Újabb Shimano termékek a Haldorádó kínálatában

Újabb Shimano termékek a Haldorádó kínálatában

Az év elején mindig kíváncsian várjuk, hogy egy-egy márka milyen újdonságokkal készül az új szezonra, kiváltképp akkor, ha egy olyan tradicionális, meghatározó márkáról van szó, mint a Shimano! Ők is, mint a legtöbb márka, sok újdonságot már az előző év második felében piacra dobtak. Ebben az írásban azokat a termékeket szeretnénk bemutatni, melyekkel színesítettük áruházunk széles kínálatát.

Shimano BAITRUNNER ST
A Shimano újdonságai közül a legjobb ár/érték aránnyal bíró orsó a Baitrunner ST 6000RB. Ez az orsó olyan dobási tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Shimano 5 csapágyas Baitrunner orsói, pedig ebben mindössze 1 golyós- és egy tűgörgős csapágy van. Megfelel olyan árakra figyelő horgászok számára, akik nem hajlandók a teljesítmény terén a kompromisszumokra. Az ergonomikus tervezés mellett a legkorszerűbb technikai újítások jellemzik ezt az orsót. A javított szabadonfutó nyeletőfék és hátsó fék teljesítménye tökéletes.

A Baitrunner ST egy kedvező árú, de megbízható típus

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano Aerlex XTB
A Shimano Aerlex 10000 XTB orsó egy fantasztikusan elegáns, páratlanul jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkező modell a japán cég palettáján. Ez a modell új keletű hazánkban, ám biztosra vesszük, hogy nagy népszerűségre fog szert tenni, amint a horgászok megismerik! A fekete orsótest jól mutat minden boton, legyen az bojlis vagy távdobó feeder. Esztétikuma mellett természetesen számos olyan funkcióval is bír, amely egytől egyig a hatékony nagyhal-horgászatot hivatott segíteni. A közel 7 cm-es dobátmérő, az AR-C távdobó dob és az Aero Wrap II dobemelő rendszer biztosítja a nagy dobástávok elérését kevésbé tapasztalt kezekben is, valamint az orsón a Shimano Instant Drag rendkívül precíz első fék rendszere található, ami a célzottan nagyhalas horgászok nagy kedvence. Műszakilag a fenti funkciókat az egyedi zsinóralákapásgátló megoldás, a hatalmas és kényelmes hajtókar, az erőteljes, 5,3:1-es áttétel, valamint a jól elhelyezett, 3 db minőségi csapágy egészíti ki.

A Shimano Aerlex 10000 XTB orsó kiváló választás azon horgászok számára, akik megbízható minőségi pontyozó orsót keresnek elérhető áron!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano Speedcast 14000 XTB
Ami az orsóra tekintve elsőre szembetűnő, hogy sokban hasonlít a Shimano egyik prémium modelljére, az Ultegrára. Ez nem véletlen, mivel a Speedcast orsók megkapták a „nagy testvérek” esetében használt orsóházat és rotort. A szemnek is azonnal kedves külső komoly tudást és korszerű technikai tulajdonságokat rejt. Az X-Ship meghajtó rendszerrel kombinált 4,3:1-es áttétel és a 3 + 1 csapágy egy igazi erőgéppé teszi az orsót, a legnagyobb erőhatásokat, terheléseket is gond nélkül bírja! Hasznos elem a Super Stopper II rendszer is, mely az eszköz holtjátékát teljesen a nullára redukálja. Természetesen ez az orsó is az Aero Wrap II kétsebességes zsinórfelcsévélési technológiával és hidegsajtolási megmunkálással készült, AR-C dobóperemmel ellátott dobbal kerül forgalomba. Mindez tökéletes zsinórfektetést és nagy dobásokat tesz lehetővé, ami alapfeltétel egy ilyen típusnál! Kifejezetten ajánljuk azoknak a horgászoknak, akik surf bottal vagy bojlis bottal, esetleg nagyhalas feederbottal veszik üldözőbe a halakat és azok tartózkodási helye átlépi a 100 méteres távolságot.

