Új Shimano orsók a Haldorádó kínálatában 2022

Új Shimano orsók a Haldorádó kínálatában 2022

Aligha találni olyan horgászt hazánkban, aki ne ismerné a Shimano felszereléseket akár hírből, akár személyes tapasztalat útján. Miért? A neves japán cég kiválóságai több évtizede jelen vannak a magyar horgászpiacon, a termékeihez pedig kétségkívül egyedülállóan magas színvonal, precizitás és használati érték társul. E remek eszközök népszerűsége a mai napig töretlen, sok ezer elégedett horgász pedig nem téved! Kínálatunkat egészen a kezdetektől gyarapítják a különféle árkategóriát képviselő Shimano orsók. Hogy ezek között még könnyebb legyen eligazodni, az alábbi írásban összegyűjtöttük a legújabb modelleket, melyek között egyaránt található többféle távdobó, nyeletőfékes, illetve pergető orsó is.

Prémium ajánlataink

SHIMANO Stella C3000FJ + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs SUFIX 832 Braided zöld 120 m 0,15 mm zsinórt, melynek értéke 7390 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

Ez a remekmű egyaránt használható édesvízi és tengeri horgászatok során. A SHIMANO Stella FJ a legújabb technológiai újításoknak köszönhetően biztosítja a maximális szilárdságot és tartósságot, és nem utolsósorban az élvezetes, megbízható használhatóságot. Az orsó, tökéletesen sima és precíz futását a Micro Module II és a Silent Drive technológia új fejlesztése sosem látott szintre emelte. A 12+1 S ARB csapágy annyira „”légiessé”, könnyűvé teszi az orsó működtetését, hogy a minden figyelmünket a csali vezetésre tudjuk irányítani. A Stella FJ felülete simább lett, és teljesen víz lepergető. A különleges védelmének köszönhetően a kritikus részeken sem tud behatolni a víz. A fékrendszert is tovább fejlesztették, nagyon precízen állítható és hihetetlenül erős, simább, mint, amit eddig valaha is tapasztaltunk, még akkor is, ha nagyon nagy terhelés alatt áll! Ami igazán profivá teszi ezt a szerkezetet, az a tulajdonsága, hogy pillekönnyű, mindössze 225 gramm. Az orsó áttétele 5,3:1-hez, ez annyit tesz, hogy egy tekeréssel 78 cm zsinórt tudunk felcsévélni. Zsinórtároló kapacitás: 0,25 mm / 210 m.

A SHIMANO Stella FJ a legújabb technológiai újításoknak köszönhetően biztosítja a maximális szilárdságot és tartósságot, és nem utolsósorban az élvezetes, megbízható használhatóságot

SHIMANO Sustain 4000FJ + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs SUFIX 832 Braided zöld 120 m 0,15 mm zsinórt, melynek értéke 7390 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Shimano Sustain a Magnumlite sorozat tagja, ami MGL rotorral rendelkezik. Az új rotor csökkentett súllyal rendelkezik, de megmaradt a magas minősége és kiváló tekerési élményt biztosít pergetés során. Pontos csalivezetést tesz lehetővé bevontatás közben. Az orsó belső szerkezete a Hagane koncepció jegyében készült és alumínium házban foglal helyet. A Kiváló közepes és nagy csalikhoz, általános édesvízi horgászathoz. Az anyagfelhasználása lehetővé teszi a tengeri sósvízi horgászathoz is. A króm díszítésű szatén fekete test fantasztikusan néz ki, de ennek az orsónak az igazi szépsége az érzésben és a teljesítményben rejlik. Feltűnően könnyű és csak minimális hajtásra van szükség a rotor mozgatásához. A Shimano összes vezető technológiájával, beleértve az új Micro Module Gear II-t, a Silent Drive-ot és a Long Stroke Spool-t. A nyújtott dob lehetővé teszi a nagyobb távolságok könnyed elérését. Ez az egyik legkifinomultabb orsó a Shimano termékcsaládban.

Tulajdonságok:
- Súly: 260 gramm
- Áttétel: 5.3:1
- Csapágyak száma: 8+1 db
- Fékerő: 11 kg
- Zsinórbehúzás: 87 cm
- Zsinórkapacitás: 0,25 mm / 260 m

Shimano Sustain 4000FJ + Ajándék
Ez az egyik legkifinomultabb orsó a Shimano termékcsaládban
A Shimano Sustain a Magnumlite sorozat tagja, ami MGL rotorral rendelkezik
A króm díszítésű szatén fekete test fantasztikusan néz ki, de ennek az orsónak az igazi szépsége az érzésben és a teljesítményben rejlik

SHIMANO Stradic 1000FL + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 db Rapala Rippin Rap RPR05 CH wobblert, melynek értéke 3590 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 db wobblert adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A híres Shimano Stradic pergető orsócsalád megújult. Az új orsóban megtalálható minden olyan tulajdonság, amit az elődöktől már megszokhattunk. A 6+1 db golyóscsapágynak köszönhető precíz futás nem marad el. Kovácsolt alumínium dob került az orsóra, ami hihetetlenül könnyű. A kúpos kialakításnak hála, szépen pereg le a dobról a felcsévélt zsinór. Az orsó tervezésekor a Hagane hidegsajtolási technológiát használták fel az erős, tartós, sima futásért.

