Shimano pergető orsók aktuális kínálata a Haldorádón

Shimano pergető orsók aktuális kínálata a Haldorádón

Kétség sem férhet ahhoz, hogy ha minőségi pergető orsóról van szó, nagyon sok horgász fordul bizalommal a Shimano termékek felé. Erre meg is van az okuk, hiszen a japán cég remekművei évtizedek óta bizonyítják, hogy igazán életrevalók, strapabírók, precizitásuk pedig egyenesen a legjobbak közé emeli őket. Akár egy alap kategóriájú Shimano orsót kézbe véve is azonnal érezhető, hogy az eszköz gondos munka végeredménye, és nem egy szezonra tervezték! Kattints az írásra, és megismerkedhetsz áruházunk aktuális kínálatával!

SHIMANO Stella C3000FJ
Ez a remekmű egyaránt használható édesvízi és tengeri horgászatok során. A SHIMANO Stella FJ a legújabb technológiai újításoknak köszönhetően biztosítja a maximális szilárdságot és tartósságot, és nem utolsósorban az élvezetes, megbízható használhatóságot. Az orsó, tökéletesen sima és precíz futását a Micro Module II és a Silent Drive technológia új fejlesztése sosem látott szintre emelte. A 12+1 S ARB csapágy annyira „”légiessé”, könnyűvé teszi az orsó működtetését, hogy a minden figyelmünket a csali vezetésre tudjuk irányítani. A Stella FJ felülete simább lett, és teljesen víz lepergető. A különleges védelmének köszönhetően a kritikus részeken sem tud behatolni a víz. A fékrendszert is tovább fejlesztették, nagyon precízen állítható és hihetetlenül erős, simább, mint, amit eddig valaha is tapasztaltunk, még akkor is, ha nagyon nagy terhelés alatt áll! Ami igazán profivá teszi ezt a szerkezetet, az a tulajdonsága, hogy pillekönnyű, mindössze 225 gramm. Az orsó áttétele 5,3:1-hez, ez annyit tesz, hogy egy tekeréssel 78 cm zsinórt tudunk felcsévélni. Zsinórtároló kapacitás: 0,25 mm / 210 m.

A Shimano legendás zászlóshajója! Ez a remekmű egyaránt használható édesvízi és tengeri horgászatok során

SHIMANO Vanquish C2000S FB és 4000XG FB
A Vanquish talán a legkönnyebb és legegyenletesebb futású orsó, amit valaha is a Shimano készített! A korábbi, CI4 anyagból készült modellektől eltérően a „Magnumlite” rotor CI4+ anyagból készült, ami tovább csökkentette az orsó tömegét, miközben növelte a kulcsfontosságú alkatrész merevségét. A CI4+ anyag 2,5-szer merevebb, ellenállóbb, mint elődje, így garantálva azok hosszú élettartamát. A szuper magnézium házban 12 védett A-RB rozsdamentes golyóscsapággyal támogatott X-Ship meghajtó rendszer olyan technikai kombinációt hoz létre, ami a Vanquish orsót kimagasló használati élménnyel ruházza fel. Az orsó megtekerésekor az szinte önmagától indul, a hajtókar tekeréséhez nem szükséges még minimális erő sem, miközben egy igen könnyű orsót tarthatunk kézben, ami viszont megőrizte azt az erejét, hogy akár tengeri horgászatokon is bevethető maradjon! Az Aero Wrap II-es csigatengely, illetve az AR-C light dob biztosítja a tökéletes zsinórprofilt még kimondottan vékony átmérőjű fonott zsinórok használatakor is. Az AR-C light dobok 12%-kal könnyebbek, mint a hagyományos AR-C társaik, ráadásul peremük Titanium bevonatot kapott, amiről így súrlódásmentesen pereg le a zsinór. Természetesen ezek mellett megtalálhatóak azok az extrák is, amik a többi magas minőségű Shimano orsónál is fellelhetőek.