Zsinórbehúzása 103 cm!
Kapacitása megfelel a bojlis horgászatnál elvárt mennyiségnek, hiszen még negyvenes zsinórból is felfér a dobjára 400 méter!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano Medium Baitrunner XTB LC 5500 és 14000 XTB
A Shimano ikonikus pontyhorgász orsójának kistestvére, a méltán híres Medium Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC megérkezett webáruházunkba! Akárcsak a horgászok részéről, úgy általunk is nagy érdeklődés várta, s mostanra nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy ennek a több évtizede fennálló konstrukciónak a legfrissebb fejlesztése is mérföldkövet állít a típus történetében! Az XTB LC a legjobb, legmodernebb Shimano technológiákkal felvértezve kínál tökéletes alternatívát a minőségre, megbízhatóságra és garantáltan hosszú élettartamra vágyó horgászoknak! Az orsó minden eleme tudatos, szisztematikus tervezés eredménye, melyek elsősorban a távdobás segítik. Ennek fő komponense a tekintélyes AR-C fém dob, ami lassú oszcillációs rendszerrel, illetve 2 sebességes Aero Wrap II zsinórfektetéssel társul. Aki bizalmat szavaz a Shimano legújabb remekművének, biztosra veheti, hogy olyan segítő társra lel ebben az orsóban, amit sok-sok éven keresztül használhat megelégedéssel! Ráadásul ehhez olyan kedvező áron juthat hozzá, amilyenre még nem volt példa a Medium Baitrunner orsók történetében!

A Baitrunner Medium változata a feederbotos…
… míg a 14000-s méret a bojlis horgászok számára készült

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano ULTEGRA 5500 XSD
Az XSC továbbfejlesztett verziója, mely ezáltal egy még precízebb, még megbízhatóbb távdobó orsó lett. Ár/érték aránya egyedülálló a piacon, hiszen olyan Shimano szabadalmakkal van telepakolva, mint amilyen a hidegen préselt AR-C dob, az Aero Wrap II kétsebességű dobemelés, a Super Stopper II, a Dyna Balance, a Biogrip, a Super Slow Oscillation, illetve az Instant drag fékrendszer, mely egy finom fékerő szabályozót rejt, mellyel a fárasztás az eddigieknél is nagyobb élmény. Az 5500-as méretű típus – mely egy hajtókar-fordulatra 105 centiméter zsinórt húz be – feederbotos horgászathoz javasolt.

Feederbotos horgászatra specializálva!
Extra nagy átmérőjű dobbal rendelkezik

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano ULTEGRA 5500 és 14000 XTD
Az eddigi legszebb és legmagasabb műszaki paraméterekkel rendelkező nagyhalas Ultegra orsó, amely minden vérbeli pontyhorgász szívét megdobogtatja, aki csak kézbe veszi! Az Ultegra XTD 14000 a legnagyobb méretű távdobó orsó azoknak, akik a leglehetetlenebb távolságokat szeretnék meghorgászni. Hála a Shimano mérnöki precizitásának és a folyamatos fejlesztéseknek, ezzel az orsóval olyan távolságokba röpíthetjük szerelékünket, amelyről eddig álmodni sem mertünk. A kétsebességes dobemelési rendszernek köszönhetően tökéletes a zsinórtöltési kép, mely szintén a nagy dobásokkal horgászók álmává teszi az orsót, illetve ugyancsak ezt segíti a nem hétköznapi dobátmérő is, amely 76 mm! Az AR-C dobtechnológia újdonsága a megváltoztatott szögű első dobperem, melynek eredményeképpen dobásnál kisebbek a dobról lefutó zsinórmenetek, jelentősen lecsökkentve a zsinór csapódását (felesleges útját) a keverő- és a többi vezetőgyűrűnél.

Ezzel az orsóval többé nem létezik elérhetetlen távolság
A gyártó biztosítja az orsó mellé a dobszűkítőt, ezzel gondolván a vékonyabb zsinórral horgászókra is

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano NEXAVE 4000 FE
A Shimano Nexave orsók legújabb generációja az FE széria. Ez az évtizedes múltra visszatekintő orsócsalád mindig is pergető, illetve finomszerelékes horgászok kedvencei közé tartozott, ami nem meglepő, hiszen időről időre az egyik legjobb ár/érték arányt képviselő típus testesült meg a hangzatos Nexave-ben! Ebből nem adtak alább a legújabb családtag fejlesztésénél sem! A 4000 FE ezüstszínű orsóházat kapott, a korábbi modellekre jellemző kék szín pedig most a dobnak jutott, méghozzá impozáns metál sötétkék árnyalatban! Működését rendkívül szép, egyenletes, kotyogásmentes futás jellemzi, első benyomásra is jól érezhető, hogy precíz szerkezet lapul az eszközben. Finoman hangolható precíziós első fék rendszere lehetővé teszi, hogy egészen vékony zsinórokat alkalmazzunk, garantáltan nem kell tartanunk a letapadástól!