Főbb tulajdonságok:
- Hagane orsóház
- Hagane Gear precíz fékrendszer
- X-Ship hajtás
- Súly: 185 gramm
- Áttétel: 5.1:1
- Csapágyszám: 6+1 db
- Fékerő: 9 kg
- Zsinórbehúzás: 64 cm
- Zsinórkapacitás: 0,25 mm / 90 méter

A híres Shimano Stradic pergető orsócsalád megújult, íme a széria 1000FL tagja!

SHIMANO Vanquish C3000 és 4000XG FB + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs SUFIX 832 Braided zöld 120 m 0,15 mm zsinórt, melynek értéke 7390 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Vanquish talán a legkönnyebb és legegyenletesebb futású orsó, amit valaha is a Shimano készített! A korábbi, CI4 anyagból készült modellektől eltérően a „Magnumlite” rotor CI4+ anyagból készült, ami tovább csökkentette az orsó tömegét, miközben növelte a kulcsfontosságú alkatrész merevségét. A CI4+ anyag 2,5-szer merevebb, ellenállóbb, mint elődje, így garantálva azok hosszú élettartamát. A szuper magnézium házban 12 védett A-RB rozsdamentes golyóscsapággyal támogatott X-Ship meghajtó rendszer olyan technikai kombinációt hoz létre, ami a Vanquish orsót kimagasló használati élménnyel ruházza fel. Az orsó megtekerésekor az szinte önmagától indul, a hajtókar tekeréséhez nem szükséges még minimális erő sem, miközben egy igen könnyű orsót tarthatunk kézben, ami viszont megőrizte azt az erejét, hogy akár tengeri horgászatokon is bevethető maradjon! Az Aero Wrap II-es csigatengely, illetve az AR-C light dob biztosítja a tökéletes zsinórprofilt még kimondottan vékony átmérőjű fonott zsinórok használatakor is. Az AR-C light dobok 12%-kal könnyebbek, mint a hagyományos AR-C társaik, ráadásul peremük Titanium bevonatot kapott, amiről így súrlódásmentesen pereg le a zsinór. Természetesen ezek mellett megtalálhatóak azok az extrák is, amik a többi magas minőségű Shimano orsónál is fellelhetőek.

Termékadatok:

 • Méret: 3000 és 4000
 • Maximális fékerő: 4 kg
 • Csapágyak száma: 12+1 db
 • Áttétel: 5,3:1 és 6,2:1
 • Súly: 185 és 200 gramm
 • Zsinórkapacitás: 0.30 mm / 130 m és 0.30 mm / 180 m
 • Hagane test
 • Aero Wrap II
 • Por- és vízvédett fékrendszer
 • Super Stopper II visszaforgás-gátló
 • Kiegyensúlyozott Dyna-Balance rotor
 • Megerősített Power roller zsinórvezető görgő
 • Külső olajozási pont
 • Hagane meghajtó rendszer
 • AR-C light dob
 • 12+1 csapágy
 • CI4+ anyag
 • X-Ship meghajtó rendszer
 

A Vanquish talán a legkönnyebb és legegyenletesebb futású orsó, amit valaha is a Shimano készített!

SHIMANO Vanford 4000 + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 db Rapala Rippin Rap RPR05 CH wobblert, melynek értéke 3590 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 db wobblert adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

Íme, a Vanford, egy prémium minőségű Shimano pergető orsó, számos technológiai újítással.
Az új Vanford orsók a legendás Stradic Ci4+ szériát váltják fel. Szintén Ci4+ házzal és magnézium rotorral lettek ellátva, melynek köszönhetően 48%-al könnyebb az orsó, mintha a hagyományos rotor kialakítást kapott volna. A Micromodule Gear II, a Silent Drive és a Hagane technológiák még erősebb belső szerkezetet kölcsönöznek az orsónak. Az X-Protect technológia teljesen vízállóvá teszi a Vanfordot anélkül, hogy ez lassítaná, vagy nehézkesebbé tenné a rotor forgását. A Long Stroke Spool dobkialakításnak köszönhetően pedig nőtt az elérhető dobótávolság. A Vanford megkapta a felsőkategóriás Shimano orsókban található Micromodule Gear II és a Silent Drive fejlesztéseket, illetve az eredeti Hagane Gear is tovább lett fejlesztve ebben a modellben. Az X-Protect magas szintű vízállóságot biztosít anélkül, hogy feláldozná a könnyű hajtóművet és a rotor forgását. Az új Long Stroke Spool design beépítésével a dobástávolság is jelentősen megnőtt.