Főbb tulajdonságok:

 • Hagane test
 • Aero Wrap II
 • por- és vízvédett fékrendszer
 • Super Stopper II visszaforgás-gátló
 • kiegyensúlyozott Dyna-Balance rotor
 • Megerősített Power roller zsinórvezető görgő
 • Külső olajozási pont
 • Hagane meghajtó rendszer
 • AR-C light dob
 • 12+1 csapágy
 • CI4+ anyag
 • X-Ship meghajtó rendszer
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,16 mm / 105 m és 0,30 mm / 180 m
 

A Vanquish talán a legkönnyebb és legegyenletesebb futású orsó, amit valaha is a Shimano készített! A C2000S FB a kisebb méret…
… a nagyobbik a 4000XG FB

SHIMANO Sustain 2500FI és 4000FI
A Shimano Sustain FI jelmondata: „Teljesítményre hangolva!" - Ennek az orsónak a tervezésnél az erő és a precizitás volt a fő szempont akár a legzordabb körülmények között is. Jöhet tengervíz, fagy, eső, forróság, az orsó ugyan olyan precizitással teszi a dolgát! A specialitás, a Hagane és az X-ship erőátviteli rendszer biztosítja a megbízhatóságot és a könnyű, erős, selymes futást, még nagy terhelés alatt is. Nem csak a kerekek és tengelyek elhelyezkedéséből ered ez a tulajdonság, hanem azok kialakításából és anyagából is. Az orsó fejlesztése során nagy gondot fordítottak a védelemre is, így ebbe a precíziós műszerbe semmiféle szennyeződés nem kerülhet be. Erről gondoskodik az X-Protect, ami nem csak az orsóházat, de a fékrendszert is tökéletesen vízhatlanná teszi, ráadásul kívülről az orsó egy speciális víztaszító réteget kapott. Az orsó áttétele 5,0:1-hez / 4,8:1-hez, ami annyit tesz, hogy egy tekeréssel 73 / 77 cm zsinórt képes behúzni. Súlya mindössze 235 / 280 gramm.

 • Hagan Gear
 • Hagan Body
 • X-Ship
 • X-Protect
 • G-Free Body
 • ARC Spool
 • Rigid Suport Drag
 • S ARB
 • One Piece bail
 

A Shimano Sustain FI jelmondata: 'Teljesítményre hangolva!' - Ennek az orsónak a tervezésnél az erő és a precizitás volt a fő szempont akár a legzordabb körülmények között is! A legnépszerűbb méret a 2500FI
A nagytestvér 4000FI! Jöhet tengervíz, fagy, eső, forróság, az orsó ugyan olyan precizitással teszi a dolgát!

SHIMANO Vanford 4000
Íme, a Vanford, egy prémium minőségű Shimano pergető orsó, számos technológiai újítással. Az új Vanford orsók a legendás Stradic Ci4+ szériát váltják fel. Szintén Ci4+ házzal és magnézium rotorral lettek ellátva, melynek köszönhetően 48%-al könnyebb az orsó, mintha a hagyományos rotor kialakítást kapott volna. A Micromodule Gear II, a Silent Drive és a Hagane technológiák még erősebb belső szerkezetet kölcsönöznek az orsónak. Az X-Protect technológia teljesen vízállóvá teszi a Vanfordot anélkül, hogy ez lassítaná, vagy nehézkesebbé tenné a rotor forgását. A Long Stroke Spool dobkialakításnak köszönhetően pedig nőtt az elérhető dobótávolság. A Vanford megkapta a felsőkategóriás Shimano orsókban található Micromodule Gear II és a Silent Drive fejlesztéseket, illetve az eredeti Hagane Gear is tovább lett fejlesztve ebben a modellben. Az X-Protect magas szintű vízállóságot biztosít anélkül, hogy feláldozná a könnyű hajtóművet és a rotor forgását. Az új Long Stroke Spool design beépítésével a dobástávolság is jelentősen megnőtt.

Íme, a Vanford, egy prémium minőségű Shimano pergető orsó, számos technológiai újítással!

SHIMANO Stradic 2500FL, C3000FL és 4000FL
A híres Shimano Stradic pergető orsócsalád megújult. Az új orsóban megtalálható minden olyan tulajdonság, amit az elődöktől már megszokhattunk. A 6+1 db golyóscsapágynak köszönhető precíz futás nem marad el. Kovácsolt alumínium dob került az orsóra, ami hihetetlenül könnyű. A kúpos kialakításnak hála, szépen pereg le a dobról a felcsévélt zsinór. Az orsó tervezésekor a Hagane hidegsajtolási technológiát használták fel az erős, tartós, sima futásért.