Az új Nexave, mely finomabb futással rendelkezik, mint elődei

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano SAHARA
Nem túlzás azt állítani, hogy a Shimano Sahara a gyártó egyik legsikeresebb típusa. Aki kicsit is jártas a Shimano termékekben, az tudhatja, hogy már az első széria is nagy népszerűségnek örvendett kiváló tulajdonságai és ehhez párosított kedvező ára miatt. Ezt az orsót eredetileg a pergető horgászat őshazájának számító amerikai piacra készítették, de hamar elterjedt Európa-szerte, így hazánkban is. Ez a remek modell immár a 6. szériáját éli meg, ami még tovább öregbítheti hírnevét. Szinte olyan érzése támad az embernek, miután először megtekeri, mintha „magától” akarna futni az orsó! Precíz első microféke, valamint a 4 S SUS + 1 RB rozsdamentes acélcsapágya szintén biztosítja, hogy minden körülmény között megfelelően fog működni. Ez az orsó kapható három- és négyezres méretben egyaránt, illetve harcifékes változatban.

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano Catana
Ez a kedvező ár/érték arányú Catana orsó a 2 golyós és az 1 tűgörgős csapágynak, valamint a módosított belső kialakításnak köszönhetően még szebben fut, mint az előző széria tagjai. Az orsóhoz tartozó erős alumínium dob mellett jár még hozzá egy extra könnyű XT7 karbon pótdob is. A tág határok között állítható soklamellás fék minden horgászmódszerhez egyaránt jól használható. E kiváló orsónak szintén erőssége a vibrációmentes, egyenletes futást eredményező Dyna Balance rendszer, valamint az azonnali bevágást lehetővé tevő, holtjáték nélküli visszaforgásgátló (Super Stopper II) is. Az orsó tökéletes zsinórprofilt hoz létre a kétsebességű dobemelésnek köszönhetően. Az orsó elérhető három-, illetve négyezres méretben első és hátsó fékes változatban.

A Catana széria a kedvező árú típusokat kedvelőknek készült, akár kezdő pergető horgászatra is megfelel

Bővebb információ: ugrás az áruházba

SHIMANO Sienna
Az új Sienna FE széria orsóinak gyöngyházfényű fekete teste, króm díszítőelemei és fém dobja nemcsak szemet gyönyörködtetőek, de rendkívül precíz szerkezetet is takarnak maguk alatt. Egy rendkívüli kedvező árú, elegáns kivitelű orsó széria a Shimano Sienna FE. Méretéhez képest csekély súly, finom futás, letapadásmentes precíz fék jellemzi ezt az orsót. Három méretben, első és hátsó fékes változatok közül választhatunk, így biztosan találunk az adott horgászmódszerhez megfelelőt.

Szinte minden horgászmódszerhez egyaránt jól használható, legyen szó pergetésről vagy épp finom pickerezésről

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano Catana EX Spinning
A megújult Shimano Catana EX Spin botcsalád továbbra is sok pergető horgász kedvence marad, hiszen a széles méretválasztéknak köszönhetően mindenki megtalálja a neki tetsző méretű és erősségű változatot. A bot anyagába kevert „geoszál” gerincesebb, erősebb botot eredményez, amellyel még nagyobb élmény a fárasztás. A Geofiber 2010-es debütálásával búcsút lehet inteni a Fine Crystal Carbon (finom kristályos szénszál) alapanyagoknak! E botok akciója gyors és érzékeny, ugyanakkor hatalmas erővel és fárasztási kontrollal bírnak!

A Catana szériájú pergető botok ma már sok generációra tekintenek vissza, ami szintén a típus közkedveltségét bizonyítja
Az új orsótartó még közvetlenebbé teszi a rávágások és a csali mozgásának érzékelését

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano bot ALIVIO DX SPECIMEN
Az előző szériához képest még egy kicsit karcsúbb és könnyebb lett, de erejéből mit sem vesztett, emellett ára is kedvező maradt. Fontos különbség az előző szériához képest, hogy lényegesen jobb minőségű karbon alapanyagot használtak fel. Az XT30 karbon + geoszál felhasználásával készült klasszikus bot ráadásul tetszetős megjelenésű, grafit orsótartóval és dupla talpú Shimano SiC gyűrűsorral kerül forgalomba. Olyan horgászoknak ajánljuk, akik egy letisztult megjelenésű, strapabíró, de megfizethető árú bojlis botot szeretnének vásárolni. Kétféle hosszban kínáljuk (360 és 390 cm), emellett elérhető háromrészes kivitelben is.

