beépített távdobó mechanizmusa és profilja is azt szolgálja, hogy akár még széllel szemben is könnyen el lehessen dobni. A pikkelyminta az élő csalit utánozza a legapróbb részletekig. A belső csörgő rendszere további vonzó hatást biztosít, míg 3D holografikus szemei az élő csali tökéletes illúzióját kelti. A hátsó horgán lévő farok teljesen életszerűvé teszi, melynek a ragadozók nem tudnak ellenállni. Fekete nikkel VMC Pyramid Point horgokkal van szerelve.

A pikkelyminta az élő csalit utánozza a legapróbb részletekig
A legnépszerűbb színek érhetők el akciós áron

Bővebb információ a Rapala X-Rap Shad wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala Jointed

Az Original wobblerek kétrészes változata, mely szintén balsafából készül. Csuklós kialakításának köszönhetően igen élénk, intenzív mozgású úszó műcsali. Az elsősorban felszíni horgászatra kifejlesztett wobbler tekergő mozgása rendkívül figyelemfelkeltő. A 13 cm-es változata kicsit nehezebb, ellenállóbb abachi fából készül, emellett speciális terelőlemezzel és szuper erős Perma Steel rozsdamentes horoggal van szerelve, így édesvízben és tengervízben is használható.

Az elsősorban felszíni horgászatra kifejlesztett wobbler tekergő mozgása rendkívül figyelemfelkeltő
Édesvízben és tengervízben is használhatók ezek a wobblerek

Bővebb információ a Rapala Jointed wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala Clackin’ Minnow wobbler

Ez a lassan süllyedő wobbler minnow stílusú - küsz formájú - testtel rendelkezik, ami a jellegzetes, Rapala ,,sérült kishal” mozgást biztosítja. A nagyszerű csalinak egyedülálló hangja és lüktetése van, melyet a műcsali oldalán látható Clackin’ csörgő hangkamra kelt. Kemény X-mintás felület és holografikus szem jellemzi. VMC fekete nikkel első és VMC SureSet Flash, tollal ellátott hátsó horoggal van szerelve.

A jellegzetes, Rapala ,,sérült kishal” mozgásra képes
A nagyszerű csalinak egyedülálló hangja és lüktetése van, melyet a műcsali oldalán látható Clackin’ csörgő hangkamra kelt

Bővebb információ a Rapala Clackin’ Minnow wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala Glass Fat Rap

A régi, zömök testű, úszó Fat Rap műanyag, csörgős változata. Mélyre törő, robosztus terelőlapkája megvédi a műcsalit minden víz alatti sziklától vagy farönktől. A prizmaszerűen áttetsző test speciális hatást kelt, ahogy összegyűjti és visszaveri a környezet fényeit. Fekete nikkel VMC Pyramid Point horoggal van szerelve.

A prizmaszerűen áttetsző test speciális hatást kelt, ahogy összegyűjti és visszaveri a környezet fényeit

Bővebb információ a Rapala Glass Fat Rap wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala Glass Shad Rap

A Glass Shad Rap wobbler a legendás Shad Rap továbbfejlesztett, lebegő változata. Öntött műanyag teste csörgő golyókat, valamint holografikus fóliabetéteket rejt. A különleges, prizmaszerű test felveszi környezete színeit és fényeit, majd visszaveri azokat, így mindig optimálisan illeszkedik környezetéhez. Távdobó rendszerének köszönhetően még szeles időjárási körülmények között is jól dobható, a Shad Rap wobbler méltó továbbfejlesztése. Szuper hegyes fekete nikkel VMC horoggal van szerelve.

Távdobó rendszerének köszönhetően még szeles időjárási körülmények között is jól dobható

Bővebb információ a Rapala Glass Shad Rap wobblerről: ugrás az áruházba

Rapala Minnow Rap

A Minnow Rap egy balsafából készített úszó wobbler. Új alakjával és könnyű testével a klasszikus Shad Rap mozgásra képes, támadásra ingerelve ezzel a ragadozó halakat. Hosszú terelőlemeze miatt a mélyebb vízrétegeket lehet vele meghorgászni.

A minnow formák a tradicionális, legelső wobblereket idézik, de mindmáig kiválóak

Bővebb információ a Rapala Minnow Rap wobblerről: ugrás az áruházba

Újabb érv, ami miatt érdemes minden nap a Haldorádót látogatni!!! Ne késlekedj, mert a készletek végesek!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.