Termékadatok:

 • Méret: 4000
 • Csapágyak száma: 8 db
 • Áttétel: 6,2:1
 • Súly: 215 gramm
 • Pótdob: - 
 • Orsóház anyaga: CI4+
 • Fékrendszer: precíziós elsőfék
 • Dob anyaga: alumínium
 

Íme, a Vanford, egy prémium minőségű Shimano pergető orsó, számos technológiai újítással!

Távdobó orsók

SHIMANO Power Aero 14000 XTB + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs PROLOGIC Density Carp Mono Green 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 10990 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Shimano Power Aero a távdobásokhoz és a behúzós horgászatokhoz is remek választás. A nagy dobások kivitelezésekor extra métereket jelent a tökéletes zsinórprofil és a rendkívül széles dob, amiről akadály nélkül pereg le a zsinór. Az egyedi, Shimano fejlesztésű, szuper lassú dobemelési technológia és zsinórfektetés elképesztő precizitással teszi a dolgát, és egyszeri dobemelés során 50-szer (!) fordul meg a dob körül a csésze! A hajtókar egyszeri körbefordításakor nem kevesebb, mint 103 centiméter zsinórt húz be az orsó! A SHIMANO specialitás, a HAGANE erőátviteli rendszer sem hiányozhat ebből a prémium kategóriás pontyozó orsóból, ami nemcsak a kerekek és tengelyek elhelyezkedésében jelenik meg, hanem azok kialakításában és anyagában is. Az orsó multifunkcionalitását jellemzi, hogy a tartozékként járó pótdob is hidegen sajtolt alumínium, amit a 3 pár dobszűkítővel könnyedén igényeinkhez és a horgászmódszerünkhöz szabhatunk!
Technikai jellemzők:

 • Hi-Speed Drag
 • X-Ship hajtómű
 • X Protect vízálló technológia
 • Aero Wrap II dobemelő rendszer
 • Hagane Body
 • Hagane Gear
 • Super Slow 5 lassú dobemelő rendszer
 • Méret: 140
 • Csapágy (db): 9
 • Áttétel: 4,3:1
 • Tömeg (g): 510
 • Pótdob (db): 1
 • Orsóház anyaga: alumínium öntvény
 • Fékrendszer: első fék, gyorsfék
 • Dob anyaga: alumínium
 • Pótdob anyaga: alumínium
 

A Shimano Power Aero a távdobásokhoz és a behúzós horgászatokhoz is remek választás

SHIMANO Ultegra CI4+ 5500XTC és CI4+ 14000XTC + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs PROLOGIC Density Carp Mono Green 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 10990 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Shimano Ultegra családon belül a CI4+ anyag használata jelentős súlycsökkenést eredményezett, így az össztömeg ennél a modellnél 540, illetve 440 grammra változott. Ez a számos előnyös tulajdonsággal bíró kompozit az eredeti CI4 egy speciális, annál 2,5-szer merevebb változata. Használata az orsótestnél, illetve a rotornál is lényegesen stabilabb szerkezetet tett lehetővé, mindezt jelentősen könnyebb kivitelben. A tökéletes zsinórprofilért, illetve a maximális dobástáv eléréséért a Super Slow Oscillation 5 lassú dobemelés, valamint az Aero Wrap II felel. A kétsebességű dobemelés mellett a belső súrlódás csökken, így a dobra kerülő zsinórkarikák szorosabban, illetve csaknem párhuzamosan illeszkednek egymáshoz, ami a pontos, távoli dobások záloga. A másik Shimano szabadalom, a G Free Body szintén növeli az Ultegra hatékonyságát, mivel ezzel a módosítással az orsó tömegközéppontja közelebb került az orsótartóhoz, így a horgász kezéhez is. Gyári tartozék a dobszűkítő, melynek segítségével egyszerűen testre szabhatjuk az orsónk dobját attól függően, hogy milyen horgászmódszert preferálunk.
Technikai jellemzők:

 • Hagane Gear
 • X-Ship
 • CI4+
 • X Protect
 • G Free Body
 • Parallel Body
 • Hi Speed Drag
 • Aero Wrap II
 • Méret: 55 és 140
 • Csapágy (db): 6 és 5
 • Áttétel: 5,3:1 és 4,3:1
 • Tömeg (g): 440 és 540
 • Pótdob (db): 1
 • Orsóház anyaga: CI4+
 • Fékrendszer: első fék, gyorsfék
 • Dob anyaga: alumínium
 • Pótdob anyaga: alumínium
 

A Shimano Ultegra családon belül a CI4+ anyag használata jelentős súlycsökkenést eredményezett, így az össztömeg ennél a modellnél 540…
… a kisebb változat esetében pedig 440 grammra változott

SHIMANO SpeedMaster 14000XSC + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs PROLOGIC Density Carp Mono Green 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 10990 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Shimano legújabb konstrukcióinak egyike a speciális igénykehez kialakított, nagyhalas SpeedMaster 14000 XSC orsó. Magas műszaki paraméterekkel rendelkezik, amely minden vérbeli pontyhorgász szívét megdobogtatja, aki csak kézbe veszi! A SpeedMaster 14000 XSC a legnagyobb méretű távdobó orsó azoknak, akik a leglehetetlenebb távolságokat szeretnék meghorgászni. Az X-Ship meghajtó rendszerrel kombinált 4,3:1-es áttétel és a 4+1 csapágy egy igazi erőgéppé teszi az orsót, a legnagyobb erőhatásokat, terheléseket is gond nélkül bírja! Hasznos elem a Super Stopper II rendszer is, mely az eszköz holtjátékát teljesen a nullára redukálja. Ez az orsó szuper lassú dobemelési technológiával és hidegsajtolási megmunkálással készült AR-C dobóperemmel ellátott, 76 mm átmérőjű dobbal készül. Mindez tökéletes zsinórfektetést és nagy dobásokat tesz lehetővé, ami alapfeltétel egy ilyen típusnál! Hajtókarjának fordulatonkénti 103 cm-es zsinórbehúzó képessége megoldja a távoli dobások hosszas visszacsévélésének problémáját is. Az 14000 XSC zsinórkapacitása 0,35 mm / 550 m; 0,40 mm / 400 m; 0,45 mm / 300 m, azonban extra tartozékként 1-1 dobszűkítő is jár ehhez a Shimano orsóhoz, egyikkel 10000-es, másikkal 3500-as méretűre lehet a zsinórkapacitást kisebbre venni. Az orsó kiváló alapanyagai, precíz mérnöki megoldásai és az ezek által nyújtott kiemelkedő használati élmény éreztetik az eszköz tulajdonosával, hogy hosszú időre és igénybevételre tervezték orsóját. Az orsón megtalálható a könnyen hozzá férhető külső olajozási pont is, amely gyors és hatékony kenőanyag utánpótlást biztosít.  Mindezt a Shimano 2 év gyári garanciával pecsételi meg!

A Shimano egy teljesen új orsódizájnnal lepte meg a SpeedMaster sorozat kedvelőit! Íme, az új XSC!

SHIMANO SpeedMaster 14000XTC + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs PROLOGIC Density Carp Mono Green 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 10990 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Shimano legújabb konstrukciónak egyike a speciális igénykehez kialakított, nagyhalas SpeedMaster 14000 XTC orsó. Magas műszaki paraméterekkel rendelkezik, amely minden vérbeli pontyhorgász szívét megdobogtatja, aki csak kézbe veszi! A SpeedMaster 14000 XTC a legnagyobb méretű távdobó orsó azoknak, akik a leglehetetlenebb távolságokat szeretnék meghorgászni. Az X-Ship meghajtó rendszerrel kombinált 4,3:1-es áttétel és a 4+1 csapágy egy igazi erőgéppé teszi az orsót, a legnagyobb erőhatásokat, terheléseket is gond nélkül bírja! Hasznos elem a Super Stopper II rendszer is, mely az eszköz holtjátékát teljesen a nullára redukálja. Ez az orsó szuper lassú dobemelési technológiával és hidegsajtolási megmunkálással készült AR-C dobóperemmel ellátott, 76 mm átmérőjű dobbal készül. Mindez tökéletes zsinórfektetést és nagy dobásokat tesz lehetővé, ami alapfeltétel egy ilyen típusnál! Hajtókarjának fordulatonkénti 103 cm-es zsinórbehúzó képessége megoldja a távoli dobások hosszas visszacsévélésének problémáját is. Az 14000 XTB zsinórkapacitása 0,35 mm / 550 m; 0,40 mm / 400 m; 0,45 mm / 300 m, azonban extra tartozékként két-két dobszűkítő is jár ehhez a Shimano orsóhoz, egyikkel 10000-es, másikkal 3500-as méretűre lehet a zsinórkapacitást kisebbre venni. Az orsó kiváló alapanyagai, precíz mérnöki megoldásai és az ezek által nyújtott kiemelkedő használati élmény éreztetik az eszköz tulajdonosával, hogy hosszú időre és igénybevételre tervezték orsóját. Az orsón megtalálható a könnyen hozzá férhető külső olajozási pont is, amely gyors és hatékony kenőanyag utánpótlást biztosít.  Mindezt a Shimano 2 év gyári garanciával pecsételi meg!