Egy kedvező árú pontyozó bot a Shimano kínálatából
Háromrészes kivitelben is elérhető

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano bot Tribal Carp TX-4 13 Intensity
A Shimano Tribal Carp bojlis botok eddig is megtalálhatóak voltak kínálatunkban, legújabb modellünk, a TX-4 Intensity azonban megkoronázza a kategóriáját! Bátran állíthatjuk, hogy ez a bot zseniális kombinációja a letisztult, egyszerű dizájnnak és a kompromisszumokat nem tűrő minőségnek! A végeredmény egy hihetetlenül jó karakterrel rendelkező távdobó bot, ami minden apró részletében megfelel a modern nagyponty-horgászat elvárásainak! A bottest könnyű és nagy terhelhetőségű karbonra épül, mely plusz karbonszövet erősítést kapott. Ezzel sikerült elérni, hogy szemet gyönyörködtetően karcsú és elegáns legyen a bot megjelenése, mindemellett remek dobási és fárasztási tulajdonságokkal is bírjon. Tovább növeli a pálca használati értékét, hogy a nyél egy szolid, esztétikus EVA markolatot kapott, mely egyben kényelmes és csúszásmentes fogást is biztosít. A TX-4 Intensity keverőgyűrűje 50 mm-es, mely segíti a zsinór akadálymentes kifutását, így a távoli dobások kivitelezését.

Erős és érzékeny, ez a két fő jellemzője a Tribal TX-4 Intensity botnak

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano bot Tribal TX-1 13-350
A pontyhorgászok körében nagy megbecsülésnek örvendő és elegánsan csengő Shimano Tribal széria mostantól nem csak a felső árkategóriában elérhető! A TX-1 típusjelzésű modell az átlaghorgászok számára is elérhető árszabást kapott, ugyanakkor sok-sok olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, amitől bárki új kedvencévé válhat! A blank XT-40 karbon anyagból készült, így a bottest a karcsú átmérő ellenére is remek dobási és fárasztási tulajdonságokkal bír. Ezzel a botcsaláddal a Shimano magasra tette a mércét, ugyanis valós minőséget ad kedvező áron! A keverőgyűrű átmérője 50 mm, mely segíti a zsinór akadálymentes lefutását, a Hardlite gyűrűsor pedig tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. Egyszerű, ám masszív, csavaros orsótartója garantáltan stabilan tartja orsónkat. A pontos dobótávolság ismételt végrehajtását segíti a boton található zsinórkímélő beakasztó klipsz. Minden minőségi felszerelésre vágyó bojlis pontyhorgásznak nyugodt szívvel ajánljuk!

A legkedvezőbb árú Tribal pontyozó bot
Kényelmes és stabil markolat a távoli dobásokhoz

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Shimano Beast Master AX merítőnyél 3 és 4,5 méter
A merítőnyél a Beast Master nevet hordozza, ami a széria botjaihoz hasonlóan, megbízható erőt jelent. A 3 és 4,5 méteres nyél XT60 karbonból és bioszálakból készült, melyek 7 kiló felemelésére is alkalmasak! A rövidebb nyél 3, míg a hosszabb 4 tagból áll. A felső vékonyabbik tag utolsó 40 centimétere a szákfejjel együtt levehető. Tehát a termetesebb hal kimerítése után, egy határozott mozdulattal lehúzhatjuk a száknyélről ezt a darabot és fejjel együtt csak ezt kell mozgatnunk. Nagyon könnyek és gyorsan megszabadítható így a hal a horogtól, és nem veszélyeztetjük felszerelésünk többi tagját sem a hosszú száknyéllel „hadonászva”.

A Shimano Beast Master merítőnyél, talán a legstrapabíróbb típus a piacon
A szákfejjel együtt az utolsó negyven centiméteres darab levehető

Bővebb információ: ugrás az áruházba

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.