Főbb tulajdonságok:

 • Hagane orsóház
 • Hagane Gear precíz fékrendszer
 • X-Ship hajtás
 • Súly: 220 gramm, 225 gramm és 280 gramm
 • Áttétel: 5.3:1
 • Csapágyszám:6+1 db
 • Fékerő: 9 / 9 / 11 kg
 • Zsinórbehúzás: 78 / 78 / 87 cm
 • Zsinórkapacitás: 0,25 mm / 160 méter, 0,25 mm / 210 méter és 0,30 mm / 180 méter
 

A híres Shimano Stradic pergető orsócsalád megújult!

SHIMANO Sahara 500FI, 2500FI és 4000FI
Nem túlzás azt állítani, hogy a Shimano Sahara a gyártó egyik legsikeresebb típusa. Aki kicsit is jártas a Shimano termékekben, az tudhatja, hogy már az első széria is nagy népszerűségnek örvendett kiváló tulajdonságai és ehhez párosított kedvező ára miatt. Ezt az orsót eredetileg a pergető horgászat őshazájának számító amerikai piacra készítették, de hamar elterjedt Európa szerte, így hazánkban is. Ez a remek modell immár a 6. szériáját éli meg, ami még tovább öregbítheti hírnevét. Ahogy a neves elődök, a Sahara FI is egy igazán finom, elegáns, mégis rendkívül strapabíró kialakítású pergető orsócsalád. Az orsó háza új XT-7 carbon anyagból készült, dobja pedig hidegen sajtolt alumínium. X-Ship hajtóműrendszerének köszönhetően kivételesen sima, csendes és erőteljes működés jellemzi a terméket. Szinte olyan érzése támad az embernek, miután először megtekeri, mintha „magától” akarna futni az orsó! Precíz első microféke, valamint a 3-4 S SUS + 1 RB rozsdamentes acélcsapágya szintén biztosítja, hogy minden körülmény között megfelelően fog működni. 5,6:1-es / 5,0:1 áttétele ideális pergető orsóvá teszi ezt az orsót. Az alumínium hajtókaron gumírozott fogantyú található, mely kényelmes fogást biztosít.

A Sahara 500FI, 2500FI és 4000FI orsók főbb tulajdonságai:

 • XT- 7 carbon ház
 • Hidegen sajtolt alumínium dob
 • 5,6:1 / 5,0:1 / 5,0:1 áttétel
 • 3+1 / 4+1 rozsdamentes acélcsapágy
 • X-Ship hajtómű
 • Dyna Balance rendszer
 • Visszaforgásgátló nélküli, könnyített orsótest
 • Varispeed II dobemelő rendszer
 • Nagyméretű zsinórvezető görgő
 

Nem túlzás azt állítani, hogy a Shimano Sahara a gyártó egyik legsikeresebb típusa! Íme, a legkisebb családtag!
A legnépszerűbb méret a 2500FI
Elérhető 4000FI méretben is. Ezt az orsót eredetileg a pergető horgászat őshazájának számító amerikai piacra készítették, de hamar elterjedt Európa szerte, így hazánkban is

SHIMANO Nexave 4000FE
A Shimano Nexave orsók legújabb generációja az FE széria. Ez az évtizedes múltra visszatekintő orsócsalád mindig is pergető, illetve finomszerelékes horgászok kedvencei közé tartozott, ami nem meglepő, hiszen az egyik legjobb ár/érték arányt képviselő típus testesült meg a hangzatos Nexave-ben, időről időre! Ebből nem adtak alább a legújabb családtag fejlesztésénél sem! A 4000FE ezüst színű orsóházat kapott, a korábbi modellekre jellemző kék szín pedig most a dobnak jutott, méghozzá impozáns metál sötétkép árnyalatban! Működését rendkívül szép, egyenletes, kotyogásmentes futás jellemzi, első benyomásra is jól érezhető, hogy precíz szerkezet lapul az eszközben. Finoman hangolható precíziós elsőfék-rendszere lehetővé teszi, hogy egészen vékony zsinórokat alkalmazzunk, garantáltan nem kell tartanunk a letapadástól!