Magas műszaki paraméterekkel rendelkezik, amely minden vérbeli pontyhorgász szívét megdobogtatja, aki csak kézbe veszi!
Precíziós, aprólékosan állítható elsőfék rendszerrel készül
Két-két dobszűkítő is jár ehhez a Shimano orsóhoz, egyikkel 10000-es, másikkal 3500-as méretűre lehet a zsinórkapacitást csökkenteni
Az orsó szuper lassú dobemelési technológiája tökéletes zsinórfektetést és nagy dobásokat tesz lehetővé

Érdemes megtekinteni az alábbi videót, melyben Rokolya Péter kollégánk részletesen is bemutatja ezt a Shimano modellt!

Nyeletőfékes orsók

SHIMANO Big Baitrunner CI4+ LC 14000XTB + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs PROLOGIC Density Carp Mono Green 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 10990 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Big Baitrunner Long Cast CI4+ nyeletőfékes orsó bámulatos teljesítményre képes, melyet kiváltképp a nagy távolságokba horgászó pontyhorgászok fognak értékelni. A lenyűgöző megjelenésű orsó teste CI4+ kompozit anyagból készült, mely ezáltal lényegesen könnyebb lett, mint a kategóriában található versenytársaké. Egyesek szerint ez az orsó a valaha gyártott legjobb Baitrunner! Az orsóház alatt X-Ship hajtómű és 6 + 1 csapágy gondoskodik a tökéletesen sima futásról, Aero Wrap II zsinórrakó rendszere és a Slow Oscillation – lassú dobemelő rendszer – pedig segíti az extra nagy távolságú dobásokat. Hidegen megmunkált alumínium dobján az AR-C dobperemet találjuk, mely megkönnyíti a zsinór. A nagy és erős alumínium hajtókar, a nagy áttételű hajtómű, a soklamellás első fék mind azt a célt szolgálják, hogy ez a műszaki műremek egyedülálló bevontató erejével kombinálva fantasztikus fárasztási élményt nyújtson a horgásznak. Fékereje brutálisan erős, 20 kg!
Termékadatok:

 • Méret: 140
 • Csapágy (db): 7
 • Áttétel: 4,6:1
 • Tömeg (g):  640
 • Pótdob (db): 1
 • Orsóház anyaga: CI4+ kompozit
 • Fékrendszer: elsőfék + hátsó nyeletőfék
 • Dob anyaga: alumínium
 • Pótdob anyaga: alumínium
 

A Big Baitrunner Long Cast CI4+ nyeletőfékes orsó bámulatos teljesítményre képes, melyet kiváltképp a nagy távolságokba horgászó pontyhorgászok fognak értékelni
Az orsóház alatt X-Ship hajtómű és 6 + 1 csapágy gondoskodik a tökéletesen sima futásról
Soklamellás első fék rendszere brutálisan erős, fékereje 20 kg!
A nyeletőfék-rendszer szintén precíz és nagyon magas műszaki minőséget képvisel

Kiváló ár/érték arányú bojlis orsók

SHIMANO Aerlex 10000XTB + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs PROLOGIC Density Carp Mono Green 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 10990 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Shimano Aerlex 10000 XTB orsó egy fantasztikusan elegáns, páratlanul jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkező modell a japán cég palettáján. Ez a modell új keletű hazánkban, ám biztosra vesszük, hogy nagy népszerűségre fog szert tenni, amint a horgászok megismerik! A fekete orsótest jól mutat minden boton, legyen az bojlis vagy távdobó feeder. Esztétikuma mellett természetesen számos olyan funkcióval is bír, amely egytől egyig a hatékony nagyhal horgászatot hivatott segíteni. A közel 7 cm-es dobátmérő és az AR-C távdobó dob és az Aero Wrap II dobemelő rendszer biztosítja a nagy dobástávok elérését kevésbé tapasztalt kezekben is, valamint az orsón a Shimano Instant Drag, rendkívül precíz elsőfék rendszere található, ami a célzottan nagyhalas horgászok nagy kedvence. Műszakilag a fenti funkciókat az egyedi zsinóralákapásgátló megoldás, a hatalmas és kényelmes hajtókar, valamint az erőteljes 5,3:1-es áttétel és a jól elhelyezett, minőségi 3 db csapágy egészíti ki. A Shimano Aerlex 10000 XTB orsó kiváló választás azon horgászok számára, akik megbízható minőségi pontyozó orsót keresnek elérhető áron!

Termékadatok:

 • Méret: 10000
 • Csapágy (db): 3
 • Áttétel: 4,6:1
 • Tömeg (g): 645
 • Orsóház anyaga: grafit-hybrid
 • Fékrendszer: elsőfék
 • Dob anyaga: alumínium
 

A Shimano Aerlex 10000 XTB orsó egy fantasztikusan elegáns, páratlanul jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkező modell a japán cég palettáján

SHIMANO Beast Master BP 10000XB + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs PROLOGIC Density Carp Mono Green 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 10990 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

Az új Shimano Beast Master XB egy nagyon masszív, erőteljes, precíz orsó, melynek a kialakításánál figyelembe vették, hogy távdobó feeder és távdobó bojlis botokon is egyaránt lehessen használni. A 10.000-es méretű alumínium dob 400 méternyi 0,35 mm-es zsinórt vesz fel, ami több mint elég nagytávolságú behúzós horgászatokhoz is. Az orsó áttétele 4,6:1, behúzása pedig 100 cm. Hatalmas, 15kg-os fékerővel rendelkezik a tapadásmentes gyorsfék rendszere. Diszkrét antracit-alu színben készült, meglepően tökéletesre sikeredett termék, melynek ár-érték aránya figyelemre méltó. Bojlis, és nagy távolságban történő feederbotos horgászatra ajánlott, versenyhorgászok által fejlesztett és tesztelt termék!
Termékadatok:

 • Méret: 10000
 • Csapágy (db): 2
 • Áttétel: 4,6:1
 • Tömeg (g): 700
 • Orsóház anyaga: carbon
 • Fékrendszer: elsőfék, gyorsfék
 • Dob anyaga: alumínium
 

Az új Shimano Beast Master XB egy nagyon masszív, erőteljes, precíz orsó, melynek a kialakításánál figyelembe vették, hogy távdobó feeder és távdobó bojlis botokon is egyaránt lehessen használni
Hatalmas, 15kg-os fékerővel rendelkezik a tapadásmentes gyorsfék rendszere

Spod orsók

SHIMANO Ultegra Spod XTD + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs PROLOGIC Density Carp Mono Green 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 10990 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Shimano egy teljesen új spod orsóval „lepte meg" azokat a felhasználókat, akik „rakétázáshoz” kerestek megfelelő társat. Az Ultegra név, amúgy is fogalom már a pontyhorgászok körében, ám mind megjelenésben, mind tudásban emelte a Shimano a mércét! Erő és dinamika! Talán ezek a legtalálóbb szavak erre az „erőműre". Fantasztikusan nagy zsinórbehúzás jellemzi (124 cm / tekerés), amely egy-egy hosszabb horgászaton, bizony aranyat ér!
Termékadatok:

 • Méret: 14000
 • Csapágy (db): 5
 • Áttétel: 5,2:1
 • Tömeg (g): 630
 • Orsóház anyaga: carbon
 • Fékrendszer: elsőfék
 • Dob anyaga: alumínium
 

A Shimano egy teljesen új spod orsóval lepte meg azokat a felhasználókat, akik rakétázáshoz kerestek megfelelő társat

SHIMANO Aerlex 10000XTB Spod + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs PROLOGIC Density Carp Mono Green 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 10990 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

Az Aerlex 10000XTB Spod orsó egy kifejezetten parti, spod botos etetéshez tervezett modell, melyet a Shimano a rá jellemző precizitással, illetve magas műszaki tartalommal készített el. Elegáns megjelenése mellett természetesen számos olyan funkcióval is bír, amely egytől egyig a könnyebb, hatékonyabb spodozást hivatott segíteni. Ezzel akár bőven 100 méter fölé is bejuttatható a spomb rakéta, hiszen a közel 7 cm átmérőjű AR-C dobjáról szinte ellenállás nélkül surran le a zsinór! Nagy előny, hogy a visszatekerésnél sem szakad le az ember keze, mert mindössze egyetlen tekeréssel 115 centiméter zsinórt képes behúzni! Nagy távról is pillanatok alatt visszahúzhatjuk a rekátát, s máris jöhet a következő pontos dobás! Természetesen az etetésnél, visszacsévélésnél kapott terhelést, gond nélkül bírja az Aerlex spod orsó belső szerkezete, mivel nincs kispórolva belőle az anyag és nem mellesleg a japán Shimano cég szakemberei rakták össze! További előny, aminek nagy hasznát vehetjük az etetések során, hogy 3 db lekerekített, rugós fém klipsz került a dobra, így lehetőségünk nyílik akár 3 különböző távolság eltárolására. Ezeket érdemes zsinórjelölő filc segítségével külön-külön megjelölni a zsinóron, hogy később mindig visszatalálhassunk hozzájuk! Egy bónusz praktikum, hogy az orsóba egy precíziós első gyorsfék rendszer került, mely nem csak akkor hasznos, amik a rakéta bedobása során csontig be kell húzni a féket, hanem kiválószolgálatot tesz akkor is, ha az ember egyszerűen horgászatra használja, merthogy arra is tökéletesen alkalmas. Műszaki paramétereit, valamint a fenti funkciókat az Aero Wrap II dobemelő rendszer, a zsinóraláfutás gátló megoldás, a hatalmas hajtókar, valamint az erőteljes 5,3:1-es áttétel és a jól elhelyezett, minőségi 3 db csapágy teszi teljessé. Kiváló társa lehet bármely bojlis botnak, vagy távdobó feeder felszerelésnek, ráadásul az esztétikus, fekete dizájnjával még jól is fog mutatni rajta! Szívesen ajánljuk bárkinek, aki megbízható minőségi pontyozó-távdobó orsót keres, elérhető áron!
Termékadatok:

 • Méret: 10000
 • Csapágy (db): 3
 • Áttétel: 5,3:1
 • Tömeg (g): 650
 • Orsóház anyaga: grafit-hybrid
 • Fékrendszer: elsőfék
 • Dob anyaga: alumínium
 

Az Aerlex 10000XTB Spod orsó egy kifejezetten parti, spod botos etetéshez tervezett modell, melyet a Shimano a rá jellemző precizitással, illetve magas műszaki tartalommal készített el

Pergető orsók

SHIMANO Sustain 4000FI + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 db Rapala Rippin Rap RPR05 CH wobblert, melynek értéke 3590 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 db wobblert adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

Ennek az orsónak a tervezésnél a fő szempont az erő és a precizitás volt akár a legzordabb körülmények között is. Jöhet tengervíz, fagy, eső, forróság, az orsó ugyanolyan precizitással teszi a dolgát! A specialitás, a Hagane és az X-Ship erőátviteli rendszer biztosítja a megbízhatóságot és a könnyű, erős, selymes futást még nagy terhelés alatt is. Nemcsak a kerekek és tengelyek elhelyezkedéséből ered ez a tulajdonság, hanem azok kialakításából és anyagából is. Az orsó fejlesztése során nagy gondot fordítottak a védelemre is, így e precíziós műszer belsejébe semmiféle szennyeződés nem kerülhet. Erről gondoskodik az X Protect, ami nemcsak az orsóházat, de a fékrendszert is tökéletesen vízhatlanná teszi, ráadásul kívülről az orsó egy speciális víztaszító réteget kapott.
A Shimano Sustain FI legfontosabb műszaki tulajdonságai:

 • Hagane Gear
 • Hagane Body
 • X-Ship
 • X Protect
 • G Free Body
 • ARC Spool
 • Rigid Suport Drag
 • S A-RB
 • One Piece bail
 • Méret: 40
 • Csapágy (db) : 9
 • Áttétel: 4.8:1
 • Tömeg (g): 280
 • Orsóház anyaga: alumínium öntvény
 • Fékrendszer: első fék
 • Dob anyaga: alumínium
 

Ennek az orsónak a tervezésnél a fő szempont az erő és a precizitás volt akár a legzordabb körülmények között is. Jöhet tengervíz, fagy, eső, forróság, a Sustain FI orsó ugyanolyan precizitással teszi a dolgát!

SHIMANO Ultegra FC 2500HG + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 db Rapala Rippin Rap RPR05 CH wobblert, melynek értéke 3590 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 db wobblert adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

Az új Ultegra a Shimano egyik legnépszerűbb közepes árfekvésű orsójának legújabb modellje. Az új Ultegra termékcsalád figyelemre méltó értéket kínál a pergető horgászok számára. A HAGANE hajtás, a MicroModule II, az X-Ship és a Silent Drive kombinációja biztosítja a legjobb tekerési élményt, még terhelés alatt is. Az X-Protect technológia megakadályozza, hogy víz kerüljön a mozgó alkatrészekbe, meghosszabbítva az élettartamot és biztonságos működést garantál. A távoli dobásokhoz elsőrangú az új Ultegra a megnövelt dob mérete miatt. Az orsó háza pedig csökkentett súlyú, aminek hasznát vesszük, ha hosszabb ideig pergetünk.

Főbb tulajdonságok:
- Csapágyak száma: 5+1 db
- Méret: 2500
- Súly: 225 gramm
- Áttétel: 6,0:1
- Fékerő: 9 kg
- Zsinórbehúzás: 89 cm / 1 hajtókar fordulat
- Zsinórtároló kapacitás: 0,25 mm / 160 m

Íme, az új Shimano Ultegra FC 2500HG , amihez most ajándék is jár!

SHIMANO Ultegra 4000FC + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 db Rapala Rippin Rap RPR05 CH wobblert, melynek értéke 3590 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 db wobblert adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

Az új Ultegra a Shimano egyik legnépszerűbb közepes árfekvésű orsójának legújabb modellje. Az új Ultegra termékcsalád figyelemre méltó értéket kínál a pergető horgászok számára. A MicroModule II, az X-Ship és a Silent Drive kombinációja biztosítja a legjobb tekerési élményt, még terhelés alatt is. Az X-Protect technológia megakadályozza, hogy víz kerüljön a mozgó alkatrészekbe, meghosszabbítva az élettartamot és biztonságos működést garantál. A távoli dobásokhoz elsőrangú az új Ultegra a megnövelt dob mérete miatt. Az orsó háza pedig csökkentett súlyú, aminek hasznát vesszük, ha hosszabb ideig pergetünk.

Főbb tulajdonságok:
- Csapágyak száma: 5+1 db
- Méret: 4000
- Súly: 270 gramm
- Áttétel: 5,3:1
- Fékerő: 9 kg
- Zsinórbehúzás: 87 cm / 1 hajtókar fordulat
- Zsinórtároló kapacitás: 0,30 mm / 180 m

Az új Ultegra a Shimano egyik legnépszerűbb közepes árfekvésű orsójának legújabb modellje

SHIMANO Nasci FC 2500S HG + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 db Rapala Rippin Rap RPR05 CH wobblert, melynek értéke 3590 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 db wobblert adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

Az eredetileg USA piacára tervezett, de Európában is elérhető Nasci megújult dizájnnal és belső szerkezettel kerül forgalomba. A visszafogott, szürke színű test finom króm díszítéssel rendelkezik, és tökéletesen illeszkedik a Shimano legújabb orsóihoz. A HAGANE hajtás, az X-Ship és a Silent Drive kombinációja biztosítja a legjobb tekerési élményt, még terhelés alatt is. Az X-Protect technológia megakadályozza, hogy víz kerüljön a mozgó alkatrészekbe, meghosszabbítva az élettartamot és biztonságos működést garantál.

Főbb tulajdonságok:
- Csapágyak száma: 5+1 db
- Méret: 2500
- Súly: 240 gramm
- Áttétel: 6,2:1
- Fékerő: 4 kg
- Zsinórbehúzás: 91 cm / 1 hajtókar fordulat
- Zsinórtároló kapacitás: 0,18 mm / 120 m

Az eredetileg USA piacára tervezett, de Európában is elérhető Nasci megújult dizájnnal és belső szerkezettel kerül forgalomba, ráadásul most ajándék wobbler is jár hozzá!

SHIMANO Sahara 500FI és 4000FI + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 db Rapala Rippin Rap RPR05 CH wobblert, melynek értéke 3590 Ft. 2 db orsó vásárlása esetén 2 db wobblert adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

Nem túlzás azt állítani, hogy a Shimano Sahara a gyártó egyik legsikeresebb típusa. Aki kicsit is jártas a Shimano termékekben, az tudhatja, hogy már az első széria is nagy népszerűségnek örvendett kiváló tulajdonságai és ehhez párosított kedvező ára miatt. Ezt az orsót eredetileg a pergető horgászat őshazájának számító amerikai piacra készítették, de hamar elterjedt Európa szerte, így hazánkban is. Ez a remek modell immár a 6. szériáját éli meg, ami még tovább öregbítheti hírnevét. Ahogy a neves elődök, a Sahara FI is egy igazán finom, elegáns, mégis rendkívül strapabíró kialakítású pergető orsócsalád. Az orsó háza új XT-7 carbon anyagból készült, dobja pedig hidegen sajtolt alumínium. X-Ship hajtóműrendszerének köszönhetően kivételesen sima, csendes és erőteljes működés jellemzi a terméket. Szinte olyan érzése támad az embernek, miután először megtekeri, mintha „magától” akarna futni az orsó! Precíz első microféke, valamint a (kisebb méret esetében 3) 4 S SUS + 1 RB rozsdamentes acélcsapágya szintén biztosítja, hogy minden körülmény között megfelelően fog működni. 5,6:1, illetve  5,0:1-es áttétele ideális pergető orsóvá teszi ezt az orsót. Az alumínium hajtókaron gumírozott fogantyú található, mely kényelmes fogást biztosít.

Termékadatok:

 • Méret: 500 és 4000
 • Csapágy (db): 4-5
 • Áttétel: 5,6:1 és 5,0:1
 • Tömeg (g): 175 és 295
 • Orsóház anyaga: XT-7 Carbon
 • Fékrendszer: első fék
 • Dob anyaga: alumínium
 

Nem túlzás azt állítani, hogy a Shimano Sahara a gyártó egyik legsikeresebb típusa

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.