Szezonnyitó szett az Energofishtől

Szezonnyitó szett az Energofishtől

Márciusi szettünkkel azoknak a horgászoknak szeretnénk a kedvébe járni, akik a hosszú téli szünet után a szórakoztató keszegezés örömével szeretnék búcsúztatni a holtszezon kényszerpihenőjét.

E havi összeállításunkban olyan univerzális horgászeszközök szerepelnek, amelyek nemcsak állóvízen, de kisebb folyókon, csatornákon is lehetőséget biztosítanak az eredményes halfogáshoz. A könnyű spiccbot mellett megtalálható a szettben hosszú gyűrűs bot, bolognai orsó, komplett úszós szerelékek, praktikus horgászdoboz, előkötött horgok, sörétólom készlet, valamint horogszabadító is. Mindezek mellett a halak horgászhelyünkre csalogatásának feladatát tökéletesen megoldhatjuk a szettben található jó minőségű etetőanyaggal, csaliként mű szúnyoglárvát vagy akár dipelt pufit is alkalmazhatunk, ha a keszegek mellett pontyokra is számíthatunk. A teljesség igénye miatt a fém merítő szák, haltartó háló és a cipekedést megkönnyítő botzsák sem maradhatott ki összeállításunkból.

Az Energofish szettje olyan eszközöket tartalmaz, melyekre egy kiadós és változatos horgászat során lehet szükség

Horgászatunk eredményességét maga a módszer kiválasztása határozza meg. A szett birtokában mi magunk dönthetjük el, hogy a könnyű, 4 méteres Gold Star spiccbottal a partközelben, vagy az 5 méteres bolognai rendszerű gyűrűs bottal akár a parttól távolabb vesszük üldözőbe a halakat.

A hosszabb, 5 méteres gyűrűs bottal kisebb folyóvízen, csatornákon könnyebb a csali vezetését elsajátítanunk. Használatával a gyors folyású vizeket is egyszerűbb meghorgásznunk

A szettben található kisméretű bolognai orsó elenyésző súlyával nem terheli a botot, ezáltal a kezünket sem. Egyetlen funkciója a nagyobb szabadság biztosítása mind az úsztatás és az előttünk lévő meder feltérképezése, mind pedig a halak fárasztása során. A Lineaeffe Vigor csapágyazott változata hősiesen teljesíti a horgászat során neki szánt feladatokat, apró mérete ellenére megbízhatóan működik, fékrendszere hatásos.

Kis bolognai orsónk dobján feszülő sárga zsinór senkit se riasszon vissza a használattól! Tapasztalatunk szerint a halakra nincs zavaró hatással, kapásunk sem lesz kevesebb tőle, nekünk viszont óriási segítséget nyújt kedvezőtlen fényviszonyok között is érvényesülő jó láthatóságával

A Gold Star Viking spiccbot számos előnyét megtapasztalhattuk már: könnyű, kezes bot, a bevágásainkra kellően gyorsan reagál, kompozit anyagából eredő elnyűhetetlensége miatt népszerű.

Ideális hossza lehetővé teszi a partközeli haltanyák meghorgászását, lassan áramló vizeken is jó szolgálatot tesz a megfelelő szerelék beállítása mellett

Észrevehették, hogy egy megbízható, erős merítőszák majd’ minden szettünkben helyet kap, ez most sem lehetett másképpen, mivel óriási rá az igény.

Kimondottan erős szerkezettel és kényelmes, biztos fogást biztosító markolattal rendelkező alumínium merítő az olasz Lineaeffétől

Az átlátszó, zsebbel és hordszíjjal ellátott, nejlon anyagú botszállító zsák szolgálja a kényelmes utaztatást, valamint biztosítja a botok védelmét is.

Botjainkat megvédi az esőtől, szennyeződéstől, és a külső fizikai erőhatásoktól

A megtartani kívánt zsákmány elhelyezésére is gondoltunk. Extra erős, kopásálló anyagból készült haltartó hálót mellékeltünk a szetthez, így halaink élve tartásának sincs akadálya a horgászat befejezéséig.

Keszeges vagy pontyos haltartóként egyaránt bevált

Kiegészítőinket, nélkülözhetetlen apróságainkat rendszerezve tárolhatjuk a kiváló minőségű olasz gyártmányú horgászdobozban. Nemcsak az úszóinkat tárolhatjuk benne sérülésmentesen, de ólmaink, horgaink és a mellékelt horogszabadító mellett minden egyéb kiegészítőnk garantáltan a helyén marad még egy esetleges felborulás következtében is.

A szállítást és a tárolást nagyban megkönnyítő szerelékes láda, amely nemcsak jó áttekinthetőséget biztosít, de védelmet is nyújt eszközeinknek

A szett hasznos tartozéka az éjszakai horgászatot nagyban megkönnyítő világítópatron. A patronos úszókkal az esti, éjszakai órákban is kiválóan megoldhatóvá válik a kapás észlelése. A long life technológiának köszönhetően egy rudacska akár 24 órán át is képes világítani.

Night Wasp világítópatron és az etetőanyag hatásfokát javító dobozos kender is belekerült az összeállításba. A kenderért a tavaszi időszakban (is) rajonganak a keszegfélék

Az eredményességünk a kiváló Carp Hunter etetőanyagon nem fog múlni. Minőségi, gondosan válogatott keverékének köszönhetően nemcsak vonzza, de sokáig helyben is tartja a halakat.

Rostán áttörve homogén szemcseméretet kapunk, egyenletesen fog oldódni. Némi élő anyag (pl. csonti) hozzáadásával fokozhatjuk a hatását

Elsősorban a spiccbothoz készültek, de gyűrűs botunkhoz is bátran alkalmazhatjuk a szettben tároló létrán található úszós szerelékeket. Az érzékeny, finom szerelékek lehetővé teszik a még csak felmelegedő időszakban a sikeres halfogást, háromgrammos úszóink poliuretán hab teste és tömör műanyag antennái kiváló csalivezetést biztosítanak a kapás egyértelmű közvetítésével.

Szerelékeinket a gyári létrán gubancmentesen, biztonságosan tárolhatjuk a horgászatok befejeztével is
Úszóink elhelyezésére, épségük megóvására különös figyelmet érdemes fordítani
Szerelékeink beállítása, az úszó pontos kisúlyozása egygrammos sörétekkel történt

Mindezeken túl előkötött horgok, horogszabadító és a siker megkoronázása érdekében fogós mű-szúnyoglárva is a rendelkezésünkre áll.

Apró, de rendkívül hasznos kiegészítők
A mű-szúnyoglárvával könnyedén kapásra ingerelhetjük a halakat
A csali kellőképpen lágy, de a horgon jól tart, több kifogott hal után sem látunk sérülést rajta

A szettünkben található horgászeszközök bemutatásával mindenki számára egyértelművé válik, hogy egy adott (esetünkben az úszós) technikán belül többféleképpen lehetünk eredményesek, ám a folyamatosan változó körülményekhez igazodni is tudni kell.

(X)
EnergoTeam

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.