A Shimano Nexave 4000FE főbb műszaki jellemzői:

 • Orsóház anyaga: XT-7 carbon
 • Csapágyak száma: 4 db (3 Shielded Stainless Steel + 1 Roller Bearing)
 • Súlya mindössze 325 g
 • Áttétel: 5.2:1
 • Zsinór kapacitás: 0,30 mm / 180 m
 • Zsinórbehúzás: 82 cm / hajtókar fordulat
 • Fékerő: 8,5 kg
 

A Shimano Nexave orsók legújabb generációja az FE széria

SHIMANO Catana 2500FD
A Catana évek óta Shimano legnagyobb számban eladott pergető orsója Európában, és ez nem véletlen! Ez a modell évek óta erős, szilárd, megbízható, és mindezt versenyképes áron adja. Nagyon sima futás és tartós alkatrészek jellemzik. Az előző modellhez képest sokkal erősebb alkatrések kerültek felhasználásra. A Catana széleskörűen használható, pergetésen kívül akár feederezéshez és fenekező módszerhez is ajánlott.

A Shimano Catana 2500FD főbb műszaki jellemzői:

 • Méret: 2500
 • Maximális fékerő: 4 kg
 • Csapágyak száma: 2+1 db
 • Áttétel: 5,0:1
 • Zsinórbehúzás: 71 cm
 • Súly: 260 gramm
 • Zsinórkapacitás: 0.18-290,0.20-240,0.25-160 mm
 

A Catana évek óta Shimano legnagyobb számban eladott pergető orsója Európában, és ez nem véletlen! Ez a modell évek óta erős, szilárd, megbízható, és mindezt versenyképes áron adja

SHIMANO Sienna 2500FG
Precíz Shimano szerkezet, megfizethető ár. – Kezdettől fogva ez jellemzi a Shimano eredetileg amerikai piacra gyártott Sienna orsóit. Az új Sienna FG széria orsói gyöngyház fényű fekete teste, króm díszítőelemei és fém dobja nem csak szemet gyönyörködtetőek, de rendkívül precíz szerkezetet is takarnak maguk alatt. Egy rendkívüli kedvező árú, elegáns kivitelű orsó széria a Shimano Sienna FG. A méretéhez képest könnyű súly, finom futás, letapadás mentes precíz fék jellemzi ezt az orsót. A dob kialakításának köszönhetően lehetővé teszi a nagyobb távolságba történő dobásokat. A nagy méretű zsinórvezető görgő lecsökkenti a visszacsévéléskor keletkező zsinór csavarodását, ami kifejezetten előnyös a kis átmérőjű monofil, vagy fonott zsinórok alkalmazásakor. A kínálatban többféle méretben elérhető szinte minden pergető módszerhez. A nagyobb méretű változatot akár feeder horgászathoz is használhatjuk. A Shimano pergető orsók több éve visszaforgásgátló kapcsoló nélkül kerülnek piacra. Ezt a technológiát Super Stopper II-nek nevezik. Ez az orsó minden horgászmódszerhez egyaránt jól használható, legyen szó pergetésről, vagy épp finom pickerezésről.

Főbb tulajdonságok:

 • Csapágyak száma: 3+1
 • Fékerő: 4 kg
 • Zsinórbehúzás: 71 cm
 • Zsinórkapacitás: 0,25 mm / 160 méter
 • Áttétel: 5,0:1
 • Tömeg: 250 gramm
 

Precíz Shimano szerkezet, megfizethető ár. – Kezdettől fogva ez jellemzi a Shimano eredetileg amerikai piacra gyártott Sienna orsóit

SHIMANO FX 4000FC
Az FX a Shimano AX testvére, mely szintén az amerikai piacra lett fejlesztve. Általános horgászatra tervezett orsó, amely megállja a helyét pergetéshez is. Jellemzői a könnyű, de masszív XT-7 anyagú orsótest és a 2+1 darab rozsdamentes golyós csapágy. Az arany és matt fekete külső a klasszikus színeket kombinálja, így egy visszafogott ám ízléses design-nal vértezi fel az FX-et. A kisebb méretű modell ultrakönnyű úszós és fenekező horgászatra, míg nagyobb verzió szinte bármilyen édesvízi horgászathoz megfelel. Zsinórtároló kapacitása: 0,30 mm / 180 m.

Általános horgászatra tervezett, kedvező árú orsó, amely megállja a helyét pergetéshez is